23 de febr. 2013

ELS MENUTS 2013 (JORN. 2): TORDERA 0 - GEIEG 3



ÉS L’HORA DELS PETITS!!!

Un any més torna l’hoquei patins d’escola a la que, segurament, és la Meca de totes les escoles d’hoquei, la població de Tordera. Els més menuts del CP Tordera rebien als futurs cracks d’un altre club que també mima la base, el GEiEG de Girona, en un partidet corresponent a la segona jornada de la lligueta “Els Menuts 2013” i que va acabar decantat clarament del costat grupista, que disposava d’un equip més curt d’efectius però més experimentat que els torderencs.

FITXA DEL PARTIT

CP TORDERA 0 (0+0+0) – GEIEG 3 (1+1+1)

COMPETICIÓ: Lligueta d’escoles “Els Menuts” 2013, jornada 2.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Parroquial de Tordera (Maresme). Diumenge 17 de febrer de 2013, 18:00 h.

PÚBLIC: Uns 40 espectadors

INCIDÈNCIES:
-La absència de porters en els dos equips va fer que fossin substituïts per 4 cons a cada porteria.
-El partit va començar amb 7 minuts de retard sobre l’horari previst.

CRÒNICA:

El Parroquial de Tordera es va vestir de gala per la estrena “oficial” a casa aquesta temporada de l’equip amb les estrelles més petites del club. El rival per la ocasió bé que també ho mereixia: el GEiEG de Girona, un club que també aposta fort per la base. La quarantena de pares, mares, familiars i amics dels jugadors que és van arreplegar a la grada van contribuir a crear un ambient idoni per a que tots els joves jugadors dels dos equips gaudissin d’una bonica tarda d’hoquei, que al final, és del que es tractava.



Per a la fita, el tècnic local Adrià Martos va apostar per una convocatòria plena de jugadors de primer any, per a molts dels quals aquest era el seu primer partit. La aposta, per qui vulgui mirar el resultat, no va sortir bé, ja que els torderencs es van veure clarament superats per uns grupistes més rodats en qüestió de partits. Però com en aquestes edats el resultat no val per res i el que més importa és el adquirir experiència i rodatge, el veure les ganes i il·lusió que posaven els nens sobre la pista, i la seva progressió fins que van saber adaptar-s’hi a la nova experiència, va fer omplir de satisfacció i orgull a tots els presents, que van acomiadar als dos equips amb una merescuda gran ovació.

Les dues primeres parts del partit van tenir un color totalment visitant. El GEiEG va sortir com una exhalació i va saber superar als novells jugadors locals, molt més pendents d’adaptar-se i entendre el seu rol davant d’una situació completament nova per ells, com és un partit contra un rival diferent. Però com que els petits tot ho agafen aviat, a mida que anava transcorren el partit, la cosa ja va començar a equilibrar-se, i els torderencs començaven a tocar més la bola i a posar en pràctica les ensenyances que han estat aprenent aquests mesos enrere.

El tercer temps, tot i que també va acabar al sac dels gironins, va resultar més disputat. El Tordera va aconseguir agafar el ritme del joc i va començar a elaborar jugades col·lectives i contraatacs, que fins i tot van acabar en gol, provocant el deliri del públic local. En aquest període, els jugadors dels dos equips, a part de delitar als presents amb les seves habilitats sobre els patins, també ho van fer amb el domini de l’estic, el que va fer que el partidet acabés per resultar una bona mostra pels pares de que el temps i sacrifici invertit en els entrenaments dels nens no va a parar a un pou sense fons.


La propera jornada d’aquesta lligueta de “Els Menuts” es jugarà durant el cap de setmana del 23 i 24 de febrer, però el CP Tordera tindrà descans. Per la seva part, el GEiEG tornarà a desplaçar-se, aquest cop cap a Arbúcies, per jugar amb l’EH La Vinya, una escola d’hoquei de recent creació, però on els seus integrants estan posant moltes ganes i dedicació per tirar endavant el projecte.


EL PROTAGONISTA:

Les habilitats dels petits. La temporada de partits d’escoleta acaba de donar inici, i molts pares i familiars encara no havien tingut la ocasió de veure les progressions dels menuts més enllà dels entrenaments. Els nens i nenes no van defraudar en la seva “posada de llarg”, i tot i que alguns d’ells només porten unes poques hores d’entrenament al darrera, van meravellar a tothom amb la seva precoç habilitat als patins i la seva destresa amb l’estic. Per qui no ho hagi vist, sembla increïble el que uns “marrecs” de 3 a 6 que encara no aixequen un pam de terra siguin capaços de moure’s amb tanta naturalitat sobre unes rodes i amb una “arma” a les mans. Aquí hi ha fusta de cracks!!!   

SABIES QUE…?

...Jose Martos, l’entrenador del primer equip del CP Tordera va estar veient aquest partit.
...durant el partit es va fer servir el marcador electrònic del pavelló, però només per comptar el temps, sense indicar cap gol.
...que l’entrenador de la escoleta del Tordera, Adrià Martós, va participar en el partit de Nacional Catalana entre el Tordera i el Mollet que es va jugar a continuació, i va acabar amb victòria local per 9-1.

A KOPS DE FLASH

 Els nens es sentien importants quan abans del partit rebien les instruccions de l’entrenador.

No es podrà dir que les boles no van estar lluitades.

Els “porters” van tenir un protagonisme especial.

L’ímpetu per marcar o defesar un gol de vegades porta a tenir que “rescatar” als jugadors d’entre les xarxes.

No importa si es va guanyant o perdent, però la il·lusió amb la que un nen celebra un gol és el millor premi.

De ben petits els nens aprenen una regla bàsica a l’esport: Tant si s’ha guanyat com si s’ha perdut, al final del partit es té que saludar i felicitar al rival.


EL KOP D’STICK:

Quatre coses que cal saber sobre l’hoquei d’escoletes...

L’hoquei patins en la categoria d’escoletes no està regularitzat per cap tipus de reglament comú, però els organitzadors de la lligueta “Els Menuts” han establert una sèrie de normes –molt flexibles, tot sigui dit- per a que els partits corresponents es puguin jugar amb una mica de criteri uniformat per tots els equips participants. Algunes coses que cal tenir en compte són:

- Els equips els formaran jugadors i jugadores de 3 a 6 anys, inscrits al club, però no federats ni que juguin en equips de categoria superior. Encara que sigui el seu primer any d’escola, si un jugador té més de 6 anys no podrà participar.

- Els partits es juguen en tres parts de 10 minuts a temps seguit.

- El fer servir o no porter a l’equip dependrà de l’acord al que arribin els dos equips participants en cada partit.

- Els gols no es comptabilitzen en el resultat final del partit, només serveixen per saber el guanyador de cada part, que obtindrà un punt. L’equip que hagi guanyat més parts, guanyarà el partit.

- El resultat del partit no serveix per elaborar cap mena de classificació ni estadística per part de la organització, ja que la lligueta no és de caràcter competitiu.

- Per sobre del resultat o qualsevol tipus d’interès que pugui generar el partit, preval el que els nens aprenguin i s’ho passin bé.