30 de març 2012

1ª DIVISIÓ ESTATAL 2011-12 (JORN. 22): CP TORDERA 5 - OVIEDO HC 3


CONTRA UN MAL ÀRBITRE: UN BON PORTER

Desprès de tres derrotes consecutives, la situació del Tordera s’havia tornat força delicada en vers els seus objectius. Apartat dels primers llocs de la classificació, els torderencs tenien la necessitat imperiosa de tornar a retrobar-se amb la victòria si no volien deixar escapar els llocs que porten d’ascens a la OK Lliga. El rival a rebre, el Oviedo Roller, situat a la zona tranquil·la de la classificació, molt lluny de l’ascens i del descens, juga ja sense cap pressió i portava una bona ratxa de cinc partits sense perdre. Malgrat tot, els asturians presenten uns números molt pobres a domicili, on des de la 11ª jornada no coneixen la victòria, per el que la oportunitat era força bona pel Tordera per tornar a sumar tres punts a l’espera d’una punxada dels equips del davant per intentar retallar distancies amb la part noble de la taula.

El partit va començar molt bé pels interessos del Tordera, que en pocs minuts ja guanyava per 2-0. Malgrat tot, l’Oviedo va posar les coses difícils i no va deixar marxar amb tranquil·litat als locals, que van tenir que esforçar-se per mantenir la renda de dos gols a favor amb un 4-2 al descans. En la segona part, els àrbitres van aconseguir treure de polleguera a propis i estranys amb un festival de targetes, faltes directes i penals sense cap mena de criteri unificat. La gran actuació del porter Gerard Camps, aturant dos penals i quatre faltes directes, va evitar una immerescuda nova ensopegada al CP Tordera, que va acabar per sumar els tres punts.

En un dels altres partits de la jornada, l’empat del Lleida permet als torderencs retallar dos punts a les places d’ascens, que ja queden a quatre punts, per el que d’aquí a final de temporada, el Tordera tindrà poc marge d’error si vol continuar aspirant a l’ascens a la màxima categoria. 

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ:  Lliga 1ª Divisió estatal 2011-12, jornada 22ª.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Poliesportiu Parroquial, Tordera (Maresme). Dissabte, 24 de març de 2012, 18:00 h.

CP TORDERA (4+1): Gerard Camps, Andrea Bolcato, Berna Garcia, Ricardo Valverde (3), Jose Martos –equip inicial- Sergi Parra (1), Marc Serra (1) i Adrià Martos.
Entrenador: Jordi Camps

FM OVIEDO ROLLER HC (2+1): David Diaz, Eduardo Isla, Pablo García, Alberto Gòmez (1), David Gonzàlez (1) – equip inicial-, Miguel Arrieta, Manu Coto, Cristobal Fernandez-Vigil i Gonzalo Pérez (1).
Entrenador: Ángel Iglesias.

GOLS
PRIMER TEMPS: 1-0 (2’) Valverde / 2-0 (4’) Valverde, de falta directa / 2-1 (7’) Gómez / 3-1 (20’ ) Serra / 3-2 (20’) González / 4-2 (25’) Valverde, de falta directa.
SEGON TEMPS: 5-2 (42’) Parra, de falta directa / 5-3 (48’) Pérez.

ÀRBITRES: Álvaro López i Ignacio Galán

TARGETES BLAVES: Pablo García (2) i Ignacio Iglesias, del Oviedo Roller HC

FALTES: CP Tordera: 16 / FM Oviedo Roller HC: 19

PÚBLIC: Uns 200 espectadors

INCIDÈNCIES:
- L’Oviedo vestia la seva segona equipació, de color blanc.

CRÒNICA:

Les coses es van posar molt de cara força aviat pel Tordera. Quan encara no s’havia complert el segon minut de joc, Ricardo Valverde inaugurava el marcador amb una rematada creuada des de dins de l’àrea. Un parell de minuts més tard, el propi Valverde feia el 2-0 al transformar una falta directa favorable als locals.

Ricardo Valverde anota el 2-0 als 4 minuts

L’Oviedo planta cara

El matiner 2-0 va fer despertar de cop a l’Oviedo, que va anar en busca de reduir diferències abans de que la situació fos irremeiable. El Tordera també va crear bones oportunitats per ampliar encara més la seva renda, amb un contracop de Valverde i un xut llunya de José Martos, però va ser l’Oviedo el que va aconseguir veure porta, amb una bona acció d’Alberto Gómez que sorprenia a defensa i porter locals.

Alberto Gómez escurça diferències per l'Oviedo (2-1)

Tot just treure de mitja pista, Andrea Bolcato es va plantar davant del porter visitant, però no va encertar a batre’l per fer el tercer. El Tordera va prémer una mica més l’accelerador i va posar setge a la porteria asturiana amb el propòsit de resoldre el partit el més aviat possible. A partir d’aquí van arribar bones i variades ocasions dels locals, desballestades per la defensa oviedista i el seu porter Diaz. Els torderencs també van establir una sòlida defensa, que va mantenir a ratlla els atacs de l’Oviedo, limitant-se aquests a intents des de lluny o alguna contra aïllada, molt ben resolta per Gerard Camps.

El porter Gerad Camps evita el gol de l'empat

Al final, a manca de cinc minuts pel descans, va arribar el merescut tercer gol dels locals, quan Sergi Parra, dins de l’àrea asturiana, va tocar el just per enganyar al porter una bola penjada des de mitja pista. Però el 3-1 va durar exactament 18 segons en el marcador, ja que David Gonzàlez tornava a escurçar diferències per l’Oviedo amb una acció dins de l’àrea local.

Hat-trick de Valverde abans del descans

Parra intenta crear una oportunitat
El tram final de la primera part encara va donar per més. Amb un Gerard Camps molt segur al darrera, el Tordera va continuar insistint davant la porteria rival, malgrat no trobava l’encert necessari per materialitzar les oportunitats. Ricardo Valverde va fallar un penal quan s’estava a punt d’entrar en el darrer minut d’aquesta primera part, però el mateix jugador es va poder refer de l’errada uns instants desprès, quan faltaven cinc segons pel descans, al convertir en el 4-2 la falta directa que castigava a l’Oviedo per la seva desena falta d’equip.

Tercer gol de Valverde

Amb aquest gol, Ricardo Valverde sumava un nou “hat-trick”, el tercer d’aquesta temporada, i es situa amb 26 gols entre els màxims artillers de la categoria, reivindicant el seu gran moment de forma.

Una segona part animada

La segona part va començar de forma molt intensa i moguda, amb els dos porters posats a prova constantment. El Tordera continuava creant molt bones oportunitats, però continuava amb la seva poca efectivitat en l’encert final.

Gol correctament anulat a l'Oviedo
Als tres minuts, els locals van cometre la seva desena falta i van trobar-se amb una falta directa en contra. Pablo García va ser l’encarregat d’executar-la, però no va poder superar a Gerard Camps amb un llançament semi-directe. Sí ho va fer en l’acció posterior al rebuig, però els àrbitres van anular –correctament- el gol al considerar que el jugador havia aixecat massa l’estic per fer la rematada. La acció va suposar a García el ser amonestat amb una targeta blava, deixant a l’Oviedo en inferioritat i amb una falta directa en contra. Aquest va ser l’inici del festival arbitral, a qui se’ls hi va escapar el partit de les mans xiulant faltes i penals a tort i a dret sense cap mena de criteri uniforme, traient de polleguera a propis i estranys. Un partit que resultava força atractiu al entrar en una dinàmica molt viva, va quedar deslluit per les contants aturades del joc.

Valverde va fallar una falta directa
La falta directa favorable als torderencs la va fer efectiva Ricardo Valverde, que es va adormir en els llorers i David Diaz li va poder treure la bola, evitant el cinquè gol local. Les continues protestes del tècnic visitant Ángel Iglesias van provocar que aquest també veiés una targeta blava. Mentrestant, el Tordera continuava creant perill i Diaz continuava aturant totes les boles que li arribaven.

Gran intervenció de David Diaz a una rematada de Parra

Gerard “Salvador” Camps

Als cinc minuts de la represa, li va tornar a tocar el torn de lluïment al porter local Gerard Camps, refusant un llançament de penal per part de Gonzalo Pérez. Poc desprès, Camps tornaria estar providencial en una ràpida acció a la contra portada per Eduardo Isla.

Eduardo Isla va topar amb Gerard Camps desprès de marxar de la defensa torderenca

I aquí no va acabar el recital del porter torderenc, ja que quan faltava un quart d’hora per la conclusió, va aturar de forma consecutiva una nova falta directa a Alberto Gómez i un penal a David González, amb la seva conseqüent jugada posterior. Un parell de minuts més tard, el Tordera va tornar a ser castigat amb dues faltes directes en contra de forma consecutiva, picades per Alberto Gómez i ben resoltes de nou per Camps. En uns minuts on els àrbitres van estar força rigorosos a l’hora de xiular accions contra el Tordera, la inspirada actuació de Gerard Camps va ser decisiva per evitar una devacle totalment immerescuda pels locals.

Gerard Camps va estar impecable en les accions a bola aturada

El Tordera sentencia el partit

Passats i salvats els instants de ferotge assetjament a bola aturada cap a la seva porteria, el Tordera va treure el cap a agafar aire, i Adrià Martos, culminat un contraatac, va donar l’avís als asturians de que els torderencs encara tenien coses a dir. Tot seguit, Berna Garcia també va tenir en el seu estic una bona oportunitat per fer el cinqué. A manca de vuit minuts pel final, l'Oviedo va cometre la quinzena falta, i Sergi Parra va aprofitar la falta directa per fer el 5-2.

Amb aquesta execució de falta directa Sergi Parra va fer el 5-2 que trencava la dinàmica del partit

Amb els tres gols de renda a favor,  i un domini de joc que tornava a estar al seu costat, el Tordera va poder agafar el punt de tranquil·litat necessari per poder controlar la resta de partit. Quan faltaven tres minuts per acabar, l'oviedista Pablo García va veure la seva segona targeta blava i el Tordera va tornar a gaudir d’una nova falta directa a favor. En aquest cas, Sergi Parra no va poder tornar a anotar.

El Tordera va avortar tots els intents de remuntada del rival


El partit ja estava vist per sentencia, i el joc ja havia baixat de ritme. A dos minuts per la botzina, Gonzalo Pérez va fer el 5-3 que va donar una mica d’esperança a l'Oviedo de poder treure quelcom de positiu i van incrementar un xic la intensitat en busca del miracle. El Tordera, ben assentat, no es va deixar sorprendre i va saber mantenir sota control la situació fins que el cronòmetre va arribar a zero.

SABIES QUE…?

...dos dies abans del partit, l’Oviedo havia estat designat com a millor club esportiu asturià del 2011, per la Asociación de Prensa Deportiva Asturiana.
...el jugador de l'Oviedo David González, a part de lluir la bandera asturiana a les seves botes, porta una petita senyera a les seves genolleres.
...a la graderia hi havien Ramon Benito, entrenador del Blanes, Enric Torner, jugador del CH Lloret, i el seu pare, el mític exjugador Josep Enric Torner, tots ells antics jugadors del CP Tordera.
...com de costum, el partit va ser retransmès en directe per Ràdio Tordera.


EL PROTAGONISTA:

Gerard Camps. El porter del Tordera va ser l’antídot contra un arbitratge que va filar massa prim a l’hora de xiular contra el conjunt local. Va estar perfecte a bola aturada, aturant dos penals i quatre faltes directes, totes elles en un curt espai de temps a la segona part, salvant així al seu equip d’una situació que es podria haver complicat de debò. Durant la resta de partit també es va mostrar molt segur i encertat en les seves intervencions. A aquestes alçades de temporada, i desprès de moltes bones actuacions, ja ha esborrat per complet tots els dubtes que va generar la seva designació com a porter titular del Tordera.

A KOPS DE FLASH


Alguns anaven ben preparats per gaudir del partit1

Representació catalano-equatoriana a la graderia del Parroquial.

Dues generacions de Torner van veure el partit.

Com de costum, a la mitja part la pista es va convertir en un improvisat camp de futbol per a la canalla.

Durant el descans, el nois de l’equip benjamí van aprofitar per escalfar, ja que desprès del partit jugaven contra el Manlleu B.

Josep Enric Torner va anar a saludar molt efusivament al tècnic de l’Oviedo, Ángel Iglesias.

Un detall de les botes del jugador de l’Oviedo David González, amb la bandera asturiana.

Que voldrà dir la bandera italiana a les botes de Marc Serra?


EL KOP D’STICK:

Els homes de negre.

Malgrat la crònica pugui semblar quasi un monogràfic dedicat a Gerard Camps, tinc que al·legar en la meva defensa de que aquest “Kop d’Stick” ja tenia pensat escriure’l aprofitant una visita a un partit del Tordera, i es que aquestes línees tornen a tenir com a protagonista al porter torderenc.

Gerard Camps és un dels porters d’hoquei més espectaculars dels que actualment tinc el gust de seguir. El porter del Tordera resulta una delícia per a qualsevol fotògraf esportiu, ja que la plasticitat de les seves intervencions donen peu a unes fotos molt dinàmiques i atractives. Només hi ha un petit problema, un problema que també pateixen altres porters d’hoquei: la seva vestimenta negra, que conjuntada amb unes guardes, casc i pilota generalment negres, fan que les fotos no acabin de tenir la vistositat i l’impacte que mereixen. En una època on sembla que torna a ressorgir l’interès mediàtic de l’hoquei patins, amb pistes amb colors especials per TV i proves amb boles de diferents colors, els dissenyadors de les vestimentes dels equips també podrien tenir en compte la vistositat dels uniformes, ja que està comprovat que una imatge acolorida i impactant crida més l’atenció.