16 de maig 2013

FEMENÍ 2ª CATALANA 2012-13 (JORN. 23): LLORET 9 - ST. FELIU DE CODINES 1



JA SOM DE 1ª!!!

Desprès d’una més que bona temporada, l’equip femení del Lloret tenia tocar l’ascens a la 1ª Catalana. Tot apuntava a que ho aconseguirien tard o d’hora, i només calia esperar a veure quan arribava la certificació matemàtica. Així dons, les lloretenques es van posar mans a l’obra i no ho van fer esperar gaire, ja que en el seu primer “mach ball”, a casa contra el Sant Feliu de Codines, l’equip més feble de la categoria, van sumar de forma contundent els punts necessaris per assegurar-se una plaça a 1ª Catalana la propera temporada.




FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ:  Lliga 2ª Catalana Femení, jornada 23.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d’Esports, Lloret de Mar (La Selva). Dissabte 11 de maig de 2013, 18:00 h.

CH LLORET (7+2): Anaïs Alapont (p), Meritxell Rubio (1), Cristina Carbó (1), Paula Barranco (2), Marta Costa (2) –equip inicial-, Carlota Surís (2), Ariana Abellán, Mariona Pujol (1), Sol Salinas i Mariví Cordial (p).
Entrenador: Eduard Recio

CHP SANT FELIU DE CODINES (1+0): Sara Munbrú (p), Berta Busquets, Csilla Lleonart, Jordina Carner i Alba Macià (1)



GOLS

PRIMER TEMPS: 1-0 (8’) Carbó / 2-0 (8’) Costa / 3-0 (11’) Barranco / 4-0 (11’) Pujol / 5-0 (12’) Surís / 6-0 (13’) Barranco / 7-0 (18’) Surís / 7-1 (19’) Macià.
SEGON TEMPS: 8-1 (26’) Rubio / 9-1 (34’) Costa.

ÀRBITRE: Joaquim Serraclara

TARGETES: -

FALTES: CH Lloret: 6 // CHP Sant Feliu de Codines: 6

PÚBLIC: Uns 35 espectadors

INCIDÈNCIES:

 -El partit va començar amb 40 minuts d’endarreriment degut al retard acumulat en els partits de base que s’havien jugat anteriorment a aquest.
-El CHP Sant Feliu presentava nombroses baixes a les seves files, i només va poder dispossar de 4 jugadores i 1 portera.

CRÒNICA:

Inquietud, il·lusió, nervis a flor de pell... tota una barreja d’emocions eren ben palpables entre els membres de l’equip femení del Lloret abans d’aquest partit. No era per menys, l’aposta que el club va fer la temporada anterior per un projecte de futur, conservant un bloc amb moltes jugadores joves i amb molta progressió per davant, ha acabat donant els seus fruits i estava a punt d’assolir el seu primer objectiu marcat, l’ascens a 1ª Catalana.

El cos tècnic del Lloret aguardant amb il·lusió l'inici del partit
A quatre jornades per acabar la competició, el Lloret només necessitava 3 punts més per consolidar matemàticament el tercer lloc a la classificació, i acompanyar al Cerdanyola i el Vila-sana a la categoria de plata de l’hoquei femení català la propera temporada. La primera oportunitat per signar l’ascens la tenia a casa contra el Sant Feliu de Codines, fanalet vermell de la taula, amb només 4 punts, cap d’ells aconseguit a domicili, i al que les lloretenques ja van golejar 0-7 en la primera volta. El fet de que les codinenques es presentessin amb un equip format només per cinc jugadores justes, algunes d’elles de categoria inferior i molt joves, feia preveure que el Lloret no tindria cap problema per fer-se amb la victòria còmodament. Però la confiança és mala aliada, i abans de cantar victòria calia jugar els 40 minuts de  l’enfrontament.

La porta triga a obrir-se

Intent de Marta Costa en els primers minuts
El Lloret va ser el clar dominador del joc des del primer instant del partit, però li va costar veure reflectit aquest domini en el marcador. Durant molts minuts, les jugadores lloretenques, poder presses per un excés de prudència, o poder per no deixar massa aviat en evidència la feblesa del rival, van perdonar en les seves constants arribades a la porteria de Sara Munbrú. La situació amb la que arribava el Sant Feliu de Codines feia pensar de que presentarien un plantejament ultradefensiu, però no va ser així, i les vallesanes mai van ser cap escull per a que les locals practiquessin el seu joc a conveniència.

Cristina Carbó va inaugurar el marcador
Per fi, als 8 minuts, en la enèsima ocasió local, Cristina Carbó va inaugurar el marcador rematant des de dins de l’àrea un refús de la portera rival a un xut de Meritxell Rubio. Però com si un d’un resort es tractés, l’1-0 va fer despertar al Sant Feliu de Codines, que tot seguit va disposar de dues ocasions consecutives per marcar, ben resoltes per una fins ara quasi inèdita Anaïs Alapont.    

Partit trencat en dos minuts

La reacció del Lloret va ser fulminant i immediata. En el mateix minut, Marta Costa feia el 2-0 culminant un contraatac portat per Paula Barranco, que, poc després va ser l’autora del tercer amb una gran jugada personal, recollint una bola a mitja pista i definint amb un xut creuat des de la frontal. Mariona Pujol, que ja havia disposat d’una bona ocasió amb el 2-0, va fer el quart de les locals tant sols 12 segons desprès.

El 3-0 de Paula Barranco va ser un golás
Passeig del Lloret

Amb el 4-0, les visitants van demanar un temps mort per intentar redreçar en el possible la situació, cosa que no va ser possible. Amb el resultat ben a favor i el rival sotmès, el Lloret ja va esborrar definitivament el neguit inicial, i sense pressa, però sense pausa, es podria dir que es va passejar a plaer al llarg i ample de la pista durant la resta de la primera part.

El Lloret va tenir un partit relativament plàcid
El tècnic local, Eduard Recio, va donar descans a les jugadores més veteranes en benefici d’altres que disposaven de menys protagonisme com Sol Salinas, fent debutar també a la aleví Ariana Abellán. Així van arribar tres gols més, fins posar el 7-0 dos minuts abans del descans, amb dos gols de Carlota Surís i un altre de Paula Barranco. Ja a les acaballes d’aquest primer temps, el Sant Feliu de Codines va poder maquillar el seu caseller amb un gol d’Alba Macià.

Alba Macià va sorprendre Anaïs Alapont amb el seu xut i va fer l'únic gol del Sant Feliu de Codines
Segona part de tràmit

Amb el clar 7-1 regnant en el marcador al descans, la segona part del partit es va convertir en un pur tràmit sense gaire història. El Lloret va afluixar clarament el ritme per no furgar més en la ferida d’un rival completament extenuat i inofensiu –les seves jugadores portaven jugant tot el partit sense cap relleu per dosificar-se-.

Tot i la seva evident inferioritat, les noies del Sant Feliu de Codines van jugar i van deixar jugar.
El Lloret va posar en marxa un joc de control en vistes de deixar córrer el temps per poder gaudir aviat de la victòria. El Sant Feliu de Codines va disposar d’alguna oportunitat aïllada per retallar una mica la diferència, basant-se sobretot en xuts exteriors de Berta Busquets i Csilla Lleonart o en algun refús rematat per Jordina Cerner, però la manca d’encert de les vallesanes no va inquietar gaire a Mariví Cordial, que va ocupar la porteria lloretenca aquesta meitat.

Una imatge de la segona part
Un gol de Meritxell Rubio als sis minuts de represa, i un altre de Marta Costa a sis del final, van servir per completar el resultat i transformar-lo en el 9-1 final. Amb aquest tres punts el Lloret assolia matemàticament l’ascens a 1ª Catalana, desprès d’haver perdut la categoria ara fa dues temporades, i principal objectiu establert a principis de temporada. Amb el Cerdanyola i Vila-sana –ja ascendits- molt distanciats per sobre a la classificació, els tres partits restants son de pur tràmit pel Lloret.   

Les jugadores del Lloret es feliciten desprès del partit
EL PROTAGONISTA:

L’ascens. Les jugadores i el cos tècnic del Lloret han vist recompensat el bon treball realitzat en les dues darreres temporades, i com a primer fruit s’han trobat amb un ascens a la categoria de plata de l’hoquei patins femení català, en la que competiran la temporada vinent. Felicitats!

SABIES QUE…?

...el partit va estar seguit per Francesc Sucarrats, coordinador esportiu del CH Lloret.
...l’entrenador del Lloret, Eduard Recio, va acabar al final del partit a dins de la dutxa vestit, però per sort, la seva parella, en complicitat amb les jugadores, ja s’havia encarregat de portar-li una muda seca de recanvi.
...el Lloret encara té una remota possibilitat d’acabar com a segon a la classificació si prospera una reclamació federativa pendent contra el Vila-sana, que li pot fer perdre uns punts per alineació indeguda d’una jugadora en alguns partits. 

A KOPS DE FLASH

La capitana del Lloret, Cristina Carbó, el tècnic, Eduard Recio, i el coordinador, Francesc Sucarrats, xerrant abans del partit.

Bon ambient entre les porteres del Lloret durant l’escalfament previ.

Ariana Abellán va poder contribuir amb la seva participació en aquest important moment pel CH Lloret femení.

Tothom va aprofitar per tenir un record d’aquest dia.

El Sant Feliu de Codines va tenir que recórrer a jugadores molt joves, com Jordina Carner (foto), per aquest partit, i van tenir una meritòria actuació, aguantant els 40 minuts sense relleus i amb un comportament exemplar.

No podia faltar la samarreta commemorativa.


EL KOP D’STICK:

Felicitats al CH Lloret!!!

Des d’A Kops d’Stick volem felicitar a tot l’equip femení del CH Lloret per l’ascens aconseguit, i desitjar-los tota la sort del món per continuar prosperant i assolir molts d’èxits futurs. FELICITATS!!!