8 de febr. 2013

ELS NOSTRES PROTAGONISTES 2012: RAFEL BAGOT


RAFEL BAGOT
(Periodista de TVC)

Durant la temporada 2011-12 vam poder gaudir de partits d’hoquei per TV gràcies a l’acord al que van arribar la OK Lliga, TVC i TVE. Vist la bona acollida que van tenir les emissions, la idea era la de continuar durant la nova temporada 2012-13. TVC va apostar per Rafel Bagot com a nou comentarista de les seves retransmissions pel canal Esport3 de cara al nou curs.

Rafel Bagot en plena retransmissió per Esport3
La elecció de Bagot va sorprendre en un inici. Bagot és un periodista esportiu jove, amb experiència poliesportiva, però pràcticament nul·la en hoquei patins, pel que la decisió de confiar-li la narració improvisada d’una retransmissió en directe semblava massa arriscada. Però en Bagot va demostrar una professionalitat inqüestionable i és va passar tot l’estiu xopant-se de tot l’hoquei que li cabia al cos. Va trucar a les portes de tots els millors mestres que va poder, per instruir-se, per preguntar i sobretot, escoltar i aprendre. No li va costar emprar el seu temps lliure en anar a veure in situ algun dels pocs partits que es fan durant l’aturada estiuenca. Allà, a peu de pista, va aprofitar per endinsar-se en els conceptes més tècnics que amaga aquest esport, vivint-lo en primera mà i escoltant les explicacions directament des de la boca dels seus protagonistes. Desenes de vídeos de partits i innombrables consultes a les hemeroteques van ocupar-li hores i hores davant la pantalla. Tot per no deixar res a l’atzar a l’hora de seure davant del micro. Per fer que les retransmissions tinguessin la cura i la professionalitat que mereix un esport tant de casa nostra, a la TV de casa nostra. Perquè el més importat per a que un esport sigui atractiu i enganxi a la gent, és que t’ho expliquin bé.

Per desgràcia per tothom i com acostuma a passar massa sovint en aquest esport, quan alguna cosa funciona s’acaba per espatllar d’una manera o una altra, i la qüestió és que les parts implicades no van saber posar-s’hi d’acord per la temporada 2012-13 i ens hem quedat sense hoquei per la tele. Tot l’esforç fet per en Rafel Bagot durant l’estiu només va poder servir per retransmetre la tornada de la final de la Supercopa espanyola entre el Barça i el Noia –un altre Barça-Noia de Lliga Europea televisat desprès no el va fer Bagot ja que estava de vacances-, però ell no penedeix i encara manté la esperança de que aquest 2013 les coses s’arreglin i poder mostrar en total plenitud els seus coneixements adquirits. Com a mínim ara sabem que TVC té a un periodista especialitzat i coneixedor de l’hoquei patins i plenament capacitat per a fer enganxar a l’espectador el dia que tingui el seu espai a la graella (no volem desmerèixer la gran tasca feta per en Joan Ramon Vallvé fins a les hores, però no ens enganyem, el seu fort no era l’hoquei patins).

Des d’A KOPS D’STICK i de part de tot el món hoqueístic volem agrair a en Rafel Bagot tot l’interès que ha mostrat en vers a aquest esport, i tot l’esforç i il·lusió que ha posat en conèixer-ho i entendre’l en profunditat, fins arribar a aficionar-s’hi, i desitgem que molt aviat puguem gaudir tots, aficionats i no aficionats de les seves narracions, contribuint amb elles a que l’hoquei patins torni a gaudir de la popularitat que mereix.  

Rafel Bagot, micro en mè, en busca dels protagonistes desprès d'un partit d'hoquei