17 de febr. 2011

PRIMERA DIVISIÓ ESTATAL (JORN. 16) CP TORDERA 2 - SHUM 2

TOT QUEDA IGUAL

COMPETICIÓ: Lliga 1ª Divisió Estatal, jornada 16.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Poliesportiu Parroquial, Tordera (Maresme). Dissabte, 12 de febrer de 2011, 19:00 h.

CP TORDERA (2+0): Luzón, García, Piera, Serra, Uribe –equip inicial-, Valverde i Pujol.
Entrenador: Xavier Albet.

SHUM GRUPO MAESTRE (0+2): Domínguez, Rafols, Plaza, Castanyer, Fernández –equip inicial-, Maqueda, Soler i Florenza.
Entrenador: Jordi Roca.

GOLS

PRIMER TEMPS: 1-0 (10’) Valverde, de penal / 2-0 (16’) Piera.
SEGON TEMPS: 2-1 (45’) Florenza / 2-2 (48’) Soler.

ÀRBITRES: F. Moreno i M. Díaz.

TARGETES: Uribe (CP Tordera)

FALTES: CP Tordera: 10 // SHUM: 10

PÚBLIC: Uns 350 espectadors

- Nombrosos seguidors del SHUM a les graderies.
- El jugadors del SHUM lluïen un crespó negre a la màniga en senyal de dol per la mort de l’avia del seu company Albert Soler.

La 16ª jornada de la 1ª Divisió estatal presentava com a plat fort el partit entre els dos primers classificats, el SHUM de Maçanet i el CP Tordera, què a més portava molts al·licients afegits, a part de la rivalitat històrica entre les dues poblacions veïnes. Separats per només dos punts a la classificació, una victòria del Tordera li permetria avançar al SHUM i el situaria com a líder solitari de la taula, mentre que una victòria del SHUM serviria als maçanetencs per ampliar la seva distància al capdavant i afrontar la segona volta de la lliga amb una còmoda renda de cinc punts favorable sobre el seu immediat perseguidor. A més, s’afegia el morbo de què el SHUM va eliminar als torderencs en les semifinals de la passada Copa del Príncep a Pamplona, creant moltes ganes de revenja entre la parròquia torderenca.

Un xoc amb molta intensitat

Sota l’ambient espectacular que regnava en la graderia del Parroquial, ha començat el partit sense cap mena de treva per part dels dos bàndols. Des del primer segon, els dos equips han mostrat les seves armes i han sortit sense reserves en busca de la porteria contrària. En la primera jugada del partit, tot just treure de mitja pista, una perillosa internada del local Berna Garcia ha donat el primer ensurt als de Maçanet. La rèplica del SHUM no s’ha fet esperar  i ha arribat de seguit. Aquesta ha estat la tònica durant els primers compassos de partit: un joc molt viu, amb ràpides anades i tornades constants en les dues meitats de la pista, posant a prova constantment als dos porters. El Tordera ha estat qui ha inaugurat el marcador als 10 minuts, avançant-se 1-0 gràcies a un gol de penal de Ricardo Valverde.

El Tordera mana en el marcador.

L’1-0 no significava res, ja que tots dos equips continuaven endinsats en un joc molt directe que podia comportar en un altre gol en qualsevol moment, com finalment va succeir. El segon gol va tornar a caure del bàndol local, sis minuts més tard, quan Adrià Piera va desviar un fort xut de mitja pista de Berna García, colant la bola dins de la porteria de Domínguez. El gol va provocar un gran esclat de deliri entre la afició local. La nombrosa afició visitant també va respondre encoratjant amb força als seus jugadors, tornant-se el pavelló en una olla a pressió.

Un temps mort sol·licitat pel tècnic visitant, Jordi Roca, no va fer canviar gaire la dinàmica del partit. El SHUM semblava que va infringir una mica més d’intensitat en el seu joc en busca de poder retallar les diferències, però una molt ben ordenada defensa torderenca i les bones intervencions del seu porter Luzón, van avortar tots els intents maçanetencs. El Tordera tampoc es conformava amb el 2-0 i continuava atacant la porteria rival sempre que se li presentava la ocasió de poder sortir a la contra. Amb el 2-0 es va arribar al descans, i tot i què el Tordera manava en el marcador, no es veia un clar dominador del joc, per el que la segona part es preveia encara més intensa.

Al final el SHUM aconsegueix remuntar

La segona part no va donar peu a què ningú s’avorrís, ja que va començar amb la mateixa intensitat que el primer temps, i el fort ritme de partit es va mantenir durant la resta del temps. Els dos equips continuaven alternant-se en les ocasions i el domini del joc, però sense que ningú tingués l’encert necessari per fer moure un marcador que continuava encallat amb el 2-0 des del minut 16 de la primera part. El Tordera anava retrocedint paulatinament les seves línees a mida que el temps avançava en favor seu, defensant el resultat i sortint a la contra per intentar ampliar-lo i trencar definitivament el partit. Garcia va tenir una bona oportunitat de marcar al quedar-se sol davant Willy Domínguez, però es va quedar sense fer-ho. El SHUM, per la seva part, es treballava molt bé les seves possessions, però no tenia la explosivitat del primer temps a l’hora de fer els darrers metres, el que feia que les ocasions s’esvaïssin sense conseqüències sobre el resultat. Cap a l’equador d’aquesta segona part, els de Maçanet van desaprofitar una bona oportunitat de reduir diferències, en forma d’un llançament de penal que Linu Luzón va refusar-li a  Èric Florenza.

Quan el partit encarrilava la recta final, i amb les dues aficions esperonant als seus equips, el SHUM va obtenir el premi del gol a la seva insistència. A cinc minuts del final, Èric Florenza posava el 2-1 al marcador i obria la porta a un final de partit no apte per malalts del cor. Els dos equips van treure forces d’allà on podien i es van desbocar en busca dels seus objectius: rematar el partit els locals, i esgarrapar un resultat positiu els visitants.

El SHUM va ser qui es va portar el gat a l’aigua, quan el seu capità, Albert Soler va aconseguir el gol de l’empat a 2 a manca de tant sols 2 minuts pel final del partit. Amb els dos equips empatats a 9 faltes, el matx va entrar en estat de bogeria total a la pista i a la graderia.

Els dos equips fallen a bola aturada.

En els últims dos minuts del partit podia haver passat qualsevol cosa, però cap equip va tenir l’encert que li hauria suposat sumar tres punts. En la jugada posterior al 2-2, el Tordera va treure un penal a favor, que Ricardo Valverde no va poder materialitzar. I pocs segons desprès, la desena falta dels locals va deixar en safata al SHUM la oportunitat de poder desequilibrar el marcador mitjançant el llançament d’una falta directa. Soler va fallar en el seu intent de superar a Luzón, però el llançament es va tenir que repetir, cosa que li va costar a Uribe una targeta blava. Soler tampoc va poder aprofitar la segona oportunitat i el SHUM tampoc va treure profit de la seva situació de Power Play, es més, també va acabar per cometre la seva desena falta d’equip.

Adrià Piera va agafar la responsabilitat d’executar la falta directa que podia decantar el resultat cap el costat torderenc, però li va faltar un xic de fortuna per superar a Willy Domínguez, que va poder bloquejar la bola sota l’aixella. En els darrers segons, els dos equips van cremar a la desesperada tota la pólvora que els hi quedava, però el partit va acabar amb l’empat a 2 gols, que deixa les coses completament igual la classificació. SHUM i Tordera continuen encapçalant amb mà ferma la classificació de la Primera Divisió estatal, tot i què les victòries dels seus perseguidors, Alcobendes i Monjos, fan estrènyer la separació entre els equips situats en la zona d’ascens.

SABIES QUE…?

...en aquest partit el CP Tordera va fer pagar entrada al públic general.
...la taula de cronometradors comptava amb la presència del “Patxanguero” Willy Mayas.
...com es habitual, el mític exjugador Josep Enric Torner va estar present entre el públic.

EL PROTAGONISTA:

Les aficions. Rondant el ple absolut, l’ambient que es respirava en el Parroquial de Tordera feia posar el “gallina de piel”. Bona part de la culpa recau en les dues aficions més “radicals” dels dos equips, que amb els seus càntics i crits, es van encarregar d’escalfar el partit des de molta estona abans de l’inici, i no van defallir mai en animar als seus durant els cinquanta minuts. Tot i la tensió regnant, el seu comportament va ser extremadament esportiu i exemplar, per el que tot es va saldar sense cap incident remarcable. Si Tordera i SHUM van demostrar sobre la pista que tenen qualitat suficient per estar en l’OK Lliga l’any vinent, les seves aficions també van demostrar què mereixen un lloc en la elit.

A KOPS DE FLASH:

El CP Tordera va demostrar que també té una bona cantera d’afeccionats.

Els encarregats de vetllar per la seguritat del partit, al final van gaudir d’una bona i plàcida vetllada d’hoquei (com té que ser!)

Invasió de pista durant el descans.

Quina mena de ball era el que ballaven Uribe i Maqueda?

El “Mestre” J. Enric Torner, a la grada del Parroquial.

EL KOP D’STICK:

Una altra setmana sense veure hoquei de màxima categoria... Menys mal que quan els horaris i els compromisos em fan la guitza, em queda el comodí del Tordera!

La vila maresmenca ha acollit de bon grau la meva presència pel Parroquial, fins a tal punt, de que ja no em pregunten si assistiré als partits... ja m’ho demanen directament! Donant a entendre de que intento diversificar el màxim el meu periple per diferents pistes, intento no defraudar-los. Ells tampoc em defrauden. I és què aquesta temporada, no recordo haver passat cap mala estona veient hoquei a Tordera. Contra el SHUM tampoc podria ser menys.

Un ambient brutal, com he viscut poques vegades, fins i tot a OK Lliga. I dos equips bolcats en donar-ho tot a la pista. Un gran partit. Estic segur que l’any que ve ho tornaré a reviure en la OK Lliga. Motius i ganes no falten.