LLOC/DIA/HORA: Pavelló Olímpic, Vic. Dissabte, 22 de maig de 2010, 19:30 h.

RONCATO CP VIC (2+1): Fernàndez, Roca (2), Carbó, Bancells, Torra (1) –equip inicial-, Masoliver i Terns.
Entrenador: Quim López

TECNOL REUS D (1+2): Trabal, Mirko Bertolucci (1), Caldú, Páez, García (1) –equip inicial-, Sandro Bertolucci (1), Molet.
Entrenador: Alejandro Domínguez.

GOLS:
PRIMER TEMPS: 0-1 (10’) Sandro Bertolucci; 1-1 (13’) Roca, de penal; 2-1 (14’) Roca.
SEGON TEMPS: 2-2 (27’) Mirko Bertolucci, de falta directa; 2-3 (33’) García; 3-3 (34’) Torra.

ÀRBITRES: J. Gómez i L. Delfa

TARGETES BLAVES: Sandro Bertolucci (Reus D)

FALTES: CP Vic: 15 // Reus D: 12

PÚBLIC: Uns 400 espectadors

INCIDÈNCIES:
- El Vic comptava amb les baixes de Borja López, sancionat, i Sergi Pla, lesionat, per el que va completar la convocatòria amb el júnior Xavi Terns.
- Abans del partit, Sergi Fernández, porter del Vic, va rebre el trofeu que el distingeix com a millor jugador de la Copa del Rey 2010, atorgat pel portal web A Kops d’Stick.

CRÒNICA:

El CP Vic i el Reus Deportiu van oferir un bon espectacle d’hoquei, gràcies a un partit entretingut i obert, que finalment va acabar en un just empat, però que també es podia haver decantat amb tot mereixement cap a qualsevol dels bàndols.

El partit va començar amb uns minuts de tanteig dels dos equips, sense cap jugada clara de perill. Tant el Vic com el Reus van sortir amb un plantejament un tant defensiu mantenint-se a la expectativa de les intencions del rival per intentar sorprendre a la contra. Una acció de “Titi” Roca per part del Vic I un parell de Mirko Bertolucci per part del Reus, ben resoltes totes pels respectius porters, van ser el més destacat dels primers 10 minuts del partit.

Coincidint amb el primer temps mort, van arribar els primers moviments a les banquetes, sent el Reus el més beneficiat: Sandro Bertolucci, acabat de sortir a la pista, va engaltar un xut des de mitja pista que va sorprendre a Sergi Fernández, significant el 0-1. En directe va donar la impressió de que la bola va rebotar en algun dels jugadors que es trobaven dins de l’àrea vigatana, però finalment, el gol es va concedir al veterà jugador italià del Reus. Dos minuts escassos van passar, i el Reus va estar a punt de fer el 0-2, Sandro Bertolucci, de nou, però aquest cop mitjançant un llançament de penal. Afortunadament pels interessos locals, Sergi Fernández va refusar la bola.

I, ironies del destí, pocs segons desprès del penal favorable al Reus, els col•legiats xiulaven un de favorable al Vic. L’encarregat de fer el llançament va ser el capità “Titi” Roca, que va batre a Trabal i va igualar el marcador. No va arribar a passar ni un minut del 1-1, quan Roca tornava a marcar avançant així al Vic. Amb el marcador a favor, i encoratjats pels seus seguidors, els locals s’han crescut i han passat a dominar joc, davant d’un Reus que es va descentrar amb els sobtat canvi de rumb que va adquirir el partit.

En vista de que el Vic no aconseguia materialitzar el seu domini en algun gol més que els hi permetés marxar amb tranquil•litat als vestidors, el Reus va anar despertant del seu estaborniment momentani i va retrobar el seu lloc a la pista.

A partir d’aquí van arribar uns moments intensos de joc, amb diverses ocasions a les dues porteries, el que va fer que els dos porters tinguessin feina extra per mantenir invictes les seves porteries. Sergi Fernández va estar providencial al treure una mà miraculosa en una acció de Jordi Molet que hauria significat l’empat. Guillem Trabal, per la seva banda, va evitar el 3-1 al refusar-li a Marc Torra una falta directa, fruit d’una targeta blava que havien mostrat a Sandro Bertolucci a 2 minuts dels descans. El Vic no va poder treure profit a la seva situació de Power-play, i amb el 2-1 es va arribar al descans.

La segona part va començar marcada per la cautela amb la que estaven jugant els dos equips, ja que es trobaven empatats a 9 faltes i cap d’ells volia concedir al contrari la oportunitat de disposar d’una falta directa a favor. Dos minuts va trigar el Vic en caure en el parany, i el Reus va confiar en Mirko Bertolucci per picar la falta directa. El jugador reusenc va executar la falta d’una forma tant sorprenent com brillant, acabant amb la bola al fons de la porteria. El 2-2 ha donat confiança als homes d’Alejandro Domínguez, que han passat a controlar el partit, davant d’un Vic molt imprecís en la creació de jugades. El Reus ha obtingut el premi del gol que els tornava a avançar en el marcador. El 2-3 ha sigut obra del capità reusenc, Jordi García que ha batut a Sergi Fernández amb un fort xut llunyà.

La alegria li ha durat ben poc al Reus, ja que Marc Torra ha tornat a igualar el marcador tan sols un minut més tard, tornant a canviar el rumb del partit. Amb el Vic en busca del gol que els hi tornés a posar per davant, ha arribat la desena falta del Reus. “Titi” Roca ha tingut la oportunitat d’avançar als seus, però Guillem Trabal ha refusat el llançament de falta directa. El domini del joc ha tornat a equilibrar-se i les ocasions han arribat des de els dos bàndols.

Un parell de boles perdudes en la zona de perill han estat a punt de costar-li un disgust al Vic, però Fernández ha estat molt atent i ha pogut resoldre amb solvència. Mentre, en l’altra porteria, Marc Torra superava a Trabal amb una bonica acció tècnica, però amb el porter batut, no encertava en la seva definició final, i acabava estavellant la bola en el travesser de la porteria reusenca. Durant aquests intensos moments, ha arribat la quinzena falta del Vic, el que donava dret al llançament d’una nova falta directa al Reus. Sandro Bertolucci ha desaprofitat la ocasió enviant la pilota al pal. Quedaven cinc minuts escassos pel final i el partit continuava totalment obert, però cap dels dos equips ha pogut marcar, i amb el 3-3 s’ha arribat a la conclusió del temps reglamentari.

L’empat, que es podria descriure com just, no ha servit per gaire a cap dels equips. El Vic, que amb l’empat deia adéu definitivament a les poques opcions que li quedaven per assolir el títol de Lliga, si més no, s’ha pogut acostar un punt al Liceo en la lluita per la segona plaça, ja que els gallecs han perdut el seu partit contra el Barça. El Reus, per la seva part, continua mantenint la seva quarta plaça a la taula, ja que el Lloret també ha empatat el seu partit contra el Blanes. Ara, Vic i Reus tornaran a enfrontar-se en la Final 6 de la Lliga Europea aquest cap de setmana.