2 de nov. 2015

OK LLIGA 2015-16 (JORN. 6): BARÇA 6 - LLORET 2

AL LLORET LI FAN PAGAR ELS PLATS TRENCATS

El Barça va fer pagar els plats trencats de les seves dues darreres derrotes a la lliga a un Lloret, que tot sigui dit, tampoc arribava al Palau gaire convençut de fer saltar la sorpresa. El Barça va voler sentenciar per la via ràpida, i a la mitja part ja guanyava per 4-0. Uns instants de relaxació dels blaugranes a la segona part van permetre al Lloret acostar-se al marcador, però va ser un miratge; els locals van tornar a fer-se amb el control i van acabar embutxacant-se els tres punts.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: OK Lliga 2015-16, jornada 6.

LLOC/DIA/HORA: Palau Blaugrana, Barcelona. Dimecres 28 d'octubre de 2015, 21:00 h.

FC BARCELONA LASSA (4+2): Sergi Fernàndez (p), Marc Gual (1), Pablo Álvarez (2), Eduard Lamas, Xavi Costa -equip inicial-, Lucas Ordóñez (1), Nil Roca, Sergi Panadero (1) i Xavi Barroso (1).
Entrenador: Ricard Muñoz.

CH LLORET VILA ESPORTIVA (0+2): Ferran Serra (p), Xavi Crespo (1), David Plaza (1), Marc Grau, Àlex Grau -equip inicial-, Jordi Carbó, Roger Martí i Xavi Sulé.
Entrenador: Manolo Barceló.

GOLS

PRIMER TEMPS: 1-0 (3') Álvarez / 2-0 (5') Álvarez / 3-0 (11') Gual / 4-0 (16') Barroso.
SEGON TEMPS: 4-1 ( 29') Crespo / 4-2 (31') Plaza / 5-2 (34') Panadero / 6-2 (41') Ordóñez, de falta directa.

ÀRBITRES: Raül Burgos i Ignasi Galán

TARGETES:

-Blava a Jordi Carbó (CH Lloret), min. 40', per encarar-se amb Xavi Costa.
-Blava a Xavi Costa (FC Barcelona), min 40', per encarar-se amb Jordi Carbó.

FALTES: FC Barcelona: 14 / CH Lloret: 11

PÚBLIC: Uns 400 espectadors.

-El Barça patia la baixa de Matias Pascual per lesió.
-Abans del partit, els jugadors del FC Barcelona es van fotografiar junt a un equip de base de la UE Horta i l'equip U15 del RHC Saint Omer.
-Els jugadors de base de la UE Horta van jugar un partidet d'exhibició durant els minuts de descans.

Els futurs cracks de la UE Horta mostrant les seves habilitats sobre el parquet del Palau

Un inici de pretemporada un tant alterat, sumat a les dues darreres derrotes consecutives a la OK Lliga, havien posat al Barça en el punt de mira de totes les mirades crítiques. Amb el cap posat en la disputa de la Supercopa espanyola el proper cap de setmana, els barcelonistes tenien la obligació de guanyar per posar calma a l'ambient, i de pas, no cedir més avantatge al Vic, lider de la classificació, amb tres punts més i un partit menys. Al davant, els blaugranes es trobaven a un sorprenent Lloret que, amb un equip molt jove, està fent un més que acceptable inici de temporada, i que amb una mica de sort, no descartava aprofitar la convulsa situació del Barça per fotre cullerada.

Pablo Álvarez trenca el partit a les primeres de canvi

El Barça va saltar a la pista conscienciat de que tenia que encarrilar el partit ben aviat si no volia patir algun ensurt que fes aparèixer fantasmes sobre el Palau. Al davant, el Lloret de Manolo Barceló que, amb el seu endreçat sistema de joc que tant bé li està funcionant enguany, no estava disposat a posar les coses fàcils. Però molt aviat, quan encara no s'havien complet els tres minuts, va aparèixer Pablo Álvarez per trencar la defensa rival amb un ràpid contracop i fer pujar l'1-0 al marcador. Sense deixar temps a la reacció lloretenca, novament Pablo Álvarez feia el 2-0, aquest cop aprofitant el refús de Ferran Serra a un fort xut de Marc Gual.

Pablo Álvarez va encarrilar el partit pel Barça amb dos gols en els cinc primers minuts
El Barça va posar la directa, i als sis minuts hauria pogut fer el tercer si Eduard Lamas no hagués fallat un llançament de penal. El Lloret va quedar molt tocat pel matiner correctiu rebut, cosa que van aprofitar els blaugranes per continuar fent mal i encarrilant molt bé la victòria, amb un altre gol de Marc Gual, amb suspens, colant la bola per sota el porter. La pressió del Barça continuava generant ocasions, i entre els pals i Ferran Serra es van encarregar de que l'avantatge no es veiés incrementada. Però finalment va arribar el quart, obra de Xavi Barroso. A les acaballes de la primera part, un respir del Barça va donar peu a un intent de reacció del Lloret, amb bones ocasions de David Plaza i Xavi Crespo, però un molt encertat Sergi Fernàndez va propiciar que amb el 4-0 s'arribés al descans.

Brillant intervenció de Sergi Fernàndez en una contra portada per David Plaza
Reacció momentània del Lloret

El Lloret va sortir a la represa amb molta empenta, conscient de que el Barça, amb el partit molt de cara, no prendria més riscos que els necessaris. Així, durant els primers minuts de la segona part, els lloretencs van acostar-se amb més freqüència a la porteria de Sergi Fernàndez. D'aquí van arribar els seus dos gols en qüestió de dos minuts, obra de Xavi Crespo i David Plaza, aquest últim fruit d'una jugada nascuda tot seguit de que Sergi Panadero fallés un penal favorable al Barça.

Els jugadors del Lloret celebren un dels seus gols
Però l'intent de reacció del Lloret es va quedar en això, un intent, ja que el Barça no va voler sorpreses fora del previst i va tornar a engegar la seva maquinària. Sergi Panadero va fer el 5-2 amb una bona acció individual. Al Lloret encara li quedava la possibilitat de tornar a entrar en el partit si aprofitava la falta directa conseqüent de la desena falta del Barça, però Xavi Sulé no va poder marcar, i aquí pràcticament s'acabava la història del partit.

Xavi Sulé defensant a Pablo Álvarez
El Barça va agafar el control del joc, va aprofitar la desena falta del Lloret per fer el definitiu 6-2 de falta directa transformada per Lucas Ordóñez, i va especular fins al final per deixar ben lligada la victòria. El Lloret, tot i tenir el partit perdut, no va abaixar els braços i va voler marxar del Palau deixant una bona imatge lluitant fins al darrer instant. Els lloretencs van intentar maquillar el resultat amb algun gol més, però la tancada defensa local els hi va obligar a buscar sorprendre amb tirs a distància de Xavi Sulé, Jordi Carbó i Roger Martí, que es van quedar sense premi.

Lucas Ordóñez va sentenciar amb el 6-2 de falta directa
Amb la mirada a la Supercopa

Aquesta victòria, més enllà dels tres punts, porta una alenada d'aire fresc per afrontar amb tranquil·litat la disputa de la Supercopa espanyola el proper cap de setmana a Vic. En el que fa a la OK Lliga, el Barça suma 12 punts i es manté amb el Liceo i Vilafranca en el grup perseguidor del Vic, líder invicte amb tres punts més i un partit pendent. Desprès, els barcelonistes voldran donar continuïtat a la seva cursa per atrapar al líder en la seva visita a la pista del Calafell.

El Barça deixarà aparcada momentàniament la Lliga per centrar-se en la Supercopa
El Lloret, tot i la derrota, amb els seus 7 punts continua sent l'equip ascendit millor classificat en el que portem de competició. En la propera jornada, els lloretencs tindran una bona oportunitat de fer un petit salt endavant en el partit que el enfrontarà a casa amb el Vendrell, un equip que està tenint un inici de temporada més irregular del que s'esperava, i que en la present jornada ha patit una contundent derrota contra el Vilafranca.

EL PROTAGONISTA:

Pablo Álvarez (FC Barcelona): Amb dos gols en els primers cinc minuts es va encarregar d'esvair ben aviat dubtes i fantasmes, llançar per terra totes les [poques] aspiracions del Lloret de donar la sorpresa, i encarrilar la victòria cap el costat del Barça. És un jugador determinant i està en un gran moment de forma aquest inici de temporada, amb 10 gols en 6 partits a la lliga.

SABIES QUE…?

...el Lloret ha jugat 14 vegades contra el Barça en el Palau Blaugrana i no ha puntuat mai.
...Marc Gual va trencar un estic durant l'escalfament previ.
...estranyament a la grada no hi havia cap presència de la penya Sang Culé.
...per megafonia van presentar a l'entrenador del Lloret com a “Miquel Barceló” en lloc de “Manel Barceló”.
...l'equip U15 del Saint Omer, que està disputant l'europeu U15 a Sant Just Desvern va estar convidat al partit gràcies a l'exdelegat del Barça Jordi Martínez.
...entre el públic es trobaven l'exentrenador del Barça Gaby Cairo, l'exauxiliar del Barça Tomás Fernández, i l'entrenador del Tordera Sergio Alonso.
Les botes d'Ordóñez i Costa
...curiosament o no, els tres darrers fitxatges del Barça: Costa, Ordóñez i Lamas, fan servir material d'una marca competència de Reno, la subministradora oficial del FC Barcelona (Hi ha diferents versions al respecte, però cap d'oficial, així dons, ens les callem).
...durant el partit, els àrbitres van tenir que avisar diverses vegades al delegat de pista sobre el volum de la música de megafonia.
...la marca de material Replic traurà al mercat propèrament un estic model “Xavi Costa”, com el que el jugador ja fa servir.
...el jugador del Lloret Xavi Sulé juga sempre amb unes mitges del Barça sota les del CH Lloret.
...en les seves cròniques del dia desprès, el diari Mundo Deportivo atribuïa el gol de Xavi Barroso a Xavi Costa, i el pel Lloret, va alinear a Adrià Farré en lloc de Xavi Sulé.

A KOPS DE FLASH

Un dels secrets del Barça: resar abans dels partits.

El segon entrenador del Barça, Edu Castro, atenent a Barça TV abans del partit.

Els àrbitres del partit van buscar la càmera d'A Kops d'Stick per endur-se un record gràfic de la seva visita al Palau Blaugrana.

El record dels jugadors U15 del Saint Omer francès amb els jugadors del Barça.

I els nois del Horta també es van immortalitzar al costat dels seus ídols.

L'entrenador del Tordera, Sergio Alonso va seguir el partit atentament des de la grada.

Una imatge poc habitual del president del Lloret, a la llotja i amb americana.

Nil Roca era l'únic jugador que no portava el nom sobre el dorsal.

La estranya imatge de la cantonada que ocupa habitualment la penya Sang Culé completament buida.

David Jover, cap de premsa del Barça, penjant una foto al Twitter.

L'exdelegat del Barça Jordi Martínez, seguint el partit al costat de la expedició del Saint Omer.

Gaby Cairo i la seva parella van arribar amb el partit començat.

Xavi Sulé esperant la desena falta del Barça per sortir a tirar la directa.

Àlex Grau va rebre un dolorós cop a la mà.

Detall del full amb les alineacions que va facilitar el FC Barcelona, en el que s'aprecia la errada en el nom de l'entrenador del Lloret.

Al final del partit, Sergi Fernàndez va regalar una samarreta d'entrenament a un jovenet fan seu.