27 de nov. 2015

OK LLIGA 2015-16 (JORN. 9): LLORET 1 - LICEO 5


RESULTAT ENGANYÓS

El Lloret va rebre un càstig massa sever en un partit on va plantar cara i va fer patir molt al Liceo. Els lloretencs van tenir més i millors ocasions que els liceistes però no van estar gens encertats davant d'un Xavi Malián estel·lar. En canvi, els gallecs van saber treure suc a les seves contades ocasions, sobretot en els darrers deu minuts, quan van poder sentenciar desprès de portar bona part del partit guanyant només per la mínima.


FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: OK Lliga 2015-16, jornada 9.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d¡esports, Lloret de Mar (la Selva). Dissabte 21 de novembre de 2015, 20:30 h.

CH LLORET VILA ESPORTIVA (0+1): Ferran Serra (p), Xavi Crespo, David Plaza, Marc Grau, Àlex Grau -equip inicial-, Jordi Carbó (1), Roger Martí i Xavi Sulé.
Entrenador: Manolo Barceló.

HC LICEO (1+4): Xavi Malián (p), Josep Lamas, Oriol Vives, Pau Bargalló (1), Jordi Bargalló (2) -equip inicial-, Germán Nacevich, César Carballeria (1) i David Torres (1).
Entrenador: Carlos Gil.

GOLS

PRIMER TEMPS: 0-1 (13') Torres.
SEGON TEMPS: 0-2 (35') Carballeria / 0-3 (41') P. Bargalló, de falta directa / 0-4 (42') J. Bargalló / 0-5 (49') J. Bargalló / 1-5 (50') Carbó, de penal.

ÀRBITRES: Alberto López i Francisco Moreno

TARGETES:
Blava a Pau Bargalló (HC Liceo), min 17', per fer caure a un rival.
Blava a Xavi Crespo (CH Lloret), min 41', per fer caure a un rival.

FALTES: CH Lloret: 11 / HC Liceo: 15

PÚBLIC: Uns 250 espectadors

INCIDÈNCIES:

-El Liceo patia la baixa de Toni Pérez per lesió.
-El HC Liceo jugava amb la seva segona equipació, de color blanc i blau, per coincidència de colors amb el CH Lloret.

CRÒNICA:

Els capricis del calendari van fer que l'atractiva visita del Liceo a Lloret coincidís amb la celebració del Real Madrid-Barça de futbol. Això, conjuntament amb la onada de fred que invadia Catalunya, i que a més, la zona d'aparcament del pavelló lloretenc estava ocupada per una fira, no convidava ser gaire optimistes a l'hora de presagiar la assistència de públic per presenciar l'enfrontament en directe. Però finalment, per fortuna, no va ser així, i encara que esglaonadament, la grada de públic local va acabar mostrant un bon aspecte, plena de seguidors que volien donar suport a un Lloret, que tot i estar actualment immers en el conegut “Tourmalet” contra els equips grans, està fent un bon inici de temporada, sobretot a casa, on ha guanyat tres partits i ha deixat escapar només els punts del partit contra l'Igualada.

El Liceo arribava a la Costa Brava amb poques ganes de fer turisme. Situats en segona posició empatats amb el Barça a 18 punts, els liceistes no es poden permetre gaires ensopegades més si no volen que el Vic, líder amb un punt més i un partit menys, s'escapi al capdavant de la taula.

Bona actitud, però poca eficàcia del Lloret

El partit va començar amb un Liceo que volia prendre la iniciativa en el joc, però al davant es va trobar a un Lloret molt ordenat que no li permetia arribar amb claredat a la porteria de Ferran Serra. Durant aquests primers compassos, els lloretencs, tot i cedir la possessió de la bola al rival, van aprofitar els contraatacs per crear les més clares ocasions per inaugurar el marcador: dues de Xavi Crespo, una rematada al pal al minut 6 i un u contra u amb Xavi Malián al 9, i una rematada fregant el travesser per part de David Plaza. Però, la primera badada defensiva dels locals, la va aprofitar David Torres per colar-se entre línies i rematar una passada enrere de Josep Lamas al fons de la xarxa, avançant al Liceo 0-1 als 13 minuts.

Xavi Crespo encara a Xavi Malián en una contra del Lloret

El gol liceista no va fer canviar el guió del partit. El Liceo tocava i tocava per acabar ofegant-se en llargues possessions que no arribaven a res, mentre que el Lloret, aprofitant sobretot la velocitat de Xavi Crespo, s'encarregava de posar les ocasions. En aquest apartat, les encertades i providencials intervencions del porter liceista Xavi Malián -que, d'entre altres, va aturar una falta directa a Xavi Sulé-, van ser claus per a que el Liceo mantingués el seu ajustat avantatge fins arribar al descans. Malgrat el resultat negatiu al marcador, les sensacions que va deixar l'equip, tractant de tu a tu a tot un Liceo, van fer instaurar l'optimisme entre la parròquia lloretenca de cara a la segona part.

Els jugadors del Lloret guanyaven constantment l'esquena als defensors liceistes
El panorama no va canviar gaire a la represa. El Lloret, envalentit al veure que podia mantenir a ratlla al totpoderós Liceo, va insistir en busca de l'empat. Carlos Gil no va aconseguir descobrir la fórmula per desfer la teranyina defensiva local, i Xavi Malián va tornar que posar-s'hi el vestit de salvador davant dels puntuals, però, sobretot, perillosos atacs dels lloretencs. Als cinc minuts d'aquest segon temps, va arribar la desena falta del Liceo, i novament Xavi Sulé va topar amb l'encert del porter liceista.

Xavi Sulé no va poder transformar cap de les dues faltes directes que va picar
El Liceo treu suc de les seves ocasions

A mida que avançava el crono, semblava que l'empat acabaria caient, però si una cosa té el Liceo, és que resulta letal quan se li deixa un pam, i així ho va demostrar César Carballeria quan amb un xut creuat des de la frontal va fer el 0-2. Quedaven encara quinze minuts de partit i el Lloret, que no ho veia perdut ni de lluny, va continuar insistint contra la porteria de Malián, que va fer dues noves intervencions de mèrit sobre unes perilloses accions de David Plaza i Marc Grau, que també havia estavellat una bola al pal anteriorment.

Jordi Bargalló i Xavi Crespo lluiten una bola
A 10 minuts del final es va trencar definitivament el partit. Una molt rigorosa targeta blava a Xavi Crespo va donar una falta directa favorable al Liceo. Pau Bargalló la va aprofitar per fer el 0-3. Amb aquest resultat el Lloret es va veure obligat a obrir-se i arriscar, i els gallecs ho van aprofitar per establir-se per tota la pista, i amb calma, acabar de sentenciar el signe del partit. Jordi Bargalló va fer el 0-4 amb un fort xut de falta des de la frontal. Quan faltava poc més de cinc minuts, Pau Bargalló va fallar una falta directa favorable al Liceo, i pocs segons a desprès, a l'altra porteria, Malián refusava un penal a Jordi Carbó.

Pau Bargalló va trencar el partit al transformar una falta directa en el 0-3
A punt d'entrar ja en el darrer minut, Jordi Bargalló superava a Ferran Serra en la única jugada col·lectiva amb cara i ulls que va fer el Liceo en tot el partit. Tot seguit David Plaza desaprofitava una falta directa favorable al Lloret. Quan quedaven pocs segons, els locals per fi van poder batre a Xavi Malián, mitjançant un nou penal picat per Jordi Carbó, que com a mínim, servia per maquillar una mica l'enganyós marcador final.

Jordi Carbó va ser l'autor de l'únic gol del Lloret
El Lloret intentarà puntuar a Reus

Amb aquesta victòria, el Liceo suma 21 punts i manté el pols amb el Barça a la segona posició de la taula perseguint d'a prop al líder Vic. El Lloret es queda clavat amb 10 punts a la part mitja-baixa de la taula, que es manté molt apretada, amb els equips de la zona de descens i la part tranquil·la a tocar de pedra.

El Liceo mantindrà una jornada més la segona posició.
Desprès d'una setmana de descans, l'OK Lliga tornarà el dia 5 de desembre. Quan el Lloret tancarà el seu “Tourmalet” de la primera volta amb la sempre complicada visita a la pista del Reus, el quart classificat, tot i que enguany, els tarragonins han sumat una derrota i dos empats en els quatre partits disputats fins a la data. Tornar cap a casa amb un resultat positiu, resultaria una bona injecció de moral pels lloretencs de cara afrontar el tram de competició vinent contra els teòrics rivals directes.

EL PROTAGONISTA:

Xavi Malián (HC Liceo): El porter del Liceo va transformar-se en un mur infranquejable pels jugadors del Lloret. Va aturar tres faltes directes i un penal, a més de les innumerables ocasions que van tenir els jugadors locals, sent la seva actuació determinant per mantenir amb vida al seu equip durant quasi bé quaranta minuts.

SABIES QUE…?

...el CH Lloret ha sol·licitat a l'ajuntament de la població que habiliti una zona de la grada per destinar-la a allotjar espectadors amb mobilitat reduïda.
...en aquest partit s'enfrontaven els dos tècnics més veterans de l'OK Lliga: Carlos Gil i Manolo Barceló, amb 64 i 53 anys respectivament.
...abans del partit, quasi tot l'equip del Lloret va estar seguint la primera part del partit de futbol entre el Barça i el Madrid des del bar del pavelló.
...el partit es va poder seguir en directe des de la web del CH Lloret (enllaç al vídeo).
Quim Paüls amb Josua Pèrez
...a la llotja hi era present el seleccionador estatal Quim Paüls, que va estar seguint el partit en companyia del president del Lloret.
...desprès d'aquesta jornada, el Liceo és el màxim golejador de l'OK Lliga amb 50 gols, i el Lloret el menor, amb 20.

A KOPS DE FLASH

Espectacular estrip a la mitja de Marc Grau.

Com sempre, els menuts jugadors de la base del CH Lloret es van encarregar de dur a terme la rifa del pernil durant el descans del partit.