10 d’oct. 2010

LLIGA 1ª DIVISIÓ ESTATAL (JORN. 2) CP TORDERA 6 - OVIEDO HC 1


BONES SENSACIONS

COMPETICIÓ: Lliga Primera Divisió estatal, jornada 2.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Parroquial, Tordera. Dissabte, 9 d’octubre de 2010. 19:00 h.

CP TORDERA (4+2): Luzón, Sànchez, Piera, Uribe, Xixo -equip inicial-, Bernabé i Marc Serra.
Entrenador: Xavier Albet.

FM OVIEDO HC (0+1): Nuno, Chus, Juan José, Manu Coto, Pablo García -equip inicial-, Edu Isla, Pelayo Aspra, Miguel Arrieta i David González.
Entrenador: José Antonio García.

GOLS:
PRIMER TEMPS:
1-0 (4’) M. A. Sànchez / 2-0 (5’) M. A. Sànchez / 3-0 (17’) Marc Serra / 4-0 (19’) Bernabé.
SEGON TEMPS:
4-1 (31’) Manu Coto / 5-1 (40’) M.A. Sànchez / 6-1 (45’) Piera.

ÀRBITRES: E. Castellnou i A. Pashaei.

TARGETES BLAVES: -

FALTES: CP Tordera: 7 // Oviedo HC: 10

PÚBLIC: Uns 80 espectadors.

INCIDÈNCIES:
- El FM Oviedo HC va jugar amb la seva segona equipació, de color blau marí.
 - Abans del partit, el CP Tordera va aprofitar per fer la fotografia oficial de l'equip de la temporada 2010-11.


 CRÒNICA:

Una de les claus per poder aconseguir la fita de pujar a la OK Lliga, es la de mostrar-se fort a casa i deixar escapar els menys punts possibles. El CP Tordera sembla que ho te ben clar, i ha sortit a encarrilar el partit des d’un bon inici per a no donar-li peu al rival per especulacions. Els de Xavi Albet han noquejat al rival amb un 2-0 a favor en els primers cinc minuts, cosa que els ha donat tranquil·litat per dominar a plaer la resta del partit, i aconseguir tres punts que situen al Tordera líder provisional de la Primera Divisió.

Dos gols de Sànchez posen el partit de cara.

El Tordera ha sortit amb les marxes ben engranades, i des del primer minut a infringit una forta pressió sobre el Oviedo, a qui ha tingut pràcticament encerclat dins del seu camp. Fruit d’aquest joc, han arribat els dos primers gols de forma quasi consecutiva quan només es portaven cinc minuts de partit. L’autor de tots dos ha estat la nova incorporació de la temporada, Miquel Àngel Sànchez, que d’aquesta manera estrenava el seu compte golejador en el seu retorn a Tordera.

El Oviedo s’ha trobat completament desbordat i l’hi ha costat molt trobar el seu lloc a la pista. Les poques jugades d’atac dels asturians no mostraven un perill manifest sobre la porteria de Luzón, mentre que el Tordera, en canvi, si que aconseguia lligar ràpids contracops que posaven a prova els reflexes –i la sort- del porter Nuno, que tot i no tenir una vetllada gaire lluïda, les seves intervencions van ser decisives per a que el seu equip no marxés amb una golejada més amplia. Al quart d’hora de partit, el Tordera va disposar d’un penal a favor, que Marcelo Uribe no va saber aprofitar per incrementar l’avantatge local.


Un 4-0 al descans deixa el partit vist per sentència.

El Oviedo no va defallir en els seus intents, i va estar a punt de reduir diferències si “Lino” Luzón no hagués tingut una providencial intervenció davant d’una rematada de Pablo García que hauria tornat a fer entrar als ovetencs en el partit. Però del possible 2-1 es va passar al 3-0 en qüestió de pocs segons, estant aquest cop Marc Serra l’encarregat de foradar la desfeta línea defensiva visitant.

El Tordera no va afluixar el ritme, i ni un temps mort va fer revifar al Oviedo, que estava passant per uns mals moments. Tant punt reprès el joc desprès de l’aturada tècnica, Bernabé Garcia feia el 4-0 que deixava coll avall el partit pels locals. El tram final del primer temps es va convertir en un atac-i-gol constant dels torderencs, però el marcador no va tornar a moure’s fins al descans.


“Hat-trick” de Sànchez, 3 punts i liderat.

La tònica del segon temps no va canviar gaire en referència al que s’havia vist fins a les hores. El Tordera continuava amb el control del partit, davant d’un Oviedo que havia aprofitat el descans per redreçar les seves files.

Als sis minuts de la represa, els visitants van aconseguir inaugurar el seu caseller del marcador, mitjançant Manu Coto, però el gol no va passar de ser un fet merament anecdòtic, ja que ni va inquietar als torderencs, ni el Oviedo va donar mostres de posar en perill la victòria local. El Tordera va baixar una mica el ritme, però sense perdre el control del joc, cosa que va fer que el Oviedo s’acostés amb una mica més d’insistència a l’àrea contrària. Van ser moments de feina pels dos porters, que es van encarregar de mantenir el marcador inalterat durant una bona estona.

Enfilant ja el tram final del partit, una bonica jugada del Tordera la va culminar Sànchez en el 5-1, signant el seu “hat-trick” particular. I cinc minuts més tard, Adrià Piera feia lo propi, aconseguint el 6-1 que seria definitiu. A pocs instants per la conclusió, Miquel Àngel Sànchez va tenir la oportunitat de fer un “pòquer”, però va fallar la execució d’un llançament de falta directa amb que van ser castigats els asturians per la seva desena falta d’equip.

El Tordera, a més d’aconseguir una contundent victòria que el situa líder de la classificació amb sis punts, va deixar bones sensacions al públic present en el Parroquial, que malgrat no ser molt nombrós, va viure el partit amb molta intensitat, i va marxar convençut de que aquesta temporada l’equip pot aconseguir fites importants.


SABIES QUE...?

...Ràdio Tordera (107.1 FM) retransmet en directe els partits del primer equip.  Una brillant iniciativa de la qual podrien prendre nota altres emissores de molts municipis que tenen equips en OK Lliga.
...Entre el públic assistent es trobava el seleccionador català Jordi Camps, que també entrena als júniors del CP Tordera. 


ALGUNES IMATGES DEL PARTIT



EL PROTAGONISTA:

Miquel Àngel Sànchez
Desprès d’un llarg i exitòs periple per terres espanyoles i portugueses, Miquel Àngel Sànchez va decidir tornar al seu club d’origen per poder donar un cop de mà a que el CP Tordera tornés a estar entre la elit de l’hoquei estatal. El davanter torderenc no va poder marcar en el primer partit de la temporada, però en aquesta jornada s’ha pogut reivindicar davant del públic que el va veure crèixer, i ho ha fet amb tres gols, dos dels quals en els primers minuts, que han servit per a poder noquejar al rival i encarrilar la victòria.

EL KOP D’STICK:

Explica la llegenda, que a Tordera, fa uns anys enrere, el mossèn feia acabar les misses més aviat quan aquestes coincidien amb un partit d’hoquei. Es que en aquest petit poble del Maresme, que ha estat bressol de molts grans jugadors, es vivia i es respirava hoquei per tot arreu. Mica en mica, amb la arribada de la immigració i el creixement massiu del poble, la afició per l’hoquei es va anar esvaint, coincidint també amb el descens de categoria de l’equip. Tot i això, la afició que encara queda, viu de forma intensa i fidel tots i cada un dels partits als que acudeix, intentant mantenir viva aquella aura especial que te el Pavelló Parroquial de Tordera, pista històrica que en el seu dia es convertia en un castell inexpugnable per equips com el Barça, Liceo o equips portuguesos i italians. 

Avui en dia, una vitrina plena de trofeus, amb una polsosa Copa de la CERS al ben mig, i un munt de fotografies de totes aquelles llegendes de l’hoquei mundial que es van forjar vestint els colors del CP Tordera, donen testimoni a tot aquell que hi passa que està entrant en un lloc santificat, testimoni passat de glorioses batalles hoqueístiques.

Aquesta temporada, la afició torderenca te motius de sobra per tornar a revifar-se: per una part, una de les darreres perles sorgides del seu planter, en Marc Torra, ha agafat el relleu dels seus ancestres Torner, Ayats, Benito... possant el nom de Tordera en el referent màxim de l’hoquei mundial: el FC Barcelona. I per una altra banda, el retorn d’un dels seus “fills pròdigs” , en Miquel Àngel Sànchez, que ajudarà a que l’equip, rodat i ple d’il·lusió, joventut i talent, torni al més alt del panorama hoqueístic. Les impresions deixades durant aquest inici de temporada donen motius per ser optimista.

Desprès d’un passat gloriós, un present ofuscat, esperem que això sigui la primera pàgina d’un futur brillant. 




1 comentari:

Teta ha dit...

Les fotos del Tordera son genials!!!