8 d’oct. 2014

OK LLIGA 2014-15 (JORN. 3): TORDERA 4 - LLEIDA 2


EL TORDERA GUANYA I CONVENÇ

Amb aquesta victòria contra el Lleida, el Tordera ha sumat els seus tres primers punts de la temporada. Els torderencs han esvaït els fantasmes dels seus nefastos dos partits anteriors amb un joc molt seriós i disciplinat, comandant el joc en tot moment, i sabent respondre amb eficiència a les dificultats que li ha presentat el rival.


FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: OK Lliga 2014-15, jornada 3

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Parroquial, Tordera (Maresme). Dissabte, 4 d'octubre de 2014, 19:30 h.

CP TORDERA (2+2): Jordi López (P), Berna Garcia (2), Adrià Martos Sais, Josep Hernàndez (1), Marçal Cuenca -equip inicial-, Xavi Aldrich i Marc Serra (1)
Entrenador: Ramon Benito

ICG SOFTWARE CE LLEIDA-LLISTA (1+1): Lluís Tomàs (P), Carlos Trilla, Joan Cañellas, David Ballestero (1), Andreu Tomàs (1) -equip inicial-, Xavi Díez, Lluís Rodero i Manu Necchi.
Entrenador: Albert Folguera

GOLS
PRIMER TEMPS:
1-0 (20') Serra, de falta.
1-1 (21') Ballestero,entrant dins de l'àrea
2-1 (23') Berna, de penal
SEGON TEMPS:
3-1 (36') Berna, de falta directa.
3-2 (37') A. Tomàs, de mitja volta dins de l'àrea.
4-2 (45') Hernàndez, a centrada de Cuenca.

ÀRBITRES: Germán Sandoval i Juan José Prades

TARGETES:
Blava a Carlos Trilla (Lleida), min 36', per fer caure a un rival.

FALTES: CP Tordera: 10 / CE Lleida-Llista: 11

PÚBLIC: Uns 200 espectadors.

INCIDÈNCIES:
-El CP Tordera patia les baixes de Joan Castanyé i Manel Garcia per lesió.
-El CE Lleida va jugar amb la seva segona equipació, de color negre i blau.
-Els dos porters del Lleida, Lluís Tomàs i Albert Povedano lluïen el nº 10 a la seva samarreta, encara que aquest últim va ser inscrit a l'acta amb el nº 1.
-El partit va començar amb 7 minuts de retard sobre l'horari previst.
-El jugador del CP Tordera Adrià Martos Sais va tenir que abandonar el partit degut a fort cop al turmell.

Els dos porters del Lleida amb el mateix dorsal
CRÒNICA:

Malgrat que l'inici del partit entre el Tordera i el Lleida coincidia amb els darrers minuts del partit de futbol del Barça, el Parroquial de Tordera no va trigar gaire en omplir-se, fins acabar presentant un aspecte més que respectable per presenciar el matx.

Ramon Benito
El Tordera arribava al duel amb un bagatge de cap punt aconseguit en els seus dos primers partits, saldats amb dues contundents i doloroses derrotes. Per tant, existia certa expectació per veure si els de Ramon Benito eren capaços de refer-se i trobar el camí correcte, sumant els seus primers punts contra un rival que, teòricament, apunta com a un dels seus rivals directes per disputar la permanència a final de temporada. Per la seva part, el Lleida, arribava desprès d'haver obtingut un meritori empat a la pista del Voltregà a l'únic partit de lliga que ha jugat fins ara.

La primera part acaba sent pel Tordera

Tot i que els primers gols no van arribar fins als darrers minuts de la primera part, l'inici del partit no va ser gens avorrit. Sense un clar dominador del joc, els dos equips van gaudir de diverses oportunitats per agafar la iniciativa. El Lleida va ser qui va començar més centrat per la labor, millor posicionat i amb un joc més definit. El Tordera, un tant descentrat, va trigar en trobar el seu lloc a la pista i va començar generant dubtes, sobretot en defensa, on va patir algunes serioses badades -una constant durat la resta del partit- que li haurien pogut costar algun disgust si no fos perquè Jordi López va estar molt atent i inspirat en les seves intervencions.

Jordi López va mantenir a ratlla els intents atacants del Lleida
Als vint minuts, els locals van aconseguir inaugurar el marcador gràcies a un superb xut de falta del seu capità Marc Serra, que va entrar al fons de la porteria sense que Lluís Tomàs pogués fer poca cosa més que mirar-s'ho. Però un minut més tard, una llacuna defensiva dels torderencs va permetre a David Ballestero fer l'empat a 1. El gol va ser molt protestat per la parròquia local, al considerar que el jugador va introduir la bola a la porteria amb el genoll recolzat a terra. El Tordera va tornar a respondre i va aconseguir marxar al descans amb un avantatge de 2-1 desprès de que Berna Garcia transformés un penal a les acaballes de la primera part.

El polèmic gol de l'empat a 1 del Lleida. Les imatges no acaben d'aclarir si el jugador ja estava recolzat en el moment de rematar la bola.

El Tordera no es deixa trepitjar

Consignes diferenciades i clares pels dos equips a la represa: el Tordera devia intentar gestionar el seu avantatge i aprofitar les seves ocasions per buscar la sentència. Però per aconseguir-ho, resultava primordial establir l'ordre i la concentració en defensa, el seu punt feble durant la primera part. La missió dels lleidatans també era evident: evitar que el Tordera marxés en el marcador marcant el més aviat possible i pressionar a la feble defensa rival en busca d'ocasions per capgirar el resultat.

Ocasió del Lleida a l'inici de la segona part
Als deu minuts i escaig de la segona part, el visitant Carlos Trilla va tallar entrant per darrera una incursió de Marçal Cuenca, el que li va significar veure una targeta blava i cedir un llançament de falta directa favorable al Tordera. A la execució de la pena, Berna Garcia, amb molta sang freda, va saber aguantar i enganyar a la perfecció a Lluís Tomàs per fer el 3-1. Però com va passar a la primera part, la reacció del Lleida va ser immediata, dons tant sols un minut desprès, Andreu Tomàs va escurçar diferències amb una bonica mitja volta dins de l'àrea local.

Berna Garcia va marejar a Lluís Tomàs en la falta directa del 3-1
Saber patir per acabar guanyant

A rel del 3-2, van arribar els millors moments del Lleida i el partit va guanyar en emoció. Emanuel Necchi es va convertir en una mena de mosca collonera per a Jordi López, intentant batre'l constantment de totes les maneres. El porter local va estar especialment esplèndid en aquests compassos, en els que també va aturar un penal i l'acció posterior a l'hispanoargentí. Poc desprès, a l'altra porteria, Berna Garcia desaprofitava una nova falta directa que podia haver tornat a posar dos amunt als torderencs. A cinc minuts del final va arribar el 4-2, fruit d'una bona jugada de Marçal Cuenca, que va culminar Josep Hernàndez rematant a boca de canó sol com un mussol dins de l'àrea.

Manu Necchi surt a la contra perseguit per Adrià Martos
Albert Folguera va cremar els seu darrer cartutx fent entrar els darrers quatre minuts a Lluís Rodero. El de les Borges Blanques encara està recuperant-se de la seva lesió i no es troba al 100%, però va sortir amb moltes ganes i es va mostrar molt actiu, donant aire fresc a l'atac lleidatà. El Lleida es va bolcar a la desesperada en intentar remuntar, però novament va topar amb Jordi López, que fins i tot va aturar una falta directa a Andreu Tomàs a dos minuts de la conclusió. Finalment, els 3 punts es van quedar a Tordera.

Lluís Rodero s'està recuperant favorablement de la seva lesió i molt aviat ja estarà en plenes condicions.

EL PROTAGONISTA:

Jordi López. El porter del Tordera es va refer del seu mal partit contra el Cerceda amb una brillant actuació que va ser clau per a que el seu equip guanyés els primers punts de la temporada. No se li pot retreure res -cap dels gols va ser culpa seva-, va estar atent i segur tot el partit, i especialment providencial en el penal amb el 3-2, i la falta directa en els darrers minuts.

SABIES QUE…?

...a les grades es trobaven els jugadors del Girona HC Fran Gonzàlez i Marc Gòmez, l'exjugador Josep Enric Torner, i els jugadors dels veterans del CP Malgrat Jordi Esteve i Joan Roura.
...la pàgina web da la RFEP no va posar cap porter a l'equip titular del Lleida.
...el Lleida té pendent el seu partit a casa contra el Manlleu degut a que estan canviant el parquet de la seva pista.
...el partit Sots'23 de la Lliga ACHP disputat prèviament va acabar amb victòria del Tordera per 4-3.
...el jugador del Lleida Lluís Rodero és copropietari de la marca Replic, que equipa al Tordera i el Lleida.
...aquesta setmana el porter del Tordera Jordi López ha estat triat MVP de la jornada per L'Esportiu de Catalunya i esportspenedes.cat.

A KOPS DE FLASH

Lluís Rodero te fans per allà on va.

Els dos lesionats del Tordera, Joan Castanyé i Manel Garcia van seguir el partit des de darrera la banqueta.

Josep Grima va ocupar el dorsal 7 de Castanyé, i també li va suplantar el nom.

Jordi López se les va tenir amb la seva porteria.

Al final del partit, els jugadors del Tordera van córrer a abraçar-se al seu porter.