17 de juny 2013

EL FC CUATRO VIENTOS ÉS EL CAMPIÓ FORÇÒS DE LA LLIGA DE VETERANS 2012-13


UNA FINAL 4 SENSE FINAL

L’hoquei patins ha tornat a mostrar la seva cara més estúpida –aquella mateixa que mai permetrà que aquest esport tiri endavant-, i en aquest cas li ha tocat a la Lliga Catalana de Veterans, quan per la impossibilitat de que les parts implicades es posessin d’acord per definir un horari favorable per tothom, la final del Grup A s’ha quedat sense celebrar-s’hi i el FC Cuatro Vientos s’ha proclamat aquest dissabte campió per la incompareixença del FC Barcelona.

Els jugadors del FC Cuatro Vientos es van quedar sense poder guanyar-se el títol a la pista
La Final 4 d’enguany s’ha disputat a Sant Celoni aquests passats 14 i 15 de juny entre els 4 primers classificats de la fase regular del Grup A: el FC Barcelona, CP Congrès, FC Cuatro Vientos i Mollet HC. En les semifinals jugades divendres, el FC Cuatro Vientos es va imposar per 3-4  al Congrès, mentre que el Barça va vèncer per 5-4 al Mollet. El horari programat per la final de dissabte no era de la conveniència dels blaugranes –degut als compromisos laborals ineludibles del seu porter- i malgrat la predisposició mostrada per part de l’organització i equips implicats per trobar una solució beneficiosa per tothom, la Federació ha acabat per imposar l’horari establert, cosa que ha provocat que el Barça no es presentés a jugar-la, donant el títol de forma automàtica al FC Cuatro Vientos de Blanes. Els blanencs han refusat el fotografiar-se amb el trofeu i fer qualsevol tipus de celebració, al considerar que el títol no l’havien aconseguit d’una forma mereixedora sobre la pista.

Unes imatges de les semifinals entre el Congrés i el 4 Vientos (a dalt) i el Barça i el Mollet (a sota)


El Barça era el vigent campió de la competició, que havia guanyat en les tres darreres temporades, i també el màxim favorit per reconquerir-ho. Per la seva part, el Cuatro Vientos recupera d’aquesta manera el títol que ja havia aconseguit fa quatre temporades, tot just abans de que comencés la etapa de domini barcelonista.

El Malgrat és el campió del Grup B

El mateix dissabte, abans de la final prevista del Grup A, també es van disputar el partit de promoció entre el Girona CH, avant penúltim del Grup A, i el Ripollet A, tercer del Grup B, amb victòria clara d’aquest últim per 7-3, el que li dona dret a jugar la propera temporada en el Grup A, en perjudici dels gironins, que perdran la categoria.

A continuació es va jugar la final del Grup B entre el primer i segon classificats, Malgrat i Vilanova respectivament, que ja tenen plaça assegurada en el Grup A de cares al proper any imposant-se també de forma clara el Malgrat per 8-4, que en la seva primera temporada a la competició han assolit l’ascens i el títol de forma contundent.

El CP Malgrat ha dominat el Grup B de forma autoritària de principi a fi durant tota la temporada.
Properament A KOPS D’STICK publicarà un ampli reportatge sobre aquesta fase final de veterans 2012-13.