23 de febr. 2011

LLIGA EUROPEA (JORNADA 4) BARÇA 8 - ST OMER 2



TRÀMIT PASSAT I OBJECTIU ASSOLIT

COMPETICIÓ: Lliga europea 2010-11, Grup B, jornada 4. 

LLOC/DIA/HORA: Palau Blaugrana, Barcelona. Dissabte 19 de febrer de 2011, 18:00 h.

FC BARCELONA SORLI DISCAU (5+3): Egurrola, Ordeig, Torra, Borregán, Reinaldo García –equip inicial-, David Paez, Panadero, Adroher, Gabarra i Fernàndez (p).
Entrenador: Ferran Pujalte.

SCRA SAINT OMER (0+2): Cantarero, Le Menn, Henry, Minuzzi, Ruckebusch –equip inicial-, Muenger, Dolce i Planque.
Entrenador: Fabien Savreux

GOLS

PRIMER TEMPS:
1-0 (5’) Panadero, de jugada individual.
2-0 (11’) Borregán, de xut exterior.
3-0 (13’) Borregán, de penal.
4-0 (22’) Adroher, de contracop
5-0 (24’) Panadero, de xut creuat.
SEGON TEMPS:
6-0 (30’) Adroher, de jugada col·lectiva.
7-0 (30’) David Páez, de jugada col·lectiva.
7-1 (35’) Muenger, de contracop.
7-2 (38’) Dolce, en el refús d’una falta directa.
8-2 (41’) Reinaldo García, de jugada col·lectiva.

ÀRBITRES: T. Flossel i L. Niestroy (Ale)

TARGETES: David Páez (FC Barcelona)

FALTES: FC Barcelona: 9 // St. Omer: 7

PÚBLIC: Uns 450 espectadors

INCIDÈNCIES:

- El Barça va patir la baixa de darrera hora de Carlos López, per culpa d’unes molèsties lumbars. El seu lloc el va ocupar el júnior Jordi Gabarra.
- La llotja comptava amb la presència d’una personalitat important dels països àrabs, que encara no hem esbrinat ben bé qui era ni quin era el motiu de la seva visita.
- El Barça va tenir de convidats als nois de la base de la UE Horta, que es van fer una foto amb l’equip i van jugar un partidet d’exhibició durant el descans del partit.
- Abans del partit, el FC Barcelona B va oferir el títol de campió de la Copa Generalitat 2011, aconseguit recentment.


CRÒNICA:

Amb tres victòries en els tres partits anteriors, el Barça ja estava virtualment classificat per la Final 8 de la Lliga Europea, però ara tocava confirmar matemàticament la classificació sumant tres punts més. La ocasió la pintaven calba: jugar a casa contra el Saint Omer francès, el cuer del grup, feia que el partit es convertís en un mer tràmit pels blaugranes.

El Barça no va donar peu a les sorpreses, i tant punt va entrar el primer gol, van començar a caure la resta fins deixar el partit resolt amb un 5-0 al descans. En la segona part, els barcelonistes van sentenciar i van acabar amb el cap posat en la Copa del Rey. El partit va ser una bona oportunitat per a què els blaugranes deixessin aparcada momentàniament la passada ensopegada lliguera i carreguessin les piles per afrontar la disputa de la Copa 100% mentalitzats.

Bufar i fer ampolles

Com era de suposar, el Saint Omer va començar el partit ben tancat al darrera i pressionant  per crear el màxim de dificultats al Barça a l’hora de desenvolupar el seu joc. El Barça s’ha fet amb el control des d’un bon inici, i al no trobar espais ha buscat el gol amb algun tir exterior sense gaire fortuna. Però la resistència els hi ha durat poc als francesos, ja que als cinc minuts Mia Ordeig s’internava per darrera de la porteria rival en un frec a frec amb Mathieu Ruckebusch i trobava un forat per on colar-li la bola Carles Cantarero, inaugurant el marcador i obrint el camí de la golejada.

A partir d’aquí, el partit s’ha anat convertint progressivament en un passeig pels blaugranes, que cada cop arribaven amb més facilitat a la porteria de Cantarero. El porter català del Saint Omer ha tingut unes bones intervencions a xuts de Borregán i Torra, a quí també va refusar un llançament de penal i la rematada posterior. Però als 11 minuts poc va poder fer per aturar una canonada de Borregán que posava el 2-0 a l’electrònic.

Poc desprès del 2-0 va arribar la primera jugada amb cert perill del Saint Omer, mitjançat una rematada de Andreas Muenger, ben resolta per Egurrola. Els francesos eren conscients que tenien poc a perdre, i a partir del primer gol van intentar sorprendre al Barça sortint a la contra, però amb poca definició final. Tot va quedar en un ensurt passatger, ja que als 13 minuts, de nou Borregán feia el 3-0, aquest cop aprofitant un nou llançament de penal.


Adroher i Panadero completen la “maneta” abans del descans

Un temps mort demanat per cada equip no va servir per res més que donar una mica de d’aire als jugadors blaugranes i fer rotar la banqueta per dosificar minuts. El Barça s’ha asserenat una mica i ha passat a controlar el joc de forma més tranquil·la, deixant més llibertat de moviments als jugadors francesos, però sense perdre la concentració pel partit.

Tres minuts abans d’arribar al descans, una bola recuperada pel Barça s’ha traduït en un ràpid contracop, que Jordi Adroher ha transformat en el 4-0. Degut a la inèrcia de la ràpida jugada, el davanter barcelonista ha acabat estavellant-se contra la tanca de darrera la porteria, fent témer momentàniament per la seva integritat física. Afortunadament Adroher s’ha aixecat de seguida sense cap conseqüència remarcable.

I un minut i escaig abans de la botzina del descans, Sergi Panadero ha traçat una bona diagonal per davant de la línea defensiva del Saint Omer, trobant un forat en el vèrtex de l’àrea des d’on ha clavat un xut creuat que ha fet pujar el cinquè gol local al marcador.  

El Barça sentencia

El 5-0, juntament amb un rival que generava poques inquietuds, deixava ja el partit dat i beneit pel costat blaugrana, pel què el segon temps ha començat amb poca intensitat. El Barça feia ballar al rival al seu ritme, fent passar el temps amb llargues possessions, i deixant a Sergi Fernàndez –que ocupava la porteria blaugrana en aquest segon temps en lloc d’Egurrola- com un espectador de luxe.

Als cinc minuts de la represa, una de les treballades jugades del Barça ha esdevingut el 6-0, mitjançat Jordi Adroher. I pocs segons desprès, ha arribat el 7-0, obra de David Páez. En mig dels dos gols, el Saint Omer ha donat les seves primeres senyals de vida en aquesta segona part, amb una jugada conduïda per Loïc Le Menn, que finalment ha estat desballestada.


Amb la ment posada a la Copa

El contundent marcador ha provocat que el Barça desconnectés del partit i posés el cap en la Copa del Rey, cosa que ha aprofitat el Saint Omer per adquirir més presència a sobre la pista i intentar anar a buscar el anomenat “gol de l’honor”. Els francesos han intentat sorprendre al barça sortint a la contra. En un intent han estavellat la bola al pal, i en el següent, Andreas Muenger s’ha plantat sol davant Sergi Fernández, elevant la bola per sobre del porter barcelonista per aconseguir el primer gol del Saint Omer. Uns instants més tard, el mateix Muenger ha tornat a posar a prova a Fernández en una acció molt semblant a la del gol anterior, però aquest cop el porter ha respòs amb solvència.


Davant la passivitat del Barça, el Saint Omer no es va conformar amb el seu solitari gol i dels seus intents en va poder treure una falta directa a favor, qué a més, li va costar la targeta blava a David Páez. Sergi Fernández va poder refusar el llançament de Luis Minuzzi, però Francesco Dolce que venia llançat des del darrera va fer-se amb la bola per introduir-la dins de la porteria blaugrana.


El 7-2 a manca de 12 minuts pel final, no ha inquietat gens ni mica als blaugranes, i en aquests compassos del partit, Ferran Pujalte ha donat minuts al jove Jordi Gabarra. Sense esllomar-se en excés, el Barça tenia sota control el partit, i fruit d’una jugada col·lectiva a arribat el seu vuitè i definitiu gol, obra de Reinaldo García, que portava tot el partit buscant porta sense gaire sort. Els minuts finals han passat plàcidament amb jugades a les dues porteries però sense grans sobresalts, i el partit ha tocat a la seva fi amb el 8-2 al marcador.  


SABIES QUE…?

...entre el públic del Palau es podien distingir algunes cares conegudes, com la d’Agustí Benedicto, ex-candidat a la presidència del FC Barcelona, o la de Francesc Sucarrats, entrenador cessat recentment del Follonica.
...una de les notes de color de la graderia la va posar una senyora amb un vistós cabell de color lila llampant, que va resultar ser la mare del porter del Saint Omer Carles Cantarero.
...abans del partit, els àrbitres van voler immortalitzar la seva presència en el Palau Blaugrana, però es van quedar sense bateria a la càmera de fotos.
...al acabar el partit, la misteriosa personalitat àrab que estava presenciant el partit, va baixar a la zona de vestidors, on Quim Paüls li va fer entrega d’una samarreta de Carlos López.
...diversos mitjans informatius, com els diaris Mundo Deportivo, Sport i El 9 Esportiu, i fins i tot la pròpia web del FC Barcelona, van oblidar incloure en la fitxa del partit de les seves cròniques a Jordi Gabarra.

EL PROTAGONISTA:

Jordi Gabarra. Aquest partit no era el millor escenari per buscar herois ni heroïcitats. Es preveia un partit de tràmit, i va acabar sent un partit de tràmit. Per tal cosa, buscant entre els fets més destacats, ens quedem amb la intervenció del júnior Jordi Gabarra. Abans del partit, Gabarra va viure la sensació agredolça d’oferir amb els seus companys del Barça B la Copa Generalitat conquerida dies abans a Tordera. Agredolça perquè el jugador es va perdre el torneig a darrera hora per culpa d’una grip. Però Gabarra va rebre el premi de poder entrar en la convocatòria del primer equip en substitució del lesionat  Carlos López, i a més va poder gaudir de forces minuts, on no va desentonar i fins i tot, amb la complicitat dels seus companys, va buscar el seu golet dins del festival blaugrana. Esperem trobar-lo aviat de forma habitual en el primer equip.

A KOPS DE FLASH

La mare de Carles Cantarero amb els colors de la samarreta del seu fill al cap, mai millor dit.

Un dels tècnics del Saint Omer pensant en la tàctica o veient la que li venia a sobre.
 
Els nois i noies de la UE Horta en la foto amb els seus ídols.

El Barça va fer-li el passadís d’honor al seu filial.

Els àrbitres es van quedar sense piles a la càmera de fotos.

Tanta concentració per desprès fallar-lo!

Els de la penya Sang Culé estan de celebració... PER MOLTS ANYS!!

Els jugadors del Barça B no es van perdre detall de les evolucions dels més grans.

Víctor Alonso, un malalt de l’hoquei que tant el podem trobar entre els més petits i els més grans.

Mentre Francesc Sucarrats petava la xerrada en la zona mixta del Palau, els seus dos ex-equips, Blanes i Follonica s’enfrontaven en l’altre partit del grup.

Quim paüls va obsequiar al seu il·lustre convidat amb una samarreta de Carlos López... de la temporada anterior.

I com que Carlos López passava per allà, li va tocar signar la samarreta.

Tothom es va voler apuntar a sortir a la foto.
 

EL KOP D’STICK:

Tot i ser un partit corresponent a la màxima competició europea de clubs, el ambient no era el de les gran ocasions. Els francesos del Saint Omer es prenien la seva visita al Palau Blaugrana com una mena de premi, conscients de que esportivament tenen poc a dir en una competició en la que hi ha anys llums de diferència entre els principals favorits i la resta d’equips. El Barça també es va prendre el partit com un tràmit que es tenia que passar amb la millor celeritat possible per girar full i centrar-se en la Copa. Vaig aprofitar la distensió de la ocasió, per poder acostar-me al final del partit a en Sergi Fernández  per a que m’ajudés a poder fer feliç a un dels seguidors fidels d’A KOPS D’STICK. Dit i fet: Marc, gràcies per seguir-nos i desitgem que t’agradi!!!