14 de març 2013

LONDRES TORNARÁ TENIR UN EQUIP D’HOQUEI PATINS


El passat 1 de març es va presentar al Leisure Seymour Centre de Londres el nou equip d’hoquei patins del Sport London E Benfica FC, un club esportiu d’arrels portugueses amb més de 30 anys d’història a la capital britànica, i d’aquesta manera, Londres tornarà a tenir un equip d’hoquei patins molts anys desprès.

L’equip del Sport London E Benfica està dirigit per el portuguès Héliodoro Esprito Santo, i de moment compta a les seves files amb joves jugadors portuguesos a la espera de que s’acabi la competició d’enguany i s’obri el mercat de fitxatges per poder acabar de completar la plantilla. El club ha fet la sol·licitud per poder jugar la Premier League la temporada vinent, i també un dels seus principals objectius és el portar l’hoquei patins a les escoles i promocionar aquest esport entre els nens i nenes londinencs, i per a tal motiu, ja s’han planificat una sèrie de partits d’exhibició.

El flamant nou equip londinenc d'hoquei patins el dia de la seva presentació. (Foto: web Sport London E Benfica)
Recordem que l’hoquei patins va néixer a Anglaterra a finals dels S. XIX, on va ser molt popular fins la primera meitat del S. XX, sent els anglesos els clars dominadors mundials d’aquest esports fins a la dècada del 1950. A partir de llavors la seva popularitat va caure en picat a les illes britàniques, fins a tenir una presència pràcticament testimonial i anecdòtica, però en els darrers anys sembla que s’intueix una petita revifalla pel seu interès, provocada en bona part gràcies als esforços dels clubs supervivents i alguns de nous que miren de potenciar-ho “important” a jugadors i tècnics europeus per donar un grau de qualitat a la competició.