28 de des. 2014

ELS VETERANS DEL 4 VIENTOS JUGARÀN LA COPA DE BLANES


L'ajuntament de Blanes (La Selva), que organitzarà la Copa 2015 d'hoquei patins, finalment farà servir el seu dret com a organitzador a tenir una plaça per disputar-la. Les males relacions de l'alcalde blanenc, Josep Marigó, amb el CHP Blanes han provocat que el consistori blanenc optés per cedir aquest privilegi a l'altre club d'hoquei de la població, el FC Cuatro Vientos, malgrat que aquest només compta amb un equip, que juga en la Lliga Catalana de Veterans “A”. Que aquesta excepcional circumstància -inèdita en el format actual de la competició- s'hagi pogut dur a terme, es deu en bona part gràcies a les gestions realitzades per Francisco Nicolás Gómez Iglesias, conegut com a el “Pequeño Nicolás”.

Moment en el que el membres del FC Cuatro Vientos van rebre la notícia de que participarien en la propera edició de la Copa. El Pequeño Nicolás va ser l'encarregat de fer-lis saber personalment.
El fet en qüestió ha estat anunciat públicament en una roda de premsa per part de l'alcalde blanenc Josep Marigó, amb la presència de Francisco Nicolás. Marigó va explicar que quan Francisco Nicolás els hi va oferir la possibilitat de que un representant de Blanes pogués participar en la Copa “no ho vam dubtar ni un moment, ja que és un privilegi i alhora una gran publicitat per a la població”. Respecte al perquè el FC Cuatro Vientos va ser el club triat, l'alcalde no va voler donar gaires explicacions, i simplement va destacar que “és un equip que està molt acostumat als grans esdeveniments, ja que cada dos anys organitza amb gran èxit el torneig internacional OLD STARS” i “a més, és l'únic equip blanenc que juga vestint els colors vermell i blanc de la Vila de Blanes”. En referència al cost de la operació, també va explicar que “Fran [per Francisco Nicolás] ens ha demanat 200.000 euros per fer totes les gestions. No és un import gaire elevat si el comparem al que ens hagués cobrat l'Urdagarín per algo semblant. A més, ens hem estalviat l'IVA, ja que aquestes coses es fan sense factura ni res.” A la pregunta de com es trauran els diners per pagar, ha respòs que “és un cost que podem assumir perfectament gràcies a que, un cop acabada la Copa, pensem convertir la Pista Blava de la Ciutat Esportiva en una nova zona blava d'aparcament. I com que ja està pintada de blau, ens estalviarem una pasta en pintura, que la podrem fer servir si en les properes eleccions tornem a sortir escollits, ja que tenim previst acabar de convertir en zona blava els pocs carrers de Blanes en els que encara es pot aparcar de franc”.

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, va fer pública la notícia en una roda de premsa acompanyat de Francisco Nicolás.
La intervenció del “Pequeño Nicolás” ha seguit la seva línia habitual. “El propi Felip VI em va demanar com a favor personal que fes el possible per a que un equip de Blanes participés en la seva Copa”, afegint que les negociacions van ser força fàcils “ja que mantinc bons contactes amb la FEP de que el CNI em va encarregar la missió d'impedir la entrada de Catalunya a la FIRS” i “ja vaig estar a Blanes durant el OLD STARS del 2012 com a representant del govern espanyol davant de les delegacions estrangeres que hi van venir a prendre part”. Un cop acabada la roda de premsa, es va procedir a realitzar una roda de “selfies” entre els assistents amb Francisco Nicolás.

Durant el OLD STARS del 2012, el Pequeño Nicolás va conèixer als jugadors del FC Cuatro Vientos
A Kops d'Stick s'ha posat en contacte amb les parts implicades en la notícia, obtenint diferents valoracions al respecte, encara que ningú s'ha volgut pronunciar de forma oficial. Els membres del FC Cuatro Vientos no han pogut estendre's gaire en les seves declaracions degut a que encara estaven convalescents pels efectes de la cervesa casolana que va portar en Pep Portas al dinar de Nadal, però la seva reacció al conèixer la notícia ha estat unànime: tots volien que els hi toqués el Liceo en el sorteig “així quan ens toqui anar a Galícia aprofitarem per inflar-nos a marisc i albariño!”. Un cop se'ls hi ha explicat que la Copa ja fa anys que es juga en una seu única, la seva cara ha passat a ser d'estupor, però de seguida han reaccionat i han dit que no els importaria creuar-se amb el Barça “si ja els hi fotem canya als grans, els petits no tenen que ser gaire problema”. Respecte a si aprofitaran el mercat d'hivern per reforçar l'equip amb alguna nova incorporació, encara que no ho descarten, no ho veuen amb gaire bons ulls “tindria que ser un jugador amb un perfil molt concret. Que cuidés molt el seu estat físic, ja que sinó, en els sopars ens tocaria menys pica-pica per cap, i el que sobra ja s'ho menja en Panadero”.

La Casa Real ha volgut refusar a fer cap declaració al respecte, però fonts internes que no s'han volgut identificar han destacat primerament la sorpresa que s'han endut quan han sabut que existia una “Copa del Rey” d'hoquei patins. De fet, ja s'han mostrat estanyats de que existeixi l'hoquei patins. Per part de la FEP, s'han afanyat a comunicar -encara que no de forma oficial- que “no coneixem a cap Francisco Nicolás, ni hem rebut cap proposta de res referent a la Copa, ni carmelo Paniagua ha estat a cap festa en un xalet de El Viso”