10 de febr. 2014

OK LLIGA 2013-14 (JORN. 17): TORDERA 1 - BARÇA 9

NOVA GOLEJADA DEL BARÇA

El Barça continua amb pas ferm el camí cap al títol de Lliga, i ho fa causant estralls per allà on passa. La seva nova víctima ha estat un voluntariós CP Tordera que no ha pogut fer res per frenar la màquina golejadora blaugrana, en un partit on el millor ha sigut el gran ambient del torderenc Pavelló Parroquial ple fins a dalt.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: OK Lliga 2013-14, jornada 17.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Parroquial, Tordera (Maresme). Dimarts 4 de febrer de 2014, 21:00 h.

CP TORDERA (0+1): Jordi Lòpez (P), Andrea Bolcato, Sergi Parra, Marc Serra (1), Adrià Martos -equip inicial, Carles Torner i Marçal Cuenca.
Entrenador: Jose Martos.

FC BARCELONA (5+4): Sergi Fernàndez (P), Marc Gual, Matias Pascual (3), Marc Torra, Reinaldo García (1) -equip inicial-, Raül Marín (1), Pablo Álvarez (3), Sergi Panadero i Xavi Barroso (1).
Entrenador: Ricard Muñoz.

GOLS

PRIMER TEMPS:
0-1 (1') Reinaldo, de xut llunyà.
0-2 (6') Pascual, d'acció individual.
0-3 (15') Álvarez,de jugada col·lectiva.
0-4 (19') Álvarez, des de la frontal.
0-5 (22') Marín, de xut exterior.
SEGON TEMPS:
1-5 (29') Serra, de jugada col·lectiva.
1-6 (37') Álvarez, d'acció individual.
1-7 (41') Pascual, de penal.
1-8 (42') Barroso, aprofitant un rebot dins de l'àrea.
1-9 (43') Pascual, des de la frontal.

ÀRBITRES: Joaquín López i Alberto López

TARGETES:

Blava a Andrea Bolcato (CP Tordera), min 14, per fer caure a un rival.

FALTES: CP Tordera: 9 / FC Barcelona: 12

PÚBLIC: Uns 400 espectadors.

-Partit avançat degut a que el Barça té un partit de competició europea el dia 8.
-El Tordera patia la baixa de Joan Castañé.

El partit es jugava en un dia laboral i a una hora un tant intempestiva, però la visita del Barça va generar molta expectació a Tordera, i el Pavelló Parroquial presentava una entrada i un ambient de luxe. Tot i això, l'abismal diferència entre tots dos equips presagiava un enfrontament amb un clar color blaugrana. El Tordera es trobava situat a la part baixa de la classificació, lluitant per la permanència, i a la darrera jornada havia rebut un correctiu a la pista del Reus (12-3). En canvi, el Barça liderava la taula amb mà de ferro, encara invicte, amb 15 victòries i un sol empat, i amb una impressionant mitjana de quasi 7 gols per partit.

Arribar i moldre

Reinaldo García va inaugurar el marcador
El partit es va posar de seguida de cara barcelonista. En la primera acció del joc, només fer el servei de centre, Marc Gual estavellava la bola en el pal de la porteria torderenca, i uns instants desprès, als 25 segons de joc, Reinaldo Garcíua avançava 0-1 al Barça amb un xut des de la mitja distància que va sorprendre a Jordi Lòpez.

Matias Pascual, autor del 0-2
El Tordera va intentar neutralitzar el matiner avantatge blaugrana, però Matias Pascual va fer el 0-2 als 6 minuts, amb una gran acció individual sortejant als defensors rivals i acabant amb un xut creuat des de la cantonada de l'àrea que no va poder aturar Jordi López.

Lopez i Fernández mantenen inamovible el 0-2

Els minuts següents al 0-2 van tenir com a protagonista destacat al porter local Jordi López, que va aturar tres faltes directes als jugadors barcelonistes -dues a Marc Torra i una a Raül Marín-, a part de dues intervencions de mèrit en accions de Reinaldo García i Marc Torra.

Jordi Lòpez va aigualir la nit a Marc Torra, que es va quedar sense marcar.
A l'altra porteria, Sergi Fernàndez també va tenir una brillant intervenció decisiva refusant un penal i dos remats posteriors a Marc Serra, evitant així que el Tordera tornés a entrar en el partit.

Sergi Fernàndez va estar molt encertat sempre que va tenir que intervenir, com en una triple ocasió de Marc Serra
El Barça sentència abans del descans

Una targeta blava mostrada a Andrea Bolcato va deixar en inferioritat numèrica al Tordera al minut 14. Jordi López va evitar que Raül Marín maqués en la falta directa conseqüent, però el Barça va saber treure profit de la seva superioritat, i un minut més tard, una ràpida jugada de tiralínies iniciada per Marc Torra, la va fer servir Pablo Álvarez per fer el 0-3 rematant al segon pal una bona centrada de Sergi Panadero.

El Barça va saber mantenir a ratlla al Tordera i va deixar el partit vist per sentència amb un parell de gols més abans del descans. Pablo Álvarez va fer el 0-4 als 19 minuts amb un xut creuat des de la frontal de l'àrea, i tres minuts abans d'acabar la primera part, Raül Marín feia el 0-5 amb una fort xut des de la mitja distància.

Raül Marín en el moment d'engaltar elxut que es convertiria en el cinquè gol del Barça
Miratge de reacció local

El Tordera va sortir molt endollat al segon temps, creant nombroses ocasions de gol davant d'un Barça més conservador que el de la primera meitat. Als 4 minuts de represa, tot just desprès de que Marc Torra estavellés una bola al pal de la porteria local, els torderencs van escurçar diferències amb una ràpida transició entre Andrea Bolcato i Adrià Martos, que va culminar Marc Serra internant-se ràpidament a l'àrea i sorprenent a Sergi Fernàndez.

Una bona combinació del Tordera va acabar en l'únic gol local
L'1-5 va esperonar encara més als locals, i, empentats pel suport d'un públic que en cap moment va deixar d'animar, va tornar a la càrrega contra la porteria rival, obligant a Sergi Fernàndez a lluir-se en diverses ocasions per evitar el 2-5, com en un penal llançat per Sergi Parra que va estavellar-se en el travesser, en el que el porter blaugrana va poder salvar el gol en l'acció conseqüent.

Sergi Parra no aprofitar aquest penal per acostar al Tordera en el marcador
Però l'intent de remuntada del Tordera va quedar en això, en només un intent, ja que el Barça devia veure les orelles al llop i va tornar a engranar la directa amb el fi d'allunyar possibles complicacions. El partit va entrar en una fase molt entretinguda, amb anades i tornades i tornades a les dues porteries, sent els barcelonistes els que van acabar per portar-se el gat a l'aigua, mitjançant una bona acció individual de Pablo Álvarez, que va encarar a Jordi Lòpez i el va superar per fer l'1-6. Aquest era el tercer gol del davanter argentí en aquest partit, el 28è del que portem de campionat.

Pablo Álvarez va fer el seu Hat-trick amb un gol de crack
El Barça fa tres gols en dos minuts

La segona part superava ja el seu equador, i el Tordera continuava incomodant al Barça, tot i que el resultat regnant deixava el partit clarament encarrilat cap al costat barcelonista.

L'amplia renda en contra no va impedir que el Tordera continués buscant amb insistència la porteria contrària
A nou minuts del final, el Barça va trencar definitivament el partit amb tres gols consecutius en qüestió de dos minuts. L'1-7 va arribar des del punt de penal, amb un impecable llançament de Matias Pascual, que quasi bé sense fer soroll, estava fent un partit molt complet en tots els aspectes.

Matias Pascual va fer l'1-7 amb un impecable llançament de penal
Un minut desprès, Xavi Barroso va aprofitar una bola rebotada d'un xut de Raül Marín per fer l'1-8. I a continuació, Matias Pascual batia a Jordi Lòpez amb un xut creuat des de la frontal, tancant aixi el resultat amb el definitiu 1-9, i de pas, segellant el seu Hat-trick personal.

Xavi Barroso també va marcar
Pocs segons desprès, el Barça va cometre la seva desena falta d'equip, i el Tordera va disposar d'una falta directa per intentar maquillar el resultat, però Carles Torner no va poder superar a Sergi Fernàndez. El Tordera es va fondre definitivament, al igual que es fonia el partit, i els darrers minuts es van convertir en un tràmit fins que el cronòmetre va arribar a zero.

Carles Torner va sortir amb moltes ganes en els darrers minuts, però va acabar sense recompensa
Dissabte, jornada europea

Aquesta previsible derrota torna al Tordera a les posicions de descens, posicions en les que sembla que es mantindrà algunes jornades, ja que els torderencs, immersos en el seu “Tourmalet” contra els equips grans, viatjaran fins a Galícia per enfrontar-se al Liceo en la propera jornada del dia 15. Si el Tordera vol mantenir la categoria aquesta temporada, tindrà que oblidar-se una mica d'aquests partits contra els equips de dalt de tot, i centrar-se en no cometre els mateixos errors de la primera volta que el van portar a perdre punts contra els teòrics rivals directes, en els partits que realment són importants per la classificació final.

El Barça suma una nova contundent victòria que el manté lider ferm i indiscutible a 14 punts del seu perseguidor immediat, cosa que li permetrà centrar-se en el seu compromís europeu de dissabte a Alemanya, contra el SKG Herringen, en un partit a priori fàcil, però molt important per intentar assolir el liderat del seu grup.

EL PROTAGONISTA:

400 espectadors. Ni el fred, ni l'horari, ni el fet de que el Tordera no passa pels seus millors moments i el partit fos una derrota segura, va impedir a l'exigent i entès públic torderenc omplir de gom a gom les grades del Parroquial per animar de forma incondicional, contínua i esportiva al seu equip des del minut 1 al 50, independentment de que el Barça els hi estigués passant per sobre com una aplanadora. Entre el Barça i el Tordera existeix històricament un vincle especial, i la visita dels blaugranes a la vila maresmenca sempre ha creat expectació, i aquest cop tampoc podria ser menys. Només per aficions com aquesta, el Tordera mereix mantenir-se a l'OK Lliga.

SABIES QUE…?

...alguns dels més importants jugadors de la història moderna del Barça han sorgit de la cantera del Tordera: Joan i Josep Enric Torner, Joan Ayats, Albert Martinell, Ramon Benito, Marc Torra...
...el jugador del Tordera Marçal Cuenca havia format part de les categories inferiors del Barça.
...el partit Sub'23 jugat abans va acabar amb victòria del Barça per 0-5.
...en la presentació dels jugadors per la megafonia es va demanar una ovació pel jugador torderenc del Barça Marc Torra.
...a la grada hi havia un històric jugador dels dos equips: Josep Enric Torner, que alhora és el sogre del porter del Barça Sergi Fernàndez.
...al final del partit, l'àrbitre Joaquín López va anar a saludar a Josep Enric Torner i li va comentar que és l'únic àrbitre que queda en actiu que té l'honor haver-lo arbitrat.
...amb aquesta victòria, el Barça porta 30 partits consecutius sense perdre a l'OK Lliga.
...amb els seus tres gols, Pablo Álvarez supera al seu company Marc Torra en el liderat dels màxims golejadors de l'OK Lliga d'enguany.

A KOPS DE FLASH

L'afició del Tordera va anar ben preparada per fer-se escoltar.

Com de costum a Tordera, durant el descans la pista es transforma en una mena de pati d'escola.

Els amics de Ràdio Tordera, com sempre van fer la retransmissió en directe del partit.

El comportament del públic va ser exemplar, però entre tanta gent ses inevitable que algú vagi una mica passat de voltes

Marc Torra és un ídol entre els joves torderencs.