2 de març 2014

El CP Congrés porta tres mesos invicte

Font: Guillem Adalid (Sport 9)

Suma nou jornades consecutives sense conèixer la derrota a Primera Nacional Catalana

La reivindicació per a tenir unes instal·lacions dignes on poder competir no està afectant gens la marxa esportiva del Club Patí Congrés, i així ho prova el seu equip sènior, que porta tres mesos invicte a Primera Nacional Catalana, la màxima categoria de l’hoquei patins català després de les dues estatals.

El CP Congrés no coneix la derrota des de la novena jornada del 17 de novembre de 2013, quan va perdre a la pista GEEIG per 5-2, i en els deu enfrontaments posteriors a aquesta ensopegada el conjunt de Gonzalo Medina ha sumat set victòries (una d’elles contra el Taradell, segon classificat), dos empats i un partit contra el Tona suspès per pluja al minut 5 amb el marcador favorable.

L’equip més representatiu del CP Congrés ha experimentat una progressió ascendent des de la derrota que va patir a terres gironines a mitjans de novembre.

En aquell moment els groc i negres eren els dotzens classificats a tres punts de la zona descens, i actualment la situació és molt diferent, ja que amb 19 jornades disputades estan situats en una còmode vuitena posició amb 30 punts i un partit menys. Si el partit que tenen pendent amb el conjunt osonenc –que s’havia de jugar divendres dia 26 al vespre acabés amb victòria, el CP Congrés estaria empatat amb el Bell-lloc (setè) i el mateix Tona (sisè).

L’últim triomf es va aconseguir diumenge passat a casa contra el Mataró, una victòria per 4-3 que es va haver de suar al tram final, tot i que en els primers compassos el CP Congrés va ser el dominador amb una sòlida defensa, que no permetia fer xuts interiors als visitants i un atac letal amb el que es va avançar per 2-0. Després d’aquest bon inici va haver-hi una certa relaxació en l’aspecte defensiu i això va permetre als visitants col·locarse a només un gol, la qual cosa va propiciar un final molt incert i emocionant.

Si la marxa del conjunt de Nacional Catalana és bona, també ho és la de la seva base, especialment en les categories més petites, en la que el CP Congrés té diversos equips amb opcions de classificar-se per les fases finals dels Campionats de Barcelona o de Catalunya.