21 d’oct. 2014

FEMENÍ 1a CATALANA 2014-15 (JORN. 5): LLORET 5 - MANRESA 4


GOLS CONTRA EL CÀNCER

El Lloret va acabar patint per endur-se un partit que tenia pràcticament guanyat i sentenciat a pocs minuts del final. Un excés de confiança de les locals i unes desconcertants decisions arbitrals desprès del 5-1 va permetre al Manresa créixer-se, iniciar la remuntada i posar emoció al partit fins al darrer instant. En vigílies del Dia Internacional de Càncer de Mama, i coincidint amb el partit d'hoquei femení, el personal del pavelló i el CH Lloret es van voler sumar a la causa i durant la jornada es van poder veure diversos gestos i detalls reivindicatius.

La capitana del Lloret, Cristina Carbó, va jugar lluint un llacet rosa a la màniga de la samarreta

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: Lliga Femení 1a Catalana 2014-15, jornada 5

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d'Esports, Lloret de Mar (La Selva). Dissabte 18 d'octubre de 2014, 19:45 h.

CH LLORET (2+3): Txell Rubio (p), Judit Codina, Cristina Carbó, Paula Barranco, Marta Costa -equip inicial-, Mariona Pujol i Marina Pérez.
Entrenador: Xavi Albet

CP MANRESA SETÈ CEL (0+4): Rosó Cirera (p), Gemma Rossinyol, Griselda Font, Alba Alcaraz, Laura Huarte -equip inicial-, Sheila Sanclimens, Aida Hervas i Cristina Tamayo.
Entrenadora: Sol Albares

GOLS

PRIMER TEMPS: 1-0 (12') Marta / 2-0 (18') Paula.
SEGON TEMPS: 2-1 (23') Alba / 3-1 (26') Marina / 4-1 (26') C. Carbó / 5-1 (30') J. Codina/ 5-2 (32') C. Tamayo / 5-3 (33') Gemma / 5-4 (37') Griselda.

ÀRBITRE: Jesús Fernàndez

TARGETES: -

FALTES: CH Lloret: 5 / CP Manresa: 3

PÚBLIC: Uns 40 espectadors

INCIDÈNCIES:

-Els partit va començar amb 28 minuts d'endarreriment degut al retard acumulat en els partits precedents jugats.
-La portera del CP Manresa Rosó Cirera lluïa el dorsal n. 00, però a l'acta va ser inscrita amb el n. 80.
-La jugadora del CP Manresa Alba Alcaraz lluïa el dorsal n. 17, però va ser inscrita a l'acta amb el n. 7.

CRÒNICA:

Desprès d'un inici irregular de temporada, amb una victòria, un empat i dues derrotes, al Lloret li quedava poc marge d'error per no perdre el tren del capdavant de la classificació, en la lluita per una de les places d'ascens a Nacional Catalana. Per això, resultava vital i clau guanyar a casa al CP Manresa, un equip que tampoc ha tingut un bon inici de campionat, amb només una victòria en tres partits -té un partit menys-, però que de ben segur es presentaria al Municipal lloretenc amb moltes ganes d'esgarrapar un resultat positiu per mantenir a distància la cua de la taula.

El Lloret encarrila el partit a la primera part

Marta Costa
El Lloret va començar molt fort i de seguida es va fer l'amo del joc, disposant de nombroses clares ocasions durant els primers compassos de partit, tot i que no tenia la punteria afinada cara a porteria. La tècnica manresana, Sol Albares, es va veure amb la obligació de demanar un temps mort matiner per redreçar les files del seu equip davant l'allau de joc de les locals. La decisió, en un principi, va semblar encertada, ja que el joc va anar anivellant-se i van començar a arribar les primeres ocasions amb cara i ulls per part del Manresa.

El Lloret intenta tallar un atac del Manresa
Un nou temps mort, aquest cop demanat per Xavi Albet, va fer capgirar la truita de nou; el Lloret va tornar a agafar les regnes i la seva insistència va donar fruit als dotze minuts, inaugurant el marcador amb un gol de Marta Costa. Ja en els darrers instants de la primera part, Paula Barranco va fer el 2-0 aprofitant una bola rebotada dins de l'àrea, i les lloretenques van poder marxar amb una mica de tranquil·litat al descans. 
 
Paula Barranco (CH Lloret) autora del 2-0

Un gol visitant desencadena el vendaval lloretenc

La segona part va començar amb un Manresa molt decidit a posar les coses difícils al Lloret, i als dos minuts i escaig va retallar diferències fent el 2-1 amb un xut creuat d'Alba Alcaraz. El fet de veure les orelles al llop va fer despertar a les lloretenques, que van tornar a la càrrega, i en qüestió de pocs minuts van avassallar a les manresanes i van deixar el partit pràcticament sentenciat.

Intent d'acció d'atac del Manresa des del darrera de la porteria del Lloret
Als sis minuts de represa, primer Marina Pérez, i tot seguit Cristina Carbó van posar el 4-1 en el marcador. Quatre minuts desprès, Judit Codina va ver el 5-1 amb un bonic xut creuat des de la cantonada de l'àrea, que va fer inútil la estirada de Rosó Cirera. El partit semblava molt ben encarrilat cap el costat local.

Les jugadores del Lloret celebren un dels gols sense imaginar-se la que els hi vindria a sobre
El Manresa frega l'èpica

A vuit minuts del final, un rigorós penal favorable al Manresa va permetre a Cristina Tamayo fer el 5-2. El fet no hauria passat d'una mera anècdota si no fos perquè un minut més tard, les manresanes van aprofitar la relaxació del Lloret per fer el 5-3 mitjançant Gemma Rossinyol. Les lloretenques van caure en el parany del nerviosisme en veure retallat sobtadament el seu avantatge, i ajudades per unes desconcertants decisions arbitrals van quedar totalment descentrades. El Manresa va aprofitar la ocasió per agafar el timó del joc, i els minuts finals del partit van agafar una nova dimensió.

Aquest gol de penal va iniciar la remuntada del Manresa
Les manresanes, totalment crescudes, van fer el 5-4 a tres minuts del final i el partit es va incendiar. Els darrers compassos van ser d'autèntic infart, amb un Manresa que veia possible la gesta de la remuntada, furgant a la ferida local per acabar de rematar a la seva víctima. Per fortuna per la parròquia local, la serenor i el seny es va instaurar de nou sobre les jugadores lloretenques, que van saber contenir els atacs de les rivals, gestionar el seu avantatge i adormir el partit, per acabar lligant, no sense patiments, tres punts molt importants i balsàmics.

El partit va embogir en els minuts finals.
El Lloret manté l'objectiu de l'ascens

Aquesta victòria servirà al Lloret per afrontar sense pressió el desplaçament de la propera jornada a Bigues i Riells, un partit amb trampa, ja que el Bigues i Riells només ha sumat una victòria en les cinc primeres jornades, i de ben seguir anirà a per totes per no quedar-se ancorat en els darrers llocs de la taula. El Manresa tindrà la oportunitat de refer-se d'aquesta derrota a casa, on rebrà al Jonquerenc, que tanca la taula sense conèixer encara la victòria.

EL PROTAGONISTA:

Llaços i globus roses. La Marina, la conserge del Pavelló Municipal de Lloret, molt conscienciada amb el tema, va aprofitar que al dia següent es celebrava el Dia Internacional del Càncer de Mama per muntar una paradeta amb la finalitat de promoure la lluita i recaptar fons repartint llacets i globus roses. La iniciativa va tenir una bona acollida entre la parròquia local, i el rosa va adquirir protagonisme tant a la grada com a la pista.

SABIES QUE…?

...el tècnic del Lloret Xavi Albet va cedir una foto seva feta per A Kops d'Stick per il·lustrar la seva entrada a la Enciclopèdia de l'Esport Català.
...l'arbitre del partit Jesús Fernàndez havia estat arbitrant el partit anterior de benjamins entre el Lloret i el GEiEG, i al matí uns partits de l'Eurohockey U17 que s'estava disputant a Blanes.
...l'entrenador i la capitana del CH Lloret van lluir durant el partit el llacet rosa, símbol de la lluita contra el càncer de mama.
...a l'acta del partit no van quedar registrades les golejadores.

A KOPS DE FLASH

Xavi Albet, que va ser porter, aprofita la seva experiència per ajudar a les porteres del seu equip.

La segona portera del Lloret, Cristina Codina, portava una vestimenta molt cridanera.

I més de porteres... en aquest cas, la del CP Manresa, amb el seu 00, que a l'acta es va transforma en un 80.

Totes... Totes... les jugadores del CH Lloret són una pinya.