19 d’abr. 2013

ESPECIAL II TORNEIG DE VETERANS "FESTA MAJOR DE SANT CELONI" 2012


EL CONGRÉS CAMPIÓ!!!

FITXA TÈCNICA:

Localitat: Sant Celoni (Vallès Oriental)
Data: Dissabte, 15 de setembre de 2012.
Ubicació: Pista 1 del Camp Municipal d’Esports. Passeig dels Esports, s/n. Sant Celoni.
Pista: Terratzo, 40 x 20 m.
Aforament: 200 espectadors
Participants: CP Sant Celoni A, CP Sant Celoni B,  CP Congrés, FC Cuatro Vientos i Mollet HC B.
Sistema competitiu: Lligueta, amb partits de 2 parts de 15 minuts a temps corregut.
Àrbitres: Benito Fernàndez i Jordi Sancho.
Palmarès: 2011: FC Barcelona.


CRÒNICA:

Vist l’èxit que va tenir la passada edició, enguany, el CP Sant Celoni ha organitzat la 2ª edició del torneig de veterans “Festa Major de Sant Celoni”, un torneig que pretén consolidar-se com a un dels referents de la escena més sènior de l’hoquei de casa nostra. Per aquesta edició, el torneig ha crescut i, en lloc del triangular de l’any anterior, s’ha jugat en format de lligueta “tots contra tots” amb cinc equips participants. La competició, de caire amistós, ha servit per donar el tret de sortida a la temporada de veterans, per el que ja s’han pogut veure diverses novetats, com l’aplicació de noves regles, alguns dels nous fitxatges dels equips, i noves equipacions, com la del FC Cuatro Vientos. Però la novetat més destacada ha estat la presentació oficial del CP Sant Celoni B, que enguany competirà al grup B de la Lliga Catalana de Veterans.

El CP Congrés, a qui sembla que se li dona bé la pista de Sant Celoni, s’ha proclamat campió de forma matemàtica en el darrer partit de la jornada matinal, desprès d’haver guanyat els seus primers tres enfrontaments. A la tarda ha empatat el partit restant, per el que ha acabat la competició amb 10 punts, tres més que el CP Sant Celoni A, que ha quedat segon. El torneig ha estat marcat per les nombroses baixes que patien els equips participants, però la bona predisposició de tothom ha permès que això no fos cap inconvenient i la competició s’ha jugat amb total normalitat, podent gaudir d’uns partits entretinguts, amb moments emocionants i de bon hoquei.

Foto de família amb alguns dels supervivents al final del torneig
ELS EQUIPS

CP SANT CELONI A. Aquest torneig servia als amfitrions com a baròmetre per comprovar el seu nivell competitiu de cara a la nova temporada en el Grup A de la Lliga de Veterans, desprès d’haver “fet neteja” a la seva plantilla al crear enguany un equip B, i quedar-se amb un conjunt de jugadors més “jove” i competitiu.
Uniforme: Samarreta i pantalons blau marí.
2on uniforme: Samarreta gris i verda i pantalons grisos.
Plantilla:
14 (-). Òscar Sàez (porter)
2 (11). Gerard Medi
3. Jordi Paituví
4. Blai Arrabal
8. Eduard Moles
9. Jordi Sàez
28. Albert Alonso
69 (3). David Noguera
92 (7). Raimon Pousa
* Entre parèntesi: dorsal diferent en el 2on uniforme

CP Sant Celoni A

CP SANT CELONI B. Aquesta era la posada de llarg del segon equip del Sant Celoni, que aquesta temporada s’estrenarà en el Grup B de la Lliga de Veterans. Partien com a ventafocs del torneig, tot i que comptaven amb un parell de reforços del equip A per afrontar amb garanties els seus partits, contra equips clarament molt superiors. 
Uniforme: Samarreta i pantalons blau marí.
2on uniforme: Samarreta gris i verda i pantalons grisos.
Plantilla:
1. Marc Joanhuix (porter)
5. David Mateu
13. Jordi Sancho
33. Dídac Fernàndez
44. Dani Garcia
90. Sergi Sàez
95. Moi Gutièrrez
També van jugar:
3. Jordi Paituví (cedit pel CP Sant Celoni A)
4. Blai Arrabal (cedit pel CP Sant Celoni A)

CP Sant Celoni B

CP CONGRÉS. Els barcelonins es van presentar a Sant Celoni amb el gruix de la plantilla que la passada temporada els va portar a ser l’equip revelació del Grup A de la Old League, cosa que els feia com a clars aspirants a emportar-se el torneig, a la mateixa pista on ja es van proclamar campions del Grup B fa dues temporades.
Uniforme: Samarreta i pantalons negres.
Plantilla:
1. Marc Palomo (porter)
3. Fermí Calle
5. Òscar Espinosa
7. Marc Serigó
8. Willy Domínguez
9. Marc Amorós
17. Sergi Arnó
22. Jordi Rubio
27. Marc Montardit

CP Congrés

FC CUATRO VIENTOS. Tot i que els blanencs són un dels equips de referència del panorama hoqueístic veterà a nivell internacional, les seves nombroses baixes de jugadors importants condicionaven el seu bon paper en aquest torneig, per al que comptaven amb el reforç de David Munsó i Albert Viadé.
Uniforme: Samarreta vermella i pantalons blancs
2on uniforme: Samarreta lila, verd i negre i pantalons negres
Plantilla:
10. Quicu Salarich (porter)
2. Eduard Recio
3. Jordi Munsó
4 (7). Pep Portas
8. Albert Viadé
9. Edu Urbina
- (7). David Munsó
- (17). Dani Lòpez
- (18). Miquel Calero
* Entre parèntesi: dorsal diferent en el 2on uniforme

FC Cuatro Vientos

MOLLET HC B. Un altre dels equips forts del món veterà, que va venir a Sant Celoni com aquell qui diu “amb el posat”. Eterns subcampions de la Lliga de Veterans, són un equip molt conjuntat i competitiu, però la baixa de molts dels seus pilars fonamentals els deixa molt debilitats de cara a les aspiracions al títol.
Uniforme: Samarreta vermella i pantalons negres.
2on uniforme: Samarreta groga i pantalons negres.
Plantilla:
3. Miquel Rora
4. Xavi Danot
5 (7). David Ècija
22. Jordi Tomey
33. Francesc Tibau
- (3). Jaume Gèrboles
També van jugar:
00. Germán Porras (porter, cedit pel CP Sant Celoni A)
- . Òscar Sàez (porter, cedit pel CP Sant Celoni A)
1. Marc Palomo (porter, cedit pel CP Congrés)
1. Marc Joanhuix (porter, cedit pel CP Sant Celoni B)

Mollet HC B

ELS PARTITS

PARTIT 1

CP SANT CELONI B 2 – CP SANT CELONI A 3

DIGNE DEBUT DEL SANT CELONI B

HORA: 10:00 h

CP SANT CELONI B (1+1): Marc Joanhuix (p), Jordi Paituví (1), Dídac Fernàndez, Sergi Sàez, Moi Gutièrrez –equip inicial-, David Mateu (1) i Dani Garcia.

CP SANT CELONI A (1+2): Òscar Sàez (p), David Noguera, Jordi Sàez (1), Gerard Medi, Albert Alonso (1) –equip inicial-, Blai Arrabal, Raimon Pousa i Eudald Moles (1).

GOLS:
PRIMER TEMPS: 0-1 (7’) Alonso / 1-1 (14’) Paituví.
SEGON TEMPS: 1-2 (22’) Moles / 2-2 (23’) Mateu, de penal / 2-3 (25’) J. Sàez.

ÀRBITRE: Sr. Sancho

TARGETES: -

FALTES: CP Sant Celoni B: 3 // CP Sant Celoni A: 5

PÚBLIC: 8 espectadors

INCIDÈNCIES:
-El Sant Celoni A va jugar amb el seu segon uniforme per coincidència de colors amb el rival.
-El Sant Celoni B patia la baixa de Jordi Sancho, que va tenir que arbitrar el partit, però comptava amb el reforç de Jordi Paituví, cedit pel Sant Celoni A.
-Abans del partit la pista es va ruixar amb una “formula secreta” per reduir el seu lliscament.
-El partit va començar amb 5 minuts de retard.

CRÒNICA:

Molta expectació a la pista del Municipal de Sant Celoni per veure el que era el debut oficial del flamant CP Sant Celoni B de veterans, on vuit (sí, 8) espectadors van aplegar-s’hi a les graderies per ser testimoni del històric esdeveniment, que enfrontava als dos equips amfitrions i donava el tret de sortida al torneig.   

Com no podia ser d’una altra manera en un partit de veterans a les deu del matí, el joc va començar un pel tosc per part dels dos equips. Els “rookies” del B van començar molt cauts, sense prendre riscos, per evitar cometre errors i acabar massacrats pels seus germans del A, que semblaven tenir por de fer mal als debutants.

Ocasió del Sant Celoni A
 Fins ben avançada la primera part no es va començar a animar el joc. El punt d’inflexió va ser una jugada d’atac del Sant Celoni B que va acabar amb un xut al travesser. La reacció del A va ser immediata, ja que aprofitant el rebot, van iniciar un ràpid contracop que va acabar amb el 0-1, obra d’Albert Alonso. A partir d’aquí, el B es va envalentir al comprovar que tenia possibilitats de fer mal, i el A va tenir que espavilar si no volia veure com eren ells els que acabarien fent el ridícul davant de la seva afició (o millor dit, la afició de tots dos). Jordi Paituví va tenir l’empat a les seves mans un minut desprès, però la bola va acabar estavellant-se de nou en el pal de la porteria d’Òscar Sàez. I desprès d’uns minuts distesos, amb jugades cap els dos costats, el mateix Paituví aconseguia l’1-1 un minut abans del descans. 
 
El Sant Celoni B mai es va arronsar i va buscar amb valentia la porteria rival
Els moments de descans no van ajudar gaire a l’espectacle, ja que a la represa, als jugadors dels dos equips els hi va costar agafar de nou el ritme del joc. Però passats aquests primers compassos inicials d’ensopiment, el ritme va anar intensificant-se progressivament fins que, cap a l’equador d’aquesta segona part, es va entrar en els minuts més vius del xoc, amb ràpides anades i tornades d’una porteria a una altra, a cada qual més perillosa. El Sant Celoni A va tornar a ser el primer en desfer la igualtat, amb un gol de Eudald Moles als 7 minuts. La reacció del B va ser immediata, i tot just un minut desprès, David Mateu establia el 2-2 amb un impecable llançament de penal.

David mateu va possar emoció al partit al convertir aquest penal en el 2-2
El Sant Celoni A va tornar a veure’s en una situació compromesa i va sortir a la carrega contra la porteria de Marc Joanhuix. A manca de cinc minuts pel final Jordi Sàez tornava a decantar el resultat cap el bàndol A. Però el B estava completament eufòric i crescut al veure que el seu rival, tot i ser el clar favorit, tenia serioses dificultats per imposar-se i sentenciar, així que no va donar el seu braç a tòrcer fins al darrer segon de partit en busca d’un gol que li permetés somiar amb obtenir un resultat del tot positiu. El “infiltrat” Jordi Paituví va ser la punta de llança del B en el seu ferotge atac final, però els seus intents s’estavellaven una i una altra vegada en les guardes d’un Òscar Sàez que es va convertir en el salvador dels seus en aquests emocionants i incerts minuts finals. El equip A dels amfitrions va intentar contenir els atacs dels seus germans, sense deixar perdre la possibilitat de fer el seu quart gol i sentenciar, però en aquest cas, l’altre porter, Marc Joanhuix, també va estar providencial en un parell de bones intervencions que van contribuir a mantenir intacte l’ajustat 2-3 regnant, resultat amb el que finalment va acabar l’enfrontament i va donar els tres punts al Sant Celoni A.    

Jordi Paituví va estar molt incisiu en l'atac del Sant Celoni B
EL PROTAGONISTA:

CP Sant Celoni B. Lluny del resultat, el més important d’aquest partit va ser el poder gaudir de la posada de llarg del segon equip de veterans del CP Sant Celoni. En uns temps on la deserció de molts equips està a l’ordre del dia, la aparició d’un de nou resulta una gran notícia per l’hoquei patins, i el fet de que aquest sigui el segon equip d’un altre, és la millor senyal de que en el club les coses s’estan fent bé. No ens enganyem, la qualitat tècnica del Sant Celoni B no és el seu fort, però ganes, il·lusió i empenta per tirar endavant el seu projecte no els hi falten, i això és la principal base per a que els resultats acabin arribant. Els hi desitgem molta sort en la seva nova empresa!    

PARTIT 2
CP CONGRÉS 3 – FC CUATRO VIENTOS 2

EL CONGRÉS SUMA TRES PUNTS MOLT SOFERTS

HORA: 10:45 h

CP CONGRÉS (1+2): Marc Palomo (p), Fermí Calle, Marc Serigó, Willy Domínguez (1), Jordi Rubio –equip inicial-, Òscar Espinosa (2), Marc Amorós

FC CUATRO VIENTOS (1+1): Quico Salarich (p), Jordi Munsó, Pep Portas, Edu Urbina (1), Dani Lòpez –equip inicial-, Miquel Calero (1)

GOLS:
PRIMER TEMPS: 1-0 (10’) Espinosa / 1-1 (14’) Urbina
SEGON TEMPS: 2-1 (24’) Espinosa / 2-2 (25’) Calero / 3-2 (27’) Domínguez

ÀRBITRE: Sr. Fernàndez

TARGETES: -

FALTES: CP Congrés: 6 / FC Cuatro Vientos: 5

PÚBLIC: 19 espectadors

INCIDÈNCIES:
-El CP Congrés patia les baixes de Marc Montardit i Sergi Arnó.
-El FC Cuatro Vientos patia les baixes de David Munsó, Eduard Recio i Albert Viadé.
-El FC Cuatro Vientos va jugar amb la seva segona equipació degut a que no disposava de la primera.
-El partit va començar amb 18 minuts de retard.
-El jugador del FC Cuatro Vientos Miquel Calero va arribar quan el partit ja estava en joc.


CRÒNICA:

El partit que va enfrontar al CP Congrés amb el FC Cuatro Vientos de Blanes va resultar ser pràcticament una calca del partit anterior entre els equips A i B del Sant Celoni. Als dos equips els hi va costar molt entrar molt en joc, i el resultat, desprès d’un tram final molt disputat i emocionant, no va quedar decidit fins al darrer segon en favor del Congrés, tot i que aquest sempre va portar la iniciativa en el marcador.

Jugada de perill a l'àrea del Congrés
Molt joc de tempteig, poques aproximacions a porteria i la manca de lucidesa a l’hora de culminar-les van ser la tònica dels primers minuts, que van resultar força feixucs, per no dir avorrits. Fins i tot, la pèrdua d’una roda del patí del congressista Marc Amorós als sis minuts de joc va ser una de les accions destacades d’aquests primers compassos. La entrada a escena del blanenc Miquel Calero va ser el detonant de que el joc comencés a animar-se. Calero, que va entrar a pista molt endollat, va disposar de seguida de dues bones ocasions per inaugurar el marcador, la primera amb un xut exterior i la segona en una doble ocasió des de dins de l’àrea. Però, a manca de cinc minuts per a la mitja part, va ser el Congrés qui va avançar-se primer, amb un gol d’Òscar Espinosa. El mateix Espinosa, dos minuts desprès, va ser el protagonista de l’ensurt del partit, quan va caure a terra fruit d’un fort cop de pilota a la cara. Per fortuna el jugador és va recuperar i va poder continuar. Un cop reprès el joc, el Cuatro Vientos va buscar insistentment el gol de l’empat a 1, i aquest arribaria a un minut i escaig per acabar la primera part, quan Eduard Urbina va aprofitar una bona passada de Miquel Calero. A pocs segons pel descans, Calero va disposar d’una bona oportunitat per desfer l’1-1, però Marc Palomo va tornar a estar molt encertat tapant perfectament l’espai i evitat el gol.

Edu Urbina en el moment de fer l'empat a 1
Només començar la segona part, Palomo i Calero van ser els protagonistes sobre la pista. I novament el porter congressista va tornar a estar brillant en una doble intervenció, recuperant-se ràpidament de la finta del jugador i estirant-se per no deixar angle de rematada, i tot seguit, refusant el xut exterior sorgit de la recuperació de la possessió de la bola. A continuació, va arribar la rèplica a l’altra porteria, amb una també bona intervenció de Quico Salarich davant d’una rematada a boca de gol del Congrés. Però desprès d’aquest trepidant inici del segon temps, el joc va entrar en una fase de calma, amb poques arribades, ben resoltes pels porters, el que va fer que l’1-1 quedés encallat durant força minuts.

Miquel Calero va tenir infinitat de bones oportunitats per marcar
A sis minuts per la conclusió, Òscar Espinosa batia de nou a Salarich i feia el 2-1 pels barcelonins. Però només un minut desprès, per fi Calero aconseguia superar a Palomo i tornava l’equilibri al marcador. A continuació, una internada de Pep Portas va poder significar l’avantatge pel blanencs, però la defensa barcelonina va reaccionar a temps i ho va poder evitar. De tot aquest guiri-gai d’anades i tornades, el Congrés va ser qui va treure millor profit, ja que quan faltaven tres minuts, va tornar a avançar-se amb un gol de Willy Domínguez aprofitant un desencís a la defensa del Cuatro Vientos. Tot i que fins al final del partit els dos equips van tenir diverses oportunitats per tornar a marcar, el 3-2 va quedar com a resultat definitiu, i el Congrés va mostrar les seves credencials per aspirar al títol, embutxacant-se els seus primers tres punts al superar amb una bona feina a un dels teòrics favorits.  



EL PROTAGONISTA:

Marc Palomo. En  aquest partit tant igualat i disputat, on el mínim encert o error va servir per decantar el resultat, el porter del Congrés es va convertir l’autèntic salvador del seu equip, quan amb un seguit de brillants intervencions va aconseguir mantenir vius als seus durant els instants que el Cuatro Vientos més empenyia, i va saber mantenir la serenor i la concentració quan el domini era barceloní, però qualsevol acció aïllada podia significar un sobresalt.       
   
PARTIT 3
MOLLET HC B 3 – CP SANT CELONI B 3

EL SANT CELONI B DONA LA CAMPANADA

HORA: 11:30 h

MOLLET HC B (2+1): Germán Porras (p), Xavi Danot (1), David Ècija (1), Jordi Tomey, Francesc Tibau –equip inicial-, i Miquel Roura (1).

CP SANT CELONI B (1+2): Marc Joanhuix (p), Blai Arrabal (1), David Mateu, Dídac Fernàndez, Sergi Sàez –equip inicial-, Jordi Paituví (2), Dani Garcia i Moi Gutièrrez.   

GOLS:
PRIMER TEMPS:  1-0 (10’) Ècija / 1-1 (12’) Arrabal / 2-1 (12’) Danot
SEGON TEMPS:  2-2 (23’) Paituví / 2-3 (27’) Paituví / 3-3 (28’) Roura

ÀRBITRE: Sr. Sancho

TARGETES: -

FALTES: Mollet HC B: 5 / CP Sant Celoni A: 4

PÚBLIC: 25 espectadors


INCIDÈNCIES:
-El Mollet HC B, al presentar-se sense porter propi, va alinear a Germán Porras, cedit pel CP Sant Celoni.
-El CP Sant Celoni B patia la baixa de Jordi Sancho, que va tenir que arbitrar el partit, i va comptar amb el reforç de Jordi Paituví i Blai Arrabal, cedits pel Sant Celoni A.
-El Mollet HC B va patir la baixa de Jaume Gèrboles.
-El partit va donar inici amb 17 minuts de retard sobre l’horari previst.


CRÒNICA:

Sembla clar que fer jugar als veterans en horaris matutins no resulta gaire productiu pels jugadors, i en aquest cas, el Sant Celoni B, que ja estava més despert desprès d’haver jugat ja un partit abans, va saber treure profit de la situació i va donar la sorpresa del torneig al treure un empat del seu enfrontament contra el vigent subcampió de la Lliga Catalana de Veterans, el Mollet HC B, en un partit on els amfitrions fins i tot van fregar la victòria en els minuts finals.

Oportunitat del Sant Celoni B
La major experiència del Mollet li va servir per mantenir a ratlla durant els primers minuts a un Sant Celoni B que va sortir a la pista amb moltes ganes de sorprendre. A mida que el físic i el cervell anaven agafant el to òptim, els molletencs van obrir les seves files i van anar amb més convicció en busca de la porteria contraria. Una bona acció culminada per Miquel Roura va ser el primer gran avís, i alhora la clau que va servir per obrir la porta a una fase de joc més moguda i distesa. Un minut desprès, Jordi Paituví s’encarregava de recordar que el Sant Celoni B també volia lluitar pel partit amb una gran oportunitat que German Porras va refusar providencialment. A partir de llavors, les ocasions es van anar succeint en els dos costats de la pista, fins que als 10 minuts David Écija feia l’1-0 pel Mollet.

Xavi Danot va fer el 2-1 poc abans del descans
 Però amb aquest trepidant ritme de joc, no era d’estranyar que arribessin més gols abans d’acabar la primera part, i així va ser. A 3 minuts del descans, Blai Arrabal feia l’empat a 1, però la sorprenent alegria li va durar a la parròquia local només 33 segons, ja que Xavi Danot, amb una gran acció individual, tornava a posar per davant al Mollet amb un 2-1, resultat amb el que es va arribar a la fi dels primers 15 minuts.

La segona part va ser molt disputada
La primera meitat de la represa va estar marcada pel joc viu dels dos equips i les brillants intervencions dels dos porters, que van mantenir les seves porteries invictes fins a ben sobrepassat l’equador d’aquesta segona part. La insistència del Sant Celoni B va tornar a ser premiada quan Jordi Paituví va fer el 2-2. Aquest resultat va donar una enorme injecció de moral als amfitrions, que van veure possible el aconseguir una fita memorable, i a tres minuts del final, de nou Paituví, feia un sorprenent 2-3 que va fer esclatar la eufòria entre el públic celoní. Un minut i mig desprès, Miquel Roura rescatava al Mollet amb una acció individual que deixava el marcador empatat a 3 amb dos emocionants minuts per endavant. Dues providencials intervencions dels porters en el darrer minut, una per cada bàndol, van evitar que el resultat acabés decantant-se cap algun costat, i el xoc va acabar amb un inesperat, però just repartiment de punts.   
    
German Porras va evitar la derrota del Mollet en el darrer moment amb aquesta intervenció davant Jordi Paituví.
EL PROTAGONISTA:

Jordi Paituví. El reforç “estrella” del Sant Celoni B per aquest torneig, al igual que va fer en el primer partit, es va convertir en el referent i ànima del equip sobre la pista. La seva constant insistència sobre el porter rival servia per mantenir la moral alta als seus companys durant el partit, i els seus dos gols en la segona part, van permetre als celonins viure en un somni durant uns moments i finalment van servir per sumar els seu únic punt del torneig. 


PARTIT 4
CP SANT CELONI A 1 – CP CONGRÉS 3

EL CONGRÉS TORNA A AIGUALIR LA FESTA DEL SANT CELONI

HORA: 12:15 h


CP SANT CELONI A (0+1): Òscar Sàez (p), Gerard  Medí (1), Eudald Moles, Jordi Sàez, Albert Alonso –equip inicial-, David Noguera, Blai Arrabal, Raimon Pousa i Jordi Paituví.

CP CONGRÉS (2+1): Marc Palomo, Òscar Espinosa, Willy Domínguez (3), Marc Amorós, Jordi Rubio –equip inicial-, Marc Segiró i Marc Montardit.

GOLS:
PRIMER TEMPS: 0-1 (4’) Domínguez / 0-2 (14’) Domínguez
SEGON TEMPS: 0-3 (19’) Domínguez / 1-3 (28’) Medí.

ÀRBITRE: Sr. Fernàndez

TARGETES: -

FALTES: CP Sant Celoni A: 4 / CP Congrés: 4

PÚBLIC: 20 espectadors

INCIDÈNCIES:
-El CP Congrés patia les baixes de Fermí Calle i Sergi Arnó, mentre que el jugador Marc Montardit va arribar amb el partit en joc.
-El partit va començar amb.11 minuts de retard.


CRÒNICA:

El CP Congrés sembla que té la mida presa a la pista de Sant Celoni, ja que darrerament quasi sempre que hi va hi obté bons resultats. En aquest partit els barcelonins es van enfrontar precisament al Sant Celoni A, a qui van superar, sumant la seva segona victòria, que els hi posava amb pas ferm en direcció al títol. Els amfitrions van fer un bon partit, però es van mostrat molt desencertats de cara a porteria, cosa que els va avocar irremeiablement cap a la derrota davant d’un rival més efectiu.

Eudald Moles va estar a punt d'inaugurar el marcador
El partit va començar amb cautela per part dels dos bàndols, com és d’esperar entre dos equips que es coneixen i es respecten, però alhora, sense donar cap mena de concessió al rival, anant a buscar porteria sempre que fos possible. Així, en els primers minuts, els dos porters ja van tenir que lluir-se per evitar que la seva porteria fos profanada. Marc Palomo ho va fer a un xut de Eudald Moles al primer minut, i tot seguit Òscar Sàez va fer lo propi davant d’una rematada de Willy Domínguez. Domínguez va ser el jugador més incisiu dels congressistes durant tot el partit, i del seu estic va arribar el 0-1 als 4 minuts, no sense fortuna, ja que la bola va rebotar i va picar en la esquena del porter abans d’entrar a porteria.

Jordi Rubio condueix un atac del Congrés
El Sant Celoni va posar-s’hi la granota de feina amb l’objectiu de contrarestar el més aviat possible el resultat en contra. Durant molts minuts van tenir en alerta constant la porteria de Palomo, però els celonins estaven completament negats en l’encert final. Cal destacar un xut al pal als 8 minuts i una clara oportunitat a la contra que Gerad Medi no va saber materialitzar sol davant del porter. I d’un possible 1-1, el Congrés es va trobar amb el 0-2 quan a minut i escaig pel final de la primera part un fort xut exterior de Willy Domínguez sorprenia a Òscar Sàez i es colava fins al fons de la xarxa. Segons abans del descans, una nova contra del Sant Celoni portada per Raimon Pousa no va saber culminar-la amb èxit Eudald Moles davant de Palomo. La manca d’encert dels celonins els hi va fer acabar el primer temps amb un 0-2 en contra.

Bona oportunitat de Marc Montardit
La segona part va començar amb els dos equips molt posats, amb ocasions a les dues bandes, però de nou l’encert va arribar de la part congressista, amb un nou gol de Willy Domínguez, aquest cop sorgit d’un contraatac. Amb el 0-3, el partit va adquirir una nova tònica. El Congrés va passar a no prendre riscos i assegurar al darrera, mentre que el Sant Celoni portava la veu cantant i la iniciativa a l’atac, però continuava mostrant una nefasta manca de punteria. Ja en els darrers minuts, amb el partit completament boig i els celonins jugant a la desesperada, Marc Montardit podria haver marcat el quart del Congrés amb una gran acció individual, i com a rèplica immediata, la contra del Sant Celoni va acabar amb una rematada al travesser de Moles. I per fi, a minut i escaig per a la conclusió, el Sant Celoni va poder veure porta, mitjançat Gerad Medí, que va fer el que resultaria el definitiu 1-3. En els darrers segons, el congressista Willy Domínguez va tenir la oprtunitat de convertir el seu hat-trick en un pòquer, però el seu llançament de penal va acabar en el pal.        

Willy Domínguez no va poder arrodonir la seva gran actuació convertint aquest llançament de penal.

EL PROTAGONISTA:

Willy Domínguez. Des dels primers compassos es va erigir com el referent en punta del seu equip, on amb la fortuna de cara i la punteria afinada va ser l’autor dels tres gols del Congrés. El seu “hat-trick” s’hauria pogut convertir en un pòquer si no hagués fallat un penal, ja intranscendent, en el darrer minut.






PARTIT 5
FC CUATRO VIENTOS 4 – MOLLET HC B 4

UN EMPAT QUE DE POC SERVEIX A NINGÚ

HORA: 13:00 h

FC CUATRO VIENTOS (2+2): Quico Salarich (p), Jordi Munsó, David Munsó, Eduard Urbina, Dani Lòpez (2) –equip inicial-, i Pep Portas (2).

MOLLET HC B (3+1): Òscar Sàez (p), Miquel Roura, Xavi Danot (1), Jordi Tomey (2), Francesc Tibau –equip inicial-, i David Ècija (1).


GOLS:
PRIMER TEMPS: 0-1 (2’) Tomey / 0-2 (7’) Tomey / 1-2 (8’) Portas / 2-2 (8’) Lòpez / 2-3 (11’) Danot.
SEGON TEMPS: 2-4 (19’) Ècija, de penal / 3-4 (27’) Lòpez / 4-4 (30’) Portas.

ÀRBITRE: Sr. Sancho.

TARGETES: -

FALTES: FC Cuatro Vientos: 5 / Mollet HC B: 7

PÚBLIC: 10 espectadors.

INCIDÈNCIES:
-El FC Cuatro Vientos patia les baixes de Miquel Calero, Eduard Recio i Albert Viadé.
-El Mollet HC B patia la baixa de Jaume Gèrboles, i al presentar-se sense porter propi, va alinear a Òscar Sàez, cedit pel CP Sant Celoni.
-El FC Cuatro Vientos va jugar amb la seva segona equipació degut a que no disposava de la primera, i el jugador David Munsó, que tampoc disposava d’aquesta va jugar amb una equipació “neutral” de color negre.
-El partit va començar amb 9 minuts de retard.


CRÒNICA:

Les nombroses baixes amb les que es van presentar al torneig el Cuatro Vientos i el Mollet van condicionar en bona part el que tots dos tinguessin un fluix inici de la competició. Però per prestigi i per la qualitat dels seus jugadors, els dos equips es veien obligats a lluitar pel títol fins al darrer moment, per tant, desprès de la derrota del Cuatro Vientos en el seu primer partit, l’empat del Mollet i tenint en compte que el Congrés ja portava dues victòries, el sumar aquests tres puts era vital per qualsevol dels dos equips si volien mantenir les opcions a fer-se amb el torneig. Finalment, desprès d’un bonic i disputat partit, l’enfrontament es va saldar amb un empat que no va servir de gaire a ningú, a part del Congrés.

Ja des de bon començament es va poder veure sobre la pista a dos equips amb moltes ganes de victòria, per el que les primeres aproximacions no es van fer esperar. Només dos minuts i escaig va trigar en arribar el primer gol, de la part del Mollet, sorgit d’un contraatac que va culminar Jordi Tomey. El mateix Tomey va fer el 0-2 uns minuts més tard sorprenent a Quico Salarich sortint des de darrera de la porteria.

Jordi Tomey va fer els dos primers gols del Mollet. Aquest és el moment del 0-2
El Cuatro Vientos va reaccionar ràpidament, i en qüestió d’un minut i deu segons va equilibrar el marcador. L’1-2 el va fer Pep Portas amb un xut exterior que Òscar Sàez va poder refusar, però no el suficient per a que no entrés dins de la porteria, i l’empat a 2 va ser obra de Dani Lòpez en la jugada següent. El partit fins al moment estava resultant força atractiu. Amb els dos equips clarament amb vocació ofensiva, les ocasions es succeïen d’un costat a un altre. D’una jugada embolicada dins de l’àrea blanenca, Xavi Danot en va treure petroli i va tornar a avançar al Mollet 2-3. Abans del descans els dos equips encara van disposar de més oportunitats per ampliar el seu caseller, però sense èxit, com una molt clara de David Munsó en el darrer sospir d’aquesta primera part.

Els minuts finals de la 1ª part es van jugar amb molta intensitat a les dues àreas.
La represa va continuar amb la mateixa dinàmica de joc que portava el primer temps. Als 4 minuts David Ècija tornava a posar 2 amunt al Mollet fent el 2-4 des del punt de penal. Durant molts minuts el marcador no es va tornar a moure, i no va ser per falta d’ocasions per part dels dos equips, sinó per la encertada actuació dels dos porters, refusant tot el que els arribava. A manca de tres minuts i mig per la conclusió, Òscar Sàez va aturar un llançament de penal a Jordi Munsó, però el Cuatro Vientos no es resignava, va tornar a fer-se amb la bola i Dani Lòpez va ajustar el resultat en un 3-4 amb poc més tres minuts per endavant.
Dani Lòpez posava emoció al partit fen el 3-4 d'aquesta manera.
El partit va entrar en una etapa boja. Amb el Cuatro Vientos bolcat en buscar com a mínim l’empat, i el Mollet intentant posar la sentència. Finalment, el premi va arribar del costat blanenc, de forma agònica a 10 segons de la botzina, en una jugada a la contra que Pep Portas va concloure de forma magistral encarant al porter i creuant-li la bola lluny del seu abast. Cuatro Vientos i Mollet van oferir un bon partit, saldat amb un just empat a 4, però que deixava quasi en safata el títol al Congrés, que jugava a continuació.
    
El Cuatro Vientos va empatar in-extemis gràcies a una acció individual de Pep Portas

EL PROTAGONISTA:

Pep Portas. Sempre oportunista, va aparèixer per tornar a entrar al Cuatro Vientos en el partit tot just desprès de que el Mollet comencés a fer per marxar en el marcador, i per, en el darrer sospir, salvar com a mínim l’honor dels blanencs fent el gol de l’empat.




PARTIT 6

CP SANT CELONI B 0 – CP CONGRÉS 8


EL CONGRÉS ES VA A DINAR COM A CAMPIÓ MATEMÀTIC

HORA: 13:45 h

CP SANT CELONI B (0+0): Marc Joanhuix (p), David Mateu, Jordi Sancho, Dani García, Moi Gutièrrez –equip inicial-, Dídac Fernàndez i Sergi Sàez.

CP CONGRÉS (3+5): Marc Palomo (p), Willy Domínguez (1), Marc Amorós (2), Jordi Rubio (2), Marc Montardit (3) –equip inicial-, i Òscar Espinosa (1).

GOLS:
PRIMER TEMPS: 0-1 (3’) Montardit / 0-2 (4’) Montardit / 0-3 (10’) Amorós
SEGON TEMPS: 0-4 (17’) Montardit / 0-5 (19’) Rubio / / 0-6 (23’) Rubio / 0-7 (26’) Amorós / 0-8 (28’) Espinosa.

ÀRBITRE: Sr. Fernàndez

TARGETES: -

FALTES: CP Sant Celoni B: 4 / CP Congrés: 7

PÚBLIC: 10 espectadors

INCIDÈNCIES:
-El CP Congrés patia les baixes de Fermí Calle, Marc Serigó i Sergi Arnó.
-El partit va començar amb 12 minuts de retard.

CRÒNICA:

Desprès de l’empat entre el Cuatro Vientos i el Mollet, el Congrés, que havia guanyat els seus dos partits, només necessitava 3 punts per convertir-se en el campió del torneig. Els congressistes no van voler esperar fins a la jornada de la tarda, i en el seu primer match ball van proclamar-se campions de forma matemàtica al guanyar de forma clara a un Sant Celoni B que va posar molt èmfasi i il·lusió, però no va ser suficient rival.

Jordi Sancho va penjar el xiulet per possar-se els patins
El Congrés va sortir massa tranquil a la pista i una mica més i es veu sorprès per un Sant Celoni B molt atrevit. Als dos minuts i mig, Jordi Sancho va tenir una clara doble ocasió per inaugurar el marcador, que el porter congressista Marc Palomo va saber evitar. En la sortida a la contra posterior, Marc Montardit sí que va estar encertat i va avançar al Congrés 0-1 amb un xut col·locat des de la frontal de l’àrea. Un minut desprès arribava el 0-2, obra també de Montardit, aquest cop sorprenent a Joanhuix sortint des de darrera de la porteria.

Marc Amorós va fer el 3-0
El Sant Celoni B no va arronsar-se, i tot i que ja començava a ser superat pel Congrés, va aguantar estoicament el tipus, posant les coses difícils al rival. Tot i la multitud d’oportunitats de les que van disposar els barcelonins, el 0-3 no va arribar fins als 10 minuts, mitjançant Marc Amorós. Cal remarcar la gran actuació del porter Marc Joanhuix en aquesta primera part, principal artífex de que el Sant Celoni no rebés una golejada més amplia davant de l’allau d’atacs congressistes. Abans del descans, els de Sant Celoni també van crear alguna ocasió per escurçar la diferència, però Marc Palomo, molt atent, va saber esvair el perill.
El porter del Sant Celoni B va estra brillant en algunes accions abans del descans
A la segona part, el Congrés va sortir amb l’eina esmolada disposat a sentenciar el més aviat possible. Abans dels dos minuts de represa, Montardit va reobrir la llauna i va fer el 0-4 rematant sol al segon pal. A partir de llavors i en qüestió de cinc minuts, el Congrés es va posar amb un 0-6 amb dos gols de Jordi Rubio, i podien haver estat més si no fos perquè Joanhuix va tenir algunes intervencions de mèrit. Aquí ja es va acabar el partit. Els congressistes van implantar el seu domini ferm al llarg i ample de la pista, i amb un rival sotmès i esgotat degut al gran esforç realitzat, van caure dos gols més fins arribar al definitiu 0-8. Marc Amorós va repetir, i la golejada la va tancar Òscar Espinosa a 2 minuts del final.

El Congrés va infringir un fort assatjament sobre la porteria de Joanhuix a la segona part
En els darrers compassos, amb el partit sentenciat i el Congrès deixat anar, el Sant Celoni B va revifar i va buscar el gol de l’honor, però sense obtenir recompensa. Jordi Sancho va enviar una bola al pal quan ja havia superat al porter, i a manca de 30 segons David Mateu va fallar un llançament de penal. Amb aquests victòria, el Congrés sumava 9 punts, i a manca d’un partit es proclamava campió matemàtic del 2on Torneig de Veterans de Festa Major de Sant Celoni, prenent el relleu del FC Barcelona. Ara a tothom li esperava un merescut dinar de germanor abans de reprendre la jornada de la tarda.     
   
El Sant Celoni B no va poder batre a Palomo ni de penal.

EL PROTAGONISTA:

El CP Congrés. Un inici impecable de torneig, amb tres victòries en tres partits van portar als barcelonins a proclamar-se campions d’aquesta II edició del torneig de Festa Major de Sant Celoni de forma justa un partit abans, Felicitats al Congrés!!!




PARTIT 7

CP SANT CELONI A 1 – MOLLET HC B 1

UN PARTIT AMB POCA HISTÒRIA

HORA: 17:00 h

CP SANT CELONI A (0+1): Òscar Sàez (p), Gerard Medí (1), Jordi Paituví, Blai Arrabal, Jordi Sàez –equip inicial-, Albert Alonso, Eudald Moles i Raimon Pousa.

MOLLET HC B (1+0): Marc Palomo (p), Jaume Gèrboles, Xavi Danot, David Ècija, Francesc Tibau (1) –equip inicial-, i Jordi Tomey.

GOLS:
PRIMER TEMPS: 0-1 (4’) Tibau.
SEGON TEMPS: 1-1 (26’) Medí.

ÀRBITRE: Sr. Sancho.

TARGETES VERMELLES: Eudald Moles (CP Sant Celoni A), directa.

FALTES: CP Sant Celoni A: 5 / Mollet HC B: 3

PÚBLIC: 25 espectadors.

INCIDÈNCIES:
-El Sant Celoni A patia la baixa de David Noguera.
-El Mollet HC B patia la baixa de Miquel Roura, i al presentar-se sense porter propi, va alinear a Marc Palomo, cedit pel CP Congrés.
-El Mollet va jugar amb la seva segona equipació de color groc.
-El partit va començar sense retard!

CRÒNICA:

Reprendre el ritme de la competició a l’hora de la migdiada, desprès del tiberi i amb el campió decidit, donava mandra, però Sant Celoni A i Mollet es van treure la son de les orelles i un cop van agafar el ritme van disputar un emocionant i interessant partit amb l’objectiu de lluitar per la segona posició del torneig.

El partit va iniciar-se un pel espès i no es va començar a animar fins als quatre minuts, a partir de que Francesc Tibau obrís la llauna i avancés al Mollet 0-1. Mica en mica el joc va anar incrementant el seu ritme i les oportunitats s’anaven succeint, sense pressa, però sense pausa, a les dues porteries, on els dos porters van passar a adquirir el protagonisme amb les seves intervencions, algunes de mèrit. Cal destacar als 8 minuts una gran intervenció d’Òscar Sàez, que va evitar que el Mollet incrementés la seva renda al refusar un llançament de penal de David Ècija i la acció posterior. Un minut desprès, Marc Palomo també va resultar providencial impedint que el Sant Celoni empatés amb una gran intervenció sobre una clara oportunitat de Blai Arrabal. Abans del descans el joc no tenia un dominador clar i el marcador continuava encallat en el 0-1. En el darrer minut de la primera part el Mollet va tenir el segon gol a tocar, primer amb una bona acció individual de Jordi Tomey, i a manca de 20 segons va arribar la jugada polèmica del partit quan el àrbitre va invalidar un gol de Tibau.

Òscar Sàez va estar providencial refussant un penal que podia haver possat dos gols amunt al Mollet
El marcador va continuar inalterat durant molts minuts més desprès de la represa. Al igual que la primera part, aquesta segona va començar una mica ensopida, incrementant progressivament la seva intensitat. Els dos porters continuaven molt segurs en les seves intervencions i el partit anava guanyant en emoció i incertesa a mida que queien els minuts. Arribant a la recta final, el Sant Celoni va pujar el ritme cremant les seves darreres municions en busca del gol de l’empat. Raimon Pousa i Gerard Medí van posar a prova a Marc Palomo, que va estar espectacular alhora que providencial. A manca de 4 minuts per acabar, els celonins van obtenir el premi a la seva busca, i Medí empatava el partit a 1.

Al Sant Celoni A li va costar Deu i ajuda el poder superar a un esplèndid Marc Palomo
Els darrers minuts van ser completament esbojarrats, ja que els dos equips van anar sense complexes en busca de desfer l’1-1, fins que de cop i volta la truita va girar i el Mollet va posar al Sant Celoni contra les cordes amb un assetjament constant contra la porteria d’Òscar Sàez. A menys d’un minut pel final, el celoní Eudald Moles va veure una targeta vermella per les seves contínues protestes des de la banqueta i els molletencs van disposar d’una falta directa a favor. Francesc Tibau va picar-la estavellant la bola a la creueta, i en recuperar el rebot no va poder superar a Sàez. Ja en el darrer segon Xavi Danot tampoc va poder marcar en una clara ocasió, per el que el partit va acabar amb l’empat a 1 que mantenia oberta la lluita per la segona posició.   

Emoció i lluita fins al darrer moment per desfer l'empat
EL PROTAGONISTA:

Jordi Sancho. L’àrbitre del partit passarà a la història per ser el primer en ser valent i mostrar una targeta en les dues edicions del torneig. El seu “company” del Sant Celoni Eudald Moles també passarà a l'història per ser l’agraciat en veure la cartolina. No entrarem a debatre si va ser justa o no. 





PARTIT 8

FC CUATRO VIENTOS 4 – CP SANT CELONI B 0

ELS BLANENCS ESTRENEN COLORS AMB VICTÒRIA

HORA: 17:45 h

FC CUATRO VIENTOS (1+3): Quico Salarich (p), Eduard Recio (1), Jordi Munsó (1), Pep Portas (2), Eduard Urbina –equip inicial-, i Albert Viadé.

CP SANT CELONI B (0+0): Marc Joanhuix (p), David Mateu, Jordi Sancho, Dani Garcia, Moi Gutièrrez –equip inicial-, Jordi Paituví, Dídac Fernàndez i Sergi Sàez.

GOLS:
PRIMER TEMPS: 1-0 (6’) Portas.
SEGON TEMPS: 2-0 (17’) Recio / 3-0 (22’) Munsó / 4-0 (28’) Portas.

ÀRBITRE: Sr. Fernàndez.

TARGETES: -

FALTES: FC Cuatro Vientos: 4 / CP Sant Celoni B: 1

PÚBLIC: 26 espectadors.

INCIDÈNCIES:
-El FC Cuatro Vientos patia les baixes de Dani Lòpez, Miquel Calero i David Munsó.
-El Sant Celoni B comptava amb el reforç de Jordi Paituví, cedit pel Sant Celoni A.
-El partit va començar amb 10 minuts de retard.

CRÒNICA:

El Cuatro Vientos va poder sumar per fi una victòria desprès d’un inici decebedor de torneig amb una derrota i un empat. Va ser contra el Sant Celoni B, la ventafocs de la competició, en un partit que els blanencs van dominar sense gaires patiments tot i no practicar un gran joc.

Pep Portas va obrir la llauna
Llevat d’uns primers minuts de tempteig amb aproximacions a les dues porteries, el partit  va acabar per  passar a mans del Cuatro Vientos, que va infringir un constant assetjament sobre la porteria de Marc Joanhuix. El porter del Sant Celoni B va estar el jugador més destacat d’aquesta primera part, en la que va aturar tot el sense-fi d’arribades dels blanencs, excepte un fort xut llunyà de Pep Portas als sis minuts que va significar l’1-0. El bagatge ofensiu dels celonins en aquests compassos va ser nul, ja que tots els seus intents de combinació eren neutralitzats ràpidament pels blanencs. Només un xut exterior de Jordi Paituví, que va estavellar-se en el pal de la porteria quan faltaven dos minuts pel descans, va servir per inquietar a un Quico Salarich molt tranquil.

La manca d'encert dels blanencs i un encertat Joanhuix van fer que al descans s'arribés amb un curt 1-0
La segona part no va tenir cap història més destacada que la primera. El Cuatro Vientos va continuar dominant a plaer, amb la única diferència que aquest cop va afinar la punteria i va poder resoldre el partit sense patiments. Als dos minuts de represa, Eduard Recio feia el 2-0 superant al porter per baix amb una bona acció individual. En aquestes, el Sant Celoni va tirar d’orgull i va intentar sorprendre als blanencs abans de que aquests busquessin la sentència. Però ho van fer amb més cor que cap, i les dues o tres aproximacions amb cara i ulls que van aconseguir trenar van quedar esvaïdes per la defensa i el porter Salarich. Això va durar fins a que Jordi Munsó va fer el 3-0 en una jugada individual, i aquí es podria dir que ja va acabar el partit.

La presència d'Eduard Recio va aportar frescor i uniformes nets als seus companys del Cuatro Vientos
Amb el Sant Celoni B completament sotmès, el Cuatro Vientos no va saber, o no va voler, furgar en la ferida del rival, i el partit va entrar en una fase un tant ensopida, amb llargues possessions que acabaven normalment amb la bola refusada per Joanhuix, i torna a començar... A dos minuts i escaig per la conclusió, Pep Portas va fallar un penal, però ell mateix va recollir el refús i ho va convertir el 4-0 amb el que va acabar el xoc. En el darrer minut, el Sant Celoni B va desaprofitar una bona ocasió per fer el gol de l’honor al fallar Dídac Fernàndez un llançament de penal.   

Pep Portas en el moment de fer el 4-0
Amb aquesta victòria, el Cuatro Vientos sumava quatre punts, pel que entrava de ple en la lluita per la segona posició, depenent d’ell mateix en el seu darrer partit, contra el Sant Celoni A. Per la seva part, el Sant Celoni B s’acomiadava del seu debut en competició com a darrer classificat amb un sol punt, però deixant una bona imatge en quant a esperit de lluita, il·lusió en el projecte i moltes ganes de passar-ho bé.

EL PROTAGONISTA:


Els nous colors del FC Cuatro Vientos. La estrena de les  noves equipacions del FC Cuatro Vientos era un dels fets més destacats i esperats d’aquest torneig. Uns quants anys desprès, un equip de Blanes tornava a lluir com a uniforme principal els colors de la vila, el vermell i blanc, i el FC Cuatro Vientos ho ha fet amb la clara intenció de sentir-se identificat amb la seva població i intentar que el poble es senti identificat amb ells. Per circumstàncies, el fet va tenir que espera a la tarda, però la estrena va arribar amb una victòria. Esperem que aquests nous colors els hi portin molta sort i molts èxits.  

PARTIT 9

CP CONGRÉS 3 – MOLLET HC B 3


PER NO VARIAR, EL MOLLET TAMBÉ EMPATA AMB EL CAMPIÓ

HORA: 18:30 h


CP CONGRÉS (1+2): Marc Palomo (p), Òscar Espinosa, Willy Domínguez (1), Sergi Arnó, Jordi Rubio –equip inicial-, i Marc Amorós (2).


MOLLET HC B (2+1): Marc Joanhuix (p), Jaume Gèrboles (1), Xavi Danot, Jordi Tomey, Francesc Tibau (2) –equip inicial-, i David Ècija.

GOLS:
PRIMER TEMPS: 0-1 (10’) Tibau / 0-2 (11’) Tibau / 1-2 (15’) Amorós.
SEGON TEMPS: 2-2 (16’) Domínguez / 3-2 (28’) Amorós / 3-3 (29’) Gèrboles.

ÀRBITRE: Sr. Fernàndez.


TARGETES: -

FALTES: CP Congrés: 0 / Mollet HC B: 2

PÚBLIC: 30 espectadors


INCIDÈNCIES:
-El CP Congrés patia les baixes de Fermí Calle, Marc Serigó i Marc Montardit.
-El Mollet HC B patia la baixa de Miquel Roura, i al presentar-se sense porter propi, va alinear a Marc Joanhuix, cedit pel CP Sant Celoni B.
-El Mollet va jugar amb la seva segona equipació de color groc.
-El partit va començar amb 11 minuts de retard.

CRÒNICA:

El Mollet va esvair les seves opcions d’acabar com a segon classificat al cedir un nou empat, el quart en quatre partits, aquest cop contra el campió, el Congrés, en un partit amb molts alts i baixos, però que va resultar entretingut i va mantenir la emoció fins al darrer moment.

L’inici de l’enfrontament va ser prometedor, amb diverses jugades de perill a les dues porteries, molt ben cobertes per Palomo i Joanhuix. Però a mida que corria el cronòmetre la intensitat de joc anava baixant i el partit s’anava tornant més apàtic. El Congrés va passar a practicar un joc conservador cedint la iniciativa a un Mollet B molt voluntariós, però ofuscat en els metres finals. A manca de cinc minuts per arribar al descans, dos gols consecutius de Francesc Tibau en 10 segons van avançar 0-2 als molletencs, cosa que va significar un punt d’inflexió en aquesta primera part.

Embolic dins de l'àrea del Congrés durant la primera part.
El Congrés, que malgrat ja no es jugava res volia acabar el torneig seguint amb la bona imatge mostrada en els partits anteriors, va reaccionar de cop i volta i va anar en busca de la porteria de Joanhuix. El Mollet va aprofitar que el rival va estirar les seves files per mirar de tornar a sorprendre sortint a la contra, fent que el joc guanyés en dinamisme. A 25 segons de la botzina, Marc Amorós va aconseguir superar a Joanhuix en un contracop, fent que la primera part acabés amb un ajustat i incert 1-2.

Només començar el segon temps, el Congrés va tornar a sorprendre, i va equilibrar el marcador amb un gol de Willy Domínguez, que li va servir al final per convertir-se en el màxim golejador del torneig. Aquest 2-2, amb quasi tota la segona part per endavant, ho deixava tot obert. Els dos equips van bolcar-se en busca d’un gol que decantés el resultat en el seu favor, entrant el partit en els seus compassos més animats. Però desprès d’un bon grapat d’ocasions, algunes d’elles molt clares, desballestades per les intervencions estel·lars dels dos porters, la intensitat del joc va tornar a decaure durant una altra bona estona fins arribar a la recta final del partit.

Els primers minuts de la represa van ser els més vistossos del partit
Quan faltaven poc més tres minuts per la conclusió, els dos equips van prémer l’accelerador i el públic es va trobar amb un altre partit amb final anàrquic i incert. Desprès d’un parell d’avisos a cada porteria, el Congrés va aconseguir desencallar el marcador i posar-ho 3-2 a favor gràcies a un nou gol d’Amorós. El Mollet va replicar d’immediat, i poc més d’un minut desprès, el resultat tornava estar igualat mitjançant un gol de Jaume Gèrboles. Tot i que els dos equips van continuar insistint per desfer l’igualtat durant el darrer minut, el resultat final va ser el d’empat a 3.

Amb aquest empat, Congrés i Mollet van acabar la competició invictes.
El Congrés va tancar la seva participació en el torneig embutxacant-se el títol de forma invicta, amb tres victòries i un empat. El Mollet també s’acomiadava invicte, però en el seu cas comptant tots els partits amb empat, cosa que el deixava amb 4 punts finals, insuficients per poder aconseguir la segona posició final, que passaria a mans del guanyador del proper partit, entre el Sant Celoni A i el Cuatro Vientos.
        
EL PROTAGONISTA:


Benito Fernàndez. Al igual que ja ho hem fet anteriorment amb Jordi Sancho, aprofitarem per fer una menció especial a l’altre àrbitre del torneig, Benito Fernàndez, que va encarregar-se d’arbitrar cinc partits, però la gran feinada la va tenir en aplicar i fer entendre les noves regles, tant a jugadors com a la taula de cronometratge, això sí, amb la seva simpatia contribuint a mantenir un bon ambient durant tota la competició.


PARTIT 10

CP SANT CELONI A 6 – FC CUATRO VIENTOS 0

ELS AMFITRIONS ACABEN SEGONS AMB UNA GOLEJADA

HORA:  19:15 h

CP SANT CELONI A (2+4): Òscar Sàez (p), Gerard Medí, Eudald Moles, Albert Alonso (1), Raimon Pousa (1) –equip inicial- Jordi Paituví, Blai Arrabal i Jordi Sàez (4).

FC CUATRO VIENTOS (0+0): Quico Salarich (p), Eduard Recio, Jordi Munsó, Pep Portas, Eduard Urbina- equip inicial-, i Albert Viadé.

GOLS:
PRIMER TEMPS: 1-0 (11’) J. Sàez / 2-0 (15’) J. Sàez.
SEGON TEMPS: 3-0 (20’) J. Sàez / 4-0 (22’) J. Sàez / 5-0 (24’) Pousa / 6-0 (27’) Alonso.

ÀRBITRE: Sr. Sancho.

TARGETES: -

FALTES: CP Sant Celoni A: 3 / FC Cuatro Vientos: 5

PÚBLIC: 27 espectadors

INCIDÈNCIES:
-El CP Sant Celoni A patia la baixa de David Noguera
-El FC Cuatro Vientos patia les baixes de Dani Lòpez, Miquel Calero i David Munsó.
-El Comité de Disciplina de la organització del torneig va perdonar la sanció al jugador del Sant Celoni A Eudald Moles per haver vist una targeta vermella directa en el partit anterior, permetent-li jugar aquest.
-El partit va començar amb 7 minuts de retard.

CRÒNICA:

Sant Celoni A i Cuatro Vientos arribaven al darrer partit de la competició igualats a 4 punts –igual que el Mollet B- en la lluita per la segona posició, per tant, el guanyador de l’enfrontament seria el que aconseguiria la plata. Un empat afavoriria als celonins, que tenien millor bagatge de gols.  Finalment, els amfitrions es van fer amb el subcampionat del torneig al vèncer de forma clara a un Cuatro Vientos que només va poder aguantar viu durant la primera part. 4 gols de Jordi Sàez el van convertir en co-màxim golejador del torneig.

Salarich va mantenir viu al seu equip fins quan va poder
El partit va començar amb una primera clara ocasió de Eduard Recio pel Cuatro Vientos molt ben resolta per Òscar Sàez. A continuació, un parell de noves aproximacions amb perill dels blanencs van encendre l’alarma del Sant Celoni, que va replicar amb una ocasió de Raimon Pousa que Quico Salarich va refusar de forma espectacular amb la careta. Aquest inici electritzant de partit preveia que el darrer xoc del dia seria vibrant. Durant molta estona, les ocasions de perill es van succeint en un costat i l’altre de la pista, però els davanters no trobaven la fórmula per superar als dos encertadíssims porters.

Òscar Sàez va evitar la reacció blanenca
En una d’aquestes anades i tornades, Jordi Sàez va aconseguir sorprendre a Salarich amb un xut creuat, que inaugurava el marcador 1-0 pel Sant Celoni als 10 minuts de joc. El partit continuava amb la mateixa intensitat, i Òscar Sàez va estar providencial en un parell d’ocasions evitant que el Cuatro Vientós empatés. A 30 segons pel descans, quan més empenyien els blanencs, de nou Jordi Sàez tornava a marcar i feia que la primera part acabés amb un 2-0 a favor dels amfitrions.

Pep Portas i Albert Viadé van provar de reduir diferencies en els primers compassos de la segona part, però el Cuatro Vientos va acusar el gran esforç realitzat durant el primer temps, i el fet de només disposar d’un canvi de refresc va fer que no poguessin aguantar gaire més el fort ritme que infringia el Sant Celoni A. Als cinc minuts de represa, Jordi Sàez va fer amb una gran jugada personal el 3-0, i dos minuts més tard tornava a superar a Salarich establint un 4-0, que veient com anaven les coses, llevat d’un miracle, ja es veia insalvable pels blanencs.

Jordi Sàez va deixar el partit a punt de caramel amb dos gols més a la represa
Amb un Cuatro Vientos cada cop més apagat, el Sant Celoni A va aprofitar per sentenciar. Raimon Pousa va fer el 5-0 amb un fort xut des de la frontal, i poc desprès Albert Alonso culminava un contraatac amb el sisè quan quedaven poc més tres minuts pel final. Ja a les acaballes, els de Blanes van ressorgir aprofitant la relaxació del rival i van provar de buscar el gol de l’honor. Pep Portas i Eduard Recio ho van intentar, però sense èxit, fent que el partit arribés a la fi amb el contundent 6-0. El Sant Celoni A acabaria per segon any consecutiu subcampió del seu torneig, mentre que el Cuatro Vientos ho faria en la quarta posició final, igualat a 4 punts amb el Mollet, però amb pitjor balanç de gols.

Tots els intents del Cuatro Vientos van resultar en va
EL PROTAGONISTA:

Jordi Sàez. Va afinar la punteria i va obrir el camí de la victòria al Sant Celoni A, per on el va guiar amb quatre gols consecutius, fins que els seus companys li devien dir que parés i deixés algun pels demès. Amb aquest pòquer va sumar cinc gols al final de la competició, convertint-se en el co-màxim golejador al costat de Willy Domínguez del CP Congrès.




QUADRE D’HONOR

CAMPIÓ
CP Congrés

SUBCAMPIÓ
CP Sant Celoni A

3er CLASSIFICAT
Mollet HC B

4rt CLASSIFICAT
FC Cuatro Vientos

5è CLASSIFICAT
CP Sant Celoni B

MÀXIM GOLEJADOR
(Trofeu “A KOPS D'STICK”)
Willy Domínguez (CP Congrès) i Jordi Sàez (CP Sant Celoni A) amb 5 gols

PORTER MENYS GOLEJAT
(Trofeu “A KOPS D'STICK”)
Marc Palomo (CP Congrès) amb 7 gols en 5 partits.
(Recull el premi Òscar Espinosa)

“JODEFOTOS” NIVELL EXPERT
(Menció especial)
Sr. Benito Fernàndez, amb 6 fotos sortint al mig.

CLASSIFICACIÓ FINAL



PuntsPGPEPPGFGCDIF

1. CP Congrés10310176+11

2. CP Sant Celoni A7211116+5

3. Mollet HC B404011110

4. FC Cuatro Vientos41121013-3

5. CP Sant Celoni B1013518-13

GOLEJADORS

5 gols:
Willy Domínguez (CP Congrés), Jordi Sàez (CP Sant Celoni A)

4 gols:
Marc Amorós (CP Congrès), Pep Portas (FC Cuatro Vientos)

3 gols:
Òscar Espinosa i Marc Montardit (CP Congrès), Francesc Tibau (Mollet HC B), Jordi Paituví (CP Sant Celoni B).

2 gols:
Jordi Rubio (CP Congrès), Gerad Medí i Albert Alonso (CP Sant Celoni A), Jordi Tomey, David Ècija i Xavi Danot (Mollet HC B), Dani Lòpez (FC Cuatro Vientos).

1 gol:
Eudald Moles i Raimon Pousa (CP Sant Celoni A), Miquel Roura i Jaume Gèrboles (Mollet HC B), Jordi Munsó, Eduard Urbina, Miquel Calero i Eduard Recio (FC Cuatro Vientos), David Mateu i Blai Arrabal (CP Sant Celoni B)

SABIES QUE...?

...el torneig és tenia que haver jugat una setmana abans, durant la festa major de Sant Celoni, però la incompatibilitat d’horaris per poder disposar de la pista no ho va fer possible.
...en un principi la competició estava programada per jugar-se amb sis equips repartits en dos grups de tres i una final amb el  guanyador de cada grup, però finalment només es van poder confirmar cinc equips, el que va obligar a tenir que canviar de sistema.
...el cartell de la competició es va tenir que modificar deu mil vegades, quan no era per una cosa era per una altra.
...l’únic equip que va portar entrenador va ser el CP Sant Celoni A, que va ser dirigit per Jordi Conesa.
...el FC Cuatro Vientos va jugar els seus partits del matí amb l’uniforme de la temporada passada, ja que el nou, que estrenaven en aquest torneig, el tenia que portar l’Eduard Recio i no va arribar fins a l’hora de dinar.
...German Porras, cedit pel CP Sant Celoni, tenia que haver sigut el porter del Mollet HC B durant tota la competició, però es va tenir que retirar acusat d’unes molèsties desprès del primer partit.
...Jordi Paituví i Blai Arrabal van marcar com a reforç del CP Sant Celoni B, però no jugant amb el seu equip d’origen, el CP Sant Celoni A.
...l’únic equip en el que van marcar tots els seus jugadors va ser el Mollet HC B.
...durant el lliurament de trofeus es va adjudicar per error el tercer lloc al Cuatro Vientos en lloc del Mollet. Per sort, tots el trofeus eren iguals.
...van haver-hi dos guanyadors però només hi havia un trofeu pel màxim golejador, que se’l va endur Willy Domínguez, mentre que Jordi Sàez el va rebre uns dies desprès.
...uns dies desprès del torneig el Mollet HC B va passar a ser el Mollet HC a seques, degut a la desaparició del equip A.

LES NOTES

MOLT DEFICIENT

No ens atrevim a atorgar la pitjor qualificació a res. Hi ha coses que van sortir millor i altres de pitjor, però res va resultar un desastre digne d’aquesta magnitud, o com a mínim, els responsables van saber mantenir-ho amagat als nostres ulls.

SUSPÉS

La resposta a l’esdeveniment per part de la població de Sant Celoni va estar pràcticament nul·la. Estem d’acord que un torneig de veterans d’hoquei, i sense cap nom “mediàtic” en el cartell, resulta un esdeveniment poc atractiu pel públic general malgrat la entrada sigui gratuïta, però veure unes graderies poblades només per amics i familiars dels jugadors, i uns mitjans informatius locals posant el mínim interès en el que passava, resultava llastimós. Un poble té que recolzar a les seves entitats, i més en temps d’avui en dia, sinó, a aquestes els hi espera un futur molt complicat. 

Les nombroses baixes que patien els equips –quasi totes per motius ben nobles- no van contribuir a donar un aire seriós a la competició, però gràcies a la bona predisposició dels organitzadors i participants la competició va tirar endavant sense ressentir-se.

APROVAT

Com resulta ja un tòpic, una crònica esportiva no està completa sense una crítica a l’arbitratge, així dons, com que en qüestió de decisions arbitrals mai plou a gust de tothom, per no mullar-nos, atorgarem a l’actuació d’en Jordi Sancho i en Benito Fernàndez un aprovat, i tots contents!


Ningú es va prendre el torneig com una “costellada” i tots els equips participants van jugar al seu més alt nivell possible, cosa que ennobleix a la competició. Tenint en compte de mirar-ho des de l’òptica “veterana”, van haver-hi moments de joc molt fluixets, però també molts partits van resultar atractius en qüestió de joc, rivalitat i emoció.

NOTABLE

Tot va estar molt bé, però com sempre, tot es millorable, i per aquest motiu mai donem una màxima puntuació als organitzadors d’aquest tipus de torneig, per a que no s’adormin en els llorers i per properes edicions busquin superar-se. Resulta molt complicat intentar organitzar un torneig d’aquestes característiques en unes dates on molts equips encara ni han començat la pretemporada, a part... quadrar horaris, dates... buscar un lloc per dinar... buscar patrocinadors... i a l’hora del torneig estar pendent en tot moment que tot surti bé...etc... i tot, per gust, sense cap interès material a canvi. Les nostres felicitacions al CP Sant Celoni!

EXCEL·LENT

No podia ser d’una altra manera. Desprès d’haver-s’hi proclamat campió de forma clara, autoritària i impol·luta i inqüestionable, el CP Congrés mereix la nostra màxima qualificació. Felicitats!!!

LES ESTADÍSTIQUES DEL TORNEIG

Van participar 41 jugadors, dels quals 26 van jugar els 4 partits del seu equip.
Els partits van començar amb un retard mig de 10
Es van marcar 54 gols, un promig de 5,4 per partit.
Percentatge de gols:
24 gols (44,4%) en la primera part i 30 gols (55,6%) en la segona:
1ª meitat de la 1ª part (min 1 al 7:30): 8 gols (14,8%)
2ª meitat de la 1ª part (min 7:31 al 15): 16 gols (29,6%)
1ª meitat de la 2ª part (min 16 al 22:30): 12 gols (22,2%)
2ª meitat de la 2ª part (min 22:30 al 30): 18 gols (33,3%)
Van marcar  25 jugadors diferents
Es van xutar 8 penals, dels quals es van fer 2 gols.
Al CP Sant Celoni B li van xiular 3 penals a favor i al CP Sant Celoni A 0.
Al CP Sant Celoni A li van xiular 4 penals en contra, i als altres 4 equips 1.
Es va picar 1 falta directa, que no va acabar en gol .
Es van fer 82 faltes, un promig de 8,2 per partit
El FC Cuatro Vientos va fer 19 faltes, el que més, i el CP Sant Celoni B el que menys, amb 12.
Va mostrar-se 1 targeta vermella.
Va haver-hi una mitjana de 20 espectadors per partit (s’han vist de pitjors entrades...)
28 persones van assistir al dinar de germanor.
25 participants van quedar-se a l’acte de lliurament de premis.
A KOPS D’STICK va fer 1.111 fotografies (4,61 GB) de les que va publicar 245 entre el Blog i el Facebook.
Entre els dos àrbitres en van “espatllar” 11 fotos: 6 el Sr. Fernàndez i 5 el Sr. Sancho.

A KOPS DE FLASH

Busca les diferències: 
A dalt, un esborrany quasi definitiu del cartell i a baix el definitiu que va lluir durant el torneig.

Jordi Paituví va ser l’encarregat de “regar” la pista abans de que comencés el torneig.

Els porters també tenen els seus trucs per la suor sota del casc.

La il·lusió que dona retrobar-se amb el gol!

En un torneig de veterans no podia faltar un patí trencat.

Òscar Espinosa del CP Congrés va donar el primer ensurt del dia (per la reacció de l'àrbitre, tots vam tèmer el pitjor). Per fortuna no va passar d’aquí.

També van haver-hi discrepàncies amb els àrbitres.

Miquel Roura, del Mollet, “remata” de cap un refús de German Porras.

German Porras no va poder acabar el torneig per culpa d’una lesió en el primer partit.

Benito Fernàndez donant explicacions a la taula de cronometratge.

“Oso-Dragón”, definició gràfica.

David Munsó (FC Cuatro Vientos) va tenir que jugar amb un uniforme “neutral”

 David Ècija, el flamant nou fitxatge del Mollet HC B per la temporada 2012-13.




Algunes imatges del dinar de germanor.

La delegació del FC Cuatro Vientos va aprofitar per visitar el conegut “Recò de Can Fabes”... només per fora.

Moment històric en que l’àrbitre Sancho treu la única targeta del torneig.

Hoquei de veterans, definició gràfica.