21 de gen. 2012

2ª CATALANA FEM (JORN. 9): CH LLORET 3 - CE OLESA P 7

L’OLESA TRENCA LA RATXA DEL LLORET

La 9ª jornada de la 2ª Catalana Femenina ens deparava un interessant partit entre les terceres i quartes classificades de la taula, que podria servir, depenent del resultat per estrènyer o per trencar la part alta de la graella de cara a la segona part del campionat. El Lloret, quartes classificades amb 18 punts, rebien a les noies del Club Olesa Patí, terceres classificades amb 21 punts, tres per sobre de les selvatanes. Una victòria local serviria al CH Lloret per entrar de ple a la zona noble de la classificació, aquella que dona dret a les places d’ascens, mentre que una victòria visitant serviria a les olesanes per posar un bon trau de per mig entre les tres primeres i les seves perseguidores.

Les lloretenques estaven molt motivades davant l’enfrontament, que els arribava en mig d’un gran moment de forma, en el que havien encadenat tres importants victòries consecutives. Les olesanes, que han guanyat tots els seus partits a domicili, volien continuar sumant punts per mantenir el ritme del Girona i Piera en la cursa per les places d’ascens. Finalment, l’Olesa va portar el comandament del joc i el resultat davant d’un Lloret que va aguantar molt bé i va crear problemes durant bona part del partit, però la qualitat de les jugadores olesanes va acabar per imposar-s’hi en el tram final de partit, on van marxar amb claredat en el marcador fins deixar-lo en el definitiu 3-7.

Actualment la classificació la dominen Girona, Olesa i Piera, empatades a 24 punts, seguides pel Lloret i GEiEG, situades ja a sis punts de distància.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ:  Lliga 2ª Catalana Femení 2011-12. Jornada 9

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d’Esports, Lloret de Mar (La Selva). Dissabte 14 de gener de 2012, 21.30 h.

CH LLORET (1+2): Mariví Coma, Meritxell Rubio (1), Carlota Surís, Cristina Carbó (2), Paula Barranco –equip inicial-, Marta Costa i Sol Salinas.
Entrenador: Eduard Recio

CE OLESA P (3+4): Ariana Jimènez, Gemma Cortés (1), Cristina Gramunt (4), Marina Montaño (1), Sílvia Porterias (1) –equip inicial-, Cèlia Grivé i Alba Basil.
Entrenador: Josep Mestres

GOLS:
PRIMER TEMPS: 0-1 (3’) Gramunt / 0-2 (4’) Porterias / 1-2 (4’) Carbó / 1-3 (13’) Cortés.
SEGON TEMPS: 2-3 (24’) Rubio / 2-4 (30’) Gramunt, de falta directa / 2-5 (31’) Gramunt / 2-6 (33’) Gramunt / 3-6 (36’) Carbó / 3-7 (36’) Montaño

ÀRBITRE: Marc Siscart

TARGETES BLAVES: Cristina Carbó (CH Lloret)

FALTES: CH Lloret: 8 // C Olesa P: 3

PÚBLIC: Uns 30 espectadors

- El CH Lloret jugava amb la seva segona equipació, de color blau marí, per coincidència de colors amb l’Olesa.
- El partit va començar amb 10 minuts de retard sobre l’horari previst.

Partit força distès i entretingut el viscut en el Municipal de Lloret, amb dos equips ben predisposats a fer un joc directe i sense especulacions des del primer moment. Van ser les lloretenques les que van tenir les primeres ocasions, mitjançant un xut de mitja distància de Cristina Carbó i una internada dins de l’àrea de Paula Barranco.

3 gols en un minut

L’Olesa va començar a guanyar terreny i també va fer les primeres aproximacions a la porteria local, fins que als dos minuts i escaig ja va avançar-se en el marcador amb un gol de Cristina Gramunt. La cosa no va quedar aquí, i uns segons desprès, Sílvia Porterias aprofitava un embolic dins de l’àrea lloretenca per fer el 0-2.

Sílvia Porterias va fer el 0-2 als 4 minuts

La reacció del Lloret no es va fer esperar, i només treure de mitja pista, Cristina Carbó engaltava un xut col·locat que es colava a la porteria d’Ariana Jiménez, escurçant diferències en el marcador.

Molta igualtat, però l’Olesa està més encertat

Acció d'atac de l'Olesa
L’1-2 ha quedat immòbil en el marcador una bona estona, i no ha sigut per manca d’oportunitats, sinó per les bones intervencions de les dues porteres davant les ocasions del rivals. Semblava que les jugadores de  l’Olesa començaven a sentir-se cada cop més còmodes sobre la pista, però la curta renda no donava lloc a confiances, i la consigna era la d’aconseguir un nou gol que donés un punt més tranquil·litat per afrontar els darrers moments de la primera part.

El Lloret també va disposar de bones oportunitats sortint a la contra, però no va tenir l’encert suficient per materialitzar-les, i ho va acabar pagant rebent el tercer gol a manca de set minuts pel descans, en una acció poc afortunada del les lloretenques dins de la seva àrea, que la va aprofitar Gemma Cortés per batre a Mariví Coma.

Gemma Cortés recupera la bola per fer el tercer gol de l'Olesa

L’1-3 va obligar a Eduard Recio a demanar un temps mort per intentar redreçar la situació. La veritat és que un cop reprès el joc, el partit es va animar un punt més, i el Lloret va crear diverses ocasions per reduir diferències, mitjançant Paula Barranco, Cristina Carbó i Meritxell Rubio. L’Olesa també va quedar molt a prop de tornar a marcar, sobretot amb un llançament que va picar en el pal de la porteria, però es va arribar a la fi dels 20 primers minuts amb l’1-3 regnant.

Bona ocasió de Paula Barranco pel Lloret

El Lloret retalla

les lloretenques celebren el 2-3
La segona part va començar molt viva, amb un Lloret molt endollat, disposat a fer-li passar magre a l’Olesa. Només començar, Cristina Carbó no va encertar a rematar bé una bona centrada de Marta Costa, i desprès va tornar a provar sort amb un fort xut des de la frontal de l’àrea. A la porteria local, Mariví Coma va tenir uns moments molt inspirats avortant les oportunitats de Cristina Gramunt i Alba Basil. Als quatre minuts de la represa, la insistència lloretenca va tenir el seu premi en forma de gol, quan Meritxell Rubio batia a Ariana Jimènez i tornava a ajustar el marcador amb un 2-3.

El gol va treure la son de les orelles a les olesanes, que van sortir en tromba cap a la porteria local, molt ben defensada per Mariví Coma, que continuava molt encertada davant  les perilloses accions de les visitants. El partit estava en una etapa completament boja, on podia passar qualsevol cosa.

Mariví Coma va evitar al Lloret rebre una golejada més àmplia

La inspiració de Cristina Gramunt trenca el partit

Tot just a l’equador d’aquesta segona part, va arribar la jugada clau del partit, que determinaria el rumb definitiu de l’enfrontament: una internada de Gemma Cortès era tallada per Cristina Carbó; en conseqüència: targeta blava per la jugadora lloretenca i falta directa favorable a l’Olesa. La execució va córrer a càrrec de Cristina Gramunt, que la va transformar en el 2-4.

Aquest gol de Cristina Gramunt va començar a decantar el partit definitivament cap a les visitants.

La pròpia Gramunt, 50 segons més tard, ha fet el 2-5 internant-se dins de l’àrea local i creuant la bola molt sutilment lluny de l’abast de la portera i la defensa. Per acabar de rematar a les lloretenques, uns instants desprès, de nou Gramunt feia el 2-6, aquest cop amb una gran acció individual , partint des de camp propi per acabar encarant a la portera en un un contra un. El partit ja estava vist per sentència.

El Lloret tira d’orgull per caure amb dignitat

Amb sis minuts per endavant i quatre gols de diferència, tot ja estava dit i, tal i com anaven les coses, només restava esperar un autèntic daltabaix per que el partit adquirís una nova dimensió. De totes formes, les lloretenques van treure el seu amor propi en un  darrer intent, com a mimin, per caure donat la cara.

El Lloret va intentar amb poc èxit reduïr la diferència

Amb les olesanes relaxades, esperant la botzina final, el Lloret va aprofitar per escurçar diferències amb una acció individual de Cristina Carbó. En la jugada següent, un contracop de l’Olesa culminat per Marina Montaño servia per posar a l’electrònic el 3-7 definitiu. En els quatre minuts restants, el Lloret va tornar a crear alguna ocasió més per marcar, però no va poder aconseguir-ho, i d’aquesta manera marxaven els tres punts cap a Olesa.

SABIES QUE…?

...Ariana Jímènez, la portera de l’Olesa, té 36 anys i aquesta és la primera temporada que juga a hoquei.
...alguns jugadors del primer equip del Lloret, un cop acabat el seu partit contra el Mataró, es van quedar a veure el partit de femení.
...Marc Siscart, l’àrbitre del partit, havia fet d’àrbitre auxiliar en el partit anterior, de 1ª Divisió, entre el Lloret i el Mataró.
...la targeta blava de Cristina Carbó no va acabar reflectida a l’acta del partit.

LA PROTAGONISTA:

Cristina Gramunt. La jugadora de l’Olesa va tenir una brillant i decisiva actuació, a més de ser un incordi constant per la defensa local, va ser l’autora de 4 dels 7 gols del seu equip, tots ells en moments claus del partit. El primer va servir per obrir el marcador i començar a decantar el partit cap el bàndol olesà. Els altres tres van arribar de forma consecutiva a mitjans de la segona part, i van servir per trencar definitivament el partit quan el Lloret s’estava creixent i amenaçava amb neutralitzar l’avantatge que portaven les olesanes des dels primers compassos del partit.

A KOPS DE FLASH

Detall catalanista a les botes de Paula Barranco.

Ariana Jiménez, un exemple de que la edat no és un impediment per iniciar-se a l’hoquei.

Paula Barranco va rebre un fort cop a la mà i va necessitar d’assistència. Afortunadament tot va quedar en un ensurt.

Un moment de distensió durant el descans

Sílvia Porterias s’entreté fent malabars amb un guant

Cristina Carbó veu la targeta blava

EL KOP D’STICK:

Benvingut hoquei femení!

A A Kops d’Stick estem contents. Hem començat el 2012 traient-nos una espineta que teníem clavada des de que vam començar: la de l’hoquei femení.

Ja fa temps que rebem molts missatges que sol·liciten la presència de l’hoquei femení en el nostre Bloc. Cal dir que les hem tingut sempre molt en compte, però per una cosa o una altra, ens ha costat molt complaure-les. Reconeixem que en certa part ha estat culpa nostra. També ha influït molt els complicats horaris en els que es juguen els partits, per poder combinar-los amb les nostres altres obligacions (no som professionals, tot això ho fem per gust!). I també, per que no dir-ho, ens ha tirat enrere les situacions hostils que hem viscut sempre que hem tret el nas per algun partit d’hoquei femení. M’explico per a que no hi hagin malentesos:

Els equips d’hoquei femenins estan formats per noies que, en molts cassos, són menors d’edat, cosa que provoca que, en els temps d’avui en dia i amb totes les coses que passen, la presència d’un “desconegut” armat amb una càmera fotogràfica, susciti la desconfiança dels pares i mares de les noies que puguin estar presents al partit. També ho entenc... soc pare d’una nena que tot just ara comença a practicar l’hoquei, i potser faria el mateix... qui sap. Així dons, els pocs cops que hem anat a veure un partit d’hoquei femení, hem tingut que acabar per guardar la càmera desprès de comprovar que la nostra presència generava comentaris i actituds que podrien desembocar en una situació violenta. Fins i tot vam rebre un cop una amenaça de denúncia per part d’un president de club!

Així dons, no sabeu lo agraïts que estem al CH Lloret, en especial a l’equip femení i al seu entrenador Eduard Recio, la seva acollida i el haver-nos animat i facilitat tant les coses per poder-nos “estrenar” en la cobertura de l’hoquei femení. I com no, també la bona resposta rebuda per part del CE Olesa Patí. Desitgem que tot això no quedi en “flor d’un dia” i que l’hoquei femení pugui tenir una presència continuada en el nostre Bloc, fent saber a la resta de clubs que estem completament oberts a rebre i publicar les seves cròniques i noticies, i si es pot donar el cas, assistir en persona als seus partits, sempre i quan no la nostra presència no generi cap mena de problema.

Benvingut a A Kops d’Stick, hoquei femení!