22 de maig 2014

1ª CATALANA, GRUP A (JORN 28): LLORET B 4 - MANLLEU B 3

L'ASCENS A PUNT DE CARAMEL

Al Lloret se li va complicar la cosa en un inici, però els nois de Manel Díez van treure el seu caràcter competitiu, i van saber capgirar la situació adversa per endur-se, no sense patiment, una victòria que els deixa a l'abast de la mà l'ascens a Nacional Catalana.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: Lliga 1ª Catalana, Grup A, jornada 28.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d'Esports, Lloret de Mar (La Selva). Diumenge 18 de maig de 2014, 17:00 h.

CH LLORET B (2+2): Pere Serrano (P), Xavi Crespo (1), Àlex Grau (1), David Tolland, Marc Garcia -equip inicial-, Alfons Serrano (1), Xavi Sulé (1) i Marc Grau.
Entrenador: Manel Díez

CP MANLLEU B (2+1): Adrià Hernàndez (P), Marc Mundó (2), Arnau Pradell, Marc Torra, Martí Moreno –equip inicial-, David Martí, Oleguer Forment (1) i Jordi Melenchón (P).
Entrenador: Lluís Nogué

GOLS

PRIMER TEMPS:
0-1 (3') Mundó, de xut exterior.
0-2 (8') Mundó, de xut exterior.
1-2 (11') Crespo, des de dins de l'àrea.
2-2 (24') Sulé, de falta directa.
SEGON TEMPS:
3-2 (39') A. Serrano, aprofitant un refús.
3-3 (45') Forment, de falta directa.
4-3 (49') À. Grau, a centrada de Crespo.

ÀRBITRE: Josep León

TARGETES:
Blava a Arnau Pradell (CP Manlleu B), min 24', per fer caure a un contrari.
Blava a Adrià Hernàndez (CH Manlleu B), min 50', per fer caure a un contrari.

FALTES: CH Lloret B: 12 / CP Manlleu B: 9

PÚBLIC: Uns 50 espectadors

-El partit va començar amb 10 minuts d'endarreriment sobre l'horari previst, degut al retard acumulat en els partits disputats abans.

CRÒNICA

Lloret i Manlleu arribaven al xoc en plena lluita per la plaça d'ascens a Nacional Catalana que queda lliure darrera del lider del grup, el CHP Olot, ja ascendit matemàticament. Els lloretencs ocupen en aquests moments aquest lloc, amb 3 punts per sobre del GeiEG i 4 del Manlleu. Per tant, una victòria dels selvatans els hi deixaria en safata l'ascens. Al Manlleu només li serveix la victòria si vol conservar encara possibilitats per pujar de categoria.

El Manlleu fa saltar les alarmes

Quan al minut i mig de joc el Manlleu va tenir que frenar un perillós atac del Lloret cometent un penal, tot indicava que aviat es posarien les coses de cara pels locals. Però res més lluny. Marc Garcia va fallar el llançament, i tot seguit els lloretencs es van trobar que en un tres i no res el Manlleu es posava 0-2 per endavant gràcies a dos xuts col·locats de Marc Mundó que van agafar a Pere Serrano amb la guàrdia baixa.

Marc Mundò iniciant la jugada que acabaria en el 0-2
Treballada remuntada del Lloret

El Lloret va saber reaccionar de seguida per evitar mals majors, i poc desprès Xavi Crespo va aconseguir retallar diferències al rematar a boca de canó una bola penjada dins de l'àrea. Amb l'1-2 el joc va passar a equilibrar-se, arribant diverses ocasions per part dels dos bàndols, però el marcador va mantenir-se inalterat durant molts minuts.

Xavi Crespo va estar molt oportú en l'acció de l'1-2
A mida que avançava el temps, el Lloret anava incrementant el seu domini amb un joc cada cop més intens, però amb falta d'encert de cara a porteria. Les bones intervencions del porter visitant Adrià Hernàndez van servir per mantenir l'avantatge del seu equip, però un minut abans d'acabar la primera part, Xavi Sulé, que poc abans havia fallat un penal, aconseguia l'empat a 2 al transformar una falta directa, fruit de la expulsió amb targeta blava d'Arnau Pradell. Un gol d'aquells que es diuen “psicològics”, ja que serveixen per canviar el guió amb el que afrontar la represa.

Amb aquesta falta directa transformada per Xavi Sulé, el Lloret va neutralitzar l'avantatge del Manlleu poc abans del descans
La segona part va començar i es va desenvolupar amb molta igualtat sobre la pista. Els dos equips es van bolcar en busca d'un gol que decantés el marcador en el seu favor, amb un constant de jugades a un costat i un altre de la pista, el que va donar molta feina als dos porters. Feina que van resoldre molt encertadament, amb algunes intervencions de mèrit, el que va fer que el 2-2 es quedés encallat fins sobrepassat l'equador d'aquesta segona part, quan Alfons Serrano va aprofitar un mal refús del porter a un xut de Xavi Crespo, fent el 3-2 que capgirava el marcador, i feia esclatar la eufòria entre la parròquia local.

Alfons Serrano va culminar la remuntada del Lloret amb el 3-2
Final d'emoció i patiment

El tram final de partit va ser d'autèntic infart, amb el Manlleu pressionant en busca de l'empat, i el Lloret intentant incrementar l'avantatge i sentenciar. A sis minuts pel final, Arnau Pradell va fallar un penal favorable als visitants, i un minut més tard, la desena falta d'equip del Lloret va permetre a Oleguer Forment fer el 3-3 al transformar la falta directa conseqüent.

Oleguer Forment va posar emoció al partit al fer l'empat a 3 a cinc minuts del final
Desprès d'uns minuts plens d'intensitat i emoció, Àlex Grau va tornar a avançar al Lloret amb el 4-3, que a la postre seria definitiu, quan quedaven 92 segons per arribar a la conclusió. Però el darrer minut de partit encara va donar per molt, ja que el porter del Manlleu va ser expulsat per fer caure a Xavi Crespo, deixant el seu lloc al porter suplent Jordi Melenchón, que es va convertir en el protagonista d'aquests darrers instants, aturant una falta directa i dos penals, el que va servir per mantenir viva la darrera esperança dels osonencs per marxar amb un resultat positiu. Però el Manlleu, en inferioritat, va ser incapaç de superar a un Lloret que va acabar per endur-se els tres punts.

Ja a les acaballes, Àlex Grau va fer el definitiu 4-3
A només un punt de l'ascens

Amb aquesta victòria el Lloret ja es pot considerar virtualment equip de Nacional Catalana, ja que només li caldrà sumar un punt dels sis que queden en joc per consumar l'ascens matemàticament, una fita més que probable ja que el calendari li reserva un enfrontament a casa contra el Taradell, i fora a Olot, dos equips que ja no s'hi juguen res. D'aquesta manera, els lloretencs podran posar la cirereta a una gran temporada, en la que han vist recompensada la seva bona tasca.

El Lloret B està a un pas d'assolir un ascens històric
EL PROTAGONISTA:

Pere Serrano. Tot i haver-se empassat els dos primers gols del Manlleu a les primeres de canvi, va refer-se i va posar el pany a la seva porteria, el que va permetre que els seus companys poguessin anar en busca de la remuntada amb garanties. Un cop consumada aquesta, va saber mantenir a ratlla els intents del Manlleu en els minuts més complicats del partit.

SABIES QUE…?

...el partit va ser seguit pel president del club i bona part del primer equip.
...a la grada també hi havia el porter del CP Vic, Carles Grau, germà dels jugadors del Lloret Àlex i Marc Grau.

A KOPS DE FLASH

Com és habitual en les categories inferiors, els àrbitres comproven les fitxes a peu de pista.

El partit va generar relativa expectació, sobretot entre els membres del CH Lloret.

Alfons Serrano feia servir uns guants del CP Vic, que anteriorment ja li havíem vist a Jordi Carbó.

Xavi Sulé no lluïa el mateix dorsal a la samarreta i pantalons.

Adrià Hernàndez ens mostrava el seu passat “voltreganès” en els seus pantalons.

Jordi Melenchón va tenir el seu moment de glòria en el darrer minut, aturant una falta directa i dos penals