9 de maig 2012

OK LLIGA 2011-12 (JORN. 21): FC BARCELONA 8 - CE VENDRELL 2

EL TÍTOL DE LLIGA ESTÀ A TOCAR

El Barça ha iniciat el seu compte enrere per tornar a proclamar-se campió de Lliga per 24ª vegada a la seva història. Els de Gaby Cairo estan fent una temporada quasi bé immaculada i contra el Vendrell van tornar a fer una nova demostració del seu potencial.

Un Vendrell molt valent va començar sorprenent als blaugranes amb un gol matiner, però la reacció del Barça no es va fer esperar i als 12 minuts ja es va capgirar el marcador. Durant la primera part, el Vendrell va posar forces incomoditats al Barça i es va arribar al descans amb un ajustat 3-2. Però a la represa, el Barça va resultar demolidor i va acabar arrasant per complet al rival.

La propera jornada, una derrota del Liceo i una victòria del Barça contra el SHUM a Maçanet donaria el títol als barcelonistes. I si no, el més probable és que el Barça es proclami campió a casa, en el seu partit contra el Calafell de la 23ª jornada.

COMPETICIÓ: OK Lliga 2011-12, jornada 21.

LLOC/DIA/HORA: Palau Blaugrana, Barcelona. Dimarts, 1 de maig de 2012, 12:30h.

FC BARCELONA (3+5): Sergio Fernández, Mia Ordeig, Marc Torra, Beto Borregán (1), Reinaldo García (1) –equip inicial-, Marc Gual (2), Marc Julià (1), Xavi Barroso (1), Pablo Álvarez (2) i Aitor Egurrola (p) .
Entrenador: Gaby Cairo.

MORITZ CE VENDRELL (2+0): Roger Molina, Eloi Albesa, Xavi Costa (1), Àngel Rodríguez, Cristian Rodríguez (1) –equip inicial-, Òscar Ruiz, Jordi Esteva, Lluís Ferrer i Jose Antonio Sánchez.
Entrenador: Guillem Cabestany

GOLS:
 PRIMER TEMPS:
0-1 (6’) Costa, a centrada d’Albesa.
1-1 (9’) Borregàn, sortint de darrera de la porteria.
2-1 (12’) Reinaldo, a passada de Torra
3-1 (16’) Barroso, de xut de fora de l’àrea.
3-2 (21’) Rodríguez, de xut de fora de l’àrea.

ÀRBITRES: Óscar Valverde i Ignacio Garmendia

TARGETES BLAVES: Borregán (FC Barcelona) / Sánchez (CE Vendrell)

TARGETES VERMELLES: Borregán (FC Barcelona)

FALTES: FC Barcelona: 9 / CE Vendrell: 14

PÚBLIC: Uns 1.300 espectadors.

- El Barça patia la baixa per lesió de Sergi Panadero.
- El FC Barcelona va fer d’amfitrió dels nois de la base del CH Sant Just, que es van fer una foto amb l’equip i desprès van jugar un partit d’exhibició durant el temps de descans.
- Als 5 minuts de la 2ª part és va lesionar el porter del Barça Sergio Fernàndez.
- Als 13 minuts de la 2ª part és va lesionar el jugador del CE Vendrell Xavi Costa.
- Al final del partit, el jugador del Barça Marc Torra va rebre el trofeu com a millor jugador de la Copa del Rey 2012 concedit per A Kops d’Stick.

Com acostuma a ser habitual en els partits a casa, el Barça va fer-se amb el domini del joc des d’un bon principi de partit. El Vendrell va plantejar un disciplinat sistema defensiu, alhora que es va mostrar molt valent i decidit en sortir a l’atac sempre que se li presentava la oportunitat de fer-ho. D’aquesta manera, als 6 minuts, els vendrellencs van sorprendre al Barça avançant-se en el marcador gracies a un gol de Xavi Costa al rematar una bola penjada a l’àrea per Eloi Albesa..

El Barça va continuar buscant el forat per on fer mal al rival. Torra i Ordeig van provar-ho amb xuts exteriors, i als 9 minuts, Beto Borregán, apareixent des del darrera de la porteria de Molina, col·locava la bola lluny de l’abast del porter fent pujar l’1-1 al marcador.
Moment en que Borregán remata per fer l'empat a 1

“Eres un acojonado. Te has hecho caquita”

Un minut desprès, el propi Borregán veia una targeta blava, a la que va seguir una de vermella per protestar al àrbitre i dir-li, segons l’acta, “Eres un acojonado. Te has hecho caquita”. D’aquesta manera el capità blaugrana tenia que abandonar el partit, a més que deixava al seu equip amb un home menys durant 4 minuts.
L'àrbitre mostra la targeta vermella directa a Borregán

El Barça va saber adaptar-se a aquesta situació d’inferioritat, i desprès d’un temps mort demanat per Gaby Cairo, Reinaldo García capgirava el marcador rematant a boca de canó una bona passada de Marc Torra des del darrera de la porteria.

Barroso s’estrena

Xavier Barroso
Amb la igualtat numèrica a la pista establerta, el Barça va continuar en el seu afany de decidir el partit el més aviat possible. Gaby Cairo va donar entrada a Xavier Barroso –que ja fa temps que s’ha guanyat tota la confiança del cos tècnic barcelonista-, i poc desprès era l’autor del 3-1 amb un dels gols més macos del partit, quan sense pensar-s’ho gaire va sorprendre a Roger Molina amb un xut des de la mitja distància que va entrar col·locat per l’escaire de la porteria. Aquest gol era el primer que feia Barroso a la OK Lliga.

Jugada d'atac del Vendrell
El Barça era el dominador del joc i del resultat, disposant de diverses oportunitats per ampliar la seva renda, però un Vendrell molt lluitador no es va deixar intimidar, i convençut de les seves possibilitats va fer entendre que encara no havia dit la seva posant en compromís a Sergio Fernández un parell de vegades abans de fer el 3-2 tres minuts i escaig abans d’acabar el primer temps, gràcies a un xut creuat de Cristian Rodriguez.

El porter visitant Roger Molina va estar decisiu per mantenir l’ajustat resultat abans del descans, avortant diverses oportunitats del Barça. En el darrer minut, Molina també va aturar un penal a Marc Torra, i la seva rematada posterior. El màxim golejador del Barça aquesta temporada, finalment es va quedar sense marcar en aquest partit, tot i que va fer les assistències de quatre dels  gols del seu equip.
Penal fallat per Torra en el darrer minut de la primera part

El Barça trenca el partit

L’inici de la segona part va ser demolidor per part del Barça, que amb dos gols va posar el marcador un 5-2 que ja va resultar insalvable per un Vendrell que va tenir que iniciar la represa amb un home menys per la expulsió de José Antonio Sanchez al acabar la primera part.

Marc Gual executant la falta directa que acabaria en el 5-2
Quan s’havia jugat un minut i sis segons de la segona part, Pablo Álvarez recollia una passada de Torra enviada per darrera de la porteria per batre a Molina pel pal curt. Tres minuts desprès, el Vendrell cometia la seva desena falta i era castigat amb una falta directa en contra. Marc Gual, de forma magistral, aguantant al porter fins trobar un forat lliure, va fer el cinquè gol blaugrana.

Dues lesions, la nota negativa

Aitor Egurrola
Poc desprès del llançament de la falta directa, el Barça va substituir al seu porter Sergio Fernández que s’havia queixat d’unes molèsties a l’adductor de la seva cama. Aitor Egurrola va ser l’encarregat de defensar la porteria local durant els darrers 20 minuts de partit.

Intent de contraatac del Vendrell
Amb el 5-2 el partit va entrar en uns compassos més assossegats, propiciat per la relaxació del Barça davant de la còmoda renda a favor, i l’esgotament del Vendrell, que va pagar l’esforç al que havia estat sotmès per aguantar el ritme imposat pel rival. Tot i això, encara es van poder veure algunes oportunitats a les dues porteries, ben resoltes pels dos porters.

Xavi Costa desprès de rebre la pilotada a la cara
Als tretze minuts de represa, el visitant Xavi Costa va caure a terra estabornit per un fort cop de bola a la cara i va necessitar assistència sanitària. Tot i que el jugador no va tornar a jugar durant la resta de partit, afortunadament el cop no va tenir cap gravetat i un cop restablert, Costa va poder seguir el partit des de la banqueta.

Tres gols més del Barça

Arribant a la recta final del partit, el Barça no va voler donar peu a qualsevol tipus d’ensurt i va accelerar la marxa en busca de tallar de soca-rel la possible reacció del Vendrell. Així, als 15 minuts de represa, Marc Torra iniciava una contra que culminava de forma excel·lent Marc Julià, que amb una ràpida acció va superar al porter Molina, fent el 6-2, el seu tercer gol de la temporada.
Marc Julià va fer un gol de crack

Cinc minuts més tard, Pablo Àlvarez feia el 7-2 amb un llançament de penal. I un minut abans del final, Marc Gual feia el seu segon gol del partit rematant una nova passada enrere de Marc Torra deixant el definitiu 8-2.

Pablo Álvarez transforma el penal del 7-2

Amb aquesta victòria, el Barça continua a 11 punts del Liceo a manca de 5 jornades per acabar la temporada, per el que dues victòries més donarien al Barça un títol que sembla ja molt complicat que se’ls hi escapi.

EL PROTAGONISTA:

Xavier Barroso. El jugador de Caldes de Montbui de 19 anys ja fa tres temporades que va debutar amb el primer equip del Barça procedent del filial, però no ha sigut fins aquesta que s’ha guanyat l’estatus de jugador amb ple dret. Les seves bones actuacions li han fet guanyar la confiança del cos tècnic i les seves intervencions ja no es limiten a sortir en els minuts escombraries quan tot està resol, sinó que entra amb normalitat en les rotacions de canvis, gaudint de força minuts al llarg dels partits. Però li faltava el gol com a guinda a la seva gran temporada, i aquest ha arribat per fi en aquest partit. Amb una bona canonada ha signat un gol de bella factura, el 3-1, que obre així el seu compte golejador amb el Barça. Un compte que, donat la seva qualitat, molt aviat es veurà incrementat.

SABIES QUE…?

...amb el gol de Xavi Barroso, ja han marcat tots els jugadors de camp utilitzats pel Barça aquesta temporada.
...el delegat del Barça Jordi Martínez va fer d’improvisat col·laborador d’A Kops d’Stick, al aconseguir-nos la acreditació per cobrir el partit, i desprès, fent entrega a marc Torra del Trofeu com a millor jugador de la Copa 2012.
...degut a la expulsió, el capità del Barça Beto Borregán es perdrà el proper partit contra el SHUM, primer on el Barça ja tindrà opcions matemàtiques de proclamar-se campió de lliga.
...desprès del partit, Beto Borregán va demanar disculpes per la seva expulsió a la afecció culé mitjançant Facebook i Twitter.

A KOPS DE FLASH

Els membres de Sang Culé van aprofitar per reivindicar les seleccions catalanes.

El delegat del Barça, Jordi Martínez, va tenir que calmar a Beto Borregán desprès de la seva expulsió.

Marc Julià ja té club de fans

Bon aspecte de les graderies del Palau.

Moment de la exhibició dels menuts del CH Sant Just a la mitja part del partit.

Gaby Cairo va animar a Egurrola abans de sortir a la pista.

El Barça de Cairo enganxa. De seguir així, és tindrà que acabar per fer servir la sala de premsa per fer les declaracions a final del partit.

Els dos tècnics van conversar tranquil·lament al final del partit.

Jordi Martínez entrega a Marc Torra el trofeu “A Kops d’Stick” que l’acredita com a millor jugador de la Copa del Rey 2012