3 d’oct. 2011

COMENÇA LA LLIGA CATALANA DE VETERANS 2011-12


Aquest dilluns 3 d’octubre comença la Lliga Catalana de Veterans de la temporada 2011-12, una competició un xic oblidada pel gran públic hoqueístic, però amb molts al·licients que la fan força interessant. Una colla de “velles glòries” competint sense cap pressió, només pel gust de jugar, per amor a l’hoquei, i en mig d’un ambient de molta esportivitat i camaraderia, en partits que molt sovint acaben al voltant d’una taula compartint anècdotes entre pinxos i cerveses. Molts valors que costa trobar en l’esport d’avui en dia. 

Una foto d'A KOPS D'STICK serveix com a cartell de la Lliga Catalana de Veterans 2011-12

La FECAPA implanta novetats i millores

En les darreres temporades, la competició ha viscut un creixement significatiu en quant a interès per part de clubs i aficionats, sobretot coincidint amb la aparició a escena del FC Barcelona amb un equip ple de noms mítics de l’hoquei mundial, el que ha derivat en un fort salt qualitatiu de la competició en sí, al obligar a la resta d’equips a reforçar-se amb altres ex-jugadors de renom. Això no ha quedat impune a ulls de la FACAPA, que en la nova edició implantarà una sèrie de canvis i millores per equiparar la competició a la resta de la seves lligues.

La primera gran novetat serà que la Lliga Catalana de Veterans estarà  gestionada per un Secretari Tècnic que vetllarà per al bon funcionament i la gestió de la competició. El responsable serà Ivan Gonzàlez. Alhora, per primera vegada des de l'inici d’aquesta competició, l’organització i gestió estarà integrada dins la Secretaria Tècnica de Competició del Comitè Català d'Hoquei Patins (CCHP) i les incidències dels partits es traslladaran al Comitè de Competició de la FECAPA. Amb aquesta acció, la federació vol donar un tracte més seriós a la competició, que també es veurà afavorit amb la incorporació de més àrbitres, ja que fins ara la tasca d’arbitrar els partits corresponia a col·legiats retirats o a punt de fer-ho.

En l’àmbit competitiu, la principal novetat serà que, degut al increment d’equips participants, es va decidir que baixaran al Grup B els tres últims equips classificats del Grup A, i ascendiran al Grup A els tres primers classificats de la lliga regular del Grup B. El campió del Grup A es tornarà a decidir amb el format de Final 4, que es celebrarà al juny en una seu encara per determinar.

Palmarès recent:

2003-04 Seu: Blanes / Campió: CE Noia / Subcampió: CP Sant Josep Badalona
2004-05 Seu: Vilanova / Campió: CP Vilanova / Subcampió: FC Cuatro Vientos
2005-06 Seu: Vilafranca / Campió: CP Vilafranca / Subcampió: CP Sant Josep Badalona
2006-07 Seu: Castellar / Campió: CP Vilanova / Subcampió: CP Vilafranca
2007-08 Seu: Castellar / Campió: CE Noia / Subcampió: Mollet HC B
2008-09 Seu: Barcelona (CT Barcino) / Campió: FC Cuatro Vientos / Subcampió: CT Barcino
2009-10 Seu: Barcelona (UE Horta) / Campió: FC Barcelona / Subcampió: CE Noia
2010-11 Seu: Sant Celoni / Campió: FC Barcelona / Subcampió: Mollet HC B

El FC Barcelona és el vigent campió

Tots contra el Barça

Els equips que prendran part de la competició aquesta temporada seran:

Grup A: FC Barcelona, Mollet HC B, Girona CH A, FC Cuatro Vientos, CE Noia, CP Palafrugell, CH Ripollet A, CP Vilafranca, CP Voltregà, UE Horta, Mollet HC A, CP Congrés i CP Sant Celoni.

Grup B: Cerdanyola CH, CH Valldoreix, CP Vilanova A, CP Vilanova B, UE La Garriga, GEIEG, HC Esplugues, CH Ripollet B, CT Barcino, CE La Salle Bonanova, CP Calafell, FD Cassanenc, HC Montbui, CP Cubelles.

El Grup A continuarà comptant amb 13 equips. De nou, el rival a batre serà l’actual campió, el FC Barcelona, dominador absolut de les dues darreres temporades, però equips com el Mollet HC B, Girona CH A, FC Cuatro Vientos, CE Noia i CP Palafrugell, sempre han mostrat un alt nivell competitiu i aquest anys segur que no renunciaran a res. Les novetats d’enguany són el CP Congrés i CP Sant Celoni, ascendits com a campió i subcampió del Grup B, que segur que donaran molt a dir en la màxima categoria desprès de la autoritat amb la que van comandar el Grup B durant la passada temporada.

El Grup B s’ha vist incrementat de 12 a 14 equips. Cerdanyola CH i CH Valdoreix, provinents del Grup A, faran tot el possible per tornar pujar de categoria, però amb el permís de tota la resta d’equips d’un grup que es preveu molt disputat. CP Calafell, FD Cassanenc, HC Montbui i CP Cubelles són els nouvinguts desprès de la marxa del Girona CH B i el Sarrià HC.

Grup A:

EQUIPS

FC BARCELONA: La seva història en la Old League es remunta a les dues darreres temporades, però s’han proclamat campions autoritàriament en les dues ocasions amb un equip ple d’estrelles que estan gaudint una segona joventut sobre la pista. Gaby Cairo, que la passada temporada va fer 61 gols en 23 partits i al que no li agrada perdre ni jugant al parxís, i el porter Tino Martínez, encara amb un excepcional estat de forma, continuaran sent els pilars bàsics de l’equip, ben recolzats per un grapat de ex-internacionals com Toni Rovira, Hèctor Venteo, Joan Torner i els germans Segarra. Aquest any comptaran amb tres baixes importants, les de Quim Paüls, Ferran Pujalte i Sergi Macià, però, en contrapartida, tornaran a comptar amb la presència a la pista del “mestre” Josep Enric Torner -absent durant tota la passada temporada per culpa d’una lesió-, i els nous reforços: Pepe Serrano –històric ex-jugador del Cerdanyola HC-, i Miquel Plaza –un autèntic rodamón, ex jugador del Barça, Vic, Flix, Alcobendas, entre altres, i coneixedors tots dos de la Lliga de Veterans, en la que ja havien participat en edicions anteriors.

Uniforme: Samarreta blaugrana a franges verticals i pantalons blaus.
Pista: Palau Blaugrana, Barcelona.
Horari: Dimecres, 21:00 h.
Plantilla:
Gaby Cairo
Jordi Tino Martínez (porter)
Lluís Segarra
Toni Rovira
Joan Torner
Hèctor Venteo
Josep Enric Torner
Gaby Cairo
Xavi Segarra
Miquel Plaza
Pepe Serrano

MOLLET HC B: L’actual subcampió és “l’etern aspirant” de la competició. Poden presumir de que des de la seva aparició ara fa vuit temporades, sota el nom de CP Sant Josep de Badalona, han disputat set Final 4, encara que mai han pogut assolir el títol. El seu èxit romana en una plantilla àmplia, competitiva i compromesa, que ha patit poques variacions al llarg del anys. L’ex internacional Juan Carlos Raigoso, en un estat de forma molt envejable, és la estrella de l’equip, envoltat d’alguns ex jugadors d’OK Lliga com Lluís Font, Miquel Roura, Pepe Busquets i Jordi Climent, als que s’afegeix aquesta temporada Ramon Peralta (ex jugador internacional), i el repescat Sito Morellón. Com sempre, un equip a tenir molt en compte. La novena serà la vençuda?

Uniforme: Samarreta vermella i pantalons negres
Pista: Pavelló Municipal de Riera Seca, Mollet del Vallès
Horari: Divendres, 22:45 h
Plantilla:
Juan Carlos Raigoso
Pep Àliva (porter)
Josep Del Moral (porter)
Miquel Roura
Xavier Danot
Josep Busquets
Lluís Font
Jordi Tomey
Francesc Tibau
Àlex Vila
Juan Carlos Raigoso
Xavier Arinyo
Jordi Climent
Ricard Otín
Sito Morellón
Ramon Peralta

GIRONA HC A: És un dels equips que millor ha progressat en les darreres temporades en certa part gràcies a que té una plantilla amb una de les mitjanes d’edat més baixa de la Old League, cosa que els fa molt forts físicament. La seva plantilla està formada per jugadors amb una dilatada experiència en l’alta competició, com Marc Garangou i Jani Nicolás, amb la col·laboració puntual d’Ivan Tibau. Aquesta temporada, el seu nombre d’efectius es veurà incrementat amb la incorporació d’Albert Viader (SHUM Maçanet) i Josep Mª Bancells. La seva baixa més sensible serà la del seu porter habitual Carlus Castro, que serà substituït per Josep Codina, provinent del SHUM. Aquesta temporada seran uns dels principals candidats a trencar la hegemonia del Barça. 

Uniforme: Samarreta banc-i-vermella a franges verticals i pantalons blancs.
Pista: Pavelló de Palau II, Girona.
Horari: Dimecres, 22:30 h.
Plantilla:
Ivan Tibau
Josep Codina (porter)
Toni Soriano
Pep Pastor
Jani Nicolás
Marc Garangou
Carles Munsó
Ivan Tibau
Albert Martínez
Albert Viader
Josep Mª Balcells

FC CUATRO VIENTOS: És un dels equips més temibles de la competició. Els blanencs van ser els campions de la Old League fa tres temporades, però la aparició del Barça una temporada desprès va tallar el seu moment de glòria. Van acabar segons de la lliga regular la passada temporada, desprès de fer una formidable campanya en la qual només van perdre 3 partits, però les baixes imprevistes de darrera hora els van impedir afrontar la Final 4 amb garanties, quedant esvaïdes bona part de les seves aspiracions al títol. L’equip gira entorn la figura del mític Joan Ayats, molt ben secundat per jugadors molt competitius com Jordi Gutièrrez o Eduard Recio, als qui aquesta temporada se’ls sumarà Cristian Sanjuan. La porteria continuarà ben coberta (van ser l’equip menys golejat de la passada temporada) amb la continuïtat de Quique Martín i Quico Salarich.

Uniforme: Samarreta verd-i-lila i pantalons negres
Pista: Ciutat Esportiva,Blanes
Horari: Dilluns, 22:00 h
Web: --
Plantilla:
Joan Ayats
Quico Salarich (porter)
Quique Martín (porter)
Eduard Recio
Jordi Munsó
Jordi Gutièrrez
Josep Portas
Eduard Urbina
David Panadero
Salvador Gutièrrez
Joan Ayats
Daniel Lòpez
Cristian Sanjuan

CE NOIA: És un dels equips històrics de la Lliga de Veterans, de la qual és un assidu ocupant dels llocs de privilegi. La passada temporada va perdre en la darrera jornada la plaça per disputar la Final 4, desprès d’haver participat en les vuit anteriors edicions. Per la present temporada comptaran amb la mateixa plantilla, plena de noms mítics de la època daurada del Noia, com els germans Carda, Jacint Carafí o Ton Tarrida, i intentaran tornar a la lluita per un títol que van aconseguir per darrera vegada en la edició de 2007-08.  

Uniforme: Samarreta vermella amb detalls negres i pantalons negres
Pista: Ateneu Agrícola, Sant Sadurní d’Anoia
Horari: Dimecres, 22:30 h
Web: --
Plantilla:
Joan Papiol
Joan Papiol (porter)
Nono (porter)
Santi Carda
Blai Carda
Jacint Carafí
Ferran Andreu
Jordi Gallart
Marc Rodrigo
Ton Tarrida
Borrell
Cesc Raventós

CP PALAFRUGELL: Van ser l’equip revelació de la passada temporada, la primera desprès del seu ascens des del Grup B. Tots els seus rivals van coincidir a definir-los com un equip molt compacte al que va costar molt de superar. Com a mèrit seu cal destacar que van ser el primer equip en derrotar al Barça desprès de 16 jornades d’imbatibilitat blaugrana. Si mantenen la competitivitat de la plantilla no tindrien que tenir problemes en consolidar-se en la categoria i,fins i tot, aspirar a fites més altes.

Uniforme: Samarreta blanc-i-negra a franges verticals i pantalons negres.
Pista: Pavelló Municipal, Palafrugell.
Horari: Dimarts, 21:30 h
Web: --
Plantilla:
Carles Arcas
Raül Burgos
Jordi Belmonte
Carles Francàs
Eduard Soler
Marc Piferrer
Marc Deulofeu
Pep Franquet
Paco Reches
Albert Bosch
Carles Arcas
Quim Bassols
Jaume Tané

CH RIPOLLET A: Al igual que el CP Palafrugell, la passada temporada es va estrenar en el Grup A, fent un  remarcable paper al acabar situat en la part mitja de la classificació amb uns registres més que dignes. De totes formes, enguany no pot confiar-s’hi i té que pujar les seves aspiracions, ja que la part mitja-baixa de la taula és un niu de sorpreses, on pot passar qualsevol cosa.

Uniforme: Samarreta groga i pantalons negres
Pista: Pavelló Joan Creus, Ripollet.
Horari: Dilluns, 22:00 h
Plantilla:
Ernest Ferrer (porter)
Roger Font
Joaquim Jover
Rodolf Castellsagué
Ferran Jover
Dani Setién
Marc Pifarré
Òscar Pedreira
Enric Pedemonte

CP VILAFRANCA: Un dels històrics de les competicions de veterans, al que sempre es té que tenir en compte. La seva classificació final de la passada temporada es un xic enganyosa, ja que es va veure molt condicionada pels nombrosos partits ajornats. Malgrat tot, aquest any torna a confiar en el mateix bloc de jugadors amb el propòsit de trobar la regularitat que els hi permeti tornar a situar-se en els llocs capdavanters.

Uniforme: Samarreta blau cel i pantalons blaus
Pista: Pavelló Municipal d’Hoquei, Vilafranca del Penedès
Horari: Divendres, 21:30 h
Plantilla:
Josep Vinyals
Josep Vinyals (porter)
Lluís Gil
Carles Freixedes
Lluís Escribano
Eugeni García
Frederic Insenser
Jordi Valls
Ramon Güell

CP VOLTREGÀ: No està travessant el seu millor moment, però els seus partits acostumen a ser força distrets i plens de gols. Aquest any comptaran amb el reforç de Ricard Ares.

Uniforme: Samarreta blanc-i-blava a franges verticals i pantalons blaus
Pista: Poliesportiu de Vinyoles, Les Masies de Voltregà
Horari: dilluns 22:00 h
Web: --
Plantilla:
Sense dades

UE HORTA: Potser és el club que més intensament viu l’hoquei de veterans, i la seva pista és com la catedral de la Old League, ja que acostuma a aplegar un bon grapat d’aficionats de totes les edats durant els partits. Tot i ser un dels històrics, darrerament està passant per hores baixes, i enguany, el seu principal objectiu és el de fer un salt qualitatiu que els hi permeti tornar a barallar-se entre els ocupants de la part alta de la classificació. Per a tal fita, estan a punt de tancar el fitxatge estrella d’aquesta temporada de veterans: la incorporació del seu “fill pròdig”, Ferran Pujalte provinent del FC Barcelona, jugador que no necessita cap mena de presentació.

Uniforme: Samarreta blanca amb franges diagonals blaves i pantalons blaus.
Pista: Pavelló Poliesportiu UE Horta, Barcelona
Horari: Dijous, 22:00 h
Plantilla:
Jusi Gibert
Nando Elias (porter)
Joan Pujol
Lluís Elias
Julià
Jusi Gibert
Xavier Bosch
Sergio Gallego
Àlex Gallego
Jaume Mir
Víctor Alonso
Ferran Pujalte (per confirmar)

MOLLET HC A: El principal problema dels molletencs durant la passada temporada va ser el de poder completar les convocatòries per poder disputar els partits. Les constants baixes van provocar l’ajornament de molts partits, i la manca de regularitat la van acabar pagant en els seus resultats. Per aquesta temporada mantindran la mateixa plantilla, però si no troben el suficient compromís i continuen els problemes, obriran les portes a nous reforços.

Uniforme: samarreta vermella i pantalons vermells
Pista: Pavelló Municipal de Riera Seca, Mollet del Vallès
Horari: Dimecres 22:30 h
Web: --
Plantilla:
Sense dades

CP CONGRÉS: Un dels nouvinguts a la categoria, a la que arriba desprès de proclamar-se campió del Grup B, categoria en la que va demostrar una autoritat avassalladora. Una plantilla molt compromesa, conjuntada i competitiva és la clau del seu èxit. Si poden mantenir el nivell de la campanya passada, tindran molt a dir en aquesta nova temporada entre els grans. 

Uniforme: Samarreta negra i pantalons negres
Pista: Pista CP Congrés, Barcelona
Horari: Divendres, 21:30
Plantilla:
Marc Palomo
Marc Palomo (porter)
Xavier Rodri
Fermí Calle
Carles Durán
Òscar Espinosa
David Senserich
Marc Serigó
Guillermo Calvo
Marc Amorós
Carlos Del Valle
Sergi Arnó
Marc Montardit

CP SANT CELONI: Al igual que el Congrés, enguany arriba al Grup A procedent del Grup B desprès de fer una temporada extraordinària. Els vallesans van acabar primers la lliga regular amb una superioritat apavullant, però van perdre la final. Al contrari que altres equips, tenien  “overbooking” a la plantilla i s’han vist obligats a retallar els seus efectius, això si, mantenint un grup “jove” extraordinàriament compensat i competitiu, que de ben segur serà un dels principals rivals a batre de la competició.

Uniforme: Samarreta gris amb franges verdes i pantalons grisos
Pista: Camp Municipal d’esports, Sant Celoni.
Horari: Divendres, 22:00 h
Web: --
Plantilla:
Òscar Saez
Jordi Giró (porter)
Òscar Saez (porter)
Jordi Paituví
Blai Arrabal
Esteve Costa
Eudald Moles
Òscar Moles
Jordi Saez
Albert Gassó
Dani Kelvin
Josep Flores
David Noguera
Albert Alonso

* * * * * * * * * DARRERA HORA * * * * * * * * *

En una decisió de darrera hora, la FECAPA ha decidit tornar al Cerdanyola CH al Grup A, desprès de perdre la categoria la temporada passada. Per tant, el Grup A tindrà 14 equips enlloc de 13, al igual que el Grup B, on el Sarrià HC ocuparà el lloc dels vallesans.

CERDANYOLA CH. El degà de l’hoquei estatal també és un històric de l’hoquei de veterans, i a la seva plantilla acull tot un seguit de noms il·lustres de les darreres quatre dècades de l’hoquei vallesà. No van fer una darrera temporada gaire bona, el que els va portar fins al penúltim lloc de la classificació, significant el descens de categoria. Un canvi sorpresa de darrera hora per par de la FECAPA els ha donat la oportunitat de tornar a lluitar en el Grup A. Per no desaprofitar la oportunitat i poder fer un bon paper aquesta temporada han realitzat, també per sorpresa i a darrera hora, un dels fitxatges mediàtics de la temporada: la incorporació de Quim Paüls, un dels millors jugadors catalans de la història, i que arriba procedent del FC Barcelona.

Uniforme: Samarreta blanquiverda i pantalons verds
Pista: Pavelló Municipal de Can Xarau
Horari: Dijous, 22:30 h
Plantilla:
Quim Paüls (amb el Barça)
Òscar Jurado
Eze Mayoral
Kike Roig
Joan Carné
Juan Carlos Pèrez
Tito Martí
Toni Pi
Jordi Pèrez
Pepe Rubio
Chus Huarte
Jordi Miró
Josep Mª Aran
Quim Paüls


En els seguents enllaços a la pàgina de la FECAPA podreu trobar el calendari i els resultats de la temporada: