2 d’abr. 2011

LLIGA DE VETERANS -GRUP A- (JORNADA 20) FC CUATRO VIENTOS 4 - FCBETERANS 6


ELS MILLORS EQUIPS, EL MILLOR PARTIT, EL MILLOR ESCENARI

COMPETICIÓ:  Lliga de Veterans A, jornada 20

LLOC/DIA/HORA: Pista Blava, Ciutat Esportiva, Blanes (La Selva). Dilluns 28 de març de 2011, 22:00 h.

FC CUATRO VIENTOS (1+3): Salarich, Munsó, Jordi Gutiérrez, Portas, Lòpez –equip inicial-, Recio, Panadero, Salva Gutiérrez, Ayats i Quique Martín (p).

FCBETERANS (3+3): Martínez, Lluís Segarra, Joan Torner, Venteo, Cairo –equip inicial-, Pujalte i Xavi Segarra.


GOLS
PRIMER TEMPS:
0-1 (2’) Joan Torner, a passada de Cairo.
1-1 (6’) Jordi Gutiérrez, de xut creuat des de la frontal.
1-2 (10’) Xavi Segarra, desprès de moure la porteria.
1-3 (22’) Pujalte, a passada de Lluís Segarra.
SEGON TEMPS:
1-4 (29’) Cairo, de penal.
2-4 (31’) López, de jugada col·lectiva.
2-5 (40’) Cairo, des  de dins de l’àrea.
2-6 (47’) Cairo, a passada de Pujalte.
3-6 (48’) López, a passada de Recio.
4-6 (49’) Recio, aprofitant un refús.

ÀRBITRE: Alfons Mestres

TARGETES: Guardades a la butxaca.

FALTES: FC Cuatro Vientos: 7 // FCBeterans: 5

PÚBLIC: uns 15 espectadors

INCIDÈNCIES:
- El partit va començar amb 15 minuts de retard, malgrat això no és una incidència en un partit entre veterans.
- El FC Cuatro Vientos comptava amb la baixa d’Edu Urbina.
- El Barça tenia nombroses baixes, però va poder disposar de Ferran Pujalte, lleugerament recuperat de la seva lesió.
- El partit va durar uns minuts més del compte degut a que, per una errada a la taula de cronometratge, el temps es va anar aturant durant els primers compassos de la primera part (en els partits de veterans el temps no s’atura a no ser que ho indiqui l’àrbitre).

CRÒNICA:

La nova Ciutat Esportiva de Blanes es vestia de gala per acollir el partit estrella de la 20ª jornada del grup A de la Old League. Sobre el parquet blau de la pista, el FC Cuatro Vientos –segon classificat- rebia als veterans del FC Barcelona –líders destacats de la taula-, en el que era la estrena del que serà la nova llar dels blanencs. Per viure l’important esdeveniment, una nombrosa expedició aficionats es va desplaçar en massa des de Lloret –responent a la crida del jugador local Eduard Recio, entrenador del equips de base del CH Lloret-, cosa que va crear un gran ambient a les graderies, com poques vegades s’ha vist darrerament en un partit d’hoquei a Blanes.

Com era d’esperar, el partit va estar molt disputat, amb fases per cada equip. Però el millor encert de cara a porteria dels barcelonistes va ser determinat per decantar el marcador final al seu favor. La victòria blaugrana, la quinzena de quinze partits disputats, servia de prolegomen a una setmana on l’equip tenia que disputar tres partits en quatre dies per anar posant-se al dia en qüestió de partits aplaçats.

Gaby Cairo també sap donar gols

Només iniciar-se el partit, els dos equips va deixar aparcades les bromes i camaraderies prèvies per anar directament per feina. Als dos minuts, i desprès de les primeres aproximacions a les dues porteries, Gaby Cairo s’interna per darrera de la porteria de Quico Salarich per servir una centrada a Joan Torner, que entrava a l’àrea desfent-se del seu marcatge, per què aquest faci el 0-1 amb la seva rematada.
Joan Torner va obrir el marcador

El Cuatro Vientos va engranar una marxa més i va començar a arribar amb més perillositat a la porteria de Tino Martínez, com sempre molt atent i oportú en les seves intervencions. Però la insistència blanenca va veure’s recompensada als sis minuts, quan desprès d’una bona combinació col·lectiva, Jordi Gutiérrez va trobar un forat en la cantonada de l’àrea des d’on engaltar una xut que entrava fregant el travesser de la porteria blaugrana, significant el 1-1.

Amb aquest xut Jordi Gutiérrez va fer l'1-1

Pocs instants desprès de l’empat, Joan Torner va comprovar personalment el perquè a la nova pista molts l’han definit com una “trencacames”, i tot solet es va lesionar un turmell, cosa que el va obligar a ser substituït. Afortunadament, desprès d’uns minuts amb una bossa de gel, Torner va poder tornar a reincorporar-se al partit sense cap problema.

Joan Torner, aquest cop va ser víctima de la pista.

Amb la entrada a la pista de Venteo, el Barça va tornar a recuperar el seu joc d’atac, i el partit va entrar en una fase molt entretinguda, amb constants alternances en les dues meitats. Als deu minuts va arribar el 1-2, no sense polèmica, ja que sembla ser que Xavi Segarra va desplaçar lleugerament la porteria per ajudar a que la bola entrés desprès de que una rematada seva a centrada de Gaby Cairo fos refusada amb poca contundència per Salarich.

Els locals no encerten i el Barça incrementa l’avantatge

Joan Ayats
El Cuatro Vientos ja havia començat a moure la seva més àmplia banqueta, fent entrar a Recio, Ayats i Panadero, cosa que va donar un respir las seus companys i va ajudar a mantenir el fort ritme de joc de l’equip, amb l’objectiu de cansar al Barça, molt més gran en mitjana d’edat i amb menys efectius de refresc. Van arribar uns compassos de partit força entretinguts, amb ocasions a les dues porteries i bones intervencions dels dos porters. Gaby Cairo era el jugador més incisiu per part dels blaugranes, i Recio, Panadero i Salva Gutiérrez  també van disposar de bones ocasions pel Cuatro Vientos.

Cairo va fallar un penal
Quan faltaven quatre minuts per arribar a la fi del primer temps, el Barça va sol·licitar un temps mort, cosa que va aprofitar Ferran Pujalte –que ja portava estona demanant-ho- per entrar a la pista a provar si es ressentia de la seva lesió. Va ser entrar i besar el sant, ja que un minut desprès, a continuació de que Cairo desaprofités un penal, Pujalte feia el 1-3 que permetia al Barça marxar amb certa tranquil·litat al descans. Pujalte també va tenir un paper destacat durant la segona part.

Pujalte va reaparèixer i va fer l'1-3

En el tram final d’aquest primer temps, encara es va tenir la oportunitat de tornar a gaudir d’un parell de clares ocasions, però no Salva Gutiérrez ni Joan Torner van aconseguir que el marcador es mogués del 1-3.


La segona part va seguir la tònica de la primera: atacs, atacs i més atacs! Amb ràpides transicions, la bola anava d’una porteria una altra sense treva. La consigna dels dos equips era clara: que els nens que s’havien desplaçat a aquelles hores a veure el partit s’ho pesessin bé i tornessin contents cap a casa. Al minut i mig de la represa, el Cuatro Vientos va tenir una bona oportunitat de fer-li una retallada al marcador, però Joan Ayats no va poder superar a Jordi Martínez en un llançament de penal favorable als blanencs.

Ayats no va poder escurçar diferències des del punt de penal.

Cairo es posa el vestit de Gabygol.

Qui si va encertar el seu penal va ser Gaby Cairo, dos minuts més tard, fent pujar al marcador l’1-4 amb el seu primer gol de la nit. La porteria del Cuatro Vientos la ocupava Quique Martín, que va entrar en el lloc de  Quico Salarich durant el segon temps.

Quique Martín va ser la víctima de la aparició de Gabygol.

Els locals es van posar mans a l’obra i van anar com feres en busca de la porteria rival. Fruit d’això van aconseguir tornar a retallar deferències amb un gol de Daniel López desprès d’una badada defensiva blaugrana. A partir d’aquí, Jordi Martínez va tornar a transformar-se en “El Mur”, refusant tots els embats dels rivals fins a la desesperació d’aquests, estant clau per a que el Barça pogués marxar en el marcador fins segellar la victòria.

La actuació de "Tino" Martínez va resultar providencial

A deu minuts per l’acabament, i quan el Cuatro Vientos més èmfasi estava posant en el seu joc i més perill creava, una jugada de contraatac molt ben conduïda per Ferran Pujalte, va acabar en el 2-5, obra de Gaby Cairo. El gol va donar tranquil·litat als blaugranes, i els hi va servir per poder afrontar amb un coixí de seguritat el tram final de partit al que entraven molt minvats de forces, davant d’un Cuatro Vientos molt llançat i molt més fresc.

La dupla Pujalte-Cairo va ser letal
La resistència blaugrana estava sorgint efecte, sobretot gràcies a les intervencions del seu porter Martínez que estava traient de polleguera als blanencs avortant contínuament totes les seves ocasions, i el partit entrava en la recta final amb el clar avantatge de tres gols favorable al Barça sense ser alterat. Als tres minuts i mig per l’acabament, un nou contracop portat per Pujalte, el va tornar a resoldre amb encert Gaby Cairo posant el 2-6 en el marcador, que ja feia sospirar desfogat al Barça.

El Cuatro Vientos encara vol dir la seva

Una de les coses que fa gran a un equip és la de no defallir fins que no sona la botzina final. Això es el que va fer el Cuatro Vientos, i amb un partit amb el signe clarament decidit, va continuar amb la seva  croada per intentar batre a Martínez (potser per comprovar si realment era humà o era un mur construït davant de la porteria). Efectivament, ho van aconseguir. A dos minuts pel final, una passada enrere de Recio la aprofitava Daniel López per fer el 3-6.

El Cuatro Vientos va estar intentant-ho fins al finsl
Amb un Barça completament exhaust i fos, el Cuatro Vientos va poder tornar a marcar, aquest cop mitjançant Eduard Recio, al aprofiar una bola refusada dins de l’àrea. Els blanencs van continuar estrenyent en busca del miracle, però aquest no va arribar i el partit va acabar amb el 4-6.

SABIES QUE…?

...aquest cop Eduard Recio SÍ que va arribar amb temps de poder jugar el partit.
...Quique Martín, fins aquest partit, era l’únic porter de la Old League que havia sortit invicte dels seus enfrontaments amb el Barça.
...Salva Gutiérrez no va sortir en la foto de família del final del partit.
...Josep Enric Torner, que estava a Igualada en tasques de representació del seu fill amb l’Igualada HC, va arribar amb el temps just de veure el final del partit i disputar el “tercer temps”.
...el “tercer temps” del partit es va disputar en el bar “La Cata”, amb la participació de tots els protagonistes del partit, més algun extra.

"La Cata" per nosaltres sols. El que té tenir endolls!

EL PROTAGONISTA:

El àrbitre. Aquest cop no jutjarem l’arbitratge del partit per la seva encertada o desencertada actuació, sinó per un fet singular, diria jo que sense precedents en el món de l’hoquei patins... Desprès de més de 80 partits als que he assistit en l’any i escaig de vida d’A Kops d’Stick... L’ÀRBITRE NO M’HA ESPATLLAT CAP FOTO!!!
Amb la seva històrica actuació, Alfons Mestres mereix amb tot reconeixement el ser triat com a protagonista del partit. I qui sap, si de seguir així, pot ser candidat com a protagonista de la temporada.

A KOPS DE FLASH

Feia temps que a Blanes no hi havia tanta expectació per un partit d’hoquei.

Què li estaria xiuxiuejant Munsó a l’orella d’en Jordi Gutierrez?

Una mica de gel... i som-hi que no ha estat res!

Ferran Pujalte va definir l’hoquei de Xavi Segarra com “ni millor, ni pitjor... diferent”

David Panadero va sortir decidit a descatar. Amb les mitges grogues i l’estic rosa fluorescent, ho va aconseguir.


Al bo d’en Ramon Fontanet el van enxampar per ocupar-se de la taula de cronometratge.

Bon ambient

A qui estava besant Quique Martín?

No tot es vell en la Old League. Joan Ayats estrenava guants.

Això és el que veien els jugadors del Cuatro Vientos a la porteria del Barça.

A Blanes, pista nova, però vells costums...

El rètol no podia estar posat en millor lloc.

Ramon Fontanet va aprofitar per recollir signatures il·lustres per la seva bona causa.

Gran ambient a “La Cata”.

Si, si... gran ambient...


EL KOP D’STICK:

La veritat, no se que posar que no hagi dit abans del partits de veterans... bon ambient..., grans figures... esportivitat... joc entretingut... grans partits i millors “tercers temps”... per què no feu una cosa?... per què no us aneu a dormir un dia una mica més tard i aneu a veure algun?


1 comentari:

bravecoast ha dit...

Puedo afirmar una cosa. David Panadero no sale a destacar. Es que el es asi...