1 de març 2012

OK LLIGA 2011-12 (JORNADA 18): SHUM 2 - BLANES HCF 1

EL DERBI ES QUEDA A MAÇANET

Històricament, els derbis selvatans entre el Blanes, Lloret i Maçanet –localitats situades en un curt radi de distància- han acostumat a ser molt disputats i renyits, independentment en la categoria que es produeixin i el lloc que ocupin els rivals. Dons d’aquest SHUM-Blanes tampoc s’esperava menys, i més tenint en compte la gran temporada que estan fent els dos equips, que els ha portat a classificar-se per disputar la propera edició de la Copa.

El partit, tot i no ser gaire vistós en bona part del joc, va estar molt igualat i emocionant fins al darrer segon. Els locals es van avançar a la primera part, desprès d’un inici amb domini blanenc, Però el Blanes va rebre el fruit de la seva insistència i va aconseguir empatar ben entrat el segon temps, donant pas a un tram final de partit molt incert. Un gol de l’ex blanenc David Plaza va posar el definitiu 2-1 en el darrer minut, però l’empat a 9 faltes va provocar uns darrers segons no aptes per cardíacs.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ:  OK Lliga 2011-12, jornada 15.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Poliesportiu Municipal, Maçanet de La Selva (La Selva). Dissabte 25 de febrer de 2012, 20:30 h.

SHUM GRUPO MAESTRE (1+1): Willy Domínguez, Jordi Bartrés, Albert Soler, Joan Castañé, Marc Roca –equip inicial-, Jordi Galán, David Plaza (1) i Rubén Fernàndez (1).
Entrenador: Jordi Roca

SATHER BLANES HCF (0+1): Jaume Llaverola, Joan Grasas, Lluís Teixidó, Àlex Ridaura, Jepi Selva –equip inicial-, Petxi Armengol i Kimi Ridaura.
Entrenador: Ramon Benito

GOLS
PRIMER TEMPS:
1-0 (16’) Ruben Fernàndez, en jugada col·lectiva.
SEGON TEMPS:
1-1 (36’) Petxi Armengol, de xut llunyà.
2-1 (50’) David Plaza, de jugada individual.

ÀRBITRES: Alberto Garrote i Sergi Mayor

TARGETES BLAVES: Marc Roca (SHUM)

FALTES: SHUM: 9 / Blanes HCF: 9

PÚBLIC: Uns 400 espectadors

- El SHUM va poder comptar amb Jordi Galán, recuperat de la seva lesió.
- El partit va començar amb 5 minuts d’endarreriment sobre l’horari previst.

Amb molta cautela van iniciar el partit ambdós bàndols, però a mida que van anar transcorrent els minuts, el Blanes va començar a fer-se amb la iniciativa del joc, davant d’un SHUM molt ben tancat al darrera i esperant la reacció del rival per sortir a la contra. Lluís Teixidó i Jepi Selva van ser els jugadors costaners més actius en aquests compassos i van disposar de molt bones oportunitats per marcar, ja fos amb internades, amb combinacions o xuts des de la distància, però el porter Domínguez, la defensa maçanetenca o els pals de la porteria, es van encarregar d’avortar les ocasions.

Jugada d'atac de Jepi Selva

Un gol de Fernàndez canvia la tònica del partit

El SHUM va anar agafant confiança, i ja sobrepassat l’equador d’aquesta primera part, les seves tímides aproximacions a la porteria de Llaverola s’havien convertit en una constant de perillosos contraatacs. El porter blanenc va estar molt encertat en les seves intervencions per contrarestar-los.

El SHUM celebra l'1-0
Als 16 minuts, una jugada iniciada per David Plaza en camp propi va acabar amb la bola penjada dins de l’àrea blanenca, on Ruben Fernàndez la va poder enviar al fons de la porteria, inaugurant el marcador en favor del SHUM. Amb l’1-0 van arribar uns minuts d’estaborniment del Blanes, que el SHUM hauria pogut aprofitar per tornar a marcar, però no va tenir prou encert per superar Llaverola.

A quatre minuts pel descans, el local Marc Roca va veure una targeta blava i el Blanes va disposar d’una falta directa a favor. Lluís Teixidó va ser l’encarregat de fer la execució, però no va poder superar a Willy Domínguez en el seu intent. Els visitants van aprofitar els dos minuts d’inferioritat numèrica del SHUM per refer-se i el partit va entrar en una fase molt igualada, amb ocasions per part dels dos conjunts. Cal destacar la bona feina del dos porters, que van evitar que el marcador es tornés a moure abans del descans.

Willy Domínguez va aturar una falta directa poc abans del descans

Una segona part molt viva

Els dos equips van sortir molt actius a disputar el sen temps, i el partit va gaudir d’uns instants molt entretinguts i vius, amb jugades constants cap a un costat i altre de la pista. En un sol minut, al 8 de la represa, tres jugades consecutives, dues del SHUM i una del Blanes, van acabar amb la bola estavellada en el pal de la porteria. Les espectaculars intervencions dels dos porters també van contribuir a donar lluentor a  aquests compassos de l’enfrontament.

Una de les moltes oportunitats que va tenir la segona part

Als 11 minuts d’aquesta segona part, Petxi Armengol va rebre una bola més enllà de mitja pista i, sense pensar-ho dues vegades, va engaltar una canonada que es colava entre el gruix de pobladors de l’àrea, sorprenent a Domínguez i significant el gol de l’empat. L’1-1 feia justícia i obria un tram final de partit apassionant.

Ocasió del SHUM
El Blanes va forçar la màquina i va encerclar al SHUM dins del seu camp durant uns moments de ferotge atac i gol per part dels visitants. El SHUM no es va deixar intimidar, va formar un bon sistema defensiu i va esperar la seva oportunitat per sortir a la contra per intentar sorprendre. La actuació de Dominguez i Llaverola va tornar a ser clau per a que el marcador restés inalterat. A mida que els dos equips s’acostaven a la seva desena falta, el ritme del partit va començar a baixar, degut a la temeritat de cometre una desena i provocar una falta directa que els pogués sentenciar.

Un gol de Plaza fa embogir el pavelló

El SHUM celebra el 2-1
El partit ja tocava al seu ocàs, però semblava que ningú es conformava amb l’empat regnant. Quan faltaven 37 segons per la botzina, Plaza va fer-se amb una bola dividida a mitja pista, i amb el cor que se li sortia per la boca va marxar amb decisió cap a  l’àrea rival. El davanter local va encarar Llaverola i va creuar la bola amb tanta força que el porter blanenc encara la està buscant. Era el 2-1, un gol de coratge, un premi a la constància, celebrat amb molta eufòria per Plaza, precisament un ex-blanenc, i que va fer embogir les poblades grades del pavelló maçanetenc.

El SHUM va defensar bé l'avantage
Els 30 segons de joc restant encara tenien una trampa amagada, l’empat a 9 faltes, cosa que encara va fer contenir l’alè a tots els presents. El Blanes tenia que cremar les seves darreres municions a qualsevol preu, i el SHUM tenia una situació delicada a sobre: si defensava amb intensitat el resultat podia caure en el parany de cometre la seva desena falta i ser castigat amb una perillosa directa en contra, o per una altra banda, si badava, podria veure’s sorprès pel Blanes i rebre un gol. El moment era de màxima tensió, però els locals van saber afrontar-lo i van acabar lligant la victòria.

Amb els tres punts, el SHUM escala dues posicions a la classificació i es situa en una meritòria sisena plaça, tant sols dos punts per sota del Blanes, que continua ocupant la quarta amb 24 punts, a tres del tercer el Noia, però molt allunyat ja de Barça i Liceo, 1er i 2on classificats.

Els dos equips tornaran a la càrrega aquest cap de setmana amb motiu de la disputa de la Copa a Vilanova. El Blanes s’encarregarà d’obrir la competició contra el Noia el divendres, mentre que el SHUM jugarà el seu partit de vuitens el dissabte contra l’amfitrió, el CP Vilanova.

EL PROTAGONISTA:

La foto del gol de Plaza. Aquesta instantània captada per A Kops d’Stick en el moment de celebració del gol de David Plaza, en pocs dies ha donat la volta per varies webs i xarxes socials. La expressivitat del moment d’eufòria?... o bé el mal que està fent a la imatge de l’hoquei el disseny d’alguns protectors dentals?...