29 d’oct. 2015

LLIGA VETERANS A 2015-16 (JORN. 3): CUATRO VIENTOS 9 - ST. CELONI 4


EN 20 MINUTOS OS CIERRO EL PARKING!

Una reacció fulminat en la segona part va permetre al 4 Vientos capgirar el marcador i deixar noquejat a un Sant Celoni que va pagar el sobresforç del seu empat amb el Barça. Abans, els blanencs havien sortit un tant empanats a la pista, cosa que van aprofitar els visitants per avançar-se i arribar al descans amb avantatge. Al final del partit, des del més profund d'una grada buida de gom a gom que va vibrar amb l'espectacle, els jugadors van ser acomiadats amb el tradicional ¡venga, daos prisa, que en 20 minutos os cierro el parking!.

Jordi Sàez i Jordi Munsó lluitant per una bola
FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: Lliga Catalana de Veterans A, jornada 3.

LLOC/DIA/HORA: Pista Blava de la Ciutat Esportiva, Blanes (La Selva). Dilluns, 26 d'octubre de 2015, 22:00h.

FC CUATRO VIENTOS (2+7): Quicu Salarich (p), Eduard Recio, Pep Portas (1), Jordi Gutiérrez, Albert Gassó (3) -equip inicial-, Jordi Munsó (2) i Joan Ayats (3).

CP SANT CELONI (3+1): Òscar Osodragón Sàez (p), Esteve Costa, Roger Burrull (2), Jordi Sàez, David Noguera (1) -equip inicial-, Raimon Pousa (1) i Aleix Gimferrer.

GOLS

PRIMER TEMPS: 0-1 (8') Pousa / 1-1 (12') Ayats / 1-2 (19') Noguera / 1-3 (22') Burrull / 2-3 (25') Portas.
SEGON TEMPS: 3-3 (30') Gassó / 4-3 (33') Gassó / 5-3 (37') Gassó / 6-3 (42') Munsó / 7-3 (43') Munsó / 8-3 (47') Ayats / 9-3 (48') Ayats / 9-4 (50') Burrull, de penal.

ÀRBITRE: Josep Mª Daniel

TARGETES: -

FALTES: FC Cuatro Vientos: 8 / CP Sant Celoni: 8

PÚBLIC: Aproximadament cap espectador.

INCIDÈNCIES:

-El FC Cuatro Vientos jugava amb la seva segona equipació, de color blau, per semblança de colors amb el rival.
-El partit va donar inici amb 15 minuts de retard sobre l'horari previst.
-El jugador del FC Cuatro Vientos Joan Ayats va arribar amb el partit començat (que rar que en Pep Portes arribés puntual).

CRÒNICA:

La Lliga de Veterans 2015-16 arriba ala seva tercera jornada, i com de costum, resulta molt complicat fer prediccions en aquests inicis de temporada. Els jugadors arriben a la competició desprès d'un llarg estiu carregat d'excessos de tota mena, i les baixes i noves incorporacions dels equips, fan una incògnita el rendiment d'aquests fins ben entrada la temporada. I així, plens d'incògnites, arriben el Cuatro Vientos i el Sant Celoni al seu enfrontament. Els de Blanes, amb moltes baixes importants aquesta temporada, han començat el curs amb una de cal i una de sorra, amb una clara derrota al Palau contra el Barça, i una bona victòria contra el Noia. Per la seva banda, el Sant Celoni, que havia derrotat al Calafell en la primera jornada, arribava tot just desprès d'esgarrapar un meritori empat al Barça. El signe final d'aquest partit resulta del tot imprevisible.

Pep Portas s'endú la bola davant Esteve Costa
El Sant Celoni pren la iniciativa

El primers minuts de partit van resultar una mica ensopits. El Cuatro Vientos va saltar a la pista un tant ofuscat i no donava una de dretes, mentre que el Sant Celoni, molt cautelós, va basar el seu joc en instaurar un ferri i endreçat desplegament defensiu. Passat els compassos inicials, i veient la manca d'encert dels locals, el Sant Celoni va començar a estirar les seves files i van arribar les primeres ocasions de perill a la porteria de Quicu Salarich, com un xut al travesser als set minuts. Tant sols uns segons més tard, els visitants van aconseguir avançar-se 0-1 amb un gol d'acció individual de Raimon Pousa.

Acció en atac del Sant Celoni durant la primera part
La entrada de Joan Ayats a la pista per part dels locals va significar un punt d'inflexió, en els moments on el Sant Celoni tenia el joc sota control. Els blanencs van començar a crear jugades amb cara i ulls, fins que va arribar l'empat a 1, obra del propi Ayats. El partit va entrar en una fase d'igualtat, amb anades i tornades a les dues porteries. Tot i això, el Sant Celoni es va mostrar més encertat, i amb gols de David Noguera i Roger Burrull va assolir un avantatge d'1-3. Pocs segons abans del descans, una bona combinació enttre tot l'equip, permetia a Pep Portas escurçar la difrència per part del Cuatro Vientos, fent que els equips marxessin als vestidors (és un tòpic, en el cas dels veterans, sempre es queden a la pista) amb un ajustat 2-3.

L'aparició de Joan Ayats va resultar balsàmica i clau pel Cuatro Vientos
Reacció fulminant del Cuatro Vientos

Els primers minuts de la represa no van aportar cap novetat al resultat. Llavors el cansament acumulat va començar a manifestar-se entre els jugadors del Sant Celoni (empatar un divendres contra el Barça i tenir per mig tot un cap de setmana per celebrar-ho, a certes edats porta les seves conseqüències...) i el Cuatro Vientos va treure de passeig la màquina de fer gols i va acabar per estabornir del tot al seu rival. En menys de 7 minuts, un hat-trick d'Albert Gassó va servir als locals per empatar, capgirar i marxar en el marcador. Entre mig, Joan Ayats també va fallar un penal.

Albert Gassó es va encarregar de capgirar el marcador amb tres gols seguits
El Sant Celoni va reaccionar, va treure forces d'allà on va trobar, i va tornar a refer les seves línies per intentar contenir els atacs dels locals i sortir a la contra en busca de sorprendre. Jordi Sàez va estavellar al pal un contracop, i per uns moments va semblar que el partit encara no estava sentenciat. Res més lluny. El Cuatro Vientos va tornar a carregar l'artilleria, i dos gols consecutius de Jordi Munsó -el segon de molt maca factura, girant sobre sí mateix i colant la bola rasa ajustada al pal curt- van fer pujar el 7-3 al marcador, esvaint de cop totes les aspiracions de remuntada visitant.

Amb aquesta mitja volta Jordi Munsó va fer el 7-3
Amb el Sant Celoni completament trencat, el Cuatro Vientos no va trobar gaires dificultats per controlar el partit. Eduard Recio estavellar un nou pal, i ja a les acaballes, Joan Ayats va tancar el caseller local a 9 amb dos gols consecutius. Pocs segons abans de la conclusió, Roger Burrull establia el definitiu 9-4 gràcies a un estèril gol de penal.

Un penal als darrers segons va permetre al Sant Celoni tancar el marcador amb el 9-4
Amb aquests tres punts, el Cuatro Vientos suma sis i dona un salt endavant situant-se a la zona alta de la classificació. Una mica més abaix, el Sant Celoni es queda clavat amb quatre punts. La propera jornada, els blanencs visitaran laveina pista del CP Malgrat, mentre que el Sant Celoni rebrà a casa al Noia.

EL PROTAGONISTA:

Josep Mª Daniel (Àrbitre): Amb una visible molèstia de ciàtica, el sr. col·legiat va aguantar el tipus durant tot el partit sense queixar-se. En una categoria on resulta massa habitual que els arbitres no es presentin sense una causa creïble, venir des de Girona per fer-ho en les seves condicions demostra molt i mereix un petit reconeixement.

SABIES QUE…?

...el FC Cuatro Vientos té per aquest any moltes baixes importants: Mauricio Oviedo, Miquel Calero, David Panadero i Edu Urbina.
...una de les coses que més interès va generar abans del partit va ser escoltar la versió pròpia de la sobtada destitució de David Noguera com a tècnic del CP Tordera.
...la segona samarreta del Cuatro Vientos està dedicada al seu membre Joan Ayats pel seu 50è aniversari, amb la llegenda “Ayats 50” a l'esquena, i uns escuts amb el seu palmarès a les mànigues.
...degut a les preses típiques de jugar tard a la Ciutat Esportiva, al final del partit no es va poder fer la tradicional foto conjunta entre els dos equips.
...el “tercer temps” es va jugar en la bocateria “Mossega'm” de Blanes, amb la presència de tot el Cuatro Vientos i tres representants del Sant Celoni.


A KOPS DE FLASH

Detall de la segona equipació del Cuatro Vientos, amb la llegenda “Ayats 50” a l'esquena.

Els anys no passen només pels jugadors, les equipacions també acusen el pas del temps. Però no hi ha res que un tros de cinta adhesiva no arregli!

El partit es va saldar amb la baixa d'un estic del Sant Celoni. QEPD.