LLIGA EUROPEA 2011-12 (JORN. 5 - GRUP D-): CP VIC 3 - S LODI 2

Font: Andreu Duran

RONCATO PATÍ VIC: Elagi Deitg, Borja López, Jordi Carbó, Titi Roca - cap i Lucas Ordoñez. També han jugat Miquel Masoliver, Sergi Pla,Jacint Molera i  Xavier Terns.

Amatori Sporting Lodi (ITA): Alberto Losi, Marco Motaran,Fernando Montigel -cap,Valerio Antezza i  Ariel Romero. També han jugat  Pierluigi Bresciani i Leonardo Squeo.

Gols: Lucas Ordoñez Minut 03:35 : 1- 0, Ariel Romero Minut 16:19 : 1- 1,Fernando Montigel -cap Minut 32:02 : 1- 2, Titi Roca - cap Minut 37:54 : 2- 2 i  Lucas Ordoñez Minut 42:06 : 3- 2.

Arbitres: Luis Inacio i Miguel Guilherme (POR)

El Roncato Club Patí Vic va fer un pas de gegant, aquest passat dissabte a l’Olímpic, per tal de classificar-se per la següent ronda de la Copa d’Europa. Els vigatans s’enfrontaven amb el líder del grup, el Lodi, i el partit es preveia molt complicat. Però el Vic que es va veure damunt la pista va ser d’un gran nivell, molt diferent al de la lliga, i els locals es van imposar després de remuntar una marcador advers en els darrers minuts.

Els homes de Gerard Pujol es van començar avançant en el marcador gràcies a un golàs de Lucas Ordóñez quan tot just es portaven 3 minuts de partit. El Roncato va continuar jugant a un nivell increïble, i amb un plus d’intensitat, es va acostar constantment a la porteria del Lodi italià. Titit Roca, als deu minuts de joc, va desaprofitar un penal, abans que a Lucas li anul·lessin un gol inexplicablement. Però quan millor estaven jugant els locals, va arribar el gol d’Ariel per uns italians que pràcticament no havien incomodat a Elagi Deig, el porter vigatà que s’estrenava en la competició europea aquesta temporada.

Els darrers minuts de la primera part van ser més igualats i el Lodi es va fer amb l’iniciativa del joc tot i que qui més arribava a la porteria contrària era el Vic, amb contraatacs liderats per un Pla que ahir va estar extraordinari.

A la represa, l’empat que onejava a l’electrònic no anava bé ni a uns ni a altres i això va fer que el partit seguís sent un enfrontament obert i amb moltes alternatives, però amb poca efectivitat de cara gol. Van haver de passar deu minuts abans que algun conjunt tornés a marcar i ho va fer el Lodi, amb un xut llunyà de Montiguel que posava per davant a l’equip italià. Tot i el gol, el Vic no es va fer enrere i va continuar buscant l’empat recolzat per un Olímpic que no es va omplir, però que va vibrar per ajudar als seus jugadors per damunt dels càntics de la penya londinista que animava als seus des del fons de la pista.

El Roncato va aconseguir empatar, després de fallar diverses ocasions, en el minut 37, quan Titi Roca va superar a Alberto Losi amb un bonic gol de cullera. Faltaven tretze minuts i les taules que l’electrònic indicava es podien trencar amb facilitat, ja que ambdós equips estaven amb 9 faltes i, per tant, a una de la directa. Qui primer va disposar d’aquesta ocasió fou el Vic i Lucas Ordóñez no va desaprofitar l’oportunitat de tornar a avançar als locals. Poc després, al 45, la van tenir els italians, però Montigel es va topar amb Elagi Deig.

Els darrers compassos de partit van ser vibrants, amb el públic bolcat sobre la pista i amb un Lucas  Ordoñez demanant el seu suport constantment. Finalment la nit d’hoquei que es va tornar a veure a l’Olímpic va acabar feliçment i amb una victòria que acosta i molt als vigatans cap a la final de vuit europea.