18 de nov. 2010

OK LLIGA 2010-11 (JORN. 8) CH LLORET 2 - CP VIC 3

LLIÇÓ DE COM CAPGIRAR LA TRUITA A L’ESTIL ARGENTÍ

COMPETICIÓ: OK Lliga 2010-11, jornada 8.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d’Esports, Lloret de Mar. Dimarts, 16 de novembre, 21:00 h.

CH LLORET (2+0): Serra, Marc Tibau, Lladó, Rodri, Crespo –equip inicial-, Gonzàlez, Cassalí i Martos.
Entrenador: Ivan Tibau.

RONCATO CP VIC (0+3): Freixes, Borja Lòpez, Carbó, Titi Roca, Bancells –equip inicial-, Masoliver, Pla i Ordóñez.

ÀRBITRES: A. López i G. Sandoval.

TARGETES BLAVES: Rodri (CH Lloret) / Roca (CP Vic)

FALTES: CH Lloret: 14 / CP Vic: 14

PÚBLIC: Uns 300 espectadors.

- El partit va començar sense cap directiu del CH Lloret presidint la llotja. El director tècnic , Manel Domènec, del CP Vic va veure el partit situat al costat de la banqueta.

El CD amb l’himne del Lloret ja ho va preveure encallant-se mentre sonava quan els jugadors sortien a la pista. I es que el Lloret va deixar escapar de nou tres punts  quan es va quedar encallat en un matiner 2-0, i no va saber rematar el partit quan tenia el resultat de cara i al Vic mig estabornit. L’argentí Lucas Ordóñez, que va revolucionar el partit en el segon temps amb dos gols i una assistència, i Ernest Freixes, amb unes providencials intervencions quan el Lloret més pressionava, van ser claus per que els punts marxessin cap a Vic.

Dos gols matiners a bola aturada donen avantatge al Lloret.

El Lloret va sortir a la pista amb moltes ganes de fer-ho bé des d’un bon principi. Es va fer amb les regnes del joc, i ja en el primer minut va posar en alerta a Freixes amb un perillós xut des de la frontal de l’àrea. Els  lloretencs anaven per feina i no hi havia lloc per les especulacions. Poc desprès, als vols del minut tres, Marc Tibau feia el 1-0 al materialitzar un llançament de penal comés sobre Rodri.

Sense que els vigatans encara haguessin trobat el seu lloc a la pista, Víctor Crespo feia pujar el segon gol local al marcador. El jove jugador lloretenc va optar per el llançament directe a l’hora d’executar una falta directa, sorprenent a Freixes. Només es portaven quatre minuts de partit i la afició lloretenca veia possible una victòria de prestigi, després de quatre derrotes consecutives i desprès de la bona imatge oferta feia tres dies contra el Barça. La vintena d’aficionats vigatans, en canvi, van veure aparèixer els fantasmes de la severa derrota passada contra el Blanes.

El Lloret no acaba de rematar a un Vic que va despertant.

El 2-0 va fer revifar momentàniament al Vic, que va tenir un parell de bones ocasions de la mà de Titi Roca per reduir diferències, però Ferran Serra va estar atent en la resposta als xuts del capità vigatà. El Lloret va tornar a recuperar el domini del joc i va continuar assetjant la porteria osonenca en busca d’un tercer gol, però Ernest Freixes va transformar-se en un mur infranquejable. Era el pròleg d’una gran actuació del porter del Vic,que va tenir el seu punt àlgid en el tram final del partit.

La entrada a la pista de Lucas Ordóñez va donar un altre aire al joc del Vic, provocant que el partit s’obrís notablement, i les ocasions s’alternaven en les dues porteries. Ni Rodri, Tibau, Crespo, Cassalí i González... el Lloret ho intentava i no podia. El Vic tampoc es quedava enrere, i no trobava la fórmula per foradar la blindada defensa local, amb la esquena ben coberta per un Ferran Serra molt inspirat en les seves intervencions. Ni la situació de Power Play provocada per la expulsió temporal de Rodri, va servir per que els vigatans poguessin inaugurar el seu caseller abans del descans. Així, amb el 2-0 regnant des dels primers minuts, es va arribar a la fi del primer temps.

Ordóñez revoluciona el partit

No va canviar gaire la dinàmica del partit en l’inici del segon temps. Rodri va fallar un clar un a un davant de Freixes, abans d’estavellar una pilota al pal. Martos ho va intentar de lluny, i Crespo i Tibau tampoc aconseguien superar Freixes. En l’altra porteria, Serra treia mans impossibles per refusar el perill en les ocasions del Vic, que venien sobre tot mitjançat llançaments des de mitja distància.

Als deu minuts de la represa, el Lloret va cometre la seva desena falta d’equip, el que donava el dret al Vic a disposar d’un llançament de falta directa. Lucas Ordóñez va ser l’encarregat de executar-la, i ho va fer magistralmet posant la bola fora de l’abast de Serra, fent que el Vic reduís la diferencia en el marcador.

La fortuna es va aliar amb el Vic, i pocs minuts desprès del 2-1, es van trobar amb un penal favorable. De nou Ordóñez va fer el llançament, i de nou va superar a Serra. El Vic havia aconseguit empatar el partit, i passava així la patata calenta al Lloret quan només quedaven deu minuts i escaig pel final.

Els nervis van passar factura al Lloret, que va començar a perdre el rumb del partit. Victor Crespo fallava la falta directa per acumulació de faltes del Vic, mentre Lucas Ordóñez es “desmelenava” i la seva presència per tots els racons de la pista es va convertir en un malson pels jugadors lloretencs, que ja no van saber com frenar-lo. Una bola seva penjada va servir per a que Jordi Carbó fes el 2-3 que capgirava el marcador.

Freixes s’encarrega d’acabar la feina.

El Lloret no va donar el seu braç a tòrcer, i no es resignava a deixar escapar una victòria que feia pocs minuts tenia a tocar. Els lloretencs van sotmetre a un ferotge assetjament la porteria rival que va derivar en tot un recital d’aturades d’un sublim Ernest Freixes, convertint-se aquest en l’heroi vigatà d’aquests compassos finals de partit. El Vic tampoc va saber aprofitar les seves ocasions per rematar el partit, per el que la emoció va regnar fins al darrer segon, quan un fort xut llunyà de Rodri va estar a punt de sorprendre a Freixes, però el porter va estar molt atent i va aconseguir impedir que l’empat pugés al marcador, que va arribar a la botzina final amb el 2-3.

Al final del partit, la decepció era visiblement apreciable en la parròquia lloretenca, que havia viscut de nou una cruel derrota desprès de jugar un bon partit, cosa que enfonsa a l’equip en la cua de la classificació amb només tres punts, tan sols per sobre del Tenerife amb un punt. En canvi, el Vic es refà de la contundent derrota contra el Blanes i continua enganxat al tren de la lliga, recuperant la tercera posició de la classificació, tot i que el Liceo marxa inparable set punts per davant.

Ara els dos equips desconnectaran momentàniament de la OK Lliga per centrar-se en els seus compromisos europeus d’aquest cap de setmana.

SABIES QUE…?

... l’entrenador del Lloret, Ivan Tibau, es presenta a les properes eleccions al Parlament com a primer suplent de la llista de CiU per Girona.
... entre el públic es trobava l’ex-jugador internacional Joan Ayats.
... el president del Lloret va arribar al partit amb la segona part ja en joc.

A KOPS DE FLASH

Marc Tibau va obrir la llauna als 175 segons de partit.

Un dia podré escriure un llibre sobre com un àrbitre pot espatllar una foto...

...I un altre sobre estils de patinatge: Aquí tenim l’estil “Charlot”.

El director tècnic del CP Vic va veure el partit còmodament recolzat sobre una tanca publicitària.

La llotja del Municipal de Lloret estava inusualment buida.

Un altre bonic exemple de com la presència arbitral fot en l’aire una bona foto.

Realment, ser porter d’hoquei t’ha d’agradar molt... o es masoquisme i ganes de rebre pilotades.

Festival d’aturades de Freixes quan el seu equip més ho necessitava.

Penjarem a la xarxa una foto de Crespo penjat en la xarxa.

Al final del partit, cares de circumstàncies en els jugadors del Lloret. No hi havia per més!

Lucas Ordóñez va atendre a les càmeres de la web del Vic...

Mentrestant, els jugadors del Lloret pensaven allò de: “...hasta luego Lucas!! (no cal que tornis...)”

La crisi arriba a tots els àmbits...

EL PROTAGONISTA

Lucas Ordóñez.
El jugador argentí del CP Vic no va fer un gran partit, ja que bona part d’ell va estar ben controlat per la defensa lloretenca. Però l’argentí va tornar a demostrar que es un jugador determinant quan se’l deixa respirar. En el segon temps va igualar el resultat amb dos gols a bola aturada, i va aprofitar el desencís local per fer-se amb les regnes del joc del seu equip, per acabar fent l’assistència del gol de la victòria. Si la cosa no es torça, estem davant del “Messi” de l’hoquei.

EL KOP D’STICK:

Fa mal veure a un equip com el Lloret, que treballa bé i sap al que juga, enfonsat en la classificació per culpa de la mala fortuna, la falta d’encert, les circumstàncies, o com es vulgui anomenar la situació. La qüestió es que, jornada darrere jornada, els lloretencs veuen com se’ls hi escapen punts que ja no podran tornar, i que en una lliga tant atapeïda com l’actual, acaben costant el seu pes en or.

Al final del partit contra el Barça, li vaig dir a l’Ivan Tibau: “Bon partit”. Ell em va respondre amb cara de resignació: “Si, però cero punts”. Aquest cop no vaig gosar poder dir-li res, per que el cúmul de sensació de resignació, estupor, decepció, ràbia i d’altres, era tant gran que les cares parlaven per si soles. Tant sols desitjo, i crec que serà aviat, que el Lloret trobi aquell punt d’inflexió necessari per donar un tomb definitiu a la dinàmica negativa, i que comenci a tirar cap amunt. No ha fet mèrits per rebre tants càstigs.