14 de febr. 2011

LLIGA DE VETERANS 2010-11 -GRUP A- (JORN. 11) FC BETERANS 5 - GIRONA CH A 4


SUMA I SEGUEIX… (I JA VAN 12)

COMPETICIÓ: Lliga Veterans A, jornada 11.

LLOC/DIA/HORA: Palau Blaugrana, Barcelona. Dijous, 10 de Febrer de 2011, 22:00h.

FC BETERANS (1+4): Martínez, Lluís Segarra, Rovira, Paüls, Cairo –equip inicial-, Joan Torner i Xavi Segarra.

GIRONA CH A (2+2): Castro, Garangou, Soriano, Munsó, Martínez –equip inicial-, Pastor i Nicolás.

GOLS
PRIMER TEMPS: 1-0 (10’) Cairo / 1-1 (13’) Martínez / 1-2 (20’) Nicolás.
SEGON TEMPS: 2-2 (30’) Rovira / 2-3 (34’) Martínez / 2-4 (35’) Martínez / 3-4 (40’) Cairo / 4-4 (44’) Cairo / 4-5 (46’) Lluís Segarra.

ÀRBITRE: J. Marcos

TARGETES: --

FALTES: FC Beterans: 6 // Girona CH A: 7

PÚBLIC: 3 espectadors.

INCIDÈNCIES:

- El partit mancava pendent de la 11ª jornada, que es devia jugar el 26 de gener.
- Tant el Barça com el Girona van patir diverses baixes de darrera hora (com és habitual en aquests partits).
- Degut a que el porter del Girona va arribar tard, el partit va començar amb 35 minuts de retard (com també és habitual en aquests partits).
- Aquest cop el Barça no va poder fer d’amfitrió de cap equip de base, degut a que aquelles hores els nens ja estan dormint.

CRÒNICA:

El Palau Blaugrana va ser testimoni [mut] d’un partit en les altes esferes de la Old League entre dos dels millors equips de veterans. El Girona CH A es trobava molt ben situat en la zona de privilegi de la classificació amb només dos derrotes en deu partits i sent el segon màxim golejador de la categoria, darrera del Barça. Els gironins, amb un equip relativament “jove” i format amb noms de prestigi, es presentaven al Palau disposats a donar la campanada i arravatar-li al líder i actual campió la seva condició d’invicte.

Finalment, els veterans del FC Barcelona es van fer amb els tres punts i continuen intractables al capdavant de la classificació del grup A de la Old League, al aconseguir la seva dotzena victòria en dotze partits. Però aquest cop els blaugranes van tenir que patir de valent davant d’un Girona CH A que els hi va passar per sobre en moltes fases de l’enfrontament, i que es va arribar a posar amb un 2-4 favorable. L’orgull ferit de Gaby Cairo va fer revifar al Barça en els darrers minuts, que va capgirar el marcador de forma agònica. Els barcelonistes estan a una victòria d’igualar el rècord de la categoria de tretze victòries consecutives en la mateixa temporada, que està en el seu poder des de la temporada passada.

El Girona surt a per totes

L’endarreriment amb el que va començar el partit, provocat pel retard amb que va arribar el porter del Girona, Carlus Castro, que substituïa a Aniol Pagans en la convocatòria, va fer que es refredés l’ambient del Palau (també va tenir a veure que ja feia estona que havien apagat la calefacció) i es formessin tot una sèrie de “corrillos” entre els presents per explicar-se les seves batalletes d’antany com bons “Abuelos Cebolleta”. En alguns cercles es va començar a intuir que la absència de Castro era una estudiada estratègia premeditada del Girona per desconcentrar als jugadors barcelonistes. Fos cert o no, quasi ho aconsegueixen. Quan per fi va arribar el jugador, molts van apostar per fer-li una rebuda amb un passadís i els estics en alt, més que res per fer-los caure sobre el seu cap al seu pas, però al desvelar-se que en Carlus va venir des de Puigcerdà només per jugar aquest partit, finalment es va descartar la proposta i es va optar per començar el joc sense cap més preàmbul.

Amb la normalitat per fi restablerta, va donar inici l’enfrontament, sent el Girona A l’equip que va prendre la iniciativa, mostrant les seves intencions. Als tres minuts, el porter barcelonista Tino Martínez, va tenir que intervenir davant d’una rematada d’Albert Martínez i d’una gran acció personal de Marc Garangou. El Barça no havia trobat encara el seu lloc a la pista i el Girona A s’havia fet amb el control del joc, posant en alerta als quadre local.

Fins als cinc minuts el Barça no va despertar. Va ser mitjançat un bon contracop conduit per Gaby Cairo, que finalment no va portar cap conseqüència. A partir de llavors es va entrar en una fase de joc més moguda, amb jugades alternades en les dues porteries. Albert Martínez va estavellar una bola al pal de la porteria blaugrana, i va fer intervenir en dos temps a Tino Martínez en una altra perillosa jugada. En l’altra banda de la pista, Cairo també va posar a prova Castro sortint a la contra.


El Barça s’avança, però marxa al descans amb desavantatge.

Als deu minuts de partit va arribar el primer gol, obra de Gaby Cairo, que de nou a la contra, va posar per davant al Barça. L’1-0 no va arronsar al Girona A, conscient de que estava fent un bon partit, i va continuar amb el seu assetjament sobre la porteria local. La insistència gironina va donar el seu fruit només tres minuts més tard, quan Albert Martínez va convertir una internada dins de l’àrea en l’1-1.


L’empat va tornar a esperonar als gironins, que s’anaven creixent encara més al veure que el Barça no acabava de definir el seu joc. Així va arribar un altre pal a la porteria local, i Albert Martínez es convertia en tot un malson per la descentrada defensa blaugrana. El joc del Barça, llevat d’una rematada de Joan Torner sol davant del porter que no va poder materialitzar, es limitava a passar contínuament per darrera de la porteria de Castro sense cap idea clara per construir alguna jugada de perill. I el que es preveia que passaria, va acabar per passar: El Girona A va capgirar el marcador quan faltaven cinc minuts pel descans, gràcies a una bona combinació col·lectiva que va culminar Jani Nicolás. Poc abans d’arribar a la fi de la primera part, el Barça va tenir una ocasió immillorable per empatar, però Joan Torner no va encertar en la rematada a boca de canó a centrada de Toni Rovira, per el què el marcador no es va moure de l’1-2 fins la represa.


Uns minuts mogudets.

Els minuts de descans van servir al Barça per asserenar-se, centrar-se i redirigir el rumb del seu joc. Així ho va deixar clar, només va donar inici el segon temps, Toni Rovira amb una ràpida internada dins de l’àrea rival que va estar a punt de traduir-se en el gol de l’empat. El mateix Rovira va ser l’autor del buscat gol de l’empat, cinc minuts més tard, al posar la cirereta final en una bona jugada col·lectiva de l’equip blaugrana. Fins llavors, la segona part, havia tingut al Barça com a clar dominador, no sense ensurts, ja que abans del 2-2, el Girona A va estar a punt de fer l’1-3 des de el punt de penal, però Jordi Martínez va estar esplèndid al refusar el fort xut de Marc Garangou.

El 2-2 va despertar al Girona A, i el partit va tornar a obrir-se. Gaby Cairo va enviar una bola al pal al rematar una bona centrada de Toni Rovira y la rèplica va ser una excel·lent jugada de Garangou, passant entre mig de la inexistent defensa blaugrana, però que un atent “Tino” Martínez va desballestar. El Barça també va fer lluir a Carlus Castro amb una bona jugada individual de Rovira i una rematada en dos temps de Cairo des de dins de l’àrea.

Albert Martínez fa emmudir el Palau.

Quan el públic assistent al Palau, majoritàriament blaugrana (2 contra 1), estava vibrant amb uns minuts de bon joc i molta emoció, va reaparèixer Albert Martínez i va avançar al Girona amb dos golassos consecutius. El primer, al minut 9 d’aquest segon temps, amb un fort xut creuat des de la mitja distància que es va colar com un míssil per la escaire de la porteria del seu homòleg Jordi. I el 2-4, un minut més tard, desprès d’una bonica acció personal, creuant també la bola fora de l’abast del porter local.


El Barça havia millorat el seu joc, respecte al primer temps, però el 2-4 va caure com un gerro d’aigua freda i va posar costa amunt el partit als blaugranes, molt fosos desprès del desgast físic al que estaven sotmesos per un equip força més jove que ells, fent que comencés a planejar per sobre el Palau els fantasmes de la primera ensopegada de la temporada.

Desperta Gabygol.

Si hi ha alguna cosa que encara mantenen intacta les estrelles barcelonistes de la seva etapa professional, son les ganes ferotges de guanyar. D’aquesta manera, Gaby Cairo, assegut a la banqueta amb els ulls fora d’òrbita i renegant entre dents frases irreproduïbles aquí per si són llegides en horari infantil, va saltar a la pista disposat a treure forces d’allà on fos per tal de redreçar el rumb del partit. Ho va aconseguir amb dos gols en dos accions personals en quatre minuts, els que van del 15 al 19 del segon temps. L’esperançador 3-4 va arribar desprès d’aprofitar un rebuig, controlar la bola i quasi des de terra enviar-la dins de la porteria gironina. I el 4-4 en una jugada de contraatac on internant-se entre la defensa del Girona A va batre Castro.


Amb el 3-4 al marcador, cal remarcar dues vitals intervencions consecutives de Jordi Martínez, que van fer mantenir viu al seu equip en el camí de la remuntada.


A sis minuts pel final del partit, la emoció tornava al Palau, perquè cap equip donava per bo l’empat i van sortir en una lluita ferotge en busca de la victòria. Quan només faltaven 4 minuts pel final, va arribar el 5-4 que capgirava el marcador, provocant el deliri a la grada. Lluís Segarra va fer una centrada-xut des de fora de l’àrea dirigida cap a Cairo, però aquest, tot i aixecar l’estic, la va deixar passar, cosa que va despistar al porter gironí, que l’únic que va poder fer és veure com la bola entrava dins de la porteria. El petit dels Segarra, com bon "casc blau" que és, va apareixer a ajudar als seus quan més falta feia.


El Girona A va demanar un temps mort per mirar de corregir la situació, però no va sorgir efecte. La veterania dels jugadors barcelonistes va ser clau a l’hora d’adormir el joc i deixar que el temps anés corrent al seu favor. En aquest període va ser fonamental la actuació de Joan Torner, que es va multiplicar per tallar les accions d’atac gironina i va mostrar el tremp necessari per mantenir la bola i posar-la en joc sense precipitació i amb coherència. A poc del final, una lesió fortuïta de Toni Rovira va posar l’esglai en el cor dels presents, però desprès d’uns instants d’incertesa el jugador es va poder aixecar per si sol sense la necessitat de que els serveis sanitaris actuessin (estaria bo que haguessin fet falta!!!...). Finalment el marcador no es va moure del 5-4, i el Barça pot continuar contant els seus partits per victòries.


SABIES QUE…?

...el primer en arribar al Palau va ser l’àrbitre, el sr. Marcos, però com que encara estava tot tancat se’n va anar a escoltar el basquet.
...el porter del Girona CH A, Carlus Castro, va arribar tard perquè es va equivocar de sortida i va entrar a la Meridiana.
...Ivan Tibau, actual Secretari d’Esports de la Generalitat i jugador del Girona CH A, estava inscrit per jugar el partit, però al final no se’l va veure ni per la pista ni per la llotja (es va comentar que el xofer oficial no es sabia el camí).
...al acabar el partit, no es va fer el famós “tercer temps” entre els jugadors dels dos equips.

EL PROTAGONISTA

Carlus Castro. En un partit on al final tot acaba dins de la “normalitat” –victòria del Barça, “hat-trick” de Cairo, golet de Rovira...-, tot allò que surt de la normalitat acaba per ser el més destacable. Així, el comentat retard de Carlus Castro, que va fer endarrerir el partit 35 minuts, es una de les coses que més despunten. En un principi, Castro va ser acusat pels jugadors barcelonistes de arribar  tard voluntàriament a fi de desconcentrar-los, però bromes a part, el fet de què el porter gironí sortís de treballar de Puigcerdà i es fotés la gran kilometrada només per jugar el partit, mereix el seu reconeixement i tots els perdons, fent totalment acceptable qualsevol espera.

A KOPS DE FLASH

Les guixetes del Palau Blaugrana van penjar el cartell de “No hi ha entrades”

La llotja estava preparada per acollir a totes les personalitats que no van venir.

Gaby Cairo fent malabars per entretenir al públic durant el retard.

Joan Torner va fer la transmissió del partit via telefònica.

La única foto del partit on Gaby Cairo no surt amb la llengua fora.

Els dos Segarra donant canya a en Garangou.

Ser àrbitre de veterans també té el seu mèrit.

El Barça es va passar bona part del primer temps passant per darrera de la porteria del Girona A.

El Palau Blaugrana presentava un aspecte formidable... amb públic ja hauria estat la hòstia!

Lluís Segarra es va convertir en l’heroi del partit. Els seu gol passarà a la història del club, com el de Bakero al Kaisserlauten, com el gol que va mantenir viu un somni, aquest, el del rècord de victòries consecutives (però sense guanyar ara al Palafrugell no servirà de res).

Albert Martínez tindrà l'honor d'haver-li fet un "hat-trick" al Barça en el Palau, malgrat va resultar estèril.

Toni Rovira es va lesionar tot sol, afortunadament sense conseqüències.

El marcador del Palau no va poder reflectir un resultat històric (més que res, perquè estava apagat...)

L’acta oficial del partit. Com es pot comprovar, qualsevol semblança a la realitat és pura coincidència.

El Girona va acabar perdent per què tenia un infiltrat entre els seus?

I dos coses típiques de tots els partits de veterans:

L’àrbitre pel mig de la foto...

...i la foto de família al final del partit.



EL KOP D’STICK:

Desprès de dos anys darrera, per fi vaig poder gaudir d’un partit dels veterans del Barça en el Palau Blaugrana! Cal dir que la sensació es molt difícil d’explicar. Veure a sobre la pista noms com Paüls, Torner, Cairo, etc... i les grades del Palau Blaugrana, l’escenari on anys enrere eren aclamats,  completament buides és totalment paradoxal. I jo, allà des de la banda, em volia imaginar un Palau ple fins la bandera encoratjant als seus jugadors quan el resultat anava en contra, vibrant amb la remuntada i esclatant d’eufòria amb el gol d’en Lluís Segarra... com en les millors ocasions. El que es van perdre tots aquells set mil i escaig espectadors que no hi eren!! (i a més gratis, tu!... el que no va és perquè no vol...).

Gràcies de nou veterans, del Barça i rivals, per tornar-me a fer gaudir de l’hoquei en estat pur, amb esportivitat, emoció i nostàlgia.