11 de nov. 2015

L'EXPRESIDENT DEL CH LLORET QUEDA ABSOLT DE LES ACUSACIONS DE CORRUPCIÓ DEL “CAS CLOTILDE”


La família Perarnau-Riera ha estat passant un autèntic calvari des de que el passat 26 de gener de 2013 Joan Lluís Perarnau, per llavors president del CH Lloret, va ser detingut/segrestat per la Guardia Civil. Aquell dissabte, la policia va irrompre de forma desmesurada a les instal·lacions del club quan Perarnau estava preparant el desplaçament de l'equip per jugar un partit a El Vendrell, emportant-s'ho sota l'acusació d'estar implicat en una trama de corrupció política, el conegut com a “Cas Clotilde”, els detalls del qual ara no ens estendrem a explicar. Perarnau va estar retingut durant dos dies a Madrid, fins que el dilluns següent va declarar davant del jutge de l'Audiencia Nacional, quedant desprès en llibertat amb càrrecs.

El passat 6 de novembre, més de dos anys i nou mesos desprès, el TSJC en la sentència del judici que es va celebrar durant el passat mes de juny, va absoldre a Joan Lluís Perarnau en considerar que desconeixia que el patrocini que cobrava el CH Lloret per part de l'empresa implicada amagava un suborn al darrera. Les investigacions no han trobat ni demostrat cap tipus d'irregularitat a la comptabilitat del CH Lloret ni a la gestió de Peraranau al front de l'entitat.

Joan lluís Perarnau, en una imatge d'arxiu poc abans de la seva detenció.
El “Cas Clotilde” barreja política, urbanisme, suborns, diner negre i màfia russa, esquitxant de passada a l'esport; un còctel molt suculent per a la premsa que no va dubtar en ficar cullerada per enredar més del que realment hi havia. La sorprenent presumpta implicació de Joan Lluís Peraranau en el cas, va sacsejar violentament el dia a dia del CH Lloret i va deixar molt malmesa la seva imatge pública, portant fins i tot la pèrdua d'alguns patrocinadors. Perarnau, va presentar la seva dimissió, i amb ell, la resta de la junta directiva en senyal de suport. El club va quedar en mans d'una junta gestora provisional fins a final de temporada, quan es van convocar eleccions. A nivell esportiu, el primer equip, que per llavors jugava a l'OK Lliga, va saber superar el clima enrarit que es vivia al seu voltant, amb les continues visites de periodistes no esportius en busca de titulars sensacionalistes, i les dures increpacions que rebien els fills de Perarnau i Xavier Crespo -un dels altres implicats en el cas-, jugadors de l'equip, per part de les aficions rivals, i va acabar salvant la categoria.

Des d'A Kops d'Stick volem transmetre el nostre suport i fer arribar també la nostra alegria a la família Perarnau-Riera pel feliç desenllaç de la situació, amb els millors desitjos de cara a poder deixar enrere molt aviat la dura experiència que han patit i començar una nova etapa.

La família Perarnau preparant una festa de Nadal pels jugadors de l'escoleta del CH Lloret durant el Nadal de 2012