23 d’abr. 2015

1ª DIVISIÓ ESTATAL 2014-15 (JORN. 22): LLORET 7 - VILANOVA 3


NOU PAS DEL LLORET CAP A L'ASCENS

El Lloret va s'acosta una mica més a l'ascens a l'OK Lliga al sumar tres punts més desprès de derrotar de forma clara i incontestable al Vilanova, un equip que està lluitant per per confirmar la permanència. De fet, aquesta era la primera oportunitat dels lloretencs d'aconseguir l'ascens matemàtic, però a la seva victòria es tenien que sumar una sèrie de resultats entre els seus perseguidors, que finalment no es van produir.

El Lloret no va donar cap opció a un Vilanova que va donar la cara, però només va resistir els primers minuts.
FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: Lliga 1ª Divisió estatal 2014-15, jornada 22.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d'Esports, Lloret de Mar (La Selva). Dissabte 18 d'abril de 2015, 20:30 h.

CH LLORET VILA ESPORTIVA (2+5): Ferran Serra (P), Jordi Carbó, David Plaza, Àlex Grau, Víctor Crespo (2) -equip inicial-, Xavi Crespo (2), Marc Grau, Xavi Sulé (3) i Oriol Perarnau (P).
Entrenador: Manolo Barceló.

CP VILANOVA (0+3): Joan Marc Escofet (P), Aleix Córdoba, Jordi Aragonès, Pol De Eguia (2), Genís Cristià -equip inicial-, Marc Cuevas (1), Marc Muntané, Carlos Ramírez i Pol Macià.
Entrenador: Lluís Miquel Medrano.

GOLS

PRIMER TEMPS: 1-0 (7') V. Crespo / 2-0 (21') X. Crespo.
SEGON TEMPS: 3-0 (30') V. Crespo, de penal / 3-1 (34') De Eguia, de falta directa / 4-1 (35') X. Crespo / 5-1 (38') Sulé, de falta directa / 6-1 (48') Sulé, de falta directa / 6-2 (49') Cuevas / 7-2 (49') Sulé / 7-3 (49') De Eguia, de falta directa.

ÀRBITRES: Joaquim Serraclara i Manel Blat.

TARGETES: Blava a Serra (CH Lloret), i Muntané i Aragonès (CP Vilanova).

FALTES: CH Lloret: 15 / CP Vilanova: 15

PÚBLIC: Uns 200 espectadors.

INCIDÈNCIES:

-El CH Lloret vestia amb la seva segona equipació, de color blau marí, per coincidència de colors amb el rival.
-El CP Vilanova patia la baixa per sanció d'Adrià Salvadó.
-El partit va començar amb 6 minuts d'endarreriment sobre l'horari previst.

CRÒNICA:

Aquest partit podria obrir la porta de l'ascens matemàtic a l'OK Lliga al CH Lloret, el líder de la classificació. Tot i això, les opcions de que es produís el feliç desenllaç resultaven remotes, ja que a part de la victòria lloretenca, es tenia que produir les punxades de l'Arenys de Munt i del Caldes, que jugava al dia següent a la pista del Mieres. Abans de l'inici del partit es va conèixer l'empat de l'Arenys de Munt a Blanes, el que va crear un fil d'esperança entre la parròquia lloretenca. Però primer tocava fer els deures, guanyar al CP Vilanova, un equip situat a la part baixa de la classificació lluitant per la permanència, i que de ben segur no posarà les coses fàcils.

Desprès d'empatar amb l'Arenys de Munt, el Vilanova arribava a Lloret sense complexes, disposat a donar la campanada.
El Lloret imposa la seva llei des de començament

Un Lloret molt sòlid va agafar la batuta del joc des dels primers compassos del partit. Als 4 minuts Àlex Grau va desaprofitar una bona ocasió per avançar als locals en un clar u contra u amb Joan Marc Escofet. Amb el 0-0, el Vilanova va intentar sorprendre i prendre la iniciativa en el marcador, i als set minuts van estar a punt de fer-ho al estavellar una bola al pal de la porteria de Ferran Serra. Però la jugada va derivar en una acció de contraatac del Lloret que va culminar Víctor Crespo per inaugurar el marcador.

Joan Marc Escofet no va poder evitar que una hàbil acció de Víctor Crespo acabés amb la bola dins de la seva porteria.
Uns minuts desprès, una targeta blava al visitant Marc Muntané va portar una falta directa favorable al Lloret, que Xavi Sulé no va poder aprofitar per fer el segon. Els locals estaven dominant el joc de forma clara, però el resultat era massa ajustat i els hi calia algun gol més per marxar al descans amb una renda tranquil·litzadora. No van poder fer-ho durant els seus dos minuts de superioritat numèrica, però sense obsessionar-se, els lloretencs van obtenir el seu premi a quatre minuts de la mitja part, amb el 2-0 obra de Xavi Crespo.

Víctor Crespo, un dels destacats del partit, intentant una acció d'atac
Una segona part animada

A la segona part el Lloret va buscar sentenciar aviat per evitar sobresalts. El Vilanova va sortir molt endollat també i va buscar amb insistència un golet que ajustés el marcador. Desprès d'uns minuts de tira i arronsa per part dels dos bàndols, Víctor Crespo va fer pujar el 3-0 al marcador al transformar un llançament de penal.

El 3-0 va acabar ensorrant la major part de les esperances del Vilanova
Uns minuts desprès, Pol De Eguia transformava en el 3-1 la falta directa conseqüent de la desena falta local. Però les esperances dels vilanovins es van esvair aviat, ja que 9 segons desprès Xavi Crespo feia el 4-1 i tornava a posar tres amunt al Lloret. Per acabar d'animar aquesta fase del partit, el porter local Ferran Serra va veure una targeta blava i va ser expulsat temporalment. El seu substitut, Oriol Perarnau, va estar providencial per evitar que la situació d'inferioritat del Lloret portés conseqüències, aturant primer un penal a Genís Cristià, i desprès amb una intervenció de mèrit a un xut d'Aragonés. És més, encara en el seu temps d'inferioritat, el Lloret va provocar la desena falta del Vilanova, i Xavi Sulé va aprofitar la falta directa per fer el 5-1 que deixava el partit quasi sentenciat.

Oriol Perarnau va tenir que afrontar-se a un penal només sortir substituint a Ferran Serra, expulsat.
Uns quants gols més per acabar

Amb el resultat clarament a favor i el control total del joc, el Lloret va convertir el tram final del partit en un mer tràmit. Ja en els darrers dos minuts, amb els dos equips deixats anar, van arribar quatre gols més que van servir per tancar el marcador en el 7-3 definitiu. Per la part local, Xavi Sulé va signar un “hat trick” amb dos gols -un de falta directa-, i per part del Vilanova, Marc Cuevas i Pol De Eguia, aquest de falta directa, van maquillar el caseller visitant.

Pol De Eguia va establir el definitiu 7-3 en el darrer minut.
L'ascens tindrà que esperar

El Lloret va fer els seus deures al guanyar el seu partit, però la victòria a l'endemà del Caldes a Mieres farà endarrerir, com a mínim una jornada més l'ascens dels lloretencs a l'OK Lliga. Això sí, ara els de Manolo Barceló només deprendran d'ells mateixos per assolir-ho. La propera jornada el Lloret tindrà la primera oportunitat en una complicada visita a la pista del Caldes, un equip situat a la part alta i que necessita guanyar per fer-se un lloc entre els tres privilegiats que l'any que ve jugaran a la màxima categoria.

Desprès d'una brillant temporada, el Lloret té a tocar l'ascens a l'OK Lliga.
Per la seva part, el Vilanova es mantindrà encara a la part baixa de la taula, fregant els llocs de descens, abans de rebre la visita del Blanes en la propera jornada, un altre equip en la seva mateixa situació.

EL PROTAGONISTA:

Xavi Sulé. Aquest cop els seus gols no van ser decisius, ja que van arribar amb el partit pràcticament sentenciat. Però amb aquestes tres dianes -dues d'elles de falta directa, una de les seves especialitats-, Xavi Sulé es converteix en el cinquè jugador del Lloret que marca tres o més gols en un partit aquesta temporada. Abans ho havien fet David Plaza, Jordi Carbó, Xavi Crespo i Víctor Crespo (en 3 ocasions). Sulé ja porta 9 gols en aquest campionat, i el Lloret, tot i no ser l'equip màxim golejador, és qui més reparteix els seus gols i millor rendiment els hi treu.

SABIES QUE…?

...entre el públic es trobava Sergio Alonso, l'entrenador del Blanes, el fill del qual juga en els equips de la base del CH Lloret.
...el jugador del Vilanova Marc Cuevas, autor d'un gol, feia moltes jornades que no entrava en una convocatòria.
...el partit va ser retransmès en directe per Canal Blau FM.
...la propera jornada el Lloret endarrerirà el seu partit contra el Caldes al dimecres 28 degut a que durant el cap de setmana del 24-25 es juga el campionat de Catalunya Júnior, en el que hi prendran part quatre dels seus jugadors habituals.

A KOPS DE FLASH

Jordi Martí, de Canal Blau, va fer la retransmissió del partit des de la grada del pavelló.

En el pavelló del Lloret es podien contemplar moltes tanques publicitàries en blanc. Una clara imatge de la situació que viu l'hoquei avui en dia.

Com de costum, la canalla present al pavelló es va encarregar de fer la tradicional rifa del pernil durant la mitja part del partit.

Oriol Perarnau també va tenir el seu moment de glòria, amb una destacada actuació sota els pals lloretencs durant els minuts que va jugar.