17 de set. 2010

ELS NOSTRES PROTAGONISTES DE LA TEMPORADA 2009-10


RAMON BENITO

Si tinguéssim que parlar de les dues darreres dècades de l’hoquei patins, de ben segur que apareixeria el nom de Ramon Benito.

Cap a principis dels anys 90 del segle passat, Ramon Benito va ser l’abanderat d’una generació de torderencs –Pons, Martinell, Sànchez...- que va enlluernar al món de l’hoquei patins amb la seva qualitat, el que va fer que molts d’ells acabessin recalant en les files dels millors equips de llavors. La eclosió de Benito va arribar al 1996 quan va fitxar pel CP Vic, i aquella mateixa temporada va aconseguir el seu primer títol important, la Copa del Rey. Al 1999, ja consolidat com un dels millors jugadors del moment, va recalar en el FC Barcelona, club en el qual es forjaria la seva llegenda durant les 7 temporades que va militar. En aquesta etapa va aconseguir tots els títols possibles i per haver, a nivell de club i de selecció, en la que va acumular més de 70 internacionalitats.

Benito sempre ha mostrat un marcat caràcter guanyador, i unes condicions innates de lideratge, com ho prova que, al 2006 , quan va fitxar pel Blanes HCF, va assumir al moment el rol de capità del equip, rol que ha mantingut fins enguany.

Ramón Benito, aquesta temporada, i després de 17 en la elit, ha decidit penjar el patins, encara que no es desvincula totalment de l’hoquei patins, ja que continuarà com a secretari tècnic del Blanes HCF. I de ben segur, tard o d’hora, acabarà triomfant com a entrenador, tal i com ha manifestat en alguna ocasió.

Des de A KOPS D’STICK volem retre’l un petit (i merescut) homenatge a la seva figura... malgrat a alguns els hi pugui molestar.