21 de maig 2014

OK LLIGA 2013-14 (JORN 27): LLORET 4 - TORDERA 0


LA COSA ESTÀ QUE CREMA!!!

El Lloret surt de la zona de descens i estreny la part baixa de la classificació al guanyar al Tordera en un partit importantíssim pels interessos dels dos equips de mantenir-se la propera temporada a l'OK Lliga. La serenor i el millor encert dels locals va acabar per imposar-se a les ganes d'un Tordera que no va fer un mal partit. L'enfrontament va atraure a molts seguidors dels dos equips, el que va donar un gran ambient al pavelló lloretenc.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: OK Lliga 2013-14, jornada 27.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d'Esports, Lloret de Mar (La Selva). Dissabte, 17 de maig de 2014, 20:30 h.

CH LLORET (2+2): Ferran Serra (P), Raül Pelicano (2), Jordi Rodríguez Rodri (1), Jordi Carbó, Víctor Crespo (1) -equip inicial-, Marc Gómez i Xavi Gonzàlez.
Entrenador: Manel Barceló

CP TORDERA (0+0): Jordi López (P), Andrea Bolcato, Sergi Parra, Marc Serra, Joan Castañé -equip inicial-, Xavier Aldrich, Adrià Martos i Marçal Cuenca.
Entrenador: Jose Martos

GOLS

PRIMER TEMPS:
1-0 (7') Pelicano, sortint de darrera de la porteria
2-0 (15') Crespo, a centrada de Pelicano.
SEGON TEMPS:
3-0 (35') Rodri, de falta directa.
4-0 (42') Pelicano, de xut llunyà.

ÀRBITRES: Rubén Fernández i Ignacio Garmendia

TARGETES: -

FALTES: CH Lloret: 13 – CP Tordera: 16

PÚBLIC: Uns 350 espectadors

INCIDÈNCIES:
-El partit va donar inici amb 4 minuts de retard sobre l'horari previst.

CRÒNICA:

Jordi Carbó
La temporada irregular que estan duent a terme tant el Tordera com el Lloret ha propiciat que els dos equips arribin al tram final de la OK Lliga de forma agònica i amb l'aigua a al coll. Tot i això, els dos equips arriben al seu enfrontament amb dinàmiques oposades. El Lloret porta navegant per la zona perillosa pràcticament tota la temporada, però el fet de no conèixer la victòria des de la 19ª jornada l'ha abocat de ple fins a les posicions de descens amb 20 punts. El Tordera, per la seva banda, situat tres punts per sobre del Lloret, amb molt d'esforç i sacrifici darrerament està esgarrapant punts importants, i ha passat de ser carn de primera divisió a veure més que factible la permanència.

Adrià Martos
Per aquests motius el partit resulta vital pels interessos dels dos equips, alhora que del Blanes i el Vilafranca, que també s'enfrontaven a la mateixa hora, en un altre partit clau per definir les places de descens. Una victòria del Lloret, a part de resultar balsàmica per trencar la seva dinàmica negativa, li serviria per atrapar als torderencs, i superar-los per gol-average, amb la possibilitat de que es doni un triple empat a 23 punts en el cas de que el Blanes superés al Vilafranca. En el cas contrari, una victòria del Tordera enviaria virtualment als lloretencs a primera, i si aquesta arribés combinada amb la ensopegada del Blanes, deixaria als maresmencs en una situació immillorable per assolir la permanència. La emoció era màxima.

El Lloret agafa el comandament

Raül Pelicano va obrir el marcador
El partit va començar amb la màxima cautela per part dels dos equips, a l'espera de trobar la formula de neutralitzar al rival i fer-se amb les regnes del partit el més aviat possible per evitar sobresalts. En aquestes, Andrea Bolcato va ser el primer en posar l'ai al cor del Municipal lloretenc, en una jugada de contracop als tres minuts en la que es va quedar sol davant del porter Ferran Serra. Restablert de l'ensurt, el Lloret va començar a guanyar metres, i amb accions de Carbó i Pelicano va posar en alerta la porteria de Jordi López, fins que als set minuts, una genialitat de Raül Pelicano, sortint per darrera de la porteria, va avançar als locals en el marcador.

Marc Serra va fallar un penal amb l'1-0
El Tordera va espavilar per evitar que els locals incrementessin l'avantatge, i Marc Serra va disposar de dues bones ocasions per empatar, la segona, un penal als deu minuts, però en tots els casos va topar amb Ferran Serra. El Lloret no va deixar intimidar-se i va buscar el segon. Als 15 minuts, Raül Pelicano va veure sol a Víctor Crespo davant del porter torderenc i li va servir una gran centrada des de camp propi, que aquest la va convertir en el 2-0. Tot i els intents dels dos equips per tornar a marcar, els dos porters van posar el pany a les seves porteries, i amb aquest resultat es va arribar a la mitja part.

Jordi Lòpez és superat per Víctor Crespo i el Lloret es posa 2-0
El Tordera està poc encertat i ho paga

L'inici de la segona part no va desmerèixer en intensitat de joc per part dels dos equips. El Tordera va buscar amb insistència un gol que estrenyés el marcador i el tornes a posar dins de la lluita pel partit, posant en molts moments als locals contra les cordes. El Lloret volia fer el tercer per encarrilar la victòria amb més tranquil·litat, però la pressió torderenca no el deixava sentir-se còmode sobre la pista. Els dos porters continuaven molt encertats, i l'incertesa sobre la pista generava una emoció que es traduïa en un increment de la temperatura de l'ambient a la grada -on, tot i això, les aficions respectives van conviure barrejades amb total esportivitat-.

El Tordera no va tenir l'encert suficient per remuntar el partit a la represa
Quan més semblava que s'acostava el 2-1, la fortuna va girar l'esquena al Tordera i va somriure al Lloret. Els maresmencs van cometre la seva desena falta, i el llançament de la falta directa corresponent el va realitzar Rodri, amb tant mala fortuna pels torderencs, que la bola es va colar per sota del cos de Jordi Lòpez i aquest mateix va acabar introduint-la dins de la seva porteria, fent pujar el 3-0 al marcador. Tota una bufarada d'aire fresc per a la parròquia local.

El 3-0 de Rodri va servir de put d'inflexió per encarrilar el partit definitivament cap el costat local
Pelicano sentencia
 
El gol va servir per a que el Lloret endrecés les seves files i el joc va tornar a equilibrar-se sobre la pista, amb bones ocasions als dos costats. Sergi Parra va fallar una falta directa favorable al Tordera, i al poc, Pelicano va fallar un penal favorable als lloretencs. A vuit minuts pel final, Raül Pelicano es va treure un xut des de mitja pista que es va convertir en el 4-0 que deixava el partit sentenciat.

El Lloret va tornar a agafar el control del joc
El Tordera va continuar lluitant fins al darrer minut, tot i l'ampli resultat en contra, però no va veure recompensat el seu esforç. El Lloret va assentar-se a la pista i va saber defensar un resultat molt treballat i importantíssim pels seus interessos. A dos minuts del final, Pelicano va desaprofitar una nova falta directa, i sense cap incidència més a destacar es va arribar al final.
El Tordera va buscar el gol fins al darrer moment

Amb la calculadora a la mà

Els dos equips van estar pendents del que passava a Vilafranca, on el Blanes va acabar golejat, un resultat que afavoria tant a lloretencs com a torderencs. El Lloret amb la seva victòria surt de la zona de descens, tot i que empata a 23 punts amb el Tordera, que ocupa el tercer lloc per la cua. Els lloretencs s'enfrontaran la propera jornada al Blanes, que es queda amb 20 punts, en un partit d'autèntic infart, on una victòria dels blanencs estrenyeria la part baixa de la taula, i una del Lloret els mantindria una jornada més amb vida i condemnaria definitivament als blanencs. El Tordera rebrà la visita del Cerceda, que es juga la participació a la CERS.


En un final de temporada que s'apunta intens, el Blanes, Lloret i Tordera, i fins i tot el Lleida, encara que molt remotament, es tindran que jugar les dues places de descens que encara queden per disputar. Qualsevol ensopegada pot ser mortal.


EL PROTAGONISTA:

Raül Pelicano. La gran diferència entre un jugador normal i un crack, es que aquest últim apareix en els moments difícils per decantar un partit. Aquest és el cas de Pelicano, que amb un gol de geni i una passada de mestre va posar el partit ben encarat pel Lloret. Convertit en un malson per la defensa torderenca, també va sentenciar a la segona part quan el Tordera encara mantenia esperances de remuntada.

A KOPS DE FLASH

Els presidents dels dos equips van seguir el partit junts amb total cordialitat.

En el colze de Marçal Cuenca s'aprecia amb claredat l'empremta d'una forta pilotada rebuda.

A la mitja part no va faltar la tradicional rifa

L'afició del Tordera portava una peculiar mascota

Les grades del pavelló van mostrar una bona imatge i un gran ambient

 
 Els amics de Ràdio Tordera no s'ho van perdre.