1 de des. 2011

1ª DIVISIÓ ESTATAL (JORNADA 8): CP TORDERA 4 - CH LLORET 1


CAU EL LÍDER

La vuitena jornada de la 1ª Divisió estatal ens deparava un gran partit. El líder invicte de la categoria, el CH Lloret amb 17 punts, es tenia que desplaçar a la històricament complicada pista del CP Tordera, fins a les hores el cinquè classificat, 4 punts per sota dels selvatans, i ferm candidat a l’ascens a OK Lliga.

El partit no va decebre a ningú en qüestió d’espectacle hoqueístic, amb un joc molt ràpid i directe per part dels dos equips. Desprès d’una primera part molt disputada i igualada, però que va acabar amb un 2-0, el Tordera va poder refer-se d’una represa on els lloretencs van ajustar el resultat. Els locals van poder agafar les regnes del joc amb una lliçó tàctica magistral de Jordi Camps, que va aconseguir que els seus homes infringissin una pressió asfixiant sobre el Lloret, per acabar sentenciant el partit amb 2 gols més.

Amb la derrota i la combinació de la resta de resultats de la jornada, el Lloret cau fins la tercera posició i perd la imbatibilitat i el liderat de la taula en benefici del Sant Feliu de Codines, que suma ara 19 punts. El Tordera puja una plaça i amb 16 punts entra dins de les posicions d’ascens. Desprès d’aquesta jornada, la lliga de la 1ª Divisió adquireix un grau d’emoció, al situar a 8 equips separats per sis punts en les primeres posicions de la classificació.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ:  Lliga 1ª Divisió estatal, jornada 8.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Poliesportiu Parroquial, Tordera (Maresme). Dissabte 26 de novembre de 2011, 18:00 h.

CP TORDERA (2+2): Gerard Camps, Berna Garcia (1), Sergi Parra, Marc Serra, José Martos (1) –equip inicial-,  Andrea Bolcato (1), Adrià Martos, Ricardo Valverde (1).
Entrenador: Jordi Camps.

CH LLORET (0+1): Ferran Serra, Jordi Rodríguez, Marc Gómez, Víctor Crespo, Enric Torner (1) – equip inicial-, Xavier Gonzàlez, Ferran Guimerà, Roger Perarnau.
Entrenador: Manel Barceló.

GOLS
PRIMER TEMPS:
1-0 (14’) J.Martos, de jugada individual.
2-0 (23’) Bolcato, des de fora de l’àrea.
SEGON TEMPS:
2-1 (38’) Torner, de penal.
3-1 (40’) Garcia, de jugada col·lectiva
4-1 (48’) Valverde, de contracop.

ÀRBITRES: C.J. Bifet i J.A. Sanz

TARGETES BLAVES: Crespo (CH Lloret)

FALTES: CP Tordera: 12 / CH Lloret: 17

PÚBLIC: Uns 200 espectadors

INCIDÈNCIES:
- A la mitja part del partit, es va fer un concurs entre els nens assistents al pavelló, que consistia en marcar un gol des de mitja pista.

CRÒNICA:

Ambient de luxe i una entrada més que bona en el Parroquial de Tordera per viure un dels partits més interessants de la temporada. Tant el CP Tordera com el CH Lloret mostren clares aspiracions a l’ascens de categoria, i els tres punts en joc, malgrat la temporada encara no ha cobert el seu primer terç, resultaven molt importants pels interessos de cada un dels equips: per part dels locals resultaven molt necessaris per mantenir-se enganxats a les posicions de privilegi, i per la part visitant resultaven claus per continuar com a líders destacats i de pas, posar terra de per mig en la distància amb un dels seus teòrics rivals directes. Tordera i Lloret es trobaven separats per quatre punts fins aquesta jornada.

El Tordera colpeja primer

El partit va començar amb molta intensitat, però alhora, amb els dos equips mostrant-se molt de respecte mutu, conscients de la perillositat del rival que tenien al davant. Durant els primers minuts, tant el Tordera com el Lloret van intentar sorprendre buscant el xut exterior, ja que les ordenades defenses no deixaven que els davanters rivals s’acostessin a les àrees amb facilitat. Quan ja s’havia sobrepassat el primer quart de partit, el torderenc José Martos, que fins la temporada passada jugava al Lloret, va fer-se amb la bola a mitja pista, va tantejar la línea defensiva del Lloret fins trobar un forat per on colar-s’hi i va batre a Serra, inaugurant així el marcador.

Moment de l'1-0, obra de José Martos

Com acostuma a passar en aquests casos, el primer gol ajuda a obrir un partit massa encallat. I així, a partir del 1-0 el joc es va fer més viu per part dels dos equips. El Lloret va obrir-se per buscar un gol que tornés a equilibrar el resultat, i el Tordera ho va aprofitar per buscar forats i provar de fer mal a la porteria lloretenca. Les bones intervencions dels dos porters, Gerard Camps i Ferran Serra, van resultar rellevants en aquests compassos. Quan ja quedava poca estona per arribar al descans, Andrea Bolcato va sorprendre a la defensa i porter lloretencs traient-s’hi de l’estic un fort xut col·locat des de una de les cantonades de l’àrea que va fer pujar al marcador el segon gol local. Amb el 2-0 es va arribar a la fi de la primera part, però malgrat la claredat del resultat i el marcador de faltes del Lloret, que ja marcava la novena, el vist a la pista convidava més a la cautela que a la eufòria dels locals. 

Amb aquest xut Bolcato va fer el 2-0

El Lloret aguanta i aconsegueix ajustar el resultat 

La segona part va començar molt entravessada pel Lloret, ja que quan encara no s’avien jugat els dos primers minuts, Víctor Crespo va veure una cartolina blava que l’obligava a marxar temporalment de la pista i donava al Tordera una falta directa a favor. La pena la va picar Ricardo Valverde, que no va poder superar a Serra. Els selvatans van aguantar bé els seus dos minuts d’inferioritat, però quan s’acabaven de restablir els hi va arribar el segon pal, al cometre la seva desena falta d’equip i ser castigats amb una nova falta directa en contra. Aquest cop va ser Sergi Parra qui va intentar transformar-la, Però Ferran Serra va encertar a refusar amb la guarda el xut quasi directe del torderenc.


Al igual que en els primers compassos de la primera part, el partit estava viu, però s’havia quedat encallat, amb la diferència que el temps corria ara a favor del Tordera. El tècnic visitant Manel Barceló va buscar un revulsiu fent entrar a la pista a Roger Perarnau, un jugador que no acostuma a jugar gaire sovint, però tampoc li va donar resultat. I de nou, al igual que en el primer temps, fins al poc de sobrepassar l’equador del període, no es va tornar a moure el marcador. aquest cop, però, va ser des del punt de penal i en favor del Lloret. El ex-jugador del Tordera Enric Torner va ser l’encarregat d’ajustar el resultat en un 2-1.

Enric Torner va fer el gol del Lloret des del punt de penal.

Vendaval de joc del Tordera.

Parra ens tapa la visió del 3-1
El 2-1 podria haver donat emoció als minuts finals de partit, i més encara si el mateix Torner hagués aconseguit marcar un minut més tard en una jugada personal sortint des del darrera de la porteria, que Gerad Camps va encertar a desballestar, però no va ser així, i un parell de minuts desprès del 2-1, Berna Garcia va fer el 3-1 culminant amb un xut creuat una jugada de combinació dels torderencs.

Torner intentant batre a Camps
La renda de dos gols, amb 10 minuts pel davant, tampoc resultava gaire tranquil·litzadora pel Tordera, tenint en compte que a qui tenien al davant era el CH Lloret, el líder invicte i ferm de la classificació. L’objectiu dels locals era clar: es tenia que rematar el partit. Però la missió no resultava gens fàcil, ja que el Lloret no mostrava cap signe de debilitat, sinó tot el contrari, ja que tres accions consecutives: una jugada de Torner i dos rematades exteriors de Rodri i Crespo, van posar en alerta a tota la parròquia torderenca.

Jordi Camps donant les darreres instruccions
A manca de set minuts per l’acabament del partit, un temps mort va servir a Jordi Camps per reorganitzar el sistema dels seus homes. La acció va donar els seus fruits, ja que amb un esforç titànic, els locals van poder frenar els embats del Lloret, infringint alhora una forta pressió que va acabar per asfixiar i desdibuixar per complet al rival. Una falta directa que Gerard Camps va aconseguir refusar a Xavi Gonzàlez encara va encoratjar més al Tordera, que poc desprès aconseguia el definitiu 4-1 que sentenciava el partit. En les acaballes, el Tordera encara va disposar d’una falta directa a favor que Ferran Serra va refusar en dos temps a Sergi Parra. 

Valverde va fer el definitiu 4-1

Per la propera jornada, tant el Tordera com el Lloret, també tenen dos complicats partits contra equips amb altes aspiracions. Mentre que els torderencs es desplaçaran fins a Mataró a disputar el derbi meresmenc, el Lloret rebrà al sempre incòmode Alcobendas. Dos partits que depenent dels resultats, poden deixar força definida la  part alta de la classificació en vistes de la classificació per poder disputar la Copa del Príncep.

SABIES QUE…?

El jove equip de Ràdio Tordera
...el partit va ser retransmès en directe per Ràdio Tordera.
...entre el públic assistent es trobaven tres històrics ex jugadors del CP Tordera, curiosament tots tres amb un passat o present vinculat al Barça en diferents èpoques: Josep Enric Torner, Ramon Benito i Marc Torra.
...a més, Marc Torra, també va ser en el seu dia jugador del CH Lloret.
...Roger Perarnau va jugar en aquest partit els seus primers minuts de la temporada.
...tot just desprès del partit, es va jugar un partit de benjamins entre el CP Tordera i el  C Vilassar H que va acabar amb empat a 2.

EL PROTAGONISTA:

Jordi Camps. El tècnic torderenc va fer un plantejament molt seriós i poc arriscat del partit, que li va servir per mantenir a ratlla en tot moment al rival. Va dissenyar un exhaustiu marcatge a un dels homes més determinats del Lloret, Enric Torner –a qui coneix sobradament pel seu passat en les categories inferiors del CP Tordera-, i amb una sòlida defensa va obligar als lloretencs a recórrer en excés del xut exterior.  Però en el tram final de l’enfrontament, quan el Lloret va començar a estrènyer de valent i tot apuntava a que es mantindria la emoció fins al final, es va treure de la màniga un canvi tàctic que va agafar per sorpresa al Lloret, ofegant-lo quasi fins la extenuació, que va permetre al Tordera sentenciar el partit i lligar tres punts que poden resultar molt importants a final de temporada.

A KOPS DE FLASH

Arqueologia esportiva: el pavelló del Tordera encara manté vestigis del seu passat històric, com el suport de l’antic marcador amb la publicitat de la extinta Caixa de Barcelona.

Malgrat aquest cop eren pocs, semblaven tot un exercit... no van parar en tot el partit!!!

Les graderies del Parroquial presentaven un esplèndid aspecte.

 José Martos s’enfrontava al seu antic equip.

Enric Torner no va trobar facilitats per desplegar el seu joc.

Tres ex torderencs il·lustres a la grada:

Marc Torra, actual jugador del FC Barcelona...

... Ramon Benito, ex jugador internacional i actual tècnic del Blanes...

...i Josep Enric Torner, un dels millors jugadors d’hoquei  de tots els temps.

Tot a punt pel “Xut des de mitja pista”:

El guanyador, al primer intent.

Víctor Crespo, expulsat, s’ho mira.

Enric Torner s’enfrontava a l’equip on es va iniciar.

Roger Perarnau va jugar els seus primers minuts d’aquesta temporada.

Els futurs cracks.


EL KOP D’STICK:

I es va fer la llum!!!

L’ull humà es l’aparell òptic més perfecte que hi ha (també el més delicat). El nostre complex sistema visual ens permet adaptar-nos a les condicions de llum més extremes, tant per excés com per mancança, i es capaç “d’enganyar” al nostre cervell a l’hora de processar les imatges i corregir les diferents tonalitats de llum que alteren els colors del que estem mirant.

I a que ve tot això?... molt senzill: l’espectador “d’a peu” que va a veure qualsevol partit d’hoquei, s’asseu a la grada i acaba veient el partit com si res, sense cap dificultat. Però hi ha un altre espectador, el que veu el partit a través de l’objectiu d’una càmera fotogràfica, i que acaba veient el partit en una realitat força diferent a la resta d’espectadors.

La llum és qui dona vida a la fotografia. Sense llum, la fotografia, no tindria cap raó de ser. I per als fotògrafs esportius aficionats –a no ser de que disposis d’una càmera professional d’altes prestacions-, la llum es la nostra millor aliada. Durant aquestes temporades, A KOPS D’STICK ha visitat moltes i molt variades pistes, en les que hem patit mil i una “trampes” a l’hora de fer les nostres fotos (cal dir que disposem d’un equip fotogràfic força modest). Encara que no ho sembli, la nova i moderna Ciutat Esportiva de Blanes, té una il·luminació, apart de molt justeta i mal orientada, que fa tornar boig al balanç de blancs de les nostres càmeres. El Palau Blaugrana, amb el seu parquet tant lluent, té la tendència de tenyir les fotos d’un to groguenc... per no parlar del vell pavelló de la UE Horta, o del pavelló de La Maurina de Terrassa, amb una il·luminació quasi bé tercermundista. Però tots aquests detalls, asseguts a la grada, no s’acaben apreciant. Suposo que si hi ha algun aficionat a la fotografia llegint això sabrà de que parlo.

Per això, arribar a un pavelló com el de Tordera, amb els seus 36 focus nets, lluent amb una llum blanca immaculada, és una delícia per qualsevol aficionat a la fotografia. No cal dir que és un dels meus pavellons favorits.