22 de nov. 2010

PRIMERA DIVISIÓ ESTATAL (JORN. 8) CP VILAFRANCA 4 - SHUM MAÇANET 5

EL VILAFRANCA ENSOPEGA DAVANT DEL MAÇANET

Raimon Mascaró (Vilafranca). Aquest diumenge al migdia s’ha tancat la vuitena jornada de la primera divisió nacional, amb el partit que enfrontava el C.P. Vilafranca i el Shum Maçanet. Els dos equips estaven  separats per 2 punts a la classificació abans del partit, la qual cosa ja feia preveure un matx interessant. El Vilafranca, que venia de guanyar 2 partits consecutius, volia continuar pel bon joc vist en els darrers partits i sumar els punts, mentre que el Maçanet, volia fer-se un lloc en les posicions d’ascens a la Oklliga.

El Vilafranca ha sortit molt concentrat  practican un joc ràpid, en el qual les ocasions que arribaven eren aturades pel porter de la Selva. Per la seva banda, el Maçanet no ha estat menys, i ha començat el partit amb molta intensitat, fent els primers xuts de perill a la porteria del Vilafranca, defensada de nou per Cesc Campor. El Vilafranca provava de trobar fortuna en xuts llunyans, però cap volia entrar, mentre que el Shum arribava de jugada, però sense gaire encert. Els minuts anaven passant, i en el minut 15 de partit els gironins s’han avançat en el marcador mitjançant Joan Castañé, que ha aprofitat un rebuig del porter local i ha fet el 0 a 1. Amb aquest marcador el Vilafranca no s’ha tirat enrere, i quatre minuts més tard, Gerard Vergés feia l’empat a 1. A partir d’aquest moment el joc s’ha intensificat i les arribades a una i altre porteria començaven a abundar. A manca de 2 minuts per l’acabament de la primera meitat, es àrbitres s’han volgut convertir en els protagonistes de l’encontre, ja que han xiulat un penal discutit en contra el C.P. Vilafranca i ha més han ensenyat targeta blava al porter vilafranquí per demanar que li expliquessin la jugada, i ells sense cap mirament l’han expulsat. Amb l’expulsió de Cesc Campor, ha sortit l’avui porter suplent, Pere Antón el qual ha aturat el penal, però no el rebuig posterior de Ferran Maqueda que significava l’1 a 2. En la jugada següent, el col·legiat vasc Gonzalo Dapena ha xiulat un penal al Vilafranca, el qual ha estat llaçat per Pablo Aguarón i l’ha transformat. Quedaven 1 minut i 45 segons i encara es veurien 2 gols més. Un per part dels vilafranquins, en una jugada molt bonica en la qual Pablo Aguarón li ha fet una passada a mitja alçada a Brandon Carrara, que ha fet pujar el 3 a 2 en el marcador quan faltaven 58 segons. Seguidament, el Maçanet sabent que el porter vilafranquí Pere Antón havia sortit fred i sense previ escalfament, ha aprofitat la circumstància per fer d’un fort xut l’empat a 3, obra de David Plaza, resultat amb què s’ha arribat al descans.

A la represa el Maçanet ha sortit molt mentalitzat per tal d’endur-se els 3 punts, i en el minut 7 de la segona part, de nou Plaza ha fet el quart gol del Maçanet aprofitant una bola morta per fer el gol, que els avançava en el marcador. Quatre minuts després, una jugada trenada pels de la Selva ha fet que es posessin amb avantatge de 2 gols, obra aquest últim de Albert Soler. Un minut despré,s el Vilafranca hauria pogut reduir les distàncies en el marcador si Borja Ramon hagués aprofitat una falta directa. Davant l’errada, el Caixa Penedès Patí Vilafranca ha reaccionat i 10 segons després de la falta, Pablo Aguarón ha desviat un xut de fora l’àrea i ha posat el 4 a 5. Quedaven 13 minuts i mig per l’acabament, i semblava que podia passar de tot, i més quan els àrbitres s’han convertit de nou en els tristos protagonistes del partit, al no xiulat res quan el Shum Maçanet per descuit ha posat damunt la pista 5 jugadors més el porter. Tot el pavelló vilafranquí, el qual presentava una bona entrada, i l’equip local han protestat, però aquestes queixes han quedat estèrils quan els àrbitres s’han volgut desentendre de la jugada sense sancionar a ningú, ni jugadors, ni delegat ni entrenador del Maçanet, en una situació incomprensible d’un partit de 1ª Divisió. Posteriorment, el Vilafranca ha tingut un altra oportunitat quan Pablo Aguarón hagués pogut fer l’empat a 5 mitjançant una falta directa, que ha estat aturada pel porter maçanatenc Willy Domínguez.

Al final un i els altres haguessin pogut fer algun gol més, ja que el Shum ha fet dos pals i el Vilafranca un, però en cap de les jugades que feien un i altre equip han pogut introduir la bola. A manca de 15 segons per l’acabament del partit el Vilafranca ha anat a buscar el gol de l’empat posant 5 jugadors de pista i traient el porter, però la situació del joc ha fet que no es pogués aprofitar la circumstància, i que el resultat de 4 a 5 no es mogués. Amb aquest resultat el Vilafranca és col·loca a mitja taula amb 13 punts, tot esperant visitar la setmana vinent la difícil pista del Tordera, colíder de la classificació.

C.P. VILAFRANCA: Campor, Sabaté, Ramon, Vergés (1) i Riba -cinc inicial- Aguarón (2), Carrara (1), Palau i Martínez

SHUM MAÇANET: Domínguez, Ràfols, Castañé (1), Florenza i Ferméndez –cinc inicial- Maqueda (1), Plaza (2) i Soler (1)

FALTES: C.P. Vilafranca 9 // Shum Maçanet 14

TARGETES BLAVES: Cesc Campor (C.P. Vilafranca ) // Albert Soler (Shum)

GOLS: 0-1 Castañé 13:48, 1-1 Vergés 17:50, 1-2 Maqueda 22:50, 2-2Aguarón 23:17, 3-2 Carrara 24:02, 3-3 Palza 24:30, 2-4 Plaza 36:05, 3-5 Soler 35:48, 4-5 Aguarón 36:14.