1 de nov. 2013

LLIGA FEMENÍ 1ª CATALANA (JORN. 6): LLORET 3 - MATARÓ 1

EL LLORET SEGUEIX SUMANT

El Lloret va fer un partit seriós i va acabar sumant el tres punts d'una victòria treballada en el seu enfrontament amb el Mataró. Les lloretenques van avançar-se tot just començar, i mai van deixar perdre el seu avantatge posant-se 2-0. El Mataró va intentar-ho i va aconseguir retallar diferències, però els seus esforços no van ser suficients per superar a un Lloret que va fer el tercer gol a la segona part i va saber gestionar el seu avantatge.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ:  Femení 1ª Catalana, jornada 6.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d'Esports. Diumenge 27 d’octubre de 2013, 18:45 h.

CH LLORET (2+1): Mariví Cordial (p), Cristina Carbó (2), Judit Codina (1), Paula Barranco, Marta Costa -equip inicial-, Mariona Pujol i Meritxell Rubio (p).
Entrenador: Eduard Recio.

CH MATARÓ (1+0): Ariadna Escalas (p), Andrea Parra, Clara Ràfols, Paula Batalla, Anna Moreno -equip inicial-, i Marta Soler (1).
Entrenador: Jordi Cervera.

GOLS

PRIMER TEMPS: 1-0 (1') Codina / 2-0 (7') Carbó / 2-1 (15') Soler.
SEGON TEMPS: 3-1 (29') Carbó

ÀRBITRE: Burgos

TARGETES: --

FALTES: CH Lloret: 6 / CH Mataró 8

PÚBLIC: Uns 40 espectadors

-Abans del partit, l'equip del CH Lloret va fer-se la foto oficial de la temporada.
-El partit va començar amb 17 minuts d’endarreriment sobre l’horari previst, degut al retard acumulat dels partits jugats abans.

El Lloret arribava a aquesta sisena jornada amb un bagatge d’una victòria, un empat i una derrota en els tres partits disputats fins a la data. El rival, el CH Mataró, tot i tenir només un punt, amb un empat i una derrota en dos partits, no inspirava gens de confiança. El fet de que les mataronines encara no haguessin estrenat el seu caseller de victòries, i la possibilitat de que poguessin venir “reforçades” amb algunes jugadores del seu primer equip, feia estar amb la mosca al nas al tècnic local Eduard Recio.

Una victòria significaria pel Lloret confirmar un bon inici de temporada en la nova categoria, alhora que esgarrapar uns punts molt importants per assolir el més aviat possible el principal objectiu de la temporada: la permanència. Lògicament, el Mataró també sortiria en busca de la victòria. Cada punt resulta molt important en una competició tant curta i ajustada, i sumar-ne tres, ara per ara, suposaria fer un salt important a la classificació, deixant la zona baixa.

Un gol matiner marca el rumb del partit

Les coses no podien començar millor pel Lloret: als 15 segons, Judit Codina sorprenia a propis i estranys amb un xut exterior i feia pujar l’1-0 al marcador. Aquest gol va servir per marcar el rumb del partit, ja que obligava a les mataronines a obrir-se de bon començament si no volien anar a remolc la resta de temps.

El Mataró va anar en busca de l’empat, però un endreçat plantejament defensiu de les lloretenques els hi ho va impedir. Les locals aprofitaven les recuperacions per sortir a la contra, però sense prendre riscos, buscant un segon gol que els hi donés un punt més de tranquil·litat. I aquest va arribar, als 7 minuts, mitjançant Cristina Carbó.

Les jugadores del Lloret celebren el 2-0 obra de Cristina Carbó.
Reacció de les mataronines

Trobant-se amb un desavantatge de dos gols, el Mataró es va veure obligat a incrementar el ritme, posant en compromís la porteria de Mariví Cordial en diverses ocasions. Aquests van ser moments complicats per les lloretenques, que a part de veure’s assetjades pel rival, no van tenir l’encert suficient per sentenciar, quan Paula Barranco va fallar un u contra u al superar la línea defensiva i quedar sola davant la portera, i Cristina Carbó va desaprofitar una falta directa.

Ocasió del Mataró
Per la seva part, les mataronines van veure recompensada la seva constància amb un gol de Marta Soler cinc minuts abans del descans, que ajustava el marcador en un 2-1. Tot i que van arribar diverses bones ocasions més a les dues porteries, el resultat no va tornar a moure’s aquesta primera part.

Paula Barranco intenta sorprendre rematant des de la frontal.
Una segona part oberta

El segon temps també va començar animat. Un gol en qualsevol dels costats obriria nous horitzons al partit. Un tercer gol del Lloret els hi tornaria a donar dos d’avantatge, una renda que ben gestionada els hi podria permetre lligar la victòria amb certa tranquil·litat. I un gol del Mataró llençaria per la borda la bona feina feta per les lloretenques durant la primera part, fent que el partit tornés a zero i fes incert el seu final.

Marta Costa intenta iniciar una jugada d'atac del Lloret
El Lloret va donar els primers avisos de la represa, amb un xut llunyà de Carbó i una internada de Judit Codina, ben refusada per Ariadna Escalas. El Mataró va fer servir el seu dret a rèplica i Paula Batalla i Clara Ràfols van posar a prova a Meritxell Rubio –que va defensar la porteria lloretenca durant aquesta segona part-.

Providencial gol de Cristina Carbó

A punt de tocar l’equador de la segona part, amb el partit més disputat i obert que mai, una acció individual de Cristina Carbó va significar el 3-1. Un gol que va fer variar de nou la tònica que havia adquirit el partit. Les locals, amb la serenor que els hi donava la renda de dos gols van passar a fer-se amb el domini del joc, i de nou Carbó va estar a un pel de superar a Escalas i fer el quart en una nova acció individual.

Amb aquesta acció Cristina Carbó va fer el 3-1
Malgrat tot, el Mataró no va abaixar els braços i va disposar d’algunes ocasions per intentar retallar les diferències i tornar a entrar en el partit, sobretot per part de Paula Batalla, que d’entre altres, va fallar una falta directa a set minuts del final. A mida que passava el temps, el Lloret s’anava fent amb més fermesa amb les regnes del joc, portant-lo a la seva conveniència. D’aquesta manera, el resultat va restar inamovible i aquest 3-1 es va convertir en la segona victòria del Lloret aquesta temporeda, que suma ja set punts en quatre partits disputats, situant-se tercer a la classificació, al darrera del Bell-lloc Vila-sana i el Cerdanyola.

El Mataró va lluitar fins al final, però no va poder culminar amb èxit les seves ocasions
Setmana de descans

La competició de 1ª Catalana Femení quedarà aturada durant el cap de setmana del pont de Tots Sants, el que donarà als equips uns dies més per preparar els seus propers compromisos, que no es preveuen gens fàcils. El dissabte 9, el Lloret visitarà la pista del CP Vilanova, un equip situat a la zona mitja de la taula amb 4 punts, encara que amb un partit menys que les lloretenques. El Mataró, que amb aquesta derrota s’ha quedat cuer de la classificació empatat a 1 punt amb l’SFERIC, ho tindrà un pel més complicat, ja que el diumenge següent rebrà al líder, el Bell-lloc Vila-sana.

El Mataró necessitará treballar dur per aconseguir quelcom positiu en el seu proper partit
LA PROTAGONISTA:

Judit Codina. La nova incorporació del Lloret d’aquesta temporada va fer un partit molt complet. El seu gol en els primers segons va servir per fer esvair ràpidament les incerteses que generava el rival i va donar a l’equip el plus de motivació necessari per portar el partit fins a bon port. No només això, durant tota la resta de minuts que va estar en joc va mostrar-se molt activa en atac i disciplinada en defensa, participativa amb les companyes, amb qui va mostrar una bona sintonia i adaptació.

SABIES QUE…?

...algunes de les jugadores del Mataró van jugar un partit de FEM 16 el mateix dia al matí, en el que van guanyar al Blanes per 9-0.
...la portera del Lloret Meritxell Rubio fa servir el dorsal número 2, el mateix que feia servir anteriorment quan feia de jugadora de pista.
...Anna Moreno del Mataró, va ser inscrita a l’acta amb el dorsal 7, quan va lluir el 77.
...en els partits del Lloret Femení resulta habitual la presència a la grada del jugador del primer equip Xavi Gonzàlez.
...el Mataró només va reforçar-se amb una jugadors del primer equip, Paula Batalla.
...en l’acta, el gol de Judit Codina va ser concedit a Carlota Surís, que ni tant sols va jugar.
...el Lloret és el segon màxim golejador de la categoria amb 16 gols, només superat pel líder amb un gol més.

A KOPS DE FLASH

El Lloret va aprofitar que hi eren totes per fer-se la foto oficial de la temporada 2013-14.

El 2, un dorsal un tant curiós per una portera.

Els àrbitres, siguin de la categoria que sigui, sempre fidels a la cita amb el nostre objectiu.

L’entrenador del Lloret Eduard Recio no va portar les seves Vamcat’s, però si que lluïa una vistosa estelada a la samarreta.