14 de des. 2010

PRIMERA DIVISIÓ ESTATAL (JORN. 11) CP TORDERA 3 - CP CERCEDA 1

AMB LA OK LLIGA A L’HORITZÓ

COMPETICIÓ: Lliga Primera Divisió estatal, jornada 11.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Poliesportiu Parroquial, Tordera. Dissabte, 11 de desembre de 2010, 19:00 h.

CP TORDERA (2+1): Luzón, Uribe, Serra, Piera i Garcia –equip inicial–; Valverde i Parra.
Entrenador: Xavier Albet.

CP CERCEDA (1+0): Vallina, Barreiro, González, José Ramon i Gende –equip inicial–; Boo, Torres i Huelves.

PÚBLIC: Uns 120 espectadors

- El CP Tordera tenia les baixes dels lesionats Pujol i Sànchez, però ja podia comptar amb Marc Serra, recuperat de la seva lesió.
- El CP Cerceda tenia la baixa de Jaime Piñeyro per lesió.

El CP Tordera necessitava refer-se de la seva ensopegada contra el Mataró en la passada jornada si volia mantenir-se ferm en els llocs de privilegi de la classificació. Per a tal fita rebia al CP Cerceda, un os dur de la competició. Els corunyesos son un equip jove, que va néixer fa dues temporades de la base del Liceo B quan aquest va assolir l’ascens a OK Lliga. Malgrat tot, el projecte del Cerceda no va quallar a la màxima categoria i va descendir la mateixa temporada. En lloc de desfer el invent, els corunyesos han decidit tirar endavant amb un projecte renovat, donant cabuda a joves valors de l’hoquei gallec, i amb l’objectiu d’obtenir un nou ascens a mig termini. El de Juan Copa es presentaven a Tordera situats en la part mitja de la taula, a només cinc punts de la zona d’ascens i sent l’equip menys golejat de la competició.

Primera part molt disputada.

La consigna a seguir pel Tordera era la de mantenir-se forts a la seva pista, on encara no han cedit cap punt aquesta temporada, i per fer-ho, la millor arma era la de intimidar al rival des d’un bon inici. Així dons, desprès d’un primer acostament, sense conseqüències, del  Cerceda a la porteria torderenca, els maresmencs van sortir a l’assetjament de la porteria de Vallina. Encara no havien passat dos minuts de joc quan Marc Serra, que reapareixia desprès d’una lesió, inaugurava el marcador.

Tot seguit de l’1-0, els arbitres van donar una lliçó a algun dels seus col·legues de categoria superior: Una jugada dins de l’àrea cercedista va acabar amb la bola desapareguda sota el cos del porter. Davant del dubte i de les protestes dels jugadors dels dos equips, el propi col·legiat va apartar a tothom, i obligant a Vallina a mantenir-se quiet, va ser ell mateix qui va aixecar la guarda del porter per comprovar que la bola no havia traspassat la línea de gol, xiulant el conseqüent balling.

Del possible 2-0 es va passar a l’1-1, quan al minut 5 una jugada que iniciava    Barreiro des de la seva meitat, la culminava José Ramón López batent a Luzon. Amb el marcador equilibrat de nou, els dos equips van anar a la busca del gol que decantés el resultat cap el seu costat, portant a un seguit de bones intervencions dels dos porters. Cap als deu minuts de partit, una topada fortuïta entre el local Uribe i el visitant José Ramon va acabar amb els dos jugadors estesos sobre la pista, provocant per uns moments que els fantasmes de la topada que va provocar la lesió de Pujol en el partit contra el Vilafranca sobrevolessin el Parroquial. Afortunadament la sang no va arribar al riu i els dos jugadors van poder continuar jugant sense conseqüències.

En les anades i vingudes constants, va ser el Tordera qui es va acabar per endur el gat a l’aigua, quan al minut 13 Adrià Piera es plantava sol davant del porter i feia el 2-1. Un temps mort a continuació, sol·licitat per Copa, no va servir per gaire més, ja que cap dels dos equips va saber fer-se amb el domini del joc. Les ocasions van continuar succeint-se en ambdues porteries. Fins i tot  Gende va fallar un penal favorable al Cerceda, però tot i els esforços dels dos equips, ningú va aconseguir fer moure el marcador abans del descans.

Un gol de penal posa la sentència

La segona part va iniciar-se un xic ensopida. El Cerceda semblava una mica més despert que el Tordera, i va començar a anar a la busca del gol de l’empat, tot i que les seves ocasions eren força tímides i acabaven ben resoltes per la defensa local i, en el seu defecte, per un atent “Linu” Luzon. Els torderencs van anar recuperant el seu lloc a la pista mica en mica, cosa que va fer que el joc guanyés en intensitat, malgrat que cap equip va poder disposar de cap ocasió clara per marcar durant bona part de la represa.

Els minuts anaven passant en favor dels interessos del Tordera, però tot i mantenir el partit sota control, el mínim avantatge regnant en l’electrònic no donava per confiar-se. A vuit minuts de la conclusió del partit va arribar la oportunitat de poder posar la sentència, mercès a un penal favorable, que Marcelo Uribe no va desaprofitar i va acabar materialitzant el 3-1 que donava tranquil·litat momentània, i que a la postra va acabar sent el resultat definitiu. El jugador argentí del Tordera va tenir que retirar-se poc desprès per ser ates d’un cop a la cella, encara que afortunadament va poder tornar a la pista per disputar els darrers minuts.

Juan Copa va sol·licitar un nou temps mort per intentar el ressorgiment de l’equip. El Cerceda fins llavors portava ja nou faltes comeses, per només cinc del Tordera, per el que cal destacar la bona estratègia implantada pel tècnic als seus homes, ja que van defensar-se sense cometre faltes, provocant les faltes del rival i que s’arribés als quatre minuts pel final amb un empat a nou faltes. La propera falta de qualsevol del equips podria ser fonamental per definir el tram final del partit. El Tordera va ser el primer en caure en el parany. Si el Cerceda materialitzava el seu llançament de falta directa favorable podria tornar a entrar en el partit, possant emoció als darrers minuts, però José Ramón López va fallar davant d’un Luzon que va saber aguantar molt bé les amagades del capità corunyés.

En els darrers instants, el Tordera també va disposar de la seva falta directa favorable, però Piera tampoc la va saber transformar. A continuació, els intents desesperats del Cerceda per intentar marcar no van portar cap conseqüència i el partit va acabar amb el 3-1. Amb aquest resultat, combinat amb la derrota del SHUM Maçanet, el CP Tordera recupera el lideratge de la classificació i l’aferma com a clar candidat a l’ascens a la OK Lliga.

SABIES QUE...?

...el jugador del Cerceda Sergio Huelves es fill del mític porter del Liceo José Luís Huelves.

A KOPS DE FLASH

Per a què serveix un passat gloriós?... Per calçar una porta...

La Penya Follonera de Tordera eren pocs, però es van fer notar durant tot el partit.

Rojer Pujol i Miquel Àngel Sànchez van veure el partit molt a prop dels seus companys.

Jose Mourinho?...No, Juan Copa!

La inquietant mirada psicòpata de Marc Serra en el seu retorn...

Durant la mitja part, els petits del CP Tordera van fer gala de les seves habilitats... futbolístiques.

Que provocaria l’enigmàtic somriure “Monalisa” d’en “Linu” Luzon?

Les ferides de guerra de Marcelo Uribe.

Els de Ràdio Tordera sempre en busca dels protagonistes del partit... i de qui es posi per davant.

EL PROTAGONISTA

El àrbitre.
No es que l’arbitratge del partit fos excel·lent, ni molt menys calamitós. Podríem dir que va estar en el llindar del correcte. Però quan encara tenim fresca a la retina la botxornosa imatge del gol concedit al Vendrell en el partit contra l’Alcoy en la passada jornada de la OK Lliga, una jugada molt semblant es va produir en Parroquial amb l’1-0 en el marcador. Però a diferencia del que va succeir en Alcoi, en aquest cas el col·legiat va obrar ràpidament i sense dubtar, fent cas omís a les protestes, va fer apartar als jugadors per anar ell mateix a aixecar la cama del porter i comprovar que la bola no havia traspassat la línea de gol, fent callar a tothom davant la evidència.  Tota una lliçó per alguns àrbitres de categories superiors... Chapeau per ell!