29 de gen. 2013

1ª DIVISIÓ ESTATAL 2012-13 (JORN 11): VILAFRANCA 6 - ARECES 2

Font: Premsa CP Vilafranca

El Patí Vilafranca es proclama campió d’hivern

Raimon Mascaró (Vilafranca del Penedès). Si la setmana passada el Patí Vilafranca es classificava matemàticament per la Copa del Príncep de Cerceda del 16 i 17 de febrer, aquesta setmana els vilafranquins s’han proclamat campions d’hivern al derrotar a l’Areces de Grado (Astúries), per un clar 6 a 2, i és que la temporada que està fent enguany el Vilafranca és, de moment, impecable.

Els vilafranquins han sortit damunt la pista molt motivats i concentrats davant d’un dels rivals més durs de la categoria. A l’inici del partit els asturians atacaven amb les idees bastant clares, però en el minut cinc els àrbitres han xiulat un penal favorable als penedesencs, i l’autor de llençar-lo i establir el 1 a 0 ha estat Joan Vázquez. Amb l’avantatge al marcador, el Vilafranca tenia el control de la bola i creava bones jugades d’atac, però un encertat Ian Morrisson (el porter anglès de l’Arces) anava aturant les boles que li arribaven. En el minut nou de partit, una bona combinació d’atac del Vilafranca ha fet que el capità Xavi Caldú marqués el 2 a 0. Però l’alegria vilafranquina tant sols ha durat 5 minuts, ja els asturians han reduït diferències en el marcador mitjançant Pedro González. Amb aquest gol, l’Areces s’ha crescut i buscava l’empat, i a manca de 7 minuts pel descans els àrbitres han xiulat un penal favorable als visitants, però un encertat Oriol Bargalló ha aturat el llançament de Pedro González. Lluny d’abaixar els braços els visitants seguien creant alguna jugada de perill a la porteria vilafranquina, i a manca de quatre minuts per l’equador del partit, l’home més importat de l’Areces i ex del Vilanova, Pedro González ha fet l’empat a 2. Quan tot semblava que la primera part acabaria amb el 2-2, Joan Vázquez, ha fet el 3 a 2 de penal, i donava l’avantatge al Patí al arribar al descans.

A la segona part l’Areces ha imposat el seu joc dur i travat amb el que volia intimidar al Patí, però lluny d’això el Vilafranca no s’ha arronsat i ha començat a atacar a la porteria de Morrisson, encara que sense fructificar cap jugada. En el minut set els visitants han pogut fer el l’empat a 3, però Jose Abella no ha aprofitat l’ocasió. Vint segons després els àrbitres han ensenyat targeta blava al porter del Patí Oriol Bargalló, per protestar, llavors Xus Fernández, el porter reserva del Patí ha sortit a la pista amb molt d’encert, ja que ha aturat la corresponent falta directa llançada per Borja Bernardo. El Vilafranca jugava amb tres homes de pista, però lluny d’intimidar-se ha sortit amb bones triangulacions en atac i s’ha tancat molt bé en defensa, i tot just al entrar el quart jugador de nou a la pista, Joan Vázquez ha fet el 4 a 2 a la mitja volta. A manca de deu minuts, Sebas Moreno hagués pogut fer un altre gol, però el seu llançament de falta directa l’ha aturat el porter asturià. A manca de 7 minuts Joan Vázquez de nou, perforava la porteria visitant i posava el 5 a 2 i marcava el seu “hat-trick”, i quan ja quedava un minut i mig una bona triangulació entre Sebas Moreno, Jordi Esteva i Oriol Borràs, aquest últim posava el definitiu 6 a 2 en el marcador amb el que el Patí Vilafranca es proclamava campió d’hivern de la 1ª Nacional Espanyola 2012/2013.

Ara el Patí descansarà dues setmanes abans de jugar la Copa del Príncep de Cerceda, on des del Patí animem a tots els socis i simpatitzants que vinguin a animar el Vilafranca en aquesta fita històrica que ha aconseguit el Club.

CP Vilafranca: Bargalló, Esteva, Moreno, Vázquez (1) i Caldú (1) – cinc inicial- Muntané, Borrás, Fernández i Expósito.

CP Areces: Morrison, Vallina, Bernardo, P. González (2) i Abella –cinc inicial- I. Fernández, A. Fernñandez i J. González