29 de febr. 2012

1ª DIVISIÓ ESTATAL 2011-12 (JORN. 18): CP TORDERA 5 - CPP RASPEIG 0

L’AIGUA TORNA AL RIU

Desprès de la monumental desfeta a casa que va patir el Tordera la passada jornada contra el GEiEG –un dels seus rivals directes a la part alta de la classificació-, no quedava més opció que girar full el més aviat possible, pensar que va ser un entrebanc, i continuar centrant-s’hi en les aspiracions d’ascens. Per aconseguir-ho, la millor forma es tornar a guanyar i tornar a convèncer, així que el partit contra el Promoción Raspeig –el cuer de la competició- era una ocasió immillorable per esvair fantasmes i sumar tres punts per continuar enganxats als llocs de privilegi de la taula.

El partit no va tenir gaire història, i els torderencs van ser els clars dominadors des del primer moment. Tot i que el primer gol va fer-se esperar una mica, un cop oberta la llauna, el Tordera no va patir gaires complicacions per marxar en el marcador i resoldre amb autoritat un enfrontament que no va perillar en cap moment, donat la inofensivitat del rival. La resta de resultats de la jornada no han generat gaires variacions a la part alta de la classificació, i el Tordera continua cinquè, a dos punts de les posicions d’ascens. Per la seva part, el Raspeig continuarà una jornada més enfonsat a la taula, i de seguir així, té molts de números per ser l’equip que baixi de categoria a final de temporada.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ:  Lliga 1ª Divisió estatal, jornada 18.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Parroquial, Tordera (Maresme). Dissabte, 25 de febrer de 2012, 18:00 h.

CP TORDERA (2+3): Jordi Lòpez, Andrea Bolcato (1), Sergi Parra, Adrià Martos, Jose Martos –equip inicial-, Albert Gramunt (1), Berna García (1), Marc Serra i Ricardo Valverde (2).
Entrenador: Jordi Camps.

CPP CEMEX RASPEIG (0+0): Carlos Terrazó, Jaume Arche, Isaac Aznar, Pau Moltó, Héctor Bordonado –equip inicial-, Pablo Gómez i Carlos A. Martín.
Entrenador: Alfonso Lozano.

GOLS
PRIMER TEMPS: 1-0 (8’) Bolcato / 2-0 (21’) Valverde.
SEGON TEMPS: 3-0 (30’) Garcia / 4-0 (38’) Valverde / 5-0 (50’) Gramunt.

ÀRBITRES: Carlos José Bifet i Luisa Pérez

TARGETES BLAVES: Sergi Parra (CP Tordera) / Carlos A. Martín (CPP Raspeig)

FALTES: CP Tordera: 9 / CPP Raspeig: 10

PÚBLIC: Uns 200 espectadors

-El CP Tordera patia la baixa del seu porter Gerard Camps, amb una lesió als adductors.

El Tordera va sortir a la pista amb les piles ben posades per evitar ensurts matutins, conscient de que a 1ª Divisió la posició a la classificació no diu res i no hi ha rival fàcil quan se li donen facilitats. Així, els torderencs van agafar el comandament del joc des d’un bon inici de partit, i van començar a arribar les primeres ocasions sobre la porteria de Xarly Tarrazó, que va estar especialment encertat en aquests primers instants, sobretot als cinc minuts, evitant el primer gol al refusar un llançament de penal de Sergi Parra.

Un penal als 5' va ser la primera gran oportunitat del partit

Bolcato obre el camí

El primer gol dels locals estava al caure, i als 8 minuts va arribar per fi, mitjançant un xut creuat d’Andrea Bolcato. Però l’1-0 sempre resulta un resultat curt per especular-hi, per el que calia eixamplar la diferència a fi d’evitar ensurts, i el Tordera va continuar amb la seva insistència.

Xarly Tarrazó no va poder evitar l'1-0

Bolcato va tornar a intentar marcar amb internades per darrera la porteria rival, o buscant a Parra desmarcat dins de l’àrea. Adria Martos va disposar d’una bona ocasió encarant sense èxit al porter, i Jose Martos ho va provar amb xuts a distància. La entrada a pista de Ricardo Valverde tampoc va fer canviar gaire el nivell d’encert dels torderencs, tot i que també va disposar de nombroses oportunitats per marcar. Tarrazó, amb les seves intervencions s’estava convertint en el salvador del Raspeig.

Jugada d'atac del CP Tordera, per part de Sergi Parra
La pressió defensiva local s’encarregava de mantenir la seva àrea tranquil·la com una bassa d’oli, però amb l’ajustat resultat del marcador, cada intent d’aproximació alacantina provocava un esglai entre la parròquia torderenca. El fet radica en que moltes veus apunten al porter Jordi Lòpez -el substitut de Gerard Camps en els darrers partits- com a un dels culpables de les darreres desfetes del Tordera, a la Copa del Príncep i contra el GEiEG a la Lliga. Finalment, Lòpez va tenir un partit força plàcid, on va estar molt atent i va intervenir amb encert en les oportunitats que va tenir, signant una correcta actuació que l’ajudarà a mantenir la confiança desprès d’uns partits molt complicats.

Un 2-0 que dona tranquil·litat

S’arribava a la fi de la primera part, i l’1-0, a part de no fer justícia al que succeïa sobre la pista, no donava la suficient tranquil·litat al Tordera. Però quan faltaven quatre minuts i escaig per la botzina, Ricardo Valverde va fer-se amb una bola a mitja pista i va anar de dret fins a l’àrea rival, on va encara al porter i li va picar la bola fora del seu abast, significant el 2-0.

Moment del 2-0 (Ricardo Valverde)

El 2-0 ja donava la opció al Tordera d’afrontar amb més comoditat la segona part, però els torderencs van continuar insistint en busca d’incrementar l’avantage, i Sergi Parra va tenir una bona oportunitat per fer el tercer gol. Un gol que finalment no va arribar abans de la fi del primer temps.

La segona part va començar amb un parell d’oportunitats consecutives del Raspeig, senyal inequívoca de que els alacantins no volien donar encara el seu braç a tòrcer. Però el Tordera va tornar a posar-se la granota de feina i va reprendre el seu setge sobre la porteria de Tarrazó. Sergi Parra va enviar una bola fregant el pal en una bonica rematada a la mitja volta, i instants desprès, el mateix Parra donava una bona assistència a Berna Garcia per a que aquest fes el 3-0.

Moment del 3-0 (Berna Garcia)

Dos targetes blaves seguides i el gol de la sentència

En aquest tram de partit el Tordera ha continuat mantenint ofegat al Raspeig amb la seva intensitat de joc. Un joc que s’ha anat endurint cada cop mes i ha fet que els equips arribessin al llindar de la seva desena falta.

Targeta blava a Parra
A tretze minuts de l’acabament, el local Sergi Parra ha vist una targeta blava, cosa que ha deixat al Tordera momentàniament amb un home menys sobre la pista. Però un minut desprès, el visitant Carlos Marín també va veure una amonestació, cosa que deixava als dos equips amb tres jugadors de pista. A més, l’acció de Marín també va ser castigada amb una falta directa contra el Raspeig. La pena la va executar Ricardo Valverde, que no va poder convertir-la en el 4-0.

Ricardo Valverde va fallar dues faltes directes consecutives

La jugada posterior a la falta directa, va esdevenir en la desena falta del Raspeig, per el que el Tordera va tornar a tenir la opció de picar una nova directa. Valverde va tornar a agafar la responsabilitat de fer el llançament, però tampoc va tornar a encertar en el seu intent. Això si, en la recuperació, aquest cop va encertar a creuar la bola per sobre del porter, fent el 4-0 que ja donava la sentència definitiva al partit.

Moment del 4-0, obra de Valverde

El jove Gramunt s’estrena en el gol

Asfixiant defensa del Tordera
El darrer tram de partit va ser de pur tràmit. Amb un Tordera ben assentat en defensa tallat tots els intents del rival, el joc va baixar la seva intensitat. El Raspeig va buscar sense èxit el seu gol, però els seus atacs ja arribaven sense pólvora a l’àrea de Lòpez. El Tordera va tenir en una doble ocasió de Garcia i Serra la seva millor oportunitat per fer el cinquè.

A les acaballes del partit, el tècnic local Jordi Camps va donar minuts al jove Albert Gramunt, que en el darrer alè de partit va tancar el marcador en el 5-0 al rematar a boca de canó una centrada de Berna Garcia. Aquest gol és el primer de Gramunt aquesta temporada a la 1ª Divisió, per el que va ser molt celebrat pels seus companys.

Albert Gramunt fa el definitiu 5-0 al darrer minut

SABIES QUE…?

...els primers tres punts del Raspeig aquesta temporada van ser precisament contra el Tordera a la 3ª jornada.
...aquest cop, el pavelló no va fer servir la totalitat del seu enllumenat.
...abans del partit, Gerard Camps va anar a encoratjar als seus companys un per un.
...desprès del partit, es jugava un altre d’alevins entre el Tordera i el Sant Cugat, que va acabar amb empat a 2.
...alguns dels espectadors presents (A Kops d’Stick inclòs), un cop acabat el partit van anar cap a Maçanet a veure el SHUM-Blanes d’OK Lliga.

EL PROTAGONISTA:

Albert Gramunt. En un partit que transcorre vent en popa i arriba a les acaballes amb el resultat sentenciat, sempre es bona opció donar minuts a qui menys en gaudeix. Aquest és el cas de l’Albert Gramunt, internacional català junior fitxat enguany provinent del CP Olesa per reforçar el Tordera B, i que aquesta temporada ja ha entrat cinc vegades a la convocatòria de Jordi Camps, tot i no acabar gaudint de gaire protagonisme. Aquest cop, ha exprimit al màxim els pocs minuts dels que ha disposat, obtenint el premi del gol en els darrers batecs del partit. Un gol molt celebrat pels seus companys, al tractar-se del primer de Gramunt amb el primer equip.

A KOPS DE FLASH

Marc Francesch portava la samarreta de Gerard Camps

Els petits del CP Tordera van entretenir al públic durant el descans del partit.

...i els alevins van aprofitar per escalfar abans del seu partit contra el CH Sant Cugat.

A Jordi Lòpez li feia falta disputar un partit tranquil.

Pel marcador només es va jugar el primer temps.

Albert Gramunt va rebre les felicitacions dels seus companys pel seu primer gol

EL KOP D’STICK:

Que algú encengui el llum!!!

Fa unes jornades vaig aprofitar aquestes línees de reflexió personals per alabar l’excel·lent enllumenat de la pista del Parroquial de Tordera, distant de moltes altres pistes, fins i tot de superior categoria, que per uns motius u altres mostren un enllumenat que deixa molt que desitjar.

Dons bé, ara torno a aprofitar aquestes línees per fer tot el contrari, i criticar el pobre enllumenat que presentava el Parroquial en el partit contra el Raspeig. Desconec quins van ser els motius que van portar a prescindir de bona part dels focus. No se si va ser un motiu econòmic, una averia o un oblit, però, a part del handicap que comporta per fer fotos, en un esport com l’hoquei on sempre s’ha comentat la dificultat de veure la bola, una bona il·luminació es fonamental, tant per jugadors com per l’espectador.