19 d’abr. 2010

CH LLORET 5 - REUS D 4 (REPESCA F6 LLIGA EUROPEA -TORNADA-)

EL REUS SERÀ EL QUART EQUIP CATALÁ A LA FINAL A SIS

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d’Esports, Lloret de mar. Dissabte 17 d’abril de 2010, 19:30 h.

CH LLORET (1+4): Serra, González (1), Lladó, Rodri, Marc Tibau (1) –equip inicial-, Martos, Casalí (1), Crespo (2) i Roger.
Entrenador: Ivan Tibau

TECNOL REUS D (2+2): Trabal, Garcia (1), Negro Páez, Caldú (1), Mirko Bertolucci (1) –equip inicial-, Sandro Bertolucci (1), Molet, Casanovas i Gil
Entrenador: Alejandro Domínguez

GOLS:
PRIMER TEMPS: 1-0 (11’) Marc Tibau; 1-1 (18’) Garcia; 1-2 (20’) Sandro Bertolucci.
SEGON TEMPS: 2-2 (31’) González, de penal; 2-3 (34’) Caldú; 2-4 (36’) Mirko Bertolucci; 3-4 (46’) Crespo; 4-4 (47’) Crespo, de falta directa; 5-4 (49’) Casalí.

ÀRBITRES: Rego Lamela i José Monteiro (Portugal)

TARGETES BLAVES: Casalí i Rodri (Lloret), Negro Páez (Reus)

FALTES: Lloret: 11 // Reus: 11

PÚBLIC: Uns 150 espectadors.

- Partit de tornada de la eliminatòria prèvia per la Final a 6 de la Lliga Europea. El partit d’anada va acabar amb un 5-1 favorable al Reus.
- Una vintena de seguidors van estar recolzant al Reus des de la graderia.

El Lloret no ha pogut culminar amb èxit el seu viatge a Itaca particular, que no era un altre que guanyar de cinc gols al Reus per neutralitzar el resultat del partit d’anada i classificar-se per la Final a 6 de la Lliga europea, tota una quimera a l’abast de pocs. Finalment, els lloretencs han guanyat el partit, però serà el Reus qui acompanyarà al Barça, Vic, Noia, Valdagno i Porto, en una fase final que encara no té seu oficial.

El Reus domina, el Lloret s’avança

El partit va començar amb el Reus com a clar dominador del joc, conscient de que el Lloret ho deixaria tot per intentar marcar aviat i posar-li pressió. Els jugadors roig-i-negres es van fer amb el control de la bola i van moure-la tantejant al rival a la espera de la seva reacció. El Lloret, per la seva part, va sortir un pèl poruc, amb un plantejament més conservador del que es podia preveure donades les circumstàncies, amb el jugadors creant un fort bloc defensiu que va donar molts de problemes per travessar-lo als reusencs. Als dos minuts de joc, una badada defensiva, una mica més i els hi costa el primer disgust als locals. Rodri va estar providencial posant l’estic a una bola que Caldú va estar a punt de ficar dins de la porteria apareixent ràpidament des de darrera.

Passava el temps i el bagatge ofensiu dels dos equips no era per llançar coets. El Lloret s’acostava tímidament a l’àrea de Gillem Trabal, però sense aconseguir intimidar-lo en excés, estant Marc Tibau i Xavier González els homes mes incisius del bàndol local durant aquests compassos. El Reus tenia dificultats per salvar la aferrada defensa rival, i només uns xuts llunyans de Jordi García i el “Negro” Páez ben resolts per Serra van aconseguir crear cert perill.

Als deu minuts de joc va arribar la primera de les nombroses ocasions a bola aturada que va tenir el partit. Rodri travava i feia caure a Caldú dins de l’àrea, ocasionant un penal en contra del Lloret. Per sort pels interessos locals, Mirko Bertolucci no va poder transformar el llançament ni el rebuig en gol. I del posible 0-1, es va passar a l’1-0 en qüestió de segons, ja que una bona jugada entre Rodri i Marc Tibau va acabar al fons de la porteria reusenca. El Lloret feia el primer pas del camí de la remuntada.

El Reus encara la eliminatòria abans del descans

Ves per on, la primera pedra del camí lloretenc ha aparegut als 16 minuts en forma de penal a favor. Xavier Lladó era derribat per Páez quan encarava la porteria i els arbitres han xiulat penal. El mateix Lladó s’ha encarregat de fer el llançament, però Guillem Trabal ha refusat el xut. El Reus s’ha tret la momentània son de les orelles i s’ha posat a treballar decidit en no donar pas a cap mena de patiment. De la insistència reusenca davant la porteria local ha arribat el gol de l’empat al minut 18. Un nou obstacle s’interposava en el camí del Lloret.

I això no era tot: el Lloret, en qüestió d’un minut va rebre dos penals en contra. En el primer, entre Serra i Martos van fer caure a Sandro Bertolucci. El llançament de Jordi Molet va estar refusat per Serra, i l’acció posterior va acabar de nou amb un penal favorable al Reus. L’encarregat de fer-lo efectiu va ser Sandro Bertolucci, que no va poder marcar en el xut, però si al recuperar la bola rebutjada pel porter. El més gran dels Bertolucci, que fins a darrera hora va ser dubte per jugar el partit, acabava de posar costa amunt el camí de la eliminatòria pel Lloret, i deixava quasi sentenciat el passi a la Final a 6 pel Reus quan quedaven cinc minuts pel descans.

Abans d’arribar a la fi del primer temps, Jordi García va rebre un cop a la cara per part de Quim Casalí, el que va encendre els ànims dels jugadors i seguidors del Reus, el que va provocar que es visquessin moments de molta tensió a la pista abans d’arribar al descans. La vintena de seguidors reusencs que es van desplaçar fins a Lloret van passar-se la resta del partit recriminant al jugador lloretenc.

El Reus sentencia

El Lloret tenia la complicada missió de marcar cinc gols més que el Reus en vint-i-cinc minuts per forçar la pròrroga. Tota una quimera, però l’hoquei ens ha demostrat moltes vegades que pot ser imprevisible, per lo que els dos equips van sortir a la pista totalment concentrats per afrontar el segon temps.
Els primers minuts de la represa van estar plens d’alternances sense cap conseqüència a les porteries, el que feia que, a mida que baixava el cronòmetre, s'anés fent més intensa la tensió a la pista, sobretot per part dels jugadors lloretencs, el que va portar a que el joc es fes mes dur. Quim Casalí va veure una targeta blava, desprès de que els àrbitres ja l'haguessin advertit anteriorment. La falta directa favorable al Reus la va executar Mirko Bertolucci, però la bola va sortir desviada a la dreta de la porteria de Serra. El Lloret va aguantar els atacs reusencs durant els dos minuts corresponents en inferioritat numèrica, on Serra va estar providencial en un parell de perilloses jugades que haurien pogut significar l’adéu a les esperances del seu equip.

Al minut 31, i amb la normalitat numèrica ja a la pista, el Lloret va tenir al seu favor un llançament de penal, que aquest cop Xavier González no va errar, fent pujar el 2-2 al marcador. El Reus va veure llunyanament les orelles al llop, i va deixar de banda les concessions. Els reusencs van fer-se amos de la bola i van anar a la busca de la sentència del partit. Al minut 34, Xavier Caldú va tornar a avançar als seus en el marcador, i dos minuts més tard, Mirko Bertolucci dictava sentència fent el 2-4 desprès d'una jugada personal, que esborrava definitivament les opcions lloretenques.

El Lloret cau dignament

Ja veient-se eliminats, els jugadors locals no van renunciar en cap moment a, com a mínim, tirar endavant el partit i buscar la victòria, en un gest molt lloable de cara a la resignada afició present a les grades. Mentre el Reus intentava adormir el partit esperant que el temps s'esgotés, el Lloret continuava pressionant la porteria de Guillem Trabal, sobretot per part d'un actiu Víctor Crespo, que juga cada partit com si li anés la vida. El Reus també va disposar d'alguna oportunitat per marxar en el marcador, aprofitant els forats defensius que deixava un Lloret totalment bolcat en l'atac, però un atent Ferran Serra s’encarregava de desballestar les ocasions.

En els darrers minuts, els jugadors roig-i-negres van abaixar el ritme, el que va propiciar que el Lloret marqués el 3-4 a falta de 6 minuts pel final, mitjançant Víctor Crespo. El jove jugador lloretenc també va ser l'autor del empat a 4, un parell de minuts més tard, gracies a l'execució de la falta directa que penalitzava al Reus per la seva desena falta d'equip. Uns segons abans, Sandro Bertolucci havia desaprofitat la falta directa amb la que va ser penalitzat el Lloret en acabar el seu cicle de faltes.

El darrer minut encara ens deixaria uns moments de tensió més. Els arbitres van amonestar amb una targeta blava al local Rodri per una acció antireglamentària, i en la picabaralla conseqüent entre el jugadors dels dos equips, el “Negro” Páez va veure una altra per protestar, per el que els dos equips van quedar amb tres jugadors de pista. La falta directa amb la que va ser castigat el Lloret la va picar Jordi García sense encert, i la acció següent va acabar amb Casalí batent a Trabal, en el que significava el 5-4 definitiu.

La victòria li va servir al Lloret per acomiadar-se dignament de la seva històrica primera participació en la màxima competició europea de clubs, mentre que el Reus feia valdre la seva renda del partit d’anada per classificar-se per la Final 6, on tindrà la opció de revalidar el títol aconseguit la temporada passada.

MÉS IMATGES DEL PARTIT

El partit va tenir 5 penals i 4 faltes directes.
El Lloret els hi va treure millor profit que el Reus.

Jordi Molet va patir directament la duresa d’alguns moments del partit.

Mirko Bertolucci va dedicar el seu gol al seu “Hermano”.

Al final del partit, Sandro Bertolucci va llançar el seu estic als aficionats roig-i-negres que es van desplaçar fins a Lloret.