13 de nov. 2013

PRESENTACIÓ DE L'ASSOCIACIÓ DE VETERANS DEL BARÇA D'HOQUEI PATINS

MÉS ESTRELLES QUE EN EL CEL

El FC Barcelona ha presentat l'ASSOCIACIÓ DE VETERANS DEL BARÇA D'HOQUEI PATINS en un acte celebrat en la sala de premsa del Palau Blaugrana que ha aplegat a nombroses personalitats relacionades al passat de la secció d'hoquei blaugrana, i també ha tingut la presència d'una representació del primer equip, encapçalada per l'entrenador Ricard Muñoz -que la temporada passada va jugar amb l'equip de veterans del Barça- i els capitans Aitor Egurrola, Sergi Panadero i Marc Torra. L'Associació es va fundar fa uns mesos i aquest acte ha significat la seva presentació oficial.

Foto de grup abans de començar l'acte. Encara no havien arribat tots els assistents.
L'acte ha resultat realment emotiu, i el sol fet de poder veure congregades a tantes històriques estrelles -algunes ja elevades a l'estatus de mite i llegenda- de totes les èpoques feia esgarrifances a qualsevol aficionat a l'hoquei. Des d'alguns pioners de la secció, com Josep Mª Ovies, fins als darrers en penjar els patins, com Beto Borregán, passant per una impressionant llista entre els que figuraven (i perdó pels que em deixo) Pere Gallén, Jaume Capdevila, Jordi Villacorta, Quim Paüls, Carles Trullols, Josep Enric i Joan Torner, Tino Vilar, Josep Llorca, Santi Puigmartí, Ramon Pons, Joan Brasal, Lluís Segarra, David Gabaldón, Xavi Gimeno, Carles Folguera i Gaby Cairo.

Vilar, Pons i J. Torner, d'esquerra a dreta
Els parlaments han estat a càrrec de Ramon Pons, president de l'Associació, Agustí Tino Vilar, vicepresident, i Joan Torner. El directiu del FC Barcelona responsable de la secció, Ramon Cierco, va tenir que absentar-se a darrera hora per motius personals. Pons, que va ser el porter de l'equip que va aconseguir la primera Copa d'Europa de la secció (1973) -també primera Copa d'Europa del club-, va començar el seu discurs fent una petita història dels començaments de l'hoquei a Can Barça, va destacar que l'Associació no està només formada per exjugadors, sinó que està oberta a tècnics, auxiliars, directius i tot aquell que d'una manera o una altre hagi tingut alguna relació amb la secció d'hoquei patins blaugrana. I també va voler donar a conèixer quins eren els objectius de la nova associació: aplegar a totes aquelles persones que hagin estat vinculades a la secció al llarg de tota la seva història des de la seva primera fundació al 1942; organitzar actes esportius i socials referents a veterans; estar a la disposició del Club per col·laborar i assessorar sempre que se'ls reclami per ajudar a fer més gran la secció d'hoquei patins; i per últim, la funció social, que és la de, en col·laboració amb la Fundació FC Barcelona, poder prestar ajut de qualsevol tipus a a tot aquell membre que passi dificultats.

Tino Vilar, jugador a la dècada de 1960 i desprès directiu, va fer el seu discurs explicant nombroses anècdotes, sobretot de les èpoques anteriors a la construcció del Palau Blaugrana. Per la seva part, Joan Torner, mític jugador dels anys '80, va parlar en representació de l'actual equip de veterans del Barça, explicant el bon ambient que hi ha en el món dels veterans, com el Barça “enganxa” i com a molts equips els hi fa molta il·lusió poder venir a jugar al Palau i enfrontar-se amb les “velles glòries” blaugranes. Tot ells van tenir record per aquells que ens han deixat, com els recentment desapareguts Ferran Arnedo, fisioterapeuta de l'equip als anys '80, i Jaume Borrás, antic delegat i directiu, alhora que un dels impulsors de la creació de l'Associació. La resta de la junta directiva de l'Associació està formada per Santi Puigmartí, Jordi Tino Martínez, Joan Brasal, Lluís Segarra i David Gabaldón.

La intervenció de Josep Mussons
A l'acte també va estar present l'exdirectiu del Barça Josep Mussons, que va fer servir el torn de paraula per destacar el que significa l'hoquei patins pel FC Barcelona, i com a anècdota va explicar com quan va entrar a la directiva del Club, en la primera legislatura de J. Lluís Núñez, van demanar informes de l'estat de totes les seccions i de l'hoquei els hi van dir que no calia tocar res perquè era la que millor funcionava, i també com es va dur a terme el fitxatge de Quim Paüls. Un altre que no es va perdre l'esdeveniment va ser Manolo Flores, en representació de l'Associació d'exjugadors de Basquet del Barça.





Per acabar es va convidar a tots els assistents a una copa de cava per brindar per l'èxit de la nova associació barcelonista.


ÀLBUM DE FOTOS:

La zona mixta del Palau va ser testimoni d'emotius retrobaments entre antics companys, alguns dels quals feia temps que no es veien.

Tres membres de l'actual equip de veterans del Barça: Josep Enric Torner, Lluís Segarra i Tino Martínez.

Els membres del primer equip del Barça van unir-se a l'acte abans del seu entrenament.

Dos MITES en majúscules: Carles Trullos i Josep Enric Torner.

El mural amb fotos històriques va cridar l'atenció dels assistents.

Molts van voler immortalitzar alguns moments de l'acte.

Manolo Flores (a dalt a l'esquerra) va assistir a la presentació en nom dels veterans del bàsquet. A la dreta, Ricard Muñoz i Edu Castro, actuals tècnics del primer equip.

Aleix Santacana, cap de premsa de l'hoquei patins del Barça, va moderar els parlaments.

Sergi Macià, 2on entrenador amb Paüls i Pujalte, ex coordinador de l'hoquei formatiu, i ex jugador de l'equip de veterans.

Quim Paüls (a la dreta de la 2ª fila) i darrera d'ell Josep Mussons.

Repòquer d'assos: Carles Folguera, Ramon Riverola (preparador físic del primer equip d'hoquei i membre del Barça amb més títols de l'historia), Josep Enric Torner, Carles Trullols i Jordi Villacorta.

L'arribada de Beto Borregán, l'únic jugador de la secció que té la samarreta penjada en el Palau Blaugrana.

L'exjugador i exentrenador del primer equip Gaby Cairo, al seu costat Miquel Plaza (a l'esquerra de l'imatge), companys a l'equip de veterans. Al darrera Carles Gallen, redactor de El Mundo Deportivo i fill de Pere Gallen