4 de des. 2013

LLIGA CATALANA DE VETERANS A (JORN. 18 -AVANÇAT-): MALGRAT 6 - BARÇA 11

HOQUEI DEL BO, DE DEBÒ!

Lliçó d'hoquei d'atac ràpid i directe és la que van oferir el Malgrat i el Barça a la cinquantena llarga d'espectadors que es van aplegar a les graderies del Municipal de Malgrat de Mar per presenciar un dels partits més atractius de la Lliga de Veterans d'enguany, i que es va acabar convertint en tot un festival de gols.

En un enfrontament molt igualat que va ser un trepidant atac-i-gol constant a les dues porteries, el demolidor encert de la tripleta atacant blaugrana -Cairo-Plaza-Rovira- i l'inspiració del seu porter Tino Martínez, es va acabar per imposar a la potència de la tripleta malgratenca -Cassola-Roura-Esteve-.

La foto de família entre els dos equips es va fer abans del partit.
FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: Lliga Catalana de Veterans 2013-14, jornada 18 (avançat).

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Poliesportiu Municipal, Malgrat de Mar (Maresme). Divendres 29 de novembre de 2013, 21:45 h.

CP MALGRAT (1+5): Gabi Pérez (P), Jordi Esteve, Dani Tresserres, Joan Roura (2), Cristian Cassola (3) -equip inicial-, i Josep Riera (1).

FC BETERANS (4+7): Jordi Tino Martínez (P), Toni Rovira (3), Miquel Plaza (2), Gaby Cairo (5), Josep Enric Torner (1) -equip inicial-, Joan Torner i Lluís Coll.

GOLS

PRIMER TEMPS:
0-1 (4') Plaza, aprofitant un refús del porter.
0-2 (5') Cairo, a passada de Plaza.
0-3 (8') Cairo, de xut exterior.
1-3 (15') Cassola, de penal.
1-4 (22') Plaza, de xut creuat.
SEGON TEMPS:
2-4 (27') Cassola, a centrada de Esteve.
3-4 (28') Roura, de contraatac.
3-5 (31') Rovira, aprofitant un refús del porter.
4-5 (32') Riera, de xut exterior.
4-6 (35') Rovira, dins de l'àrea.
4-7 (37') Cairo, a la mitja volta.
5-7 (38') Roura, dins de l'àrea.
5-8 (42') Rovira, a centrada de Coll.
5-9 (44') J.E. Torner, d'acció individual.
6-9 (45') Cassola, de xut exterior.
6-10 (47') Cairo, de jugada amb J.E. Torner.
6-11 (50') Cairo, de xut exterior.

ÀRBITRE: Josep Mª Del Amo

TARGETES: La dels telèfons i càmeres.

FALTES: CP Malgrat: 7 / FC Beterans: 8

PÚBLIC: 54 espectadors

-El partit corresponent a la jornada en curs es tenia que jugar a la pista del FC Barcelona, però es va acordar invertir l'ordre i avançar el de la jornada 18ª degut a que el CP Malgrat no disposarà de pista a partir de febrer.
-El Barça va jugar amb la seva segona equipació, de color vermell i groc per la semblança de colors amb el CP Malgrat.
-Els dos equips patien diverses baixes.
-El partit va començar amb 27 minuts d'endarreriment.

A Malgrat de Mar, tot i la seva recent implantació, l'hoquei de veterans es viu d'una forma especial, prova d'això es la expectació que va generar la visita oficial del Barça de les “velles glòries”. Aquest equip del CP Malgrat i el Barça ja s'havien enfrontat anteriorment a la final de les 24 hores de Veterans de Malgrat, en un partit que es van endur els barcelonistes, i que encara es recorda per la seva intensitat i bon joc. Però en aquesta ocasió, aquest xoc significava la primera gran prova de foc dels malgratencs en la seva aventura a la màxima categoria de veterans, desprès de que la temporada anterior arrasessin en el grup B amb el seu equip “jove” i altament competitiu.

Josep Enric Torner
Malgrat i Barça són dos dels favorits per acabar lluitant pel títol a final de temporada, i ja des de bon inici volen imposar la seva llei. Els malgratencs ja van pagar la seva novellada al grup A en el primer partit, a la pista del Montbuí, d'on van sortir derrotats i per poc no escaldats, en un clar advertiment de que en aquesta categoria no trobarien les facilitats amb les que es van trobar la passada temporada en el grup B. Un cop posats en avís, van fer un canvi de xip i van saldar amb victòria els seus dos següents compromisos, contra el Cerdanyola i l'Horta. Per la seva part, el Barça, afronta aquesta temporada més motivat i rabiós que mai, desprès de que l'any passat perdés la seva corona “als despatxos”. Els blaugranes lideren la lliga amb 9 punts aconseguits amb tres victòries en tres partits disputats, contra ossos durs com el Cuatro Vientos, Noia i Sant Celoni, i per tant, aconseguir una victòria a la pista d'un dels altres peixos grossos significaria mantenir el liderat, eixamplar la distància amb els perseguidors i influiria un efecte intimidatori en vers a la resta de rivals.

Inici d'alt voltatge

Sense temps a concessions ni especulacions. Els dos equips van mostrar les seves cartes des del minut 0 de partit amb un joc clarament ofensiu i directe en busca de la porteria rival. Per la part local, Jordi Esteve i Cristian Cassola van posar en avís la porteria barcelonista, on Tino Martínez va començar amb el seu recital d'aturades. Els atacs malgratencs eren replicats d'immediat per part del Barça, que va ser el primer en encertar i inaugurar el marcador, mitjançant un oportunista Miquel Plaza que va marcar el 0-1 al aprofitar un refús del porter a un fort xut de Gaby Cairo als 4 minuts de joc.

Ocasió de Jordi Esteve en els primers minuts
El Malgrat continuava atacant amb insistència la porteria d'un Tino Martínez que ho continuava aturant tot. Mentrestant, els gols arribaven per part del Barça. Dos gols de Gaby Cairo, un rematant al segon pal una centrada de Plaza i un altre amb un fort xut des de fora l'àrea, van posar un 0-3 en el marcador als 8 minuts.

Gabi Pérez en acció
La intensitat del partit anava en crescendo, però les nombroses ocasions dels dos bàndols no van acabar per reflectir-se en el marcador per culpa de les bones intervencions dels dos porters. El Malgrat atacava cada cop amb més insistència, i als 15 minuts, tot just desprès d'una molt bona oportunitat de Dani Tresserres, el Malgrat va poder treure un penal a favor que li va servir per escurçar diferències. Cristian Cassola va executar el llançament, i en lloc de fer-ho amb un fort xut ho va fer enrassat pel centre de la porteria.

Cristian Cassola va fer el primer del Malgrat des del punt de penal

Tino Martínez manté a ratlla als locals

L'1-3 va donar ales al Malgrat, que va incrementar el ritme del seu joc i durant una bona estona es va fer l'amo del partit. Pocs segons desprès del gol de Cassola, Josep Riera va disposar d'una nova gran oportunitat per marcar sorgida d'un ràpid contraatac portat per Joan Roura, però Tino Martínez va treure una mà providencial per evitar el segon gol local.

Jugada d'atac del Malgrat conduida per Joan Roura
El Barça va passar per uns minuts d'angoixa, veient com el Malgrat assetjava constantment la seva porteria i posava en perill la seva renda a favor. Durant aquests compassos, Tino Martínez es va convertir en el salvador de l'equip gràcies a les seves brillants intervencions, algunes d'elles de mèrit.

Josep Riera
A tres minuts del descans, la fortuna es va aliar de la part barcelonista, i d'un probable 2-3 es va passar a un 1-4 quan un xut creuat de Plaza va ser desviat lleugerament per Josep Riera i es va colar a la porteria de Gabi Pérez. El gol va resultar balsàmic pels visitants i tot un gerro d'aigua freda per a la parròquia local. Tot i això, el Malgrat no va defallir en els seus intents i va continuar amb els seus atacs sobre la porteria de Martínez. A un minut per acabar aquesta primera part, l'àrbitre va anul·lar -correctament- un gol al local Riera per haver controlat la bola amb el pit, però la decisió va crear certa confusió ja que primerament semblava que el col·legiat donava com a vàlid el gol i desprès es va desdir.

El Malgrat pressiona al Barça

Només començar la represa el Barça va estar a punt de fer el cinquè, però Gabi Pérez va refusar la rematada de Toni Rovira. El Malgrat es va posar les piles, va sortir a l'atac, i en poc menys de tres minuts va aconseguir posar-se 3-4 amb un gol de Cristian Cassola entrant a l'olla a rematar una centrada a l'espai de Jordi Esteve, i un altre obra de Joan Roura desprès de robar una bola i sortir en una ràpida contra.

Joan Roura va ajustar el marcador en un 3-4 a principis de la segona part
A partir de llavors, el partit va entrar en la seva etapa més entretinguda i emocionant, amb una continuada alternança de jugades i gols en els dos costats.

Toni Rovira va fer 3 gols
El Barça va tornar a eixamplar la diferència amb un gol d'oportunista de Toni Rovira, dins de l'àrea aprofitant un refús de Pérez. Però un minut més tard, Riera feia la rèplica amb un xut exterior que tornava a justar el marcador en un 4-5.

Plaza intenta superar a Tresserras
El partit estava completament boig i podia passar qualsevol cosa. Mentre les accions atacants del Malgrat s'estavellaven contínuament a les guardes de Tino Martínez, el Barça feia gala de la seva enorme efectivitat i va fer dos gols consecutius que el van posar tres amunt. Toni Rovira va fer el 4-6, i Gaby Cairo va fer el setè amb una bonica mitja volta.

Amb aquesta mitja volta Gaby Cairo va fer el 4-7
Tot i que el resultat podria donar a pensar que el Barça ja deixava quasi liquidat el xoc, el Malgrat va avisar que encara estava viu, i un gol de Joan Roura a 12 minuts del final, tornava a retallar una mica el marcador i posava incertesa al tram final del partit.

El Barça dicta sentència

El 5-7 va donar un plus de vitalitat al Malgrat, que novament va passar a dominar el joc. Els atacs malgratencs van ser una constant, però cap va ser capaç de superar a un atent Tino Martínez, que va tornar a sortir al rescat dels seus.

Roura defensat per Lluís Coll
A vuit minuts de la conclusió, quan tot semblava de que tard o d'hora el Malgrat veuria porta i tornaria a entrar en el partit, el Barça va reaparèixer per fer dos nous gols que, ara si, ja deixaven el encontre encarrilat. Rovira va fer el vuitè gol blaugrana -tercer el seu compte particular- al rematar una centrada de Lluís Coll, mentre que el 5-9 el va fer Josep Enric Torner en una acció individual internant-se a l'àrea en mig de la defensa rival.

Cassola va fer 3 gols
De poc va servir un nou gol malgratenc, obra de Cassola, a cinc minuts del final, ja que el Barça va tirar d'experiència per adormir el partit -en aquest sentit, destacar la labor de Joan Torner- i no deixar marge de reacció als locals. Ja a les acaballes, Gaby Cairo va arribar al repòquer de gols amb un parell de dianes que van completar el 6-11 definitiu. Al igual que en la final de les passades 24 hores de Veterans de Malgrat, els dos equips van oferir un gran espectacle. El Barça va ser millor i es va endur justament els tres punts, al marge d'un marcador massa ampli que no va reflectir amb exactitud la igualtat que es va veure sobre la pista.

Al final del partit els dos equips van rebre la ovació del públic
Tercer temps al Moon

L'esforç que exigia un partit d'aquestes característiques va causar estralls en el Barça, que es va presentar al tercer temps molt minvat d'efectius, al contrari que el Malgrat, que va comptar amb tot l'equip per disputat una de les parts més importants del encontre.

Aquest tercer temps es va dur a terme en el Restaurant Moon de Malgrat de Mar, un lloc que segurament s'acabarà convertint en un referent de la “Old League”. Pica-pica amb formatges assortits, croquetes casolanes, amanida amb formatge i patates braves de la casa, desprès unes bones carns a la brasa, tot exquisidament cuinat i presentat, i copa final. Un escenari ideal per crear l'ambient òptim per acabar amb bon regust un gran partit.

Bon ambient a la taula del Moon
A recuperar partits endarrerits

Aquesta setmana la Lliga de Veterans s'aturarà, cosa que Malgrat i Barça aprofitaran per disputar els partits que tenen pendents, tots dos corresponents a la 4ª jornada. El dilluns 2 de desembre, el Malgrat rebrà al CP Calafell, i el Barça es desplaçarà el dia 4 a Vilafranca.

EL PROTAGONISTA:

Tino Martínez. En un altre context, dir que un porter que ha rebut 6 gols ha estat la estrella del partit, faria pensar “Uf! Com devien estar els altres...”, però coneixent el potencial ofensiu del Malgat no resulta d'estranyar. El porter del Barça va ser sotmès durant els cinquanta minuts a un afusellament en tota regla per part dels jugadors malgratencs, i ell va respondre -sense protestar- amb tot un recital de grans intervencions, providencials en molts casos, sobretot en aquelles fases del joc en les que els locals van pressionar i van posar en perill l'avantatge adquirit pels blaugranes.

SABIES QUE…?

...el CP Malgrat ha demanat jugar a casa tots els partits de la primera volta de la Lliga, degut a que a partir de febrer es realitzaran unes obres a la teulada del pavelló.
...el bar del pavelló va estar obert fins que va acabar el partit i va marxar tothom.
...l'arbitre del partit, que s'estrenava aquesta temporada en qüestió de veterans, va declarar que havia quedat molt sorprès del nivell de joc que s'havia trobat en alguns partits.
...el CP Malgrat ja havia ofert a Ivan Tibau que jugués amb ells aquesta temporada, abans de que aquest es comprometés amb el Barça.
...l'equip de veterans del Malgrat fa poc que ha posat en marxa un Bloc, gestionat pel seu porter Gabi Pérez: www.veteranscpmalgrat.blogspot.com.es

A KOPS DE FLASH

Resultava estrany veure a Gaby Cairo sense les seves habituals botes blaves i taronges.

Hem descobert d'on ha copiat Mylie Cyrus el seu característic gest:

Manolo "el del bombo" 2.0

Els joves aficionats del Malgrat no van deixar d'animar al seu equip (però, què feien tants nens en un pavelló a aquelles hores de la nit?)

Gabi Pérez es lamenta del quart gol del Barça.

L'arbitre va demostrar una ràpida adaptació a la categoria de veterans: comproveu amb quin art ens tapa la visió del primer gol de Roura.

Molta classe a la pista... i a la taula.