7 de febr. 2012

OK LLIGA 2011-12 (JORNADA 13) FC BARCELONA 6 - CE NOIA 1


EL BARÇA TORNA A SER IMPARABLE

Desprès d’aquesta contundent victòria davant del Noia, el nou Barça de Gaby Cairo conclou la primera meitat de la seva primera temporada d’una forma pràcticament immaculada, invictes a la OK lliga i a Europa, tancant d’aquesta manera quasi definitivament la carpeta dels dubtes que s’havien generat amb la aposta del nou projecte esportiu de la secció.

La gran dificultat del partit pels blaugranes, era la de mantenir la concentració desprès de la passada gran victòria a la pista del Liceo cinc dies abans, en un gran partit dels barcelonistes “però molt dur física i psicològicament” segons va manifestar el seu entrenador, Gaby Cairo, abans de l’enfrontament davant d’un Noia que arribava al Palau més fresc, desprès de disposar de més dies de descans que els locals.

Al Barça li va costar entrar en el partit i els noiencs es van avançar  en els primers minuts. Dos gols de Torra a bola aturada van posar als blaugranes per davant, i aquests van passar a dominar amb autoritat el partit, que van matar de forma contundent a la segona part. La nota positiva va ser que tot i el fred, el Palau Blaugrana presentava una excel·lent entrada, en canvi, la nota negativa del dia va ser la lesió del capità del Noia, Joan Feixes, que va rebre de forma fortuïta un cop de bola a la cara a finals de la primera part, el que va significar la ruptura del tàbic nasal i li suposarà unes setmanes de baixa.

Els blaugranes finalitzen la primera volta líders a 10 punts del Liceo, el segon classificat, havent cedit només dos dels 39 punts possibles, mentre que el Noia manté la seva meritòria tercera posició, tres per sota dels gallecs i tres per sobre dels seus perseguidors.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ:  OK Lliga 2011-12, jornada 13.

LLOC/DIA/HORA: Palau Blaugrana, Barcelona. Dissabte 4 de febrer de 2012, 20:00 h.

FC BARCELONA (3+3): Aitor Egurrola, Sergi Panadero (1), Marc Torra (2), Beto Borregán, Mia Ordeig –equip inicial-, Marc Gual (1), Pablo Álvarez (2), Reinaldo García.
Entrenador: Gaby Cairo.

CE NOIA FREIXENET (1+0): Xavi Puigbí, Francesc Bargalló, Aleix Esteller (1), Joan Feixas, Jordi Del Amor –equip inicial-, Eloi Mitjans, Toni Seró, Pau Bargalló i Jaume Farrés.
Entrenador: Ferran Lòpez.

GOLS
PRIMERA PART:
0-1 Esteller (5’), rematant una centrada de Del Amor.
1-1 Torra (10’), de penal.
2-1 Torra (16’), de falta directa.
3-1 Álvarez (18’), d’acció individual.
SEGONA PART:
4-1 Gual (33’), rematant dins de l’àrea.
5-1 Álvarez (44’), rematant al segon pal.
6-1 Panadero (48’), a centrada d’Álvarez.

ÀRBITRES: O. Valverde i R. Fernàndez

TARGETES: Francesc Bargalló (CE Noia)

FALTES: FC Barcelona: 10 / CE Noia: 8

PÚBLIC: 1.572 espectadors

INCIDÈNCIES:

- El Barça patia les baixes de Xavier Barroso, lesionat, i Marc Julià, que estava jugant amb el Barça B la Copa Generalitat.
- El FC Barcelona va fer d’amfitrió d’una nombrosa representació dels nens del CH Claret, que es van fotografiar amb l’equip i van fer un partidet d’exhibició durant el descans.
- El CE Noia va jugar amb la seva segona samarreta, de color groc i negre.

Els nens i nenes del Claret posant junt als jugadors del Barça

CRÒNICA:

El Noia va dominar els primers minuts
Com la climatització que reina aquests dies a terres catalanes, el partit va començar un tant fred, cosa que van saber aprofitar els noiencs per fer-se amb el control del joc i intentar sorprendre un Barça força imprecís. Als cinc minuts, i desprès de que el Noia s’hagués establert al llarg i ample de la pista, va arribar el primer gol del partit quan Aleix Esteller va rematar al segon pal una bona centrada de Jordi del Amor, precedida d’una bona acció individual d’aquest, internant-se ràpidament en camp contrari i sortint per darrera de la porteria blaugrana.

Torra torna a ser clau

El 0-1 no va variar substancialment la tònica del joc, malgrat es començava a veure un tènue despertar dels locals. Als 10 minuts de partit, el Barça va trobar-se amb un penal a favor, que va aprofitar Marc Torra per tornar l’equilibri al marcador. El jugador de Tordera va fer un xut fort i ras que va entrar a la porteria de Puigbí pel costat contrari a on s’havia estirat el porter noienc.

Marc Torra va igualar el marcador amb un llançament de penal (1-1)

A partir de l’1-1 el joc va començar a igualar-se, succeint-s’hi les oportunitats a les dues porteries. Als setze minuts, Francesc Bargalló va intentar aturar una internada de Pablo Álvarez agafant-lo per darrera, i això li va suposar el veure una targeta blava i que el Noia fos castigat amb una falta directa en contra. El llançament el va fer Marc Torra, que amb una execució perfecta, fintant ràpidament al porter va fer el 2-1 que avançava al Barça. El davanter blaugrana evidencia que està en un gran moment  golejador.

De nou Marc Torra tornava a marcar i posava al Barça per davant (2-1)

A partit d’aquí, el Barça va començar a prémer l’accelerador de debò, i el Noia, tot i aguantar el tipus, es va veure superat constantment pels locals. Als 18 minuts, una genialitat de Pablo Álvarez va significar el 3-1. El jugador argentí va internar-se per darrera de la porteria noienca, i en una ràpida acció va aixecar la bola i la va introduir per la escaire, agafant per sorpresa a Puigbí i Del Amor. Uns minuts desprès, en mig de l’allau de joc local, Beto Borregán va estar a punt de fer el quart, al estavellar un fort xut a la base del pal de la porteria noienca.

Pablo Álvarez, autor de dos gols, va fer un gran partit

Joan Feixes es lesiona en una desafortunada acció

A dos minuts del descans, va arribar la nota negra del partit, quan en un refús de Puigbí a una centrada de Nalo García, la bola va impactar a la cara de Joan Feixas. El capità del Noia va quedar estès a terra mig commocionat i sagnant abundantment pel nas, cosa que va fer necessari l’aturada del joc per rebre assistència i el va obligar a abandonar la pista, amb clares mostres de dolor. El jugador va ser traslladat a un centre hospitalari on se li va diagnosticar un trencament de l’envà nasal, que el mantindrà algunes setmanes de baixa.

Aquest desafortunat rebot va ocasionar la lessió de Joan Feixes

Aquesta acció va refredar els darrers minuts de la primera part, que van transcórrer sense res remarcable, i amb el 3-1 es va arribar al descans.

El Barça domina i sentencia

Ocasió de Gual des de lluny
La segona part va iniciar-se amb un Noia ben arreplegat disposat a plantar cara i intentar sorprendre al Barça. Els de Gaby Cairo no ho van permetre, i van sotmetre als sadurniencs a una pressió asfixiant en busca de poder rematar el partit el més aviat possible. Els barcelonistes es plantaven constantment davant la porteria de Puigbí, que feia el que podia per evitar el naufragi dels seus. El porter noienc va estar brillant, sobretot, en un u contra u amb Borregán.

Brillant intervenció de Puigbí davant Borregán

Per fi, als vuit minuts de la represa, el Barça va poder profanar de nou la porteria rival amb una ràpida triangulació entre Torra, Ordeig i Gual, que va servir per encarar el camí final cap a la victòria.

El Noia ho va intentar sense èxit
El 4-1 va trencar definitivament al Noia, que molt exhaust, es trobava ja sense la espurna necessària per acabar les seves poques oportunitats i s’anava diluint mica en mica, limitant-se ja buscar fortuna amb xuts exteriors, sobretot de Francesc Bargalló. El Barça ja ho tenia tot sota control, i lligar els tres punts ja era sols qüestió de temps. Malgrat tot, a vuit minuts pel final, un penal favorable al Noia hauria pogut tornar a posar als noiencs dins del partit, a més tenint en compte que el marcador de faltes estava empatat a vuit. Però Egurrola, en una de les seves poques intervencions en aquesta segona part, va refusar el xut de Toni Serò.

Egurrola va respondre davant la poca feina que va tenir

Moments de lluïment per Pablo Álvarez

En els darrers compassos de partit, l’argentí del Barça Pablo Álvarez va delitar al nombrós públic present amb tot un recital de la seva exquisida tècnica. Primer, va ser l’autor del 5-1 aprofitant un servei de falta de Beto Borregán. A continuació, encara va tenir oportunitat per tornar a marcar, en dues ocasions que van acabar amb el seu xut picant al pal de la porteria. I, a manca de dos minuts, va servir a Panadero el definitiu 6-1 al recuperar la bola desprès de fallar ell mateix la execució d’una falta directa.

Pablo Álvarez falla la falta directa que a la postre desembocaria en el 6-1

Amb aquesta victòria, el nou Barca de Gaby Cairo encadena 11 victòries consecutives a la OK Lliga, desprès de la petita relliscada al empatar a la pista del Vilanova a la segona jornada, i amb 10 punts de distancia sobre els perseguidors, deixa la lliga pràcticament decidida, deixant-los un bon coixí per centrar-se a la Copa i la Lliga Europea. Curiosament, el proper rival del Barça en la competició europea tornarà a ser el Noia en el Palau, on els barcelonistes podran segellar el seu passi a la Final 8 i els sadurniencs es jugaran les poques possibilitats que li queden per continuar vius. Això serà el divendres 17 de febrer, i abans, Barça i Noia, iniciaran la segona volta de la lliga contra el Monjos i el Voltregà respectivament.


SABIES QUE…?

...Federal, la marca que proveeix de material al CE Noia, pertany a Gaby Cairo, entrenador del Barça.
...durant el descans del partit, es va anunciar la victòria del Barça B a la Copa Generalitat i la notícia va ser rebuda amb un fort aplaudiment per part del públic.
...tot i estar lesionat, Xavier Barroso va viatjar amb el Barça B a la Copa Generalitat disputada a Vic per fer pinya amb l'equip.

EL PROTAGONISTA:

Marc Torra. El davanter barcelonista està en estat de gràcia. Els seus gols, a més de ser nombrosos, són determinats, com en aquest cas, que van servir per capgirar el marcador i ser el revulsiu per despertar a un Barça un pel adormit. El seu estat de confiança ha permès a Torra demostrar que, a part de ser un “killer” de l’àrea, es extraordinàriament eficient a bola aturada, com ho demostren els seus dos gols contra el Noia, i fan del jugador un complet davanter ple de recursos. Amb 19 gols en 13 partits, es situa entre els màxims artillers de la OK Lliga d’enguany.

A KOPS DE FLASH

El partit posterior de futbol del Barça contra la Real Sociedad també va tenir una incidència directa sobre el públic del Palau.

Això és “fashion-hockey”!

El tàndem Cairo-Muñoz està resultant molt prolífic

Joan Feixas es va veure obligat a abandonar la pista amb el nas trencat

Els pares no es voler deixar perdre la ocasió d’immortalitzar les evolucions dels nens sobre el parquet del Palau.

A que intimida!

Els nois i noies del Club Hoquei Claret durant la seva exhibició (mai s’havia vist tanta gent darrera una pilota d’hoquei!)

Les graderies del Palau Blaugrana mostraven un gran aspecte.

Al final del partit els jugadors van estar molt sol·licitats per el nombròs públic infantil present.

PODEU TROBAR UNA ÀMPLIA GALERIA D’IMATGES DEL PARTIT EN AQUEST ENLLAÇ AL NOSTRE FACEBOOK

EL KOP D’STICK:

Beneïda monotonia!...

Des de fa unes temporades, la OK Lliga es divideix en varis grups: el primer és el Barça + 3 equips més (Liceo, Reus i Vic) que esperen una ensopegada dels blaugranes per sorprendre –però que sempre acabava esdevenint igual: amb el Barça campió-, i un segon grup amb la resta d’equips disputant-se unes places per la Copa i les competicions europees i evitant el descens. Malgrat tots els intents de les federacions per evitar-ho, les temporades transcorrien amb idèntics bagatges.

Gaby Cairo, artífex del nou Barça
L’any passat, i cal dir que bona part de culpa va ser del propi Barça, les coses van canviar, i el Reus es va endur el títol en una pugna amb el Liceo i amb el Barça mirant-s’ho des de la distància. La desfeta blaugrana va derivar en tota una reforma a nivell esportiu en la secció culé, i moltes veus es van afanyar a afirmar que s’havia arribat a un final de cicle... que la OK Lliga ja no seria territori blaugrana i estaria més disputada... Hem deixat passar tota la primera volta de la nova edició de lliga, i ens donem compte que la temporada passada va ser simplement la excepció que confirma la regla i a hores d’ara, i tot apunta a que res canviarà, les coses tornen a estar com si l’any passat no hagués existit mai. El Barça domina amb mà de ferro la competició, i amb 10 punts de distància ja té mig títol al sac. Darrera seu, la única variació és el canvi d’un Vic en hores baixes per un Noia que des de mitja temporada passada està immers en una bona línea de joc i resultats. Com cada temporada, entre el grup perseguidor del Barça sempre s’hi cola algun equip que a base de treball i aprofitant les ensopegades d’uns i altres busca el seu lloc entre els grans (enguany Blanes i Vilanova), i que sempre són els que posen l’al·licient de la competició al ser una incògnita si podran mantenir el ritme fins a final de temporada. I a sota, trobem a un grup de cinc equips separats per cinc punts, que ja es troben despenjats sensiblement de la zona tranquil·la, i que pel vist fins ara, si les coses no fan un gir considerable, els hi tocarà patir durant tota la segona volta. Segurament, veient com estan les coses ara mateix, més d’un culé estarà sospirant tranquil i dient allò de “...beneïda monotonia!”.
 
Ah!... I no vull deixar acabar aquestes línies sense fer arribar els nostres millors desitjos de recuperació a en Joan Feixas: T’hi esperem aviat per les pistes, crack!!!