12 de febr. 2014

OK LLIGA 2013-14 (JORN 17): VILAFRANCA 5 - CERCEDA 5

Font: Premsa CP Vilafranca

EMPAT DE MALA SORT

Aquest dissabte al vespre, el Patí Vilafranca tenia una de les cites importants de la temporada, ja que després de quatre partits sense puntuar necessitava aconseguir els punts de la manera que fos. Però uns últims minuts de desconcert, i amb uns àrbitres amb una actuació d’escàndol (arbitres gallec i asturià) en contra els vilafranquins van fer que el Cerceda s’emportés un punt de la visita a la Capital del Vi.

Berna Garcia inicia una contra
El partit va començar malament pels interessos vilafranquins, ja que als 45 segons de joc, els àrbitres van xiular una falta directa en contra el Vilafranca i targeta blava a Jordi Esteva. Els gallecs la van aprofitar i van posar el 0 a 1. Però el Vilafranca no es va arronsar, i tant sols 20 segons després, Joan Vázquez, el noi del centre, feia l’empat a 1. Pocs minuts després, els àrbitres començaven de nou amb el seu recital i van mostrar la segona targeta blava a Jordi Esteva. Però els de la Capital del Vi no es van deixar influenciar, i de nou Joan Vázquez feia el segon gol vilafranquí i avançava els del Penedès. Poc a poc, els àrbitres van anar carregant de faltes al Vilafranca, però amb un joc vistós i intens, el Patí defensava amb concentració i els gallecs no podien arribar a la porteria de Gerard Camps, el qual va tenir una actuació molt destacada. A manca de cinc minuts per arribar al descans, Berna Garcia va fer una gran jugada personal, es va plantar davant del porter gallec i li va escolar la bola fins al fons de la porteria, un gran gol. Un minut després el mateix Berna, feia de penal el 4 a 1, amb que es va arribar al descans.

Jordi Galan internant-se a l'àrea del Cerceda
A la represa, els gallecs van sortir amb la intenció de treure algun punt de la poliesportiva vilafranquina, i ho van aconseguir amb l’ajut arbitral. Gonzalo Pérez va ser el protagonista d’aquest inici, ja que tot just començar va cometre una falta directa i la conseqüent targeta blava. Xavi Caldú no va poder transformar la falta directa. Només tornar a sortir a la pista de nou, Gonzálo Perez va tornar a veure targeta blava, encara que ell mateix, cinc minuts després, va posar el 4 a 2 en el marcador. Mancant 10 minuts per l’acabament els àrbitres van xiular la desena falta del Vilafranca, i Martin Payero va aconseguir el 4 a 3. Tot just un minut després, Xavi Caldú es plantar davant de l’àrea visitant i l’últim defensor va tirar-lo a terra, l’àrbitre xiula penal, però no ensenya la targeta blava, una acció on tot el pavelló va protestar l’acció. Berna Garcia tornava a xutar el penal, però el porter gallec va aturar el seu llançament. A manca de 6 minuts Joan Vázquez, posava el 5 a 3 en el marcador. Quedaven 5 minuts i tot podia passar. A manca de dos minuts, els gallecs van veure com David Torres, amb una acció infantil va picar a la tanca de protecció de la pista i els àrbitres van mostrar-li la targeta blava. El Vilafranca tenia superioritat, i quan sortia en una contra, Marc Navarro, va anar a parar contra la tanca de la pista ja que va ser enganxat per darrera i per Gonzálo Perez, una acció de tarjeta blava, que hagués suposat la tercera blava pel jugador gallec i la seva expulsió, però els àrbitres ni tant sols van xiular falta, en una acció que hagués deixat els gallecs amb dos jugadors de pista. En aquest moment tot el pavelló es va “encendre” de protestes davant d’aquesta acció tant clamorosa, que els àrbitres no va voler xiular, a més el Cerceda es mantenia a les 9 faltes comeses en el marcador.

Fidel Noguera va fer les funcions d'entrenador del Vilafranca en lloc de Jordi Garcia
En la següent jugada, José Ramon penja una bola a la porteria vilafranquina, que és desviada per un estic i s’escola a la porteria posant el 5 a 4. Quedava un minut, el Vilafranca només havia de mantenir la bola, però la forta pressió dels gallecs, va fer que la perdés, i un xut llunyà de Gonzalo Perez, es va escolar a la porteria d’un Gerard Camps que no hi va poder fer res, ja que estava tapat per un jugador contrari.

Quedaven trenta segons, i el Vilafranca va anar de cap a buscar el gol, però un Cerceda que portava 9 faltes, va estavellar a Marc Navarro primer i a Jordi Esteva després contra la tanca, dues faltes claríssimes, que els àrbitres no van voler xiular i que hagués significat la desena falta del Cerceda i la conseqüent directa favorable el Patí. Però amb el resultat de 5 a 5 es va arribar al final del partit, un partit on els vilafranquins es mereixien guanyar, vist el joc del rival, i la trista actuació arbitral, on els hi va tremolar el xiulet en certs moments del partit.

Ara la propera setmana el Vilafranca es desplaça a Sant Sadurní per jugar el derbi de l’Alt Penedès, que es jugarà diumenge 16 de febrer a les 12:30h a l’Ateneu.