29 de set. 2011

XXVI TORNEIG DONA MARINERA 2011


L’ADÉU D’EN MARC TIBAU

COMPETICIÓ:  XXVIé Torneig Dona Marinera

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d’Esports, Lloret de Mar (La Selva). Diumenge 25 de setembre, 18:30 h

CH LLORET (0+1): Serra, Marc Tibau, Rodri, Gonzàlez, Torner –equip inicial-, crespo, Guimerà i Gómez
Entrenador: Manel Barceló

RONCATO CP VIC (3+0): Grau, López, Carbó, Bancells, Pla –equip inicial-, Masoliver, Terns i Molera.
Entrenador: Carlos Figueroa

GOLS:
PRIMER TEMPS: 0-1 (2’) Carbó, de penal / 0-2 (14’) Pla / 0-3 (19’) Masoliver, de falta directa.
SEGON TEMPS: 1-3 (35’) Gonzàlez, de falta directa.

ÀRBITRES: P. Ramos i R. Burgos

TARGETES BLAVES: Rodri (CH Lloret) / Bancells i Pla (CP Vic)

FALTES: CH Lloret: 15 / CP Vic: 12

PÚBLIC: Uns 120 espectadors

INCIDÈNCIES:
- Abans del partit el CH Lloret va fer la presentació oficial dels seus equips.
- A la llotja estava present el Sr. Ivan Tibau, Secretari d’Esports de la Generalitat de Catalunya i antic jugador i entrenador del CH Lloret.
- El CP Vic no comptava amb la presència de Titi Roca, que estava jugant el mundial de San Juan amb la selecció espanyola, ni Lucas Ordóñez, que ho feia amb l'argentina.
- Als cinc minuts de joc el partit es va aturar per acomiadar al jugador del CH Lloret Marc Tibau, que havia anunciat la seva retirada.

Foto de família del CH Lloret

CRÒNICA:

Marc Tibau
Com es habitual cada temporada, el CH Lloret va aprofitar la celebració del Torneig Dona Marinera per fer la presentació oficial de tots els equips davant la seva afició i les autoritats de la vila. Enguany, el torneig tenia també un caire emotiu, ja que servia per acomiadar a Marc Tibau, que aquest estiu va anunciar la seva retirada, i va aprofitar per jugar els darrers minuts amb la samarreta verda del Lloret.

El partit, sense gaire història, va tenir una part per cada equip. En la primera part, el Vic va obtenir una renda de tres gols que li va permetre afrontar amb tranquil·litat la resta del partit; mentre que la segona part el Lloret va ser el dominador, que va escurçar diferències, però la seva falta d’encert amb les jugades de bola aturada el va condemnar i va deixar marxar el trofeu cap a terres osonenques.

En absència de Titi Roca, Borja López va fer de capità i va aixecar el trofeu
Emotiu acomiadament a Marc Tibau

Desprès de les presentacions i fotografies de rigor de les plantilles del Lloret, el partit va començar amb una puntualitat molt inusual en aquests casos. En el cinc titular dels locals figurava Marc Tibau, que així jugava els seus darrers minuts amb la samarreta lloretenca, desprès d’anunciar la seva retirada de l’hoquei.

Als cinc minuts de joc, el partit es va aturar i es va sol·licitar la presència a la pista de la família d’en Marc Tibau. Era l’hora de retre un merescut homenatge al jugador lloretenc desprès de 17 anys a l’elit, repartits entre el Tordera, Voltregà, Blanes i, en dos etapes, el Lloret, club on es va iniciar i en el que ha militat durant les darreres cinc temporades.

Envoltat de la seva dona, fills i pares, Tibau, serè però amb la emoció continguda, va rebre les distincions de l’Ajuntament i del Club, abans de rebre el reconeixement i la ovació de la afició en una emotiva volta d’honor a la pista, que va acabar amb un passadís fet pels seus companys d’equip. D’aquesta manera, als 35 anys, el dorsal 3 del Lloret enfilava per darrera vegada el camí dels vestidors. El seus germans s’ho miraven orgullosos des de la llotja.


El Vic fa seva la primera part

Carbó va fer el 0-1 de penal
Reprès el partit, el joc estar força equilibrat durant una estona, desprès del domini inicial del Vic. Els vigatans ja portaven un gol d’avantatge gràcies a un penal transformat per Jordi Carbó als dos minuts de partit. El Lloret va intentar neutralitzar el resultat negatiu amb ocasions de Torner, Crespo i Gonzàlez, que no van tenir èxit, gràcies en part a les bones intervencions del nou porter del Vic, Carles Grau.

Carles Grau
Però el Vic va tornar a assentar-se a la pista, tancat els espais al Lloret i fent-se amb el control de la bola. D’aquesta manera, desprès de treballar amb cura les ocasions, va arribar el 0-2, obra de Sergi Pla. Cinc minuts més tard, Miquel Masoliver superava a Ferran Serra en la execució d’una falta directa, fent el tercer gol vigatà, que deixava el partit molt de cara pels visitants.

Miquel Masoliver va fer el 0-3 de falta directa

Poc bans d’arribar al descans, els locals van tenir una bona ocasió per retallar diferencies gràcies a un penal xiulat a favor. Enric Torner, un dels jugadors més incisius del Lloret durant el partit, no va poder transformar-lo i la primera part va acabar amb un clar 0-3 favorable al Vic.

Al Lloret li falla la punteria

En la segona part els papers es van canviar. El Lloret va sortir més endollat que el Vic i va ser l’equip que marcava la pauta del joc, però el domini no es veia reflectit en el resultat degut a la falta d’encert dels lloretencs en els metres finals.

Xavi González va continuar la mala fortuna del Lloret a bola aturada, al desaprofitar una falta directa en els primers minuts de la represa. El mateix Gonzàlez també va tenir poc desprès una bona oportunitat amb una gran rematada a la mitja volta que va passar fregant el pal de la porteria vigatana. Per la seva part, el Vic va intentar reaccionar sortint a la contra i amb algun xut llunyà, però sense cap conseqüència sobre la porteria de Serra.

El Lloret va tornar a tenir al seu favor un parell de faltes directes, quasi bé consecutives. La primera la va tornar a desaprofitar Enric Torner en un intent de llançament directe que no va sorprendre a Grau; i la següent, la va fer servir Xavi Gonzàlez trencar la mala astrugància i fer l’1-3 que, a la postra, va resultar definitiu.

Entrant en la recta final del partit, el joc continuava dominat pel Lloret, que continuava sense sort en els seus intents de remuntada. En aquests compassos el gruix d’oportunitats locals venien amb xuts llunyans de Rodri, que també va fallar un penal. Marc Gómez també es va mostrar molt actiu i va disposar d’una bona doble ocasió per marcar, que Carles grau es va encarregar de desballestar.

El Vic, ben tancat al darrera, es limitava a deixar passar el temps sense arriscar. Carlos Figueroa va aprofitar per donar minuts a jugadors poc habituals com Xavi Terns i Jacint Molera. En els darrers instants, Borja López va fallar una nova falta directa, i amb l’1-3 es va arribar a la fi del temps reglamentari.

SABIES QUE…?

Enric Torner
...Enric Torner, el nou jugador del Lloret, és fill del mític ex-jugador Josep Enric Torner.
...tres jugadors del Lloret: Víctor Crespo, Enric Torner i Marc Gómez lluïen en les seves botes negres uns detalls de color blanc i verd.
...el tècnic del primer equip, Manel Barceló, no va sortir a la foto conjunta de tots els equips del club.
...als pocs segons d’iniciar-se el partit, el joc es va tenir que aturar perquè algú s’havia deixat varies pilotes dins la pista davant de la banqueta del Vic.
...en l’homenatge a Marc Tibau, l’speacker va tenir un lapsus i va dir “punxar les botes”, en lloc de “penjar les botes”.

EL PROTAGONISTA:

CH Lloret. Desprès d’una inexplicablement desastrosa temporada passada que li va costar el descens de categoria, el CH Lloret presentava el seu renovat projecte per tornar a la OK Lliga el més aviat possible. Confiant amb el mateix tècnic, Manolo Barceló, però amb una nova direcció esportiva a càrrec de Francesc Sucarrats, la nova plantilla ha prescindit d’algunes de les seves “vaques sagrades” i ha incorporat a Enric Torner, Ferran Guimerà i Marc Gómez, tres joves amb molta ambició i ganes de triomfar. Esperem que els hi vagi molt bé.

A KOPS DE FLASH

En A KOPS D’STICK hem estrenat nova fotògrafa.

Coses de pretemporada: alguns dorsals encara sense nom.

Ivan Tibau no es va voler perdre l’homenatge al seu germà.

El nou uniforme dels àrbitres s’assembla al de la Policia Local. Serà per tenir més autoritat?

Amb el nou uniforme, el trio arbitral passarà a dir-se la “patrulla arbitral”?

 El darrer camí cap a vestidors d’en Marc Tibau. Fins sempre, Marc!

Les jugades a bola aturada van ser una creu pel Lloret.