18 d’oct. 2013

OK LLIGA 2013-14 (JORN. 1): TORDERA 2 - REUS 4


RETORN AGREDOLÇ

El Parroquial de Tordera tornava a acollir hoquei de la màxima categoria desprès de set temporades i l’afició torderenca no s’ho va voler perdre, omplint les graderies del pavelló fins a la bandera, com en els millors temps. La ocasió ho mereixia: el CP Tordera –que precisament aquest dia complia 62 anys- tornava a competir a la OK Lliga, i ho feia amb un il·lusionant equip format amb gent de la casa, com en els millors temps, i ho feia per tot lo alt, contra un dels grans de la competició, el Reus Deportiu. El gran ambient, el rival... tot feia preveure que aquella jornada tindria que esdevenir una gran festa de l’hoquei, com en els millors temps.

Tot anava pel camí desitjat. Un Tordera valent i segur de si mateix, esperonat per una afició enfervorida, estava plantant cara a tot un Reus que es mantenia viu gràcies a les providencials intervencions de Roger Molina. Però, ja ben entrada la segona part, quan els torderencs s’havien aconseguit avançar, tres minuts d’inspiració del Reus arribats desprès d’una rigorosa decisió arbitral servien per a que els reusencs capgiressin el resultat i la tònica del partit, fins que van acabar per endur-se els tres punts gràcies al seu millor ofici i experiència.

El resultat final va decebre a tota la parròquia local, però tothom va marxar satisfet amb la gran actitud i imatge que van deixar els jugadors torderencs sobre la pista, il·lusionats i convençuts de que aquest equip tornarà a donar dies de glòria al CP Tordera, com en els millors temps.


FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: OK Lliga 2013-14, jornada 1. 


LLOC/DIA/HORA: Pavelló Parroquial, Tordera (Maresme). Dissabte 12 d’octubre de 2013, 19:30 h.

CP TORDERA (0+2): Jordi Lòpez (p), Andrea Bolcato, Sergi Parra (1), Marc Serra, Joan Castañé (1) –equip inicial-, Josep Hernàndez, Adrià Martos i Marçal Cuenca.
Entrenador: Jose Martos

TECNOL REUS DEPORTIU (0+4): Roger Molina (p), Xavi Costa (1), Albert Casanovas (1), Marc Ollé, Jordi Adroher (1) –equip inicial-, Joan Salvat i Josep Mª Jepi Selva (1).
Entrenador: Alejandro Domínguez

GOLS

PRIMER TEMPS:
-
SEGON TEMPS:
1-0 (32’) Parra, de falta directa.
1-1 (35’) Casanovas, de penal.
1-2 (37’) Costa, de contraatac.
1-3 (37’) Adroher, de xut exterior.
1-4 (46’) Selva, d’acció personal.
2-4 (49’) Castañé, de xut llunyà.

ÀRBITRES: F. Jorge García y Iñigo López-Leyton

TARGETES: --

FALTES: CP Tordera: 16 // Reus D: 18

PÚBLIC: Uns 400 espectadors.

INCIDÈNCIES:

- A la llotja hi havia la presència del Secretari General d’Esports de la Generalitat, el Sr. Ivan Tibau.
- El partit va començar amb 6 minuts de retard.


CRÒNICA:

Resultava tot un misteri el saber quin seria el rendiment que podria donar el Tordera competint a l’OK Lliga contra rivals d’entitat. Els torderencs han volgut confiar amb tot el bloc que va assolir l’ascens la temporada passada sense fer cap reforç, tenint en compte que la major part de l’equip té poca o nul·la experiència a la màxima categoria, i el risc que comporta el participar en una competició on no hi ha rivals petits i cada partit exigeix el màxim nivell físic i mental. Però, per una altra banda, cal remarcar que l’equip es troba immers de ple en una espiral positiva a l’alça, com ho demostra la magnífica segona volta que van protagonitzar la temporada passada, que els va acabar per portar de retorn a la OK Lliga. Si a la sòlida compenetració del equip, afegim la joventut i ambició dels seus jugadors, no es pot descartar al Tordera com una de les sorpreses positives de la temporada.

La primera prova de foc pels torderencs arribava ja a la primera jornada, amb la visita del sempre temible Reus Deportiu, un equip remodelat, però aspirant a tot, i més desprès del gran paper que van fer a la passada edició de la Supercopa espanyola, tenint en compte que Alejandro Domínguez quasi no ha pogut treballar amb tota la plantilla al complet durant la pretemporada.

Els porters, protagonistes de la primera part

El Tordera va saltar molt atrevit i valent a la pista, i des del primer instant va agafar amb la guàrdia baixa a un Reus a qui li va costar una bona estona entrar en el partit. El porter reusenc Roger Molina va evitar providencialment que els locals s’avancessin en el marcador en aquests primers compassos.

El Tordera va enfrontar-se sense complexes al Reus
La entrada a la pista de Jepi Selva va donar al Reus el punt de brillantor en atac que li faltava i el joc va passar a equilibrar-se. Jordi Lòpez va emular al seu homònim reusenc i també es va convertir en un mur sota els pals de la porteria local. La seguritat que donava Lòpez al darrera va ser clau per a que el seu equip sortís amb decisió a l’atac, sense mostrar cap mena de cohibició davant d’un rival teòricament superior.

La entrada de Jepi Selva va servir per revolucionar l'atac del Reus
Durant tota la primera part el joc era molt viu i el ritme de partit era molt intens, les oportunitats es succeïen ininterrompudament en un i altre costat de la pista, però el marcador es va mantenir immòbil per culpa dels dos porters, que van tenir una més que brillant i destacada actuació en aquests primers vint-i-cinc minuts.

El Tordera s’avança

El joc era un anar i tornar constant
La segona part va començar amb el mateix ritme trepidant que ens va deixar la primera. El dos equips no es donaven cap treva i els dos porters continuaven aturant a tort i a dret les constants arribades del rival. Amb els minuts passant, l’empat a zero encara en el marcador i l’empat a nou en el caseller de faltes, l’emoció era màxima.

Quan es portaven set minuts de represa, els locals van ser els primers en cometre la desena falta, tenint així el Reus una oportunitat d’or per desencallar el marcador en el seu favor. Jordi Adroher va ser l’encarregat de picar la falta directa, però Jordi Lòpez va saber tapar perfectament el forat, desballestant així una nova ocasió reusenca per marcar.

Jordi Adroher intent superar a Jordi Lòpez en una falta directa
En la jugada següent, el Reus va cometre la seva desena falta d’equip, i la oportunitat de inaugurar l’electrònic mitjançant una directa es va traslladar a la porteria visitant. Sergi Parra sí que va encertar, sorprenent a Roger Molina amb un llançament semi-directe. L’1-0 va portar el deliri a les atapeïdes grades del Parroquial.

Tres minuts que ho canvien tot

La cosa no va quedar aquí. El Tordera va aprofitar l’eufòria del moment i uns instants de neguit dels reusencs i es va quedar a un pèl de fer el segon. Una nova encertada intervenció de Molina i el pal ho van impedir.

Als 10 minuts d’aquest segon temps va arribar l’acció clau que va fer capgirar el rumb que estava agafant el partit. Els arbitres van assenyalar un rigorós penal en contra del Tordera. Jordi Lòpez va refusar el xut d’Albert Casanovas, però el llançament va tenir que repetir-se al avançar-se un jugador torderenc, en una decisió molt desconcertant dels col·legiats, ja que van ordenar la repetició quan ja s’havia iniciat la jugada conseqüent al refús. En el segon intent, Casanovas no va fallar i va fer pujar l’empat a 1 al marcador, entre les sonores protestes dels aficionats locals.

Un penal transformat per Casanovas va servir al Reus per començar a donar un nou rumb al partit
Amb l’empat també van arribar uns instants d’inspiració del Reus, que li van servir per, en un tres i no res, capgirar el marcador i deixar-lo en un 1-3. Un ràpid contraatac portat per Selva, Adroher i Costa va servir per a que aquest últim fes l’1-2, i pocs segons desprès, Jordi Adroher sorprenia a Jordi Lòpez amb un col·locat xut llunya i posava dos amunt al Reus a manca de tretze minuts per la conclusió.

Un xut col·locat d'Adroher va agafar per sorpresa als locals i va significar l'1-3
El Reus assegura els tres punts

El Reus va fer-se amb el ritme del joc
El sever càstig rebut va descentrar al Tordera, el joc del qual va anar perdent espurna a mida de que s’acostava el final del partit. Roger Molina continuava lluint-se en les puntuals ocasions que arribaven davant la seva porteria. Els arbitres no van estar gaire encertats a l’hora de prendre decisions aplicant un criteri unificat, sent de vegades massa permissius i altres massa primmirats, cosa que va provocar neguit i nervis tant a dins com a fora de la pista, cosa que va propiciar un escenari ideal pel Reus, que va saber tirar d’ofici i experiència per portar el joc allà on li convenia en aquest tram final del xoc.
Parra falla una directa en els darrers minuts
Quan faltaven quatre minuts per la conclusió, Jepi Selva va dictar la sentència amb una brillant acció individual que va significar l’1-4. El Tordera no va abaixar els braços, va mantenir l’esperança, però el seu joc ja era més de cor que de cap i amb poques opcions de capgirar la situació,  i ja tant sols els hi quedava la possibilitat de caure amb honor i maquillar una mica un marcador que resultava massa sever amb els esforços fets durant la major part del partit. A dos minuts del final, els torderencs van disposar d’una nova falta directa, que Sergi Parra no va poder transformar. Pocs segons desprès, un fort xut exterior de Joan Castañé va servir per establir el que seria el definitiu 2-4. Ja en el darrer minut, Selva va fallar una falta directa favorable als reusencs.

Inici de campionat complicat pel Tordera

Tot i que el Reus partia com a favorit per aquest partit, el haver pogut treure algun resultat positiu de l’enfrontament per part de Tordera, i més desprès d’oferir una gran imatge competitiva, hauria significat una injecció de moral pels torderencs de cara a afrontar el difícil inici de campionat que els hi espera. El proper dissabte, el Tordera es desplaçarà al Palau Blaugrana per enfrontar-se al totpoderós FC Barcelona, i en les jornades següents tindrà que veure-se-les amb el Liceo, Vendrell i Vic, els ossos durs del campionat. Trobar-se amb el “Tourmalet” tot just acabat d’arribar a la OK Lliga requereix molta força mental per no acabar enfonsat si triguen en arribar els bons resultats. Veurem quina serà la resposta dels torderencs davant d’aquest complicat inici de camí del seu retorn a l’OK Lliga.

Per la seva part, la popera jornada el Reus rebrà a casa al Blanes HCF, un equip que aquesta temporada també ha tingut una forta remodelació i que arriba desprès d’empatar a casa amb el Lleida.

El Reus també s’emporta el partit SUB’23

Abans del partit d’OK Lliga, i com serà habitual aquesta temporada, es va disputar el partit de la nova lliga de la ACHP amb equips SUB’23. L’enfrontament entre el Tordera i el Reus va causar certa especiació entre l’afició local, i les grades del parroquial presentaven un aspecte que feia força patxoca.

Jugada d'atac del Reus en el partit SUB'23
Sobre la pista, el partit va resultar entretingut i disputat, saldant-se la primera part amb un ajustat 0-1 favorable als reusencs. La segona part va ser encara més animada i emocionant. El Tordera va aconseguir remuntar i igualar el resultat quan el Reus ja manava per 0-2, però quan tot apuntava a que els locals aconseguirien capgirar el marcador, un nou gol dels tarragonins va significar el que seria el definitiu 2-3. Els torderencs van desaprofitar una falta directa a manca de 24 segons i els tres punts van acabar marxant cap a Reus.       

EL PROTAGONISTA:

Roger Molina. En un partit on els dos porters van brillar de manera destacada, resulta obvi que remarquem especialment al del equip guanyador. L’actuació de Molina va resultar decisiva per a que el Reus assolís la victòria, tant durant els 3 primers quarts de partit, on va mantenir vius als seus gràcies a encertades intervencions davant dels constats atacs torderencs, i fent lo propi en el tram final del partit, amb el resultat a favor, mantenint a ratlla els intents de remuntada del rival. En aquest inici de temporada, Molina està demostrant que segueix dins d’un moment excepcional de forma, iniciat ja la temporada anterior a les files del Vendrell.

SABIES QUE…?

...l’entrenador del Reus, Alejandro Domínguez, va arribar a la lliga espanyola la temporada 1991-92 com a jugador del CP Tordera.
...Ràdio Tordera va tenir uns inesperats problemes tècnics tot just abans de començar el partit, però finalment va aconseguir fer la retransmissió en directe en condicions molt bàsiques.
...durant el descans del partit va haver-hi un retrobament entre el seleccionador català Jordi Camps i l’ex-capità de Catalunya Ivan Tibau, que van passar molta estona dialogant animadament.
...parlant d’Ivan Tibau, l’actual Secretari General d’Esports va ser jugador del CP Tordera des del 1992  fins al 1995.
...Marc Serra, Joan Castañé i Jose Martos, com a jugador, van formar part de la darrera plantilla del CP Tordera que va militar a l’OK Lliga, la temporada 2005-06. 
...a la grada hi havia Gerard Camps, porter del CP Vilafranca i exjugador del CP Tordera.
...donat l’expectació que ha generat el proper desplaçament contra el Barça el dissabte 19, el CP Tordera ha previst posar autocars pels aficionats que ho desitgin. 


A KOPS DE FLASH

La llotja del pavelló engalanada a l’espera de les autoritats

Gerard Camps va estar ben acompanyat a la grada.

Una imatge de la llotja, amb l’alcalde de la vila i el president del CP Tordera envoltant Ivan Tibau.

PODEU TROBAR UNA ÀMPLIA GALERIA D’IMATGES DELS PARTITS EN AQUESTS ENLLAÇOS AL NOSTRE FACEBOOK: