2 de nov. 2010

OK LLIGA 2010-11 (JORN. 5) CH LLORET 3 - IGUALADA HC 5

UNS DE CUL, I ALTRES DE CARA

COMPETICIÓ:OK Lliga 2010-11, jornada 5

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d’Esports, Lloret de Mar. Dissabte, 30 d’octubre de 2010, 19:30 h.

CH LLORET (0+3): Serra, Rodri, Xavier Gonzàlez, Lladó, Crespo -equip inicial-, Marc Tibau, Casalí i Martos.
Entrenador: Ivan Tibau.

IGUALADA HC (3+2): Llaverola, Formatjé, Edu Fernàndez, Navarro, Baliu -equip inicial-, Pelícano.
Entrenador: Ivan Sanz.

GOLS:

PRIMER TEMPS:
1-0 (6') Formatjé, aprofitant un rebuig del porter.
2-0 (15') Edu Fernàndez, desviant una bola xutada des de lluny.
3-0 (25') Formatjé, de falta directa.
SEGON TEMPS:
1-3 (29') Marc Tibau, aprofitant una bola morta dins de l'area.
2-3 (34') Marc Tibau, desviant un xut llunyà de Martos.
2-4 (35') Edu Fernàndez, en el refús d’un llançament de penal.
3-4 (44') Crespo, rematant una centrada de Rodri.
3-5 (48') Baliu, de contracop.

ÀRBITRES: A. Gómez i J. López

TRAGETES BLAVES: Marc Tibau i Lladó (CH Lloret) // Baliu (Igualada HC)

FALTES: CH Lloret: 20 // Igualada HC: 20

PÚBLIC: Uns 250 espectadors

- El Lloret va poder comptar amb el seu jugador Marc Tibau, que va rebre l’alta desprès d’un bon temps lesionat.
- El Igualada continua tenint de baixa per lesió a Enric Torner.
- Significatiu nombre d’aficionats de l'Igualada presents a la graderia.

L'Igualada va obtenir una meritòria victòria a la pista del Lloret que el catapulta fins a la tercera posició de la taula classificatòria. Els d'Ivan Sanz, amb les baixes conegudes i amb Raül Pelícano sense estar al cent per cent, eren conscients que el seu estat físic es podria veure ressentit a finals del partit, per el que van intentar encarrilar el enfrontament des d’un bon inici, aconseguint una renda de 3-0 al descans. La gran actuació del seu porter Llaverola en la segona part va servir per que el Lloret -que va fer un primer temps decebedor- no pogués remuntar el resultat advers.

La bona noticia pel Lloret va ser la recuperació del lesionat Marc Tibau, que va poder disputar els seus primers minuts de la temporada, amb la esperança de que sigui una ajuda per poder sumar punts i sortir de la part baixa de la classificació.

El Lloret llença el partit en el primer temps

El Igualada no va desplegar un joc molt brillant, però es va trobar al davant a un desdibuixat Lloret que no li va posar gaires dificultats. Els lloretencs no acaben de trobar el punt per tornar a ser aquell equip tant disciplinat i fort a casa que el va fer ser una de les revelacions de la passada temporada.

Desprès d’una mica de tanteig en els primers compassos del joc, els igualadins van començar a acostar-se a la porteria rival, fins que van poder travessar-la per primer cop als sis minuts de partit. Ferran Serra va refusar una bola que va acabar caient en el estic de Ferran Formatjé, i aquest no va desaprofitar la ocasió per inaugurar el marcador. L’interval de temps entre el primer i el segon gol van ser els moments on el Lloret va gaudir de les millors oportunitats per poder canviar el rumb del partit, però no ho va saber aprofitar. Una bona jugada individual de Xavi Gonzàlez desfeta per Llaverola i un xut al pal de Rodri haurien pogut significar el empat. A l’altra porteria, Ferran Serra, mantenia vius als seus aturant un penal a Edu Fernàndez.

Al quart d’hora de partit ha arribat el 0-2, que ha caigut com un gerro d’aigua glaçada sobre els lloretencs. Edu Fernàndez ha sabut desviar molt oportunament fora de l’abast del porter una bola que anava dirigida des de lluny. Ivan Tibau ha demanat un temps mort i ha fet entrar a Marc Tibau en un intent de canviar el rumb que anava agafant del partit.

A partir de llavors el joc s’ha anat endurint, cosa que ha fet que els dos equips arribessin a les 10 faltes abans del descans. Marc Tibau, que havia sortit a la pista amb moltes ganes, no ha sabut posar el fre a temps i ha acabat veient una targeta blava que ha deixat als lloretencs en inferioritat durant dos minuts. Afortunadament pels interessos locals, Raül Pelícano no ha transformat el llançament de falta directa i l'Igualada tampoc va poder treure profit de la seva situació de power play. Un minut abans del descans els lloretencs van cometre la seva desena falta, cosa que va aprofitar Ferran Formatjé per fer el 0-3 mitjançant la execució de la falta directa per acumulació favorable a l'Igualada. En canvi, uns segons més tard, Quim Casalí no va poder fer el mateix quan els igualadins van cometre la seva desena falta. El Lloret no havia pogut treure profit a les seves ocasions i va arribar al descans amb un contundent 0-3 i amb la sensació de el partit s’estava escapant irremeiablement.

Un gran Llaverola evita la remuntada local.

L'Igualada ha sortit a disputar el segon temps amb la tranquil·litat que li donava  el clar resultat a favor, cosa que li ha portat a agafar les regnes del joc davant de la precipitació del Lloret per intentar capgirar el marcador el més aviat possible. Però els lloretencs han tret el seu orgull i s’han posat a lluitar per la causa. En una desafortunada jugada dins de l’àrea igualadina, Marc Tibau ha pogut fer el 1-3 enviant al fons de la xarxa una bola que havia quedat morta desprès d’una badada defensiva visitant. Uns minuts més tard, els locals desaprofitaven la falta directa que els hi va brindar la expulsió de Ton Baliu, però durant els minuts de superioritat, de nou Tibau, tornava a marcar, aquest cop desviant un potent xut que havia fet Martos des de quasi mitja pista, posant en el marcador un esperançador 2-3 amb més d’un quart d’hora de partit per endavant.

No li han durat gaire les il·lusions al Lloret, ja que quasi a continuació, Edu Fernàndez  ha estat travat per Martos dins de l’àrea. El mateix Fernàndez ha fet el llançament de penal, que Serra ha aconseguit desviar, però aprofitant el jugador arlequinat ha aprofitat el refús per fer el 2-4.

El partit va tornar a entrar en una altra fase de tensió, que s’ha traduït en un joc força dur. Els equips s’han anat carregant de nou amb faltes, circumstància que han aprofitat els porters per el seu lluïment personal, ja que han tingut molta feina entre faltes directes, penals i jugades de perill. En mig de la bogeria, Xavi Lladó deixava en inferioritat al Lloret al rebre una targeta blava, i Víctor Crespo posava emoció al partit al ajustar el marcador amb el 3-4, quan faltaven cinc minuts i escaig per arribar a la conclusió.

Quan el partit entrava en la recta final, en mig de la emoció que donava un resultat tant ajustat i amb els dos equips empatats a 19 faltes, Ton Baliu ha pogut culminar amb èxit una ràpida jugada de contracop igualadina i ha fet el 3-5 que ara si, ja quasi deixava el partit vist per sentència. I diem quasi, perquè en el minut i escaig restant, cada equip va poder disposar encara d’una falta directa, però que finalment no van portar cap conseqüència i el partit va finalitzar amb la victòria de l’Igualada.

SABIES QUE…?

... el tècnic del Lloret, Ivan Tibau, ha tornat a agafar un estic i a calçar-se uns patins: aquesta temporada jugarà amb el Girona HC la Lliga de Veterans.
... el jugador lloretenc de l'Igualada, Raül Pelícano, que va patir un fort cop en la passada jornada contra el Blanes, va ser dubte per jugar aquest partit fins al darrer moment.
... al final del partit, l’Alcalde de Lloret, amb un semblant molt seriòs, va dirigir-se cap a on estava el tècnic del Lloret, Ivan Tibau, i va estar parlant una bona estona.

A KOPS DE FLASH:

Jaume “Super-Met” Llaverola va tenir un paper primordial per que l’Igualada aconseguís la victòria.

Quim Casalí portava un estic diferent al els seus companys.

L’Alcalde de Lloret, Xavier Crespo, va intercanviar impressions amb Ivan Tibau al final del partit.

EL PROTAGONISTA:

Marc Tibau.
El jugador del Lloret reapareixia desprès d’una lesió que l’havia deixat en el dic sec durant força temps, el que  havia provocat que encara es mantingués inèdit en aquesta temporada. La entrada a la pista de Marc Tibau va intentar ser un revulsiu pel seus companys, que estaven reben un correctiu per part de l’Igulada. Va marcar els dos primers gols del seu equip, cosa que va revifar les esperances, però també les seves ganes d’entrar el joc el van fer sortir una  mica passat de voltes i va rebre una targeta blava.

Esperem que la seva reincorporació a l’equip serveixi al Lloret per sortir de la part baixa de la classificació.

EL KOP D’STICK:

Com donen de voltes les coses!... a aquestes alçades de campionat, l’any passat, el Lloret estava sorprenent a tothom amb un joc molt disciplinat i efectiu, que l’havia situat en els llocs més alts de la classificació. En cavi, l’Igualada, començava a crear els primers dubtes mentre es barallava en la part baixa de la classificació. Un any desprès, el Lloret, que ha mantingut el mateix bloc que tant bons resultats li va donar, no acaba d’arrencar i es troba immers en una crisi de joc i resultats que el té situat fregant els llocs de descens, cosa que ha fet saltar les primeres alarmes. D’acord, encara estem a la cinquena jornada... però recordem que la OK Lliga d’enguany es més curta i té dos equips menys. Així, descomptant als quatre “grans” i els dos o tres equips “revelació”, ens trobem que set equips es “donaran d’hòsties” per eludir les tres places de descens, per el que els punts jugats entre ells i, sobretot els disputats a casa, tenen un valor vital. Esperem que el Lloret trobi aviat el camí de la victòria si no vol trobar-se amb una situació compromesa.

L’Igualada va demostrant cada jornada que la seva bona pre-temporada no ha estat flor d’un dia, i en aquesta OK Lliga, amb quatre victòries en cinc partits, i mostrant molt bones maneres a la pista, està posant de manifest que es un dels equips que millor ha sabut reforçar-se aquesta temporada. La seva afició ja somia en tornar a tenir al seu equip entre els grans.