17 d’abr. 2013

EL MANCHESTER RHC ES POT QUEDAR SENSE PISTA

Si fa unes setmanes parlàvem del ressorgir que està tenint l’hoquei patins a Anglaterra, i del paper fonamental que té el Manchester RHC en aquest fet, ara resulta que no tot són flors i violes a les illes britàniques i ens ha arribat la notícia de que aquest club pot quedar-se sense pista en un breu termini de temps, ja que el govern de la ciutat de Manchester vol enderrocar l’històric Arcadia Leisure Centre, actual seu del Manchester RHC, i convertir-lo en un espai lúdic i comercial on l’hoquei patins no té cabuda. Actualment, el Manchester RHC és el líder de la Premier League anglesa i té equips en diverses categories de base.

El consistori ha ofert al Manchester RHC varies opcions on traslladar-s’hi, però cap d’elles reuneix els requisits mínims per la pràctica en condicions de l’hoquei patins, i l’únic que resultaria viable és una instal·lació de titularitat privada on la propietat té prohibit l’ús de patins per no malmetre el parquet. Per aquest motiu, des del Manchester RHC han encetat una campanya de recollida de signatures per poder salvar l’Arcadia Leisure Centre, o en el seu cas, poder modificar el projecte i que es pugui incloure un espai habilitat per la pràctica de l’hoquei patins, i han fet una crida sol·licitant el suport de tots els aficionats catalans a l’hoquei patins.

Per fer-ho només cal omplir el formulari que trobareu en aquest ENLLAÇ, que va dirigit directament al govern de la ciutat de Manchester. Per que la signatura sigui vàlida, cal que en la casella on posa Postcode s’inclogui un codi postal britànic (Per exemple, un del propi Manchester:  M19 3PH). Són només 2 minuts que valen molt la pena!!!

The Arcadia Leisure Centre, més de 100 anys d'història

L’Arcadia Leisure Centre en un recinte esportiu centenari amb molta història sota el seu sostre. Va ser obert a l’any 1910 a l’avinguda Yew Tree del districte de Levenshulme de Manchester i ja des de llavors va acollir partits i competicions d’hoquei patins gràcies al club Arcadia Derby Roller. Durant la primera guerra mundial el recinte va romandre tancat i va ser reobert poc desprès com a sala de cinema i teatre, condició que mantingué fins la dècada dels anys ’40 del S.XX, quan va tornar a tancar de nou les seves portes. Als anys ’60 es va convertir en un “Cash & Carry” fins que va tornar a tancar, reobrint-se de nou a l’any 1975 recuperat com a instal·lació esportiva de la mà del Men’s Roller Hockey Club. Va viure una època d’esplendor, acollint diversos tornejos internacionals i partits i entrenaments de la selecció anglesa d’hoquei patins. Finalment passaria a mans del Manchester RHC. El seu estat actual es força precari, ja que des del 1999 el club s’encarrega de forma voluntària, mitjançant els seus directius, jugadors i aficionats de la seva conservació i manteniment.

Durant els passats 13  i 14 d’abril l’Arcadia va acollir un torneig internacional d’hoquei patins amb representació catalana, del qual en breu publicarem la crònica.

Imatge actual de l'Arcadia Leisure Centre