9 de juny 2012

PROTAGONISTES "A KOPS D'STICK" 2011


BERTA TARRIDA REB EL TROFEU QUE L’ACREDITA COM A PROTAGONISTA A KOPS D’STICK 2011

El passat dissabte 2 de juny,  final del partit que va enfrontar al Girona CH i el Reus Deportiu en el Pavelló de Palau 2, la jugadora del Reus Berta Tarrida va rebre el trofeu que l’acredita com a PROTAGONISTA A KOPS D’STICK 2011. El premi que otorga aquest Bloc des de fa dues temporades a un personatge relacionat amb el món de l’hoquei amb alguna història al darrera mes enllà que els mèrits esportius sobre una pista.  El trofeu va ser lliurat una mica més tard del que ens hauria agradat, però ha resultat molt complicat el poder combinar els horaris per fer-ho abans.

Berta Tarrida amb el trofeu de PROTAGONISTA "A KOPS D'STICK" 2011

A finals del passat 2011, Berta Tarrida va ser escollida com a candidata a PROTAGONISTA A KOPS D’STICK 2011 per el seu exemple de superació constant en els moments tant durs que va viure. Una superació que finalment la va portar a proclamar-se campiona de la Copa Amèrica amb la selecció catalana i d’Europa amb la espanyola, consolidant-se com a una de les millors jugadores del món (enllaç a l’article sobre Berta Tarrida). En les votacions finals, Tarrida va acabar segona en la enquesta popular amb un 21% dels vots, i primera en les votacions del jurat especialitzat amb un 27% dels vots, resultant guanyadora en la suma de les dues votacions amb un 24%, només un 1% per sobre del segon classificat, en Raimon Mascaró (enllaç alresultat de les votacions).

D’aquesta manera, Berta Tarrida pren el relleu a en Jordi Barrera, director de la web OKcat.cat, que va ser triat PROTAGONISTA en el 2010. Precisament, Jordi Barrera, ens ha fet arribar quatre línees sobre la seva succesora:

En Francesc, l’home que fa posible l’A Kops d’Stick i per mi el millor fotògraf que té l’hoquei patins en l’actualitat, em demana que faci un petit escrit per donar el relleu a la Berta Tarrida com a protagonista de l’any del seu bloc. Fa un any em va tocar a mi i encara en dono gràcies. Ara és el torn de la Berta, una de les millors jugadores d’hoquei patins en l’actualitat. Quan sentim a parlar d’hoquei femení, el nom de Berta Tarrida és un dels noms que segur que ens ve al cap a tots. I és que la Berta, a qui no tinc l’honor de conèixer, és tot un estendard del nostre esport. Ella, juntament amb d’altres jugadores, formen part d’una generació que ha fet explotar l’hoquei femení i li han donat el prestigi que mereix. Berta és tota una veterana, i això que tot just té 20 anys, però ja amb 13 debutava amb el primer equip del Noia Freixenet. Només 13 anys! Aviat s’ha dit... Guanyadora nata –s’ha emportat un munt de títols d’hoquei base-, va obtenir l’or fa pocs mesos a l’europeu amb la selecció  espanyola i va aconseguir la primera Copa Amèrica pel nostre país, Catalunya. Berta Tarrida porta l’hoquei a l’ADN, no en va el seu pare va ser un gran jugador i és un dels responsables de la fins ara única lliga aconseguida pels de Sant Sadurní l’any 1989. Tot un mestre per a la seva filla. Ara el repte de la Berta és repetir tots els èxits amb el club on juga enguany, el Reus Deportiu, un de tants clubs que ha apostat de valent per l’hoquei femení d’elit. Des del meu humil lloc de premsa, felicito a la Berta per aquest merescut títol de protagonista de l’any, convençut que encara ha de fer molt en aquest bonic esport que ens anima dia a dia. Tot un exemple.

Jordi Barrera
Director de OKcat.cat i Protagonista “A Kops d’Stick” 2010

Aquesta és la Berta Tarrida, no en Jordi Barrera, eh!...