9 de jul. 2011

EL BARÇA SORLI DISCAU PRESENTA EL SEU NOU ORGANIGRAMA TÈCNIC


GABY CAIRO SERÀ EL NOU ENTRENADOR

A les dotze en punt del migdia –la televisió mana-, divuit anys justos desprès de ser presentat com a jugador, entrava Gaby Cairo a la atapeïda sala de premsa del Palau Blaugrana per ser presentat com a màxim responsable tècnic de l’equip d’hoquei patins. Amb americana clara, camisa de ratlles amb els colors de la seva estimada Argentina i amb cara de goig adornada per un ampli somriure, li costava amagar un més que evident estat de nervis. És normal. Per a un culé acèrrim i malat de l’hoquei com ell, adquirir la màxima responsabilitat en l’equip del seu cor, el FC Barcelona, deu ser com si el nomenessin Papa.


Però Cairo no estava sol. Una persona afable, oberta i extravertida com ell, que va deixant amics allà on va, no podia passar sol un dia tant important com aquest. Barrejats entre els periodistes assistents, diversos amics i companys de l’argentí volien ser partícips anònims de l’important esdeveniment. Entre ells destacaven Roberto Dueñas, ex jugador de bàsquet del Barça (amb 2,20 m és normal destacar!), Sergi Panadero i Beto Borregán, actuals jugadors del primer equip d’hoquei patins que van coincidir amb ell en la seva etapa de jugador i que ara seran els seus pupils (faltava Aitor Egurrola, “El Pulpo”, com Cairo el va batejar ja fa uns anys), en David Rosa, el seu fan incondicional número 1, l’Octavi Tarrés, ara companys en els despatxos del Barça, Marc Navarro, “El Dele” de l’equip de veterans, etc... i com no, la seva inseparable muller, Missi, radiant de felicitat, acompanyada dels seus fill Julia i Gaby, orgullosos de que el seu pare sigui “...l’amo del Barça...

La sala de premsa plena de gom a gom

El nou organigrama

Ramon Cierco, el directiu responsable de la secció d’hoquei patins del Barça, va ser l’encarregat de fer la presentació del flamant nou entrenador i director tècnic del Barça Sorli Discau, Gaby Cairo, no sense aprofitar el seu discurs per agrair la tasca realitzada pels seus predecessors, Ferran Pujalte i Quim Paüls. Cierco, molt il·lusionat amb el nou projecte, ha volgut destacar que la directiva no té cap dubte sobre la elecció de Cairo, donat que es un home de la casa, que coneix i s’estima el club, i plenament capacitat per tirar endavant el nou projecte.


Gaby Cairo, en un català perfecte, ha estat l’encarregat d’explicar el nou organigrama tècnic de la secció, del qual ell serà el màxim responsable. Les principals novetats seran, la ja comentada doble tasca de Cairo com a director tècnic de la secció i entrenador del primer equip, la incorporació de Ricard Muñoz -fins ara tècnic del CP Vilafranca i- com a segon entrenador, i de Carles Folguera –ex porter del Barça i actual director de La Masia- com a col·laborador en la preparació dels porters. El fins ara delegat, Miguel Cerezo, passarà a ser delegat de pista i dels equips inferiors, ocupant el seu càrrec Jordi Martínez, ex porter blaugrana.

En l’apartat d’hoquei formatiu, la coordinació general passarà a mans d’Edu Castro, un dels ajudants de Ferran Pujalte i que continuarà ajudant a Cairo en la banqueta del primer equip. El filial i els equips inferiors mantindran als seus actuals tècnics.

El nou organigrama tècnic del FC Barcelona Sorli Discau

“No em fa por el repte”

En el seu parlament, Gaby Cairo ha volgut deixar clar que afronta el repte sense por, tot i la seva inexperiència en la banqueta d’un equip professional, “la meva inexperiència la supliré amb passió, il·lusió i treball” i que “això és una nova etapa en la meva vida i en la secció”.  Cairo ha manifestat que la seva principal meta es la de transmetre als seus jugadors tota la seva passió per guanyar –que encara manté intacta jugant amb l’equip de veterans-, i que amb això i “ el màxim compromís, la disciplina de grup, molta alegria i treball” arribaran els èxits.

Cairo també va manifestar que malgrat trobar-se la plantilla feta està “contentíssim, perquè és un equipàs!”, i que els jugadors del filial Marc Julià i Xavier Barroso passaran a tenir fitxa i entrenar amb el primer equip.

En el torn de preguntes, Gaby Cairo no ha pogut evitar les comparacions amb Guardiola, de les quals ha sortit del pas dient que “tenim moltes similituds” i que com ell “no tinc experiència, però tinc molt clar el que tinc que fer per a que això funcioni”.

En qüestió d’objectius ha dit “no puc prometre títols, però lluitarem per tots”, “vull guanyar la  OK Lliga i la Lliga Europea cada any” i que ja espera “amb unes ganes enormes la Supercopa espanyola”.

El nou tècnic també va lamentar que no podrà començar a treballar amb l’equip al complet fins d’aquí molts per culpa de que l’inici de temporada s’endarrerirà degut al Mundial de San Juan que es juga al setembre.

Durant les seves explicacions, Gaby Cairo ha aprofitat per mencionar diverses vegades a l’equip de veterans del Barça, en el que actualment juga per matar el cuc de la competició “...i en el que continuaré jugant”, remarcant que s’ha proclamat bicampió de la “Old League”. Comentaris que van ser rebuts amb un somriure còmplice per part dels companys i seguidors del FCBeterans.

Jordi "Tino" Martínez, company de Gaby en els veterans, serà el nou delegat del primer equip

Gaby cairo, que fins ara era el gerent de les seccions amateurs del FC Barcelona, s’ha vist obligat a respondre sobre les darreres decisions de la directiva del club que afecten a aquestes seccions, afegint que “Tothom ha de ser conscient que estem vivint una situació de crisi. És una decisió pensant en el bé global del club i sempre ho he cregut així. Ens hem d’ajustar el cinturó ara perquè potser en un futur no podríem competir”.

Per acabar la roda de premsa, el directiu Ramon Cierco ha manifestat que un dels principals objectius d’aquesta temporada es “fer que el Palau s’ompli. No volem que vinguin 6.000 espectadors, però si que vinguin molts i que en els partits importants hi hagi molt bon ambient.”


  A KOPS DE FLASH

Gaby Cairo va arribar molt content al Palau Blaugrana
Alegria...il·lusió...nervis... moltes emocions juntes.
Roberto Dueñas no es va perdre detall de la roda de premsa, més que res perquè ningú el tapava.
Ricard Muñoz serà el segon entrenador.
Molt bona sintonia entre Cairo i Cierco
Moment d'afecte entre Gaby i Missi al finalitzar la roda de premsa
Gaby Cairo i la porteria: un matrimoni idílic.
Gaby cairo i "Tino" Martínez, grans amics que ara treballaran plegats pel Barça.
Tino Martínez viu la porteria cada dia...
La roda de premsa va ser retransmesa per Barça TV