2 de febr. 2011

LLIGA EUROPEA (JORNADA 3) FC BARCELONA 5 - BLANES HCF 1


DE CAP A LA FINAL 8

COMPETICIÓ: Lliga Europea 2010-11, jornada 3.

LLOC/DIA/HORA: Palau Blaugrana, Barcelona. Dissabte 22 de gener de 2010, 18:00 h.

FC BARCELONA SORLI DISCAU (1+4): Egurrola, Ordeig, Panadero, Carlos López, Reinaldo García –equip inicial-, David Páez, Torra, Adroher, Borregán i Sergi Fernández (p.s.)
Entrenador: Ferran Pujalte

SATHER BLANES HCF (0+1): Roger Fernández, Kimi Ridaura, Dani Rodríguez, Armengol, Teixidó –equip inicial-, Jepi Selva i Àlex Ridaura.
Entrenador: Ramon Benito.

GOLS:
PRIMER TEMPS
1-0 (10’) Reinaldo García, de xut de falta.
SEGON TEMPS
2-0 (32’) Reinaldo García, de jugada personal.
3-0 (35’) Carlos López, de xut creuat.
4-0 (39’) Ordeig, de jugada col·lectiva.
5-0 (42’) Torra, d’acció acrobàtica.
5-1 (46’) Teixidó, de jugada col·lectiva.

ÀRBITRES: Barbarisi i Carmazzi (ITA).

TARGETES BLAVES: --

FALTES: FC Barcelona: 9 // Blanes HCF: 9

PÚBLIC: Uns 400 espectadors

INCIDÈNCIES:

- El nou Secretari d’Esport de la Generalitat, el Sr. Ivan Tibau, estava present a llotja.
- El Barça va fer d’amfitrió dels nois de la base del HC Sant Just, que van tenir la oportunitat de fer una petita exhibició durant el descans del partit i fer-se una foto amb els jugadors barcelonistes.

CRÒNICA:

El FC Barcelona ja té un peu i mig a la Final 8 de la Lliga europea desprès d’aconseguir la seva tercera victòria en tres partits. Els blaugranes van tenir que patir durant la primera part per doblegar a un rival molt ben ordenat en defensa, però un cop van poder obrir la llauna en el segon temps, es van fer amb un clar i inqüestionable triomf.

Finalment, el partit va transcórrer sense gaire història, i el més destacat va acabar sent la presència a la llotja del nou Secretari d’Esports de la Generalitat de Catalunya, l’històric ex jugador Ivan Tibau, que s’estrenava en el càrrec assistint a un partit d’hoquei patins.

El Barça topa amb una fèrria resistència del rival.

El Barça va sortir a la pista trobant-se al davant amb un equip que tenia la lliçó apressa i no volia tornar a sortir escaldat de la seva visita al Palau. Així dons, el Barça va portar la iniciativa, però un Blanes molt ben plantat va saber mantenir a ratlla els intents d’atac local.

Als cinc minuts de partit, Panadero ha rematat al fons de la xarxa una ràpida triangulació entre ell, Carlos López i Mia Ordeig, però els col·legiats han anul·lat el gol en considerar que el jugador havia tocat la bola amb el patí. La confusió de la jugada una mica més i li costa un disgust al Barça, ja què mentre encara estaven celebrant el fals gol, el Blanes ha aprofitat per fer un ràpid contracop, que afortunadament no ha causat cap conseqüència.

El Barça ho ha continuat intentant, i s’ha trobat amb un pal i amb un parell de bones intervencions de Roger Fernández, fins arribar al minut 10, quan Reinaldo García ha inaugurat el marcador. El jugador argentí del Barça ha colat un fort xut entre un forat a la tanca defensiva blanenca en el llançament d’una falta, sense que Roger Fernández pogués fer res per aturar-ho.

Bona part de la resta de temps abans d’arribar al descans ha transcorregut en la meitat de la pista blanenca, on el Barça intentava trobar forats en l’entramat defensiu del Blanes. Els visitants han tingut en el seu porter Roger Fernández un baluard a l’hora de mantenir l’ajustat resultat, ja que allà on no arribava el sistema defensiu, estaven les bones intervencions del meta, què s’ha mostrat molt segur durant el primer temps.

Reinaldo García obre la porta i aplana el camí.

La segona part s’ha iniciat amb una tònica similar a la primera. El Barça ha aprofitat el descans fer sortir a Sergi Fernández en lloc d’Aitor Egurrola, que durant la primera part ha passat estones d’autèntic avorriment a la seva porteria, però ha sabut mantenir la concentració i ha respòs amb celeritat quan ha tingut que intervenir.

El Barça continuava dominant davant d’un rival què es mostrava poc ambiciós i molt capficat en mantenir l’ordre defensiu. Els intents blaugranes eren contínuament avortats, fins al minut 7 de la represa, quan Reinaldo García ha trencat les línees defensives blanenques amb una bona diagonal i ha engaltat un xut col·locat des de la frontal que ha significat el 2-0.

El 2-0 ha provocat què el Blanes deixés d’especular amb el marcador i es veiés amb la obligació de sortir a l’atac, cosa que ha sabut gestionar perfectament el Barça, que ha trobat i aprofitat els forats per deixar el partit vist per sentència amb dos gols més en cinc minuts. Un de Carlos López i un altre de Mia Ordeig.

Amb el cap posat en la Copa Continental.

El 4-0 ha servit per deixar completament noquejat al rival, que ni amb un temps mort ha pogut redreçar el rumb, ja que tot reprendre´s el joc, Marc Torra ha fet pujar la “maneta” en el caseller local. El jugador torderenc del Barça ha fet un bonic gol, picant la bola en l’aire mentre estava caient desprès d’una internada seva en l’àrea blanenca.

El 5-0 ha permès al Barça aixecar el peu de l’accelerador i posar la ment i guardar els esforços per la final de la Copa Continental, que devia disputar el dimecres següent a Bilbao contra el Liceo. Així, limitant-se a controlar que el temps passes sense cap més sobresalt, els barcelonistes han retorcedit i han deixat la iniciativa en mans del Blanes, que ha pogut fer el gol de l’honor en les acaballes, gràcies a l’ex barcelonista Lluís Teixidó.
   
SABIES QUÉ...?

...degut a les normes del CERH, què obliguen als dos equips a sortir junts a la pista abans del partit, els nens del CH Sant Just es van tenir que fer la foto amb els jugadors del Barça durant el descans.
...el gol de Lluís Teixidó va estar molt ovacionat pels membres de Sang Culé i molts espectadors del Palau.
...al final del partit els àrbitres van elogiar la actitud del Barça durant el segon temps, on no va cometre cap falta.

A KOPS DE FLASH:

El cos tècnic del Barça va gaudir plàcidament del partit.

Els àrbitres internacionals també saben posar-se al mig de les fotos igual de bé que els nacionals.

Aitor Egurrola va tenir poca feina en els minuts que va jugar.

Els futurs cracks del HC Sant Just va tenir el seu moment de glòria sobre el parquet del Palau.

Ramon Benito, un històric blaugrana en la banqueta visitant.

Els Sang Culé eren pocs però es van fer notar (com sempre).

Roger Fernández no volia veure la que li venia a sobre.

Marc Torra va marcar un gol acrobàtic.

Lluís Teixidó va rebre la ovació de la seva antiga afecció quan va marcar el 5-1.


EL PROTAGONISTA:

Ivan Tibau. El nou Secretari d’Esport de la Generalitat va tenir tot un detall al estrenar-se en el càrrec assistint a un partit d’hoquei patins, esport què l’ha convertit en una de les seves llegendes. Esperem que la nominació de Tibau com a màxim responsable de l’esport català serveixi per ressorgir l’hoquei i tornar-ho al lloc de privilegi que havia gaudit temps enrere.

EL KOP D’STICK:

Permeteu que en l’espai d’avui em mossegui la llengua per no acabar dient coses que desprès em creïn problemes.